12.1.2018

CEV European Masters, Pelhřimov, den 2.: Perušič se Schweinerem i Sluková s Hermannovou vyhráli skupiny, postupuje i Kolocová s Kvapilovou

Ondřej Perušič a David Schweiner postupují přímo do čtvrtfinále turnaje! Po vítězství nad Švýcary Beelerem a Krattigerem 2:0 (19; 18) ovládli skupinu D! To se povedlo i Markétě Slukové s Bárou Hermannovou, které úspěšně bojovaly o prvenství ve skupině a přímý postup do čtvrtfinále s německou dvojicí Ittlinger/Behrens, zápas skončil 2:1 (-9; 16; 9). Bohužel, po dvou prohraných utkáních na turnaji končí Marcel Mysliveček s Martinem Piherou, Václav Berčík s Honzou Dumkem i Martina Bonnerová se Šárkou Nakládalovou. Kristýna Kolocová s Míšou Kvapilovou vyhrály nad Stubbe a van Iersel z Nizozemska 2:0 (16; 17) a zajistily si tím postup do play-off ze 3. místa.

Zápasy 1. kola českých týmů: 

9:00 - Marcel Mysliveček / Martin Pihera - Kantor / Losiak (POL) --- 0:2 (-10; -16)

Pihera: "V prvním setu nám tíha okamžiku zřejmě svázala nohy, udělali jsme spoustu chyb. V tom druhém setu to bylo lepší, dokonce jsme chvilkama trápili 5. tým světa. Nakonec jsem spokojený."

Mysliveček: "Chybí nám zkrátka zkušenosti, hrát proti tak silnému soupeři, který hraje dost odlišně od toho, co známe. Ta příprav snad bude příště lepší, ale za tuhle zkušenost jsme rádi."

 

9:50 - Vašek Berčík / Honza Dumek - Doppler / Horst (AUT) --- 0:2 (-16; -15)

Dumek: "Prohráli jsme, to není nic moc. Chystali jsme se na ně poměrně dlouho. Předvedli jsme náš standartní výkon, kteý na většinu hráčů tady v Česku třeba stačí, ale Rakušani nás na servisu dobře zatlačili a přišli chyby z toho pramenící."

Berčík: "Nevyužili jsme příležitosti, co jsme měli. V prvním setu jsme měli pár pochytaných míčů, které jsme ale nesložili. Kdyby jo, třeba by se to vyvýjelo jinak."

 

10:40 - Ondra Perušič / David Sweiner - Dressler / Seidl (AUT) --- 2:1 (-17; 18; 10)

Schweiner: "S výsledkem jsme spokojeni, ačkoliv se nám v prvním setu příliš nedařilo. Rakušani nedělali chyby na ztrátě, my je nedokázali ubránit. Určitě se teď budeme snažit vyhrát skupinu, už jen kvůli tomu, že bychom nemuseli hrát předkolo."

Perušič: "Ve druhém setu se naše hra výrazně zlepšila, začali jsme hrát to své, přitlačili na servisu a zatlačili správným směrem."

 

11:30 - Martina Bonnerová / Šárka Nakládalová - Betschart / Huberli (SUI) --- 0:2 (-17; -13)

Nakládalová: "Prohráli jsme s velice kvalitním týmem, bylo by spíš překvapením, kdybychom to vyhráli. Nejsme navíc zatím ani v optimální formě, ale snad máme dost času ještě potrénovat na celou sezonu. Teď budem dělat maximum pro to, abychom se dostaly ze skupiny."

Bonnerová: "I přes prohru se tu cítíme hrozně fajn. Tady v Pelhřimově je to vždycky super, snad překvapíme v dalším zápase."

 

12:20 - Kristýna Kolocová / Michala Kvapilová - Bocharova / Voronina (RUS) --- 1:2 (-17; 19; -12)

Kolocová: "Naše hra vůbec nevypadala tak, jak by měla vypadat hra dobrého týmu. Nelze Rusky nepochválit, ale takového soupeře bychom měly zatlačit."

Kvapilová: "Každý tie-break je jiný, my jich hrajeme opravdu dost. Ale tady se ten tie-break konat neměl, měly jsme vyhrát 2:0, zatlačit na servisu. Tohle se nepovedlo."

 

13:10 - Barbora Hermannová / Markéta Sluková - Strbová / Dubovcová (SVK) --- 2:1 (14; -22; 10)

Sluková: "Ve druhém setu nás holky hodně zatlačily servisem. O nich se ví, že mají dobrý servis, který, když se podaří, umí zatlačit jakoukoliv dvojici. V prvním setu zkazily hodně servisů, ale v druhém se jim dařil. Vše k čarám, prudké servisy, my to pak neměly jednoduché. Ale je důležité, že jsme se byly schopné posbírat a dotáhnout to do konce."

Hermannová: "My navíc s Natálií a Andreou občas trénujeme, a to je vždy skoro až nevýhoda, známe se dobře a jsme pak schopné tahat se o každý balon."

 

Zápasy 2. kola českých týmů:

13:40 (bez živého přenosu) - Mysliveček / Pihera - Bryl / Fijalek (POL) --- 0:2 (-14; -12)

Mysliveček: "Pocity... asi jsem rozpačitý, ale určitě jsem rád za ty zkušenosti. Rozhodně chci zůstat tady v Pelhřimově a sledovat ty top týmy."

Pihera: "Zápas nebyl ani tolik o taktice, minimálně ne o obraně. Ale v obou setech jsme vedli, pak přišla série, kdy jsme nebyli schopní odztrátovat."

 

14:00 - Berčík / Dumek - Plavinš / Točs (LAT) --- 0:2 (-23; -21)

Dumek: "Nepovedly se nám dvě koncovky, bohužel. Hráli jsme výborně, na naše poměry opravdu skvěle, ale udělali jsme moc chyb na servisu, zatímco oni nás na něm zatlačili."

Berčík: "Je super si zahrát proti týmům takové kvality, to nepotkáte na každém turnaji. Ale mrzí, že jsme tu neuhráli ani jeden zápas. Hráli jsme teď ten druhý zápas opravdu dobře, mohli jsme jít do tie-breaku, škoda. Ale kvůli takovým zápasům to hrajeme."

 

15:20 (bez živého přenosu) - Bonnerová / Nakládalová - Borger / Kozuch (GER) --- 0:2 (-17; -13)

Bonnerová: "Nehrálo se nám tak špatně, ale udělaly jsme moc chyb. Holky z Německa hrály v pohodě, my jsme byly hodně nervózní. Ale jsme rády, že jsme dostaly divokou kartu a mohly si zahrát na takové úrovni."

Nakládalová: "Bylo vidět, že nám chybí příprava. Ale máme na to tři měsíce, takže to určitě doženeme."

 

16:10 (bez živého přenosu) - Kolocová / Kvapilová - Stubbe / van Iersel (NED) --- 2:0 (16; 17)

Kvapilová: "Hrálo se nám dobře, nastoupily jsme do zápasu s tím, že není co ztratit. Začaly jsme víc smečovat, přitvrdily na servisu a bylo to."

Kolocová: "Předvedly jsme teď ve druhém zápase daleko lepší hru, doufáme, že nám to tak půjde i zítra a že se dostaneme dál, než jen do dalšího kola." 

 

16:30 - Perušič / Schweiner - Beeler / Krattiger (SUI) --- 2:0 (19; 18)

Perušič: "Máme o dvě výhry víc, než jsme čekali, k tomu navíc postup do čtvrtfinále. Takže určitě spokojenost a uvidíme, koho nám na zítřek přisoudí los."

Schweiner: "Jsem nadmíru spokojený, jak jsme hráli na ztrátě. Minimum vymýšlení hloupostí, absolutní spokojenost."

 

18:10 - Hermannová / Sluková - Ittlinger / Behrens (GER) --- 2:1 (-9; 16; 9)

Sluková: "V prvním setu to vypadalo, že se Barča nezúčastnila - aby to mohla rozbalit ve druhém a třetím. Byl to takový typický zápas halového beache, kde hraje roli podání. Spousta es, spousta opravdu těžkých servisů. První set jsme hodily raději co nejdříve za hlavu a soustředily se na ten další. Ve finále to možná nakonec zaskočilo Němky, jakým způsobem jsme se do utkání vrátily." 

Hermannová: "Jsme v top 5, už teď je to úspěch, protože to, co tu máme za týmy, to se rovná kvalitní Světové tour. Do přípravy bude tento zápas cennou informací a čím víc takových zápasů bude, tím pro nás líp."

 

Autor: Petr Sixta

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Trousil / Westphal 2:0 (21:13, 21:17)

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018