29.4.2019

Dva dny cestování a odpočinku, pak začíná 3*hvězda v Malajsii!

Barbora Hermannová s Markétou Slukovou získaly v neděli stříbrné medaile na čínském turnaji Světové série kategorie 4*STAR 2019 a ve středu již v Malajsii zahájí hlavní soutěž 3*hvězdičkového eventu v Kuala Lumpur, opět z pozice turnajových jedniček. Spolu s českými jedničkami si na turnaji zahrají i Sára Olivová s Karolínou Řeháčkovou, které obdržely do hlavní soutěže divokou kartu, a v kvalifikaci nastoupí Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou a Martina Bonnerová s Martinou Maixnerovou.

logo 

V neděli odehrály náročné finále v Xiamenu a ve středu naskakují jako nasazené jedničky do 3*hvězdy v Kuala Lumpur. Moc času na odpočinek tak stříbrné medailistky Bára s Markétou mít nebudou. "Z výsledku v Číně jsme nadšené, ačkoliv chvíli po zápase bylo samozřejmě zklamání, že jsme neudržely vedení, měly jsme to dobře rozehrané," vrátila se k prohranému finále Bára Hermannová. "Ale udělaly jsme bohužel strašně moc chyb na servisu a s tím se mezi nejlepšími hrát nedá, soupeřky toho hezky využily. Ale jinak je to pozitivní paráda pro nás, ať už jde o body do kvalifikace či žebříčku. Je před námi ale celá sezóna, nemůžeme se nechat uspokojit touto první medailí, naopak musíme makat i na dalších turnajích."

Další příležitost k zisku bodů budou mít už tento týden v Malajsii. Z taktických důvodů se Markéta s Bárou a s trenérem Simonem Nauschem rozhodly k účasti na nižším turnaji, než které běžně objíždějí. Naposledy hrály takto hodnocený turnaj před téměř dvěma lety.

V Malajsii na Češky čeká nepříjemné počasí, které Bára porovnala s čínským. "V Číně bylo docela divoké počasí, první den bylo hrozné vedro, bylo dusno a vlhko, zápas proti Ukrajinkám tak byl dost fyzicky náročný, naštěstí jsme hrály první den jen jedno utkání. Ráno tam bylo bezvětří, bylo zataženo, takže ideální počasí na hraní, ale odpoledne se zvedl vítr, ale opravdu silný. Musely jsme pak kalkulovat, která strana je lepší, snažily jsme se využít strany proti větru a některé výměny pak nebyly, co se týče volejbalu, hezké. Ale popraly jsme se s tím líp, než soupeřky, což nám zajistilo postup do bojů o medaile. Lokace byla nakonec docela pěkná, ale tím, že tady to sluníčko úplně nevylezlo, je to vše schované za smogem a z ovzduší jsme byly ulepené, tak to ani přes stříbrnou medaili nebude oblíbená destinace. Počítáme s tím, že v Malajsii bude dusno a vlhko ještě větší, protože je to víc v tropech."

Ještě předtím, než Sluková s Hermannovou nastoupí k prvnímu utkání v Kuala Lumpur, čeká další dva české páry náročná kvalifikace. Nejprve ve 2:00 českého času Martiny Bonnerová s Maixnerovou vyzvou Kanaďanky Rancourt a Meunier-Bedard, od 4:30 se o postup porvou i Míši Kubíčková s Kvapilovou proti švédskému páru Lindström/Malmström.

Sledujte Český beachvolejbal také na Facebooku a Instagramu a nenechte si ujít důležité chvilky českého plážového volejbalu! 

 

Autor: Petr Sixta, foto: FIVB

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018