18.4.2017

Halové mistrovství ČR U22 ovládly páry Melmuka/Gála a Kotlasová/Resová!

Série halových mistrovství je u konce. Závěrečným turnajem byla o víkendu kategorie do 22 let. Halovými mistry se bez zaváhání stala dvojice Martin Melmuka s Jakubem Gálou a u žen Tereza Kotlasová, Daniela Resová. Druhé místo si odnesly dvojice Miroslava Dunárová, Julie Honzovičová, u mužů pak Tadeáš Tezzele, Martin Maňas. S bronzovou medailí odcházeli Patrik Maňas, Jiří Sedlák a Anna Fauová, Anna Šotkovská.

Halové mistrovství beachvolejbalu do 22 let se uskutečnilo o víkendu 15 - 16. března v areálu Beachklubu Pankrác. V ženské kategorii bylo 26 dvojic a mužské 21. I přes to, že u žen v turnaji chyběly hlavní favoritky, tak byl turnaj dobře obsazen a byly vidět krásné zápasy. V kategorii mužů nechyběl žádný favorit a turnaj byl o to více vyrovnaný. K vidění bylo vidět mnoho krásných beachvolejbalových okamžiků.

Systém byl v kategoriích odlišný. U dívek se turnaj začal hrát ve skupinách, následně první a druhá dvojice ze skupiny postoupily do play off o vítěze. Chlapci hráli standardně turnaj pro 24 dvojic s jednou možností prohry. V sobotu se odehrála první část turnaje. Do neděle postoupilo 8 nejlepších týmů dívek a 6 nejlepších týmů chlapců.

V neděli se odehrály zápasy o medaile. Jako první dohrály turnaj ženy, kde se halovými mistryněmi staly Daniela Resová s Terezou Kotlasovou. Dvojice prošla turnajem bez zaváhání, ovládla celou kategorii do 22 let a předvedla velmi dobrý výkon. Stříbrné medaile si odnesly mladé a velmi talentované juniorky Julie Honzovičová s Miroslavou Dunárovou. Julii Honzovičové je teprve 15 let a stala se vícemistryní ČR. V boji o bronz se utkaly dvojice Šotkovská, Fauová proti Touškové a Svobodové. Lepší výkon předvedly Šotkovská, Fauová a odnesly si medaile a ceny od partnerů. Nutno poznamenat, že mezi dívkami chyběly dvojice Natálie Honzovičová, Tereza Pluhařová a Martina Maixnerová s Marie-Sára Štochlová, tedy obě členky reprezentační složky juniorek, které jsou již na soustředění v Silvi Marina s reprezentačním trenérem Pavlem Krčem.

U mužů excelovala nově složená dvojice Gála, Melmuka. Martin Melmuka navázal na úspěchy zimní sezony a ke zlaté medaili z U20 přidal další zlato. Jakub Gála se konečně dočkal prvního zlata, protože v letech předešlých byl dvakrát stříbrný a dvakrát bronzový v juniorských kategoriích. Oba hráči celý turnaj hráli velmi pozorně, bez velkých chyb a za vítězstvím si šli od prvního zápasu. Radost z vítězství byla zasloužená. Ve finále porazili brněnskou dvojici Tadeáš Tezzele, Martin Maňas. O třetí místo hráli Patrik Maňas, Jiří Sedlák proti Josefovi Havlasovi, Lukáši Dvořákovi. Po prvním velmi vyrovnaném setu si druhý set pohlídali a dotáhli do vítězného konce Patrik Maňas se spoluhráčem Jiřím Sedlákem.

Celý víkend v areálu bylo mnoho diváků, kteří vytvořili krásnou atmosféru a pomohli hráčům k nejlepším výkonům. Turnaj byl podporován Hlavním městem Praha a městskou částí Prahy 4, za což oběma podporovatelům děkujeme. Turnaj by se nemohl odehrát ani bez podpory dalších sponzorů, kterým organizátor tímto také děkuje. Vítězové dostali krásné dárkové balíčky od prémiové čokoládové značky Steiner& Kovarik.

Halové mistrovství do 22 let uzavřelo zimní sezonu a my gratulujeme všem hráčům a hráčkám k jejich medailím a výkonům. Velkou otázkou je: Kdo bude vítězem letní sezony?  Letní sezona je za dveřmi a brzy se uvidí, jak se týmy přes zimu připravily a jak odehrají letní juniorské turnaje. Určitě některé páry budou i v seniorských kategoriích. Všem hráčům a hráčkám přejeme mnoho úspěchů a těšíme se na další šampionáty, jistě i v areálu Beachklubu Pankrác.

 

Autoři: Michal Rázek a Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018