5.9.2016

Hodnocení ME U22 očima trenéra Miloše Takáče

Přinášíme Vám hodnocení trenéra Miloše Takáče k Mistrovství Evropy kategorie do 22 let v řeckém Thessaloniki, které bylo na programu ve dnech 25. až 28.8.2016.

Kdo na turnaji v Řecku reprezentoval Českou republiku?

"Za Českou republiku reprezentoval pár Anna Komárková a Markéta Bendíková v ženské kategorii a v mužské kategorii reprezentoval pár Vašek Barčík s Filipem Šťastným trénující ve skupině Beach Service."

Jaká byla organizace turnaje?

"Organizátoři turnaje byli v první řadě opravdu vstřícní a neustále optimističtí. Jinak bych organizace zhodnotil jako velmi průměrnou."

Jaké přednosti ukázali zúčastněné páry?

"Pár Berčík/Šťastný ukázal velmi rozmanitou hru s různými druhy nahrávek. Vašek Bečík předvedl mnoho kvalitních bloků a Filip Šťastný kvalitní agresivní útok. Pár Komárková/Bendíková vynikal v některých zápasech svou bojovností, kdy holky dokázaly dohnat v koncovce boje o 9. místo náskok soupeřek o 4 body. Vyzdvihl bych zde zejména stabilitu psychickou i herní hráčky Komárkové a nápomocnou agresivitu v některých částech hry Bendíkové."

Co chybělo k lepšímu výsledku?

"V mužské části byl průběh zápasů o nevynucených chybách. Naši kluci sice hráli dobré zápasy, na které se již v základních skupinách chodil koukat nadprůměr diváků. Avšak zápasy rozhodovaly chyby, které přikládám nedostatečné vyhranosti naší dvojice. Postup nám byl nejblíže v zápasu s Nizozemci, kdy v koncovce třetího setu přišly dvě nevynucené chyby, přičemž jsme soupeře ve druhém setu díky kvalitní obraně jednoznačně přehráli. Zápas skončil 1:2 (16:21, 21:11, 14:16). Doporučil bych, aby pár Berčík/Šťastný pro příští rok hrál více zahraničích turnajů, aby nabral zkušenosti. Vašek Berčík může hrát tento turnaj ještě příští rok a Filip Šťastný ještě roky dva."

"U dívek chyběla k lepšímu výsledku soustředěnost v zápase o 1. místo ve skupině. Holky proti francouzským hráčkám nebyly schopny zareagovat na styl hry. Dostali bychom následně jiný tým o postup do čtvrfinále. Dívky díky losu dostaly následné vítězky z Lotyšska. U dívek chyběl v týmu vyšší blok, i když Komárková v každém zápase nějaký ten blok uštědřila, tak obranná hra u sítě bylo to, co odlišovalo náš tým od ostatních. Obecně na turnaji v obou kategoriích panoval převážně trend specialista blokař a specialista polař."

Jak byste zhodnotil tedy celkové výsledky na turnaji?

"Kluci doplatili v turnaji na velmi těžkou skupinu, kde se v průběhu turnaje utkali s Italy, Nizozemci a Finy. Všechny zápasy ve skupině byly poměrně vyrovnané. Kluci skončili na děleném 25. místě."

"Dívky měly naopak lehčí skupinu, kdy ji až na jeden zápas zvládly dobře. Pochvalu by rozhodně zasloužily za zápas proti o hlavu vyšším Nizozemkám 2:0 (21:19, 25:23), kde předvedly velmi kvalitní výkon. S celkovým výsledkem nejsme zcela spokojeni, protože jsme prohráli jen s pozdějšími vítězkami a Francouzkami, které byly v konečném pořadí 4., a které jsme měli porazit."

Celkové výsledky naleznete zde: ZDE

Foto a video: ZDE

 

Autor: Mgr. Michal Mezera, foto: Mgr. Miloš Takáč

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018