10.1.2019

Halový turnaj v Haagu odstartoval beachvolejbalový rok 2019

9. místo pro Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem, účast v hlavní soutěži 4*hvězdičkového turnaje pro Michalu Kvapilovou s Michaelou Kubíčkovou a zkušenosti z kvalifikačního duelu pro Tomáše Pálu s Ondřejem Šotolou. Takový byl úvodní turnaj roku 2019 ve Světové sérii beachvolejbalu v holandském Haagu.

Beachvolejbalový vstup do roku 2019 se Míše s Míšou i Ondrovi s Davidem povedl, na turnaji v Haagu předvedli ve svých prvních dvou duelech ukázkové výkony. Pro MKduo to znamenalo postup do hlavní soutěže a tedy i nejlepší společný výsledek, pro Davea s Perunem zas postup z prvního místa ve skupině přímo do druhého kola play-off, čímž si s předstihem zajistili umístění v TOP 10!

Na druhou stranu, ve chvíli, kdy mohli přidat další nadstavbu, oba zmíněné páry zaváhaly. Už i Tomáš Pála s Ondrou Šotolou, třetí český pár v soutěži, dostali naději na postup minimálně do druhého kola kvalifikace, Rakušané Winter a Hörl nebyli nepřekonatelní. Ale u Toma s Ondrou šlo především o zkušenosti. U Míši s Míšou i Ondry s Davidem jde o důležité body do olympijské kvalifikace na Hry v Tokiu. Holky měly první úkol v hlavní soutěži těžký, na trojnásobnou olympijskou vítězku Kerri Walsh Jennings s Brooke Sweat nevyzrály, druhý zápas proti dalším Američankám Reeves a Howard však měly ve svých rukách. Stejnou dvojici přemohly Češky před pár týdny v Mexiku v tie-breaku, tentokrát s nimi ve zkrácené sadě podlehly. Postup do play-off by českým mistryním republiky slušel jistě více, ale vylepšení společného maxima se počítá.

To kluci předvedli skvělý výkon právě ve skupinové fázi. Dvě jistá vítězství znamenala přímý postup do druhého kola a v boji o čtvrtfinále je tak měl čekat ve skupině jednou poražený soupeř. Tím se nakonec stali Švýcaři Heidrich a Gerson, tedy dvojice, kterou Perun s Davem doposud vždy porazili. Ovšem, jak sami zmínili na svém facebookovém profilu, proti výsledkově oblíbenému soupeři zahráli špatně a po velice nelichotivém druhém setu vypadli z turnaje potřetí za sebou v osmifinále.

Závěrem se musí dodat, že v olympijském žebříčku, který ovšem v této fázi nic nedokazuje, drží Ondra s Davidem 7. příčku. Jejich průměr 400 bodů na turnaj však v konečném součtu stačit nemusí. Ostatní páry je zatím zbytečné hodnotit. Pro Kvapilovou s Kubíčkovou je i 25. místo velice slabý výsledek s ohledem na olympiskou kvalifikaci, Markéta Sluková s Barborou Hermannovou do kvalifikace zatím ani nevkročily a ostatní české páry na tom v tomto ohledu nejsou o mnoho lépe. V kalendáři turnajů teď následuje dlouhá pauza, než se World Tour vrátí s níže hodnocenými turnaji v Asii či Austrálii, až v polovině března nás čeká 4*hvězdičkový turnaj pro muže v katarském Dauhá. České páry tak mají ještě dostatek času, aby vyladily formu!

Pokud chcete být ještě více v obraze, co se děje mezi českými beachvolejbalisty, sledujte nový INSTAGRAM Českého Beachvolejbalu.

 

Autor: Petr Sixta, foto: FIVB 

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018