20.7.2020

Český pohár žen ovládly favoritky, v mužích se zrodilo překvapení

V Jihlavě a Litoměřicích se odehrály další turnaje Českého poháru kategorie dospělých. V ženách nakonec uspěla favorizovaná dvojice Štochlová / Maixnerová, i když jim v turnaji „zle zatápěly“ sestry Dostálovy. V mužské kategorii favorité neuspěli, z vítězství se radoval Robert Kufa s Janem Mrkousem. Letní pohár žen pokračoval na brněnské Riviéře.

Český pohár žen hostila Jihlava. Do finále se podle předpokladů dostaly nasazené jedničky Marie Sára Štochlová s Martinou Maixnerovou. Nicméně ve finále jim byly víc než vyrovnanými soupeřkami sestry Dostálovy, které favoritky sice nejdříve poslaly do oprav, ale ve finále tento výsledek již nedokázaly zopakovat. Třetí místo si celkem lehce zajistila dvojice Michaela Kulhánková s Annou Pospíšilovou.

Muže v Českém pohárů přivítaly Litoměřice. Tady se zrodilo velké překvapení. Až jako nasazené osmičky vstupovali do turnaje Robert Kufa s Honzou Mrkouse. V základní pavouku se jim do oprav podařilo poslat úřadující mistry ČR Filipa Habra s Davidem Lencem po dvou nervydrásajících koncovkách (26:24, 26:24), aby tento výkon proti stejnému soupeři zopakovali i v semifinále (24:22, 23:21). V jejich spanilé jízdě je ve finále nezastavily ani nasazené šestky František Knobloch a Martin Melmuka, přestože se po nešťastně prohrané koncovce prvního setu, museli vracet do zápasu. Bronz si nakonec odváží Filip Habr s Davidem Lencem, kteří určitě mysleli na celkové vítězství, ale v zápasech proti vítězům u nich štěstí nestálo.

 

Autor: Jiří Carba, foto ČVS/Kohelka

 

Brněnská Riviéra opět pořádala Letní pohár a to v kategorii žen. Víkend sice z hlediska počasí nevypadal nejlépe, sobotní déšť ale hráčky mrzet nemusel – kvalifikace byla na poslední chvíli zrušena, vinou zranění jednoho páru bylo na turnaj přihlášeno šestnáct dvojic. Počet v hlavní soutěži klesl na čtrnáct – domácím obhájkyním Cebákové s Širůčkovou se stejně jako dalšímu páru startující pod hlavičkou brněnských Šelem Šimanicové a Faltínové podařilo postoupit do druhého hracího dne na Českém poháru v Jihlavě.

Nasazené jedničky, kterými byly Julie Honzovičová a Lucie Šulcová, dorazily a v průběhu celého turnaje potvrzovaly své body z žebříčku. Postupně si dokázaly ve dvou setech poradit se všemi soupeřkami a slavily tak svou první výhru na Letním poháru. „Jsme moc rády, že se nám dařilo i po včerejším turnaji v Jihlavě, kde to nebylo úplně ono," hodnotila jinak extraligová hráčka Liberce Lucie Šulcová. „Moc se nám líbil areál Riviéry, vykoupaly jsme se a rády opět znovu přijedeme," dodala. Ve finále porazily další pár, který se sehrával na MČR U22 konané příští víkend. Terka Baláková si nezvykle zahrála s Verčou Šikralovou a i ony byly po turnaji spokojené. „Úkolem bylo se s Verčou sehrát, myslím, že nám to spolu celkem šlo. Těšíme na příští víkend, budeme chtít uhrát co nejvíce dobrých zápasů." Na třetím místě skončily Zuzana Kinclová a Andrea Kinská, které vyřadily v dlouhém semifinálovém utkání pár body v žebříčku sice nepoznamenaný, byť rozhodně ne neznámý – Evu Svobodou a Magdu Jehlářovou, pro které to dle jejich slov rozhodně nebyl poslední turnaj na pláži.

 

Autor: Matouš Müller, foto Viktor Šulc

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018