9.5.2017

O víkendu se konal na Kladně Letní pohár DESTRO Cup 2017

Stejně jako loni mělo Kladno tu čest zahájit letní plážovou sezónu Letním pohárem mužů DESTRO CUP 2017. Z přihlášených dvojic se na poslední chvíli ze zdravotních důvodů dvě odhlásily, takže první tři týmy v kvalifikaci postoupily přímo bez bojů a o další tři postupová místa si zahrály čtyři dvojice. Vítězství nakonec patří dvojici Martin Lébl - Ondřej Přidal, druzí skončil Miroslav Svoboda s Jaroslavem Pavlasem a třetí Dominik Samec s Dominikem Pavoučkem.

V sobotu ráno přivítalo účastníky hlavního turnaje poněkud chladné počasí, ale naštěstí během dne stupně přibývaly a odpoledne už správnou atmosféru beach-volejbalového turnaje dotvářela modrá obloha a slunce. Sobotní část turnaje přinesla pořádnou porci napínavých zápasů i spoustu tie-breaků a v podvečer jsme znali osmičku nejlepších, kteří postoupili do nedělní části turnaje. Mezi nimi naštěstí i oba týmy s domácím zastoupením.

V neděli jsme po třech kolech zápasů konečně znali semifinalisty. O postup do finále se na kurtu č. 1 utkaly páry Martin David, Ondřej Kolder a Martin Lébl, Ondřej Přidal, na kurtu č. 3 pak Miroslav Svoboda, Jaroslav Pavlas a Dominik Samec, Dominik Pavouček. V obou případech stačily vítězům na postup dva sety a po chvíli odpočinku jsme mohli zahájit zápasy o první a třetí místo, které byly nádhernou tečkou za skvělou podívanou na úžasný „beach“, který jsme na Kladně mohli celý víkend vidět.

Pořadí na prvních čtyřech místech:

  1. Martin Lébl, Ondřej Přidal
  2. Miroslav Svoboda, Jaroslav Pavlas
  3. Dominik Samec, Dominik Pavouček
  4. Martin David, Ondřej Kolder

Jsme moc rádi, že díky sponzorům turnaje (DESTRO, ZANZIBAR, PENCO) jsme mohli odměnit nejen nejlepší čtveřici, ale že drobné dárky ve startovném si odnesl každý z hráčů. Děkujeme i vítězům, že se s ostatními hráči i organizátory podělili o pořádný kus masa z vyuzené krůty!

Turnaj se obešel bez zranění a ohromný dík patří i rozhodčím Martinu Šauerovi a Prokopu Holému, pro které byl celý víkend a zejména celodenní sobotní maraton až do podvečerních hodin rozhodně náročným programem. Jsme rádi, že počty rozhodčích se budou moci rozšířit i o další mladé členky, které si v sobotu odpískaly také svůj díl zápasů pod ostřížím zrakem i pomocnou rukou Dušana Rychlíka. Rozhodně ještě musíme poděkovat hráčkám klubu Vavřinec Kladno, které v obou víkendových dnech zajišťovaly hladký chod turnaje přímo na kurtech, kde otáčely čísla a zapisovaly výsledky.

Pár fotografií, které mohou přiblížit úsilí a neuvěřitelné zákroky hráčů i pohodu turnaje, najdete na facebooku - ZDE v několika fotogaleriích (kvalifikace, sobota, neděle).

 

Autor: Pavla Gálová

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018