2.5.2019

J&T Banka Ostrava Beach Open: světoví a olympijští šampioni už za měsíc na písku pod vysokou pecí

Ve středu 29. května bude v Dolních Vítkovicích úvodním hvizdem zahájen čtyřhvězdičkový turnaj Světové série FIVB J&T Banka Ostrava Beach Open. Mezi přihlášenými týmy jsou české obhájkyně loňského prvenství Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou i držitelé zlatých medailí z olympijských her a světových šampionátů.

V Ostravě opět uvidíme kompletní světovou beachvolejbalovou špičku jako vloni. Navíc letos se body z turnaje budou započítávat do olympijské kvalifikace o Tokio 2020 a v turnaji tedy půjde o hodně,“ přiblížil vysokou atraktivitu 2. ročníku Petr Beneš, předseda rady Asociace beachvolejbalu Českého volejbalového svazu.

Na čtyřech soutěžních kurtech se fanouškům představí například aktuální světové jedničky v kategorii mužů (Norové Anders Mol, Christian Sørum) i žen (kanadské hráčky Heather Bansleyová, Brandie Wilkersonová). Chybět ovšem nebudou ani Brazilci Bruno Schmidt, Alison Cerutti, Andre Stein a Evandro Oliveira, nebo Holanďané Alexander Brouwer s Robertem Meeuwsenem, kteří mají na svých kontech tituly olympijských šampionů a mistrů světa. Loňský úspěch z Ostravy budou obhajovat španělští volejbalisté Pablo Herrera a Adrián Gavira. O zlepšení loňského 4. místa z ostravského turnaje se pokusí české jedničky David Schweiner s Ondřejem Perušičem.

Také ženská část turnaje bude ozdobena jmény domácích i zahraničních hvězd. Pro Barboru Hermannovou a Markétu Nausch Slukovou je J&T Banka Ostrava Beach Open jedním z vrcholů sezóny. Po čerstvém stříbru ze 4* turnaje v čínském Xiamenu se mají fanoušci opravdu na co těšit. „Jsme rády, že se nám po dlouhé pauze podařilo dojít tak daleko. Brazilky si vítězství zasloužily a v tuto chvíli jsem trochu zklamaná, ale po tak vyrovnaném zápase a těsném výsledku můžeme být určitě pyšné na to, co jsme v Xiamenu předvedly,“ zhodnotila finále Bára Hermannová

Na písek pod vysokými pecemi se proti letos dominujícím Kanaďankám postaví i brazilské šampiónky Agatha Bednarczuková a Eduarda „Duda“ Santos Lisboaová. Chybět nebude žádný z párů z aktuální TOP10 světového žebříčku.

Těším se zejména na představení českých reprezentantů a také na fanoušky. Nezapomenutelným zážitkem z loňského turnaje bylo kromě vítězství našich děvčat i to, jak fanoušci obdivuhodně podporovali naše týmy za hustého deště v průtrži mračen. Věřím, že letos budeme mít lepší počasí, turnaj si užijeme a společně dotáhneme české týmy k důležitým bodům o olympijské hry,“dodal Petr Beneš.

Turnaj J&T Banka Ostrava Beach Open odstartuje ve středu 29. května kvalifikačními utkáními, ve čtvrtek ráno následuje hlavní soutěž s 32 mužskými a 32 ženskými dvojicemi, která vyvrcholí finálovými souboji v neděli 2. června. Na víkendové zápasy vyřazovací části turnaje jsou k dispozici vstupenky prostřednictvím sítě Ticketportal. Na oba dny je možné zakoupit zvýhodněnou permanentku.

 

Máme měsíc do prvního hvizdu a přípravy jsou v plném proudu. Přibývá prodaných vstupenek na víkendové zápasy play-off a věřím, že naplníme tribuny centrálního kurtu, jejichž kapacita se od loňska ještě zvýšila. Atraktivitu turnaje bychom chtěli zvýšit i díky programu ve fanzóně, kde na diváky čeká například občerstvení z Garden Food Festivalu, sportovní atrakce od Českého volejbalového svazu nebo DJ s večerním programem. Pro mimoostravské diváky jsme zajistili zvýhodněné jízdné u Leo Expressu,“doplnil ředitel turnaje Martin Duka z pořádající agentury Raul.

Součástí beachvolejbalového svátku bude také Festival barevného minivolejbalu a turnaj pro družstva z moravskoslezských dětských domovů.

Program turnaje

středa 29. 5. 2019                  kvalifikace     

čtvrtek 30. 5. 2019                 zápasy ve skupinách

pátek 31. 5. 2019                   zápasy ve skupinách a play-off

sobota 1. 6. 2019                   osmifinále a čtvrtfinále

neděle 2. 6. 2019                    semifinále a finále

www.ostravabeachopen.cz

FB: www.facebook.com/ostravabeachopen/

Zdroj: agentura Raul

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018