22.7.2016

Do Brna míří evropská beach mládežnická špička, k vidění budou i čeští mistři

V polovině srpna se na Sokolském koupališti v Brně uskuteční evropský šampionát v beachvolejbale hráčů do 18 let. V hlavní fázi turnaje se představí celkem dvaatřicet mužských a stejný počet ženských týmů, včetně šestice tuzemských reprezentantů. Diváci se mohou těšit například na talentované české duo Martina Maixnerová/Marie-Sára Štochlová, které suverénně ovládlo i letošní UNIQA Mistrovství České republiky do 18 let nebo na další české mistry v této kategorii Matyáše Džavoronoka a Jiřího Sedláka. Turnaj se na brněnském koupališti uskuteční od 11. do 14. srpna, a kromě výborné volejbalové podívané se mohou diváci těšit na celou řadu doprovodných akcí.

Významný mládežnický turnaj míří opět po krátké době do moravské metropole. Začátkem července se zde konalo také MČR stejné věkové kategorie. Na Sokolském koupališti bylo v minulosti již pořádáno několik mezinárodních akcí a upřímně musím říci, že všechny byly úspěšné,“ říká zástupce národní federace Jan Meruna a dodává, že pravidelné podpory statutárního města Brna a Jihomoravského kraje jsou zvláště pro takovéto vrcholové akce velmi důležité.

Volejbalová veřejnost se může těšit na celou řadu vynikajících evropských dvojic mládežnické kategorie do 18 let. K vidění bude i šest českých párů. Kromě již zmiňovaných dvojic Maixnerová/Štochlová a Džavoronok/Sedlák se turnaje zúčastní i Tadeáš Tezzele s Jakubem Rulíškem, Patrik Maňas s Markem Holečkem či Tereza Baláková s Lucií Pokornou. Jméno poslední české dvojice bude známo v následujících dnech.

Kromě vrcholového volejbalu divákům zpříjemní dny v areálu Sokola Brno I rovněž bohatý doprovodný program. Jen namátkou se mohou fanoušci těšit třeba na řadu tanečních vystoupení, gastro akci či na nejrůznější soutěže od sponzorů. Pro nejmenší bude pak připraven také dětský turnaj, který vyvrcholí během nedělních finálových zápasů.

Akci podporují: UNIQA, ČEPS, Statutární město Brno a Jihomoravský kraj. Více informací naleznete na webových stránkách či facebooku Českého volejbalové svazu. Vstup na celý turnaj je zdarma.

 

Autor: Mgr. Michal Mezera, foto: Ondřej Driml

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018