13.1.2018

CEV European Masters, Pelhřimov, den 3.: Kristýna Kolocová a Michala Kvapilová semifinalistkami Masters!

Týna Kolocová s Míšou Kvapilovou jsou semifinalistkami turnaje v Pelhřimově! Ve výborné atmosféře přehrály Markétu Slukovou a Báru Hermannovou 2:1 (-15; 18; 9), poražené na domácí půdě končí 5. Ondřej Perušič a David Schweiner podlehli lotyšské dvojici Plavinš/Točs, která před týdnem ovládla 4*hvězdičkový turnaj FIVB v Haagu, 16:21 a 21:23. Stejně jako Bára s Maky obsadili 5. místo.

 

Po setech 15:21, 21:18 a 15:9 postoupily Kristýna s Míšou přes Markétu s Bárou. "Podruhé za sebou jsme je porazily a opět to bylo těžké, jako vždy," svěřila se Týna po zápase. "Jsou hrozně dobrý tým, vždy se na ně snažíme připravit co nejlépe. Jsme šťastné, že to dneska vyšlo." Zápas se obrátil na začátku druhého setu, kdy Kolocová s Kvapilovou úspěšně přitlačily na servisu. "Začaly jim tam padat bodíky, my naopak ve druhém a třetím setu obtesávaly hřiště," zhodnotila změnu v průběhu utkání Markéta Sluková. "Takhle holt halový beach vypadá, kdo je úspěšnější na servisu, má výhodu. Byly dravější, zahrály lépe a vyhrály zaslouženě."

V průběhu utkání praskala hala ve švech, diváci vytvořili parádní atmosféru. "Nečekala jsem nic jiného, než že tu bude plná hala," potvrdila Bára. "Lidi jezdí do Pelhřimova koukat na top beachvolejbal už třetím rokem, a rádi. Diváci podporovali, bylo to slyšet, fakt krása." "Ta atmosféra je tady vynikající, diváci tleskali na obě strany, to bylo hezké," měla radost její soupeřka Míša. 

Kristýna Kolocová s Míšou Kvapilovou odehrají semifinálové utkání v neděli v 9:00 proti Finkám Lahti a Parkkinen. "Tím, že už dnes nehrajeme, tak si odpočineme, dojdeme na fyzio, na masáž, přepereme legíny, protože nám už došly, a pečlivě se připravíme na zítřek, kdy se budeme snažit urvat nějakou medaili," řekla Kolocová.

To Markéta s Bárou na turnaji končí na 5. místě a uzavřely tím halovou sezonu. "Přeci jen, pořád je leden, dáme si pár dní volna, pak vyrazíme někam ven a budeme trénovat na první 5*hvězdičkový turnaj na Floridě," prozradila Markéta. "Ta halová sezona je sice hezké proložení, ale pořád je to spíš venkovní, letní sport."

Kolocová s Kvapilovou ráno přehrály i Polky

Dvě náročná utkání mají dnes za sebou Míša s Kristýnou, dopoledne uspěly s polskou dvojicí Kolosinska / Kociolek, zvítězily po setech 23:21 a 21:19. "S Polkami jsme si to trochu komplikovaly samy, ale byl to těžký zápas," řekla po utkání Míša. "Důležité je, že jsme to dotáhly do vítězného konce."

"Oba naše páry měly na medaili," myslí si Marek Pakosta

Utkání sledoval i předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta, který byl úrovní obou dvojic mile překvapen. "Když jsem mluvil s trenéry před zápasem, tak oba říkali, že halové turnaje mají svá specifika. To bylo vidět, bylo to hodně o servisu, který se v prvním setu dařil Markétě s Bárou, v těch následujících sadách naopak Míše s Kristýnou. Já jsem si to užíval, jen je škoda, že to nebylo minimálně semifinále, protože by to byla jistá medaile, navíc oba dva týmy měly výkonnostně na to být do 4. místa."

Marek si nemohl vynachválit ani atmosféru. "Je tady fakt úžasná, ty tribuny tomu tady opravdu pomohly. Těším se na ten zítřek, přibudou další místa, nová tribuna a ten centrkurt se pro diváky pěkně uzavře."

Perušič a Schweiner na Lotyše nestačili

Bojovali, co to šlo. Ale vítězové z Haagu Plavinš a Točs v koncovce druhého setu přidali a zvítězili nad Dejvem s Perunem 23:21. A vzhledem k tomu, že Lotyši ovládli i první set (21:16), skončili chlapci na turnaji na 5. místě. "První set jsme nepodali nejlepší výkon, trochu jsem se trápil na příjmu, navíc oni jsou v obraně skvělí," svěřil se David. "Druhý set byl lepší, ale jsou zkušenější v koncovce. Svůj setbol jsme neproměnili, oni pak ano, a bylo to."

"Soustředili jsme s spíš na vlastní výkon a chtěli je potrápit," řekl Ondra. "5. místo je ale úspěch, bereme jej všemi deseti. Ve skupině jsme zahráli velmi dobře, i teď ten druhý set, jsme spokojeni. Navíc jsme se tu oba dny těšili obrovské podpoře a hnalo nás to dopředu. Doufáme, že jsme jim našemi výkony udělali radost."

Plavinš a Točs se do semifinále mezinárodního turnaje dostali podruhé za sebou až z kvalifikace. "Je to náročné, podruhé jít z kvalifikace až do semifinále, ve dvou týdnech," nechal se slyšet Edgarš Točs. "Ale je to dobrý pocit, být v semi opět. Navíc v téhle výborné atmosféře!" Lotyšům se na turnaji všeobecně líbí. "Jsme nový tým, proto potřebujeme body z co nejvíce turnajů," řekl Martinš Plavinš. "Je opravdu radost tu být, vše je tu úžasné, organizace, ubytování, všechno!"

Lotyši se zítra utkají s jedničkami turnaje, Poláky Losiakem a Kantorem.

 

Autor: Petr Sixta

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018