5.4.2016

Ohlédnutí za halovým MČR U22 v Prague beach team

Již potřetí v řadě za sebou hostil Prague beach team o uplynulém víkendu HMČR do 22 let. Turnaj byl v ženské části turnaje plně obsazen a v pátečním odpoledni mu předcházela kvalifikace, ze které vzešly čtyři postupující páry do sobotní hlavní soutěže. V sobotu o deváté hodině ranní odstartovala pak hlavní soutěž v obou kategoriích. Dívky měly plné startovní pole, což čítalo 16 týmů, chlapců se nakonec dostavilo pouze 11 párů.

Systém hlavní soutěže byl jasný, odehrát ve dvou hracích dnech upravený systém M16d. Onou úpravou bylo to, že se v sobotu odehrála dvě kola vítězného pavouku a dvě kola oprav, zbývající utkání byla na programu v neděli. U chlapců se díky malému počtu startujících týmů dohrál turnaj až do semifinále.

V neděli turnaj odstartoval opět o deváté hodině ranní, ovšem pouze pro dívky, které měly za úkol během dopoledne dohnat vývoj mužského turnaje. V poledne, kdy ženy měly známou nejlepší čtyřku, začaly hrát společně s muži semifinálová klání:

Kotlasová/Resová vs. Bendíková/Dostálová N.

Sinsalo/Ahtiainen vs. Adamčíková/Dostálová M.

Prokop/Berčík vs. Kovařík/Velich

Šotola/Sládek vs. Pavouček/Gála

Tato vypsaná utkání nám určila finalisty a také ty, kteří budou bojovat o bronzové medaile. Zhruba okolo druhé hodiny odpolední byla na programu finále obou kategorií, ta nám odtajnila halové mistry a mistryně republiky pro rok 2016.

Přehled medailových umístění:

MUŽI: 

1. Kovařík/Velich

2. Pavouček/Gála

3. Prokop/Berčík

ŽENY:

1. Sinsalo/Ahtiainen

2. Bendíková/Dostálová N.

3. Kotlasová/Resová

Krátké hodnocení šampionátu z role organizátora a trenéra stříbrného páru dívčí kategorie:

"Mám velkou radost, že i přes souběh HMČR U22 a U18 byl v ženské kategorii o turnaj velký zájem, naopak počet startujících mužských párů v turnaji je pro mě velkým zklamáním. Velkým překvapením jsou pro mě mistři ČR Kovařík s Velichem, kteří hned v prvním kole turnaje prohráli. Na příčku nejvyšší museli jít trnitou a nejdelší možnou cestou. Ve třetím a čtvrtém kole opravného pavouku doslova utekli hrobníkovi z lopaty a porazili Faráře s Pčolou 21:19 ve třetím setu. O kolo později přešli i přes bratrance Víťu a Ondru Beneše 2:0 (27:25 a 21:19). Následně poměrně s přehledem zvítězili v semifinále, ale hned nato ve finále už to bylo opět velmi vyrovnané, zvítězili 18:16 v tiebreaku. Opravdu velká gratulace, pánové."

"Dívčí turnaj se ztrátou jediného setu ovládlo finské duo Sinsalo, Ahtiainen pod vedením českého trenéra Pavla Krče. Finky tak potvrdily kvalitní výsledek z minulého víkendu, kdy na HMČR žen obsadily pátou příčku. Malinko Finkám usnadnilo cestu k titulu, že další dva české páry (Bendíková/Dostálová N. a Adamčíková/Dostálová M.) v nejlepší čtyřce měly improvizované složení, protože v kategorii žen hrají se staršími spoluhráčkami. Pokud bych měl mluvit o překvapení, tak tím jsou pro mě jednoznačně (na konci loňského roku složený pár) Kotlasová s Resovou, a to nejen proto, že vybojovaly bronz. Během celého turnaje si počínaly nebojácně, držely vysoký standard hry a přes svůj mladší věk si počínaly poměrně zkušeně. S přehledem porazily své stejně staré sokyně Honzovičovou s Pluhařovou, následně zvládly dvojzápas s Adamčíkovou a Dostálovou M., takže jim bronz zaslouženě patří. O to víc mě jako spolutrenéra stříbrného páru těší, že je tým Bendíková s N. Dostálovou dokázal porazit v semifinále."

"Na závěr bych chtěl poděkovat pomocníkům z řad členů Prague beach teamu, kteří od pátku do neděle pomáhali, aby byl turnaj po všech stránkách správně zajištěn. V neposlední řadě děkuji i předsedovi ABV, Janu Merunovi, který se přijel nejen podívat na výkony hráčů a hráček, ale také předat medaile."

"Ještě jednou gratuluji medailistům, těší mě divácký zájem o turnaj a jsem rád, že všichni hráči, diváci i pořadatelé přežili turnaj v parném prostředí haly bez újmy na zdraví."

Detailní výsledkový servis naleznete zde - ženymuži

 

Autor: Mgr. Ondřej Vlček, Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018