14.1.2018

Míša Kvapilová a Týna Kolocová jsou vítězkami 2018 CEV European Masters!!!

Je to doma!!! Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová zvítězily v dechberoucí atmosféře v pelhřimovském finále CEV Beach Volleyball European Masters 21:8 a 23:21!! Lotyšský pár Graudina / Kravcenoka byl v prvním setu zaražen skutečně neskutečně podporujícím publikem! Na stupních vítězů stanuly i Finky Lahti a Parkkinen. Mužskou část vyhráli Brouwer a Meeuwsen z Nizozemska, ve finále porazili Piotra s Kantorem, kteří prohráli druhé finále v řadě. Třetí skončili Lotyši Plavinš a Točs.

Finále ženy: Kolocová / Kvapilová - Graudina / Kravčenoka (LAT) --- 2:0 (8; 21)

Je dokonáno! "Vítězka Evropského Masters, to zní krásně, to tu ještě nebylo," prohlásila se slzami štěstí Míša. "Chtěly jsme, aby naše výkonnost gradovala ve finále, a to se povedlo! Za ten výsledek může i trenér Andrea, který vybral správnou taktiku, všechno nám vycházelo, bránily jsme opravdu dobře. Ve druhém setu jsme to zvládly v důležité chvíli a vyhrály jsme."

Andrea Tomatis, trenér Týny a Míši, neskrýval po utkání radost: "Jsem na holky pyšný, odehrály neskutečný turnaj. Po první porážce se probudily a hrály lépe a lépe každý zápas. Jsem super šťastný! Holkám určitě pomohlo i to domácí publikum, které bylo opravdu skvělé!" "Ta atmosféra tady byla naprosto skvělá, diváci nás hnali a pomohli nám hlavně v koncovce 2. setu, děkujeme jim hrozně moc za tu velkou podporu a Vláďovi Kozlerovi za to, že zorganizoval takový turnaj," potvrdila trenérova slova Míša s poděkováním organizátorovi turnaje. 

Tah promotéra turnaje ocenila i její spoluhráčka Týna: "Jsem hrozně šťastná, jsem ráda, že vůbec tento turnaj vznikl, že se do Beachwellu podařilo Vláďovi Kozlerovi přitáhnout světové hvězdy. To že se nám podařilo tento turnaj vyhrát je bonus navíc." Vladimír Kozler byl naopak rád za výkon holek, za celý čský beachvolejbal, ale i za fanoušky. "Čekal jsem dobrou atmosféru, ale ne až tak dobrou," pochvaloval si Vláďa. "Člověk se snaží zůstat celý a soustředit se na utkání, vnímaly jsme tu pomoc od diváků, ale snažily jsme se hrát to své," řekla po utkání Kristýna.

Úspěšným shledala turnaj i Lotyšská dvojice. "Jsme hrozně šťastné, hrály jsme tu pěkně, porazily spoustu silných týmů," měla radost Anastasija Kravčenoka. "To finále jsme bohužel neodehrály na své úrovni.

Důvod v nepovedeném prvním setu našla Tina Graudina v servisu českých hráček. "Mají ho opravdu dobrý, to se nedalo přijímat, navíc jsme udělaly spoustu chyb," vychálila soupeřky Tina. "No a ta atmosféra, to je taky něco, měla jsem husí kůži. Bylo to opravdu hlasité na nějakou komunikaci, ale pro atmosféru... opravdu dobré."

O 3. místo ženy: Lahti / Parkkinen (FIN) - Ittlinger / Behrens (GER) --- 2:0 (19; 17)

Bronzovými medailistkami se staly Finky! Taru Lahti-Liukkonen a Anniina Parkkinen měly po celou dobu zápas pod kontrolou, nedělaly chyby na ztrátě a zaslouženě vyhrály. "Je to úžasné!" netajila radost z medaile Anniina. "Byl to turnaj s vysokou kvalitou, jsme hrozně šťasné, že jsme tu získaly bronz!"

Lahti a Parkkinen poslaly do boje o třetí místo výborným výkonem v semifinále Míša Kvapilová s Kristýnou Kolocovou. "Naše semifinálové 'představení' bylo příšerné," přiznala Taru. "Češky hrály opravdu dobře, moc hezky. Snažily jsme se potom soustředit jen na zápas o 3. místo, přitlačily jsme na servisu a i na ztrátě jsme byly mnohem lepší."

Po dvou setovém vítězství Lahti-Liukkonen potvrdila, že turnaj měl výbornou atmosféru a byl skvěle zorganizovaný. "Je to tu super, lidé jsou hodní, máme radost, že jsme tu hrály."

Finále muži: Brouwer / Meeuwsen (NED) - Kantor / Losiak (POL) --- 2:0 (22; 20)

Poslední utkání dne a jedna malá premiéra - Alexander Brouwer a Robert Meeuwsen vyhráli zápas ve dvou setech. "To nebyl lehký turnaj, hráli jsme hodně tie-breaků, ale jsme nadšení, šťastní," povídal po vyhraném finále Alexander. "Bylo tu opravdu hodně špičkových týmů."

I Robert Meeuwsen si pochvaloval atmosféru. "Pokud bude taková atmosféra na každém halovém turnaji, může jich být klidně víc," řekl blokař vítězného týmu Rober. "Můžou se hrát turnaje v zimě a beachvolejbal se stane celoročním." "Když je tu jenom jeden kurt, je to neskutečné, bezchybné," přisvědčil i poražený Piotr Kantor.

Bartosz Losiak naopak cítil smíšené pocity, protože až ve finále prohráli sety, těsně. A stálo je to první místo. "Jinak jsme odehráli dobrý turnaj."

Na stupních vítězů tak stanuli stejné dvojice jako před týdnem v Haagu. Tam ale vyhráli Lotyši, druzí opět Poláci a 3. Nizozemci.

O 3. místo muži: Doppler / Horst (AUT) - Plavinš / Točs (LAT) --- 0:2 (-14; -19)

Plavinš a Točs získali na svém druhém společném turnaji druhou medaili. Po prohraném semifinále porazili vicemistry světa 2:0 (14; 19). "Vždycky to může být lepší, v semifinále jsme nepodali optimální výkon," říkal po zisku medaile Edgarš Točs. "Polákům se povedla odplata za finále v Haagu, ale to je beachvolejbal, je to hra. Za medaili jsme ale rádi."

Lotyši získali na druhém turnaji za sebou medaili, ačkoliv pokaždé museli zvládnout postoupit z kvalifikace. "Odehráli jsme 14 zápasů za posledních deset dnů." řekl vyčerpaně Martinš Plavinš. "Ráno jsme nebyli schopni vstát z postele, jsme opravdu unaveni. Proto jsme ráno hráli tak špatně, ale alespoň jsme se rozehráli na náš poslední zápas tady!"

 

Autor: Petr Sixta, foto: Václav Kohelka

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Kotnik / Lovsin (SLO) – Hermannová / Štochlová 2:1 (10:21, 21:16, 15:12)   Futures – Nuvali(PHI): Liepa /...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Liliana / Paula (ESP) – Hermannová / Štochlová 2:1 (9:21, 21:13, 15:6)   Futures - Nuvali (PHI): Gottsu / Shoji...

 
Kvalifikace ME U18 2024

dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Česko – Srbsko 2:3 (25:17, 22:25, 22:25, 25:23, 10:15)   chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Dánsko 3:0 (25:22,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018