31.3.2019

J&T Banka Ostrava Beach Open 2019 se blíží!

Za devět týdnů bude touto dobou probíhat finálový den největšího tuzemského turnaje, který spadá do FIVB World Tour 2019. Ostrava Beach Open pod křídly nového generálního partnera J&T Banky opět po roce přivítá v Dolních Vítkovicích největší hvězdy světového plážového volejbalu. Každý se již nedočkavě těší na to, co předvedou obhájkyně loňského vítězství Markéta Nausch Sluková a ostravská rodačka Barbora Hermannová.

logo

"V porovnání s loňskem jsme turnaj termínově posunuli o několik týdnů dopředu a v tomto období ho budeme držet i v roce 2020, čímž se nám hned dvakrát podaří zařadit do olympijského kvalifikačního období pro hry v Tokiu 2020. Maximálně tím využijeme potenciál ostravského podniku pro naše hráčky a hráče, kteří budou mít možnost získat v domácím prostředí důležité body do olympijské kvalifikace," vysvětlil posun letošního i dalšího ročníku předseda Českého volejbalu Marek Pakosta.

Novým titulárním partnerem se pro ostravský turnaj stala J&T Banka, v roce 2019 podpořily akci i statutární město Ostrava a Moravskoslezský kraj. "Z loňského turnaje jsem byl nadšený, stejně jako snad všichni, co přijeli do Dolních Vítkovic volejbalistům fandit," řekl na tiskové konferenci v týdnu hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák. "Tato prestižní akce opět dokázala, že špičkový sport k Moravskoslezskému kraji patří. Také mě potěšila fascinující forma Markéty Slukové a Báry Hermannové. Doufám, že se můžeme i letos těšit na podobné sportovní zážitky a úžasnou atmosféru, kterou si mohli užít nejen sportovní fajnšmekři, ale třeba i školáci, kteří se do Dolních Vítkovic během dopolední vypravili. Je skvělé, že i letos bude vstup na turnaj ve všední dny bezplatný." 

"Je perfektní, že se v Ostravě znovu dočkáme velkého turnaje v tak divácky atraktivním sportu, jakým je beachvolejbal, a to rovnou na špičkové úrovni v podobě podniku Světové série," doplnil ostravský primátor Tomáš Macura. "Jedinečným bonusem pro hráče i diváky bude opět nepřehlédnutelný kontrast tohoto plážového sportu s industriálním prostředím Dolních Vítkovic. Důležitým prvkem naší podpory je následné využití písku pro rozvoj sportu na základních školách a na ostravských sportovištích."

Vítězství v loňském premiérovém ročníku vybojovala domácí hráčka Barbora Hermannová se svou spoluhráčkou Markétou Nausch Slukovou, které turnajem v Ostravě zahájily loňskou sérii 6 vrcholných turnajů, ze kterých si přivezly dohromady 4 medaile (1. na 4* v Ostravě, 5. na 4* ve Varšavě a na 5* v Gstaadu, 3. na Mistrovství Evropy v Nizozemsku, 1. na 5* ve Vídni a 2* na FIVB World Tour Finals v Hamburku). Mužskými vítězi se stali Španělé Adrian Gavira a Pablo Herrera, těsně pod stupni vítězů zůstaly české jedničky Ondřej Perušič a David Schweiner.

"Jsem rád, že se spojení Světové série FIVB a ostravských Dolních Vítkovic osvědčilo," doplnil Marek Tesař z pořádající agentury Raul. "Nyní se díky podpoře nového generálního partnera J&T Bance a pokračující spolupráci s Moravskoslezským krajem, Ostravou a MŠMT daří organizace už druhého ročníku turnaje. V letošním roce půjde o jednu z nejvýznamnějších tuzemských sportovních akcí i díky živému pokrytí celého turnaje Českou televizí."

Turnaj J&T Banka Ostrava Beach Open odstartuje ve středu 29. května kvalifikačními zápasy, ve čtvrtek ráno následuje hlavní soutěž s 32 mužskými a 32 ženskými dvojicemi, která vyvrcholí finálovými souboji v neděli 2. června. Součástí beachvolejbalového svátku bude také doprovodný program ve fanzóně, Festival barevného minivolejbalu a turnaj pro družstva z moravskoslezských dětských domovů. Vstup do areálu bude ve všední dny zdarma, vstupenky na finálová kola jsou k dispozici v síti Ticketportal.

 

Autor: Petr Sixta, Štěpán Sedláček (SPR Media), foto: Jiří Zerzoň, J&T Banka Ostrava Beach Open

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018