7.8.2020

Nový 3* turnaj Českého poháru mužů už za týden na Pankráci

Asociace beachvolejbalu Českého volejbalového svazu v minulém týdnu, pouze dva týdny před akcí, zařadila do kalendáře nový, přesto další z mnoha turnajů Českého poháru. Tentokrát se jedná o kategorii mužů, a to dokonce kategorii nejvyšší s počtem 3*. WSPK Český pohár 3* se bude konat na pankráckých kurtech od 15. – 16. srpna 2020. Impulsem pro tento turnaj byl nápad dvou beachvolejbalových nadšenců Jakuba Štohanzla a Vlasty Němečka. Zde vám přinášíme pozvánku na turnaj formou rozhovoru s nimi.

Jakube, Vlasto, organizujete váš první turnaj a hned jde o nejvyšší kategorii v ČR, tedy 3* Český pohár. Jak jste se k tomu dostali a co vás k tomu vedlo? Je běžné, že začínající organizátoři požádají nejprve o Letní pohár a pak jdou pomalu nahoru.

Sami trénujeme a snažíme se pravidelně hrát beachvolejbal. Organizovat tento sport je pro nás výzva a zároveň zábava. Když něco děláme, chceme to dělat nejlépe jak je to možné, na nejvyšší úrovni. Proto začínáme hned s ČP 3. Tušíme, že to nepůjde úplně samo a určitě se ukážou v průběhu i nějaké nedostatky a problémy, ale snažíme se obklopit profesionály a věříme, že všechny překážky nakonec překonáme a zorganizujeme turnaj na té nejlepší úrovni.

Turnaj bude v Praze na Pankráci, kdo další se na organizaci podílel a kdy vznikla tato myšlenka?

S myšlenkou přišel Jakub, který oslovil našeho kamaráda a zároveň občasného trenéra Jana Dumka, který je členem Rady ABV a dlouholetý reprezentant ČR. Honza se sám účastní mnoha turnajů a věděl, že hráči jsou hladoví po turnajích, kterých kvůli pandemii COVID-19 ve světě výrazně ubylo. Honza nám zprostředkoval komunikaci s ČVS a dále jsme diskutovali o možných termínech a podmínkách pro pořádání akce.

Organizace beachvolejbalového turnaje, ale není jen o práci a dobrovolnících, je k tomu potřeba sehnat sponzory, kteří do toho vloží svoje peníze. Jak se vám podařilo tohle?

Oba jsme podnikatelé a díky tomu máme blízko k  firmám, které jsou ochotny vložit své prostředky nejen do investic s vysokým výnosem, ale jsou ochotny podpořit projekty, které mají hlubší význam a přinesou společnosti něco víc. Prostě to myslí se svou „corporatesocialresponsibility“ vážně, a to i v této těžké době. Díky podpoře Českého volejbalového svazu a jeho partnerům, našim partnerům a v neposlední řadě i našim vlastním firmám se vše finančně podařilo zajistit.   

V letošní sezoně byly turnaje 3* Českých pohárů záležitostí převážně ženské kategorie. Je to právě důvod, že jste chtěli podpořit více mužskou složku beachvolejbalu?

Možná také proto, ale hlavně je nám ten mužský sport blíže. Sami si chceme jednou proti takovým hráčům zahrát. K tomu budeme, ale muset ještě „trochu“ potrénovat. Každopádně se nabízí možnost vidět na vlastní oči v akci kompletní českou reprezentační špičku, čítající jména jako Ondra Perušič, Václav Berčík, Jan Dumek, David Lenc, Martin Pihera, Ondřej Šotola a další. Zároveň doufáme i v nějakou tu dvojici z okolních zemí.

Chcete si tímto turnajem založit tradici? Máte v plánu v organizování beachvolejbalových turnajů pokračovat?

Ano, teď si to chceme „vyzkoušet“, možná trochu zostra, pokud nás to bude těšit a akce se vydaří, určitě bychom v tom rádi pokračovali. Naším snem je udělat mezinárodní turnaj, aby do Prahy přijeli hráči z cizích zemí.

Výborně, přejeme hodně štěstí, ať se akce vydaří.

My děkujeme a přijďte se všichni podívat!

 

Zdroj: ABV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018