20.9.2016

Pro jednu premiéra, pro druhou další do sbírky, Kiki a Míša hodnotí MČR i celou sezónu

Stupínek nejvyšší na nedávném Mistrovství České republiky 2016 v beachvolejbale v Brně patřil dvojicím Kristýna Kolocová/Michala Kvapilová a Jindřich Weiss s Martin Tichý. Dnes si jsme si pohovořili o uplynulém šampionátu i celé letošní beachvolejbalové sezóně s Kiki a Míšou, pro které to bylo skvělé završení jejich prvního ročníku společné hráčské kariéry. Ještě jednou oběma párům gratulujeme a přejeme do další sezóny neméně takovýchto výborných výsledků!

Holky, hned v první společné sezóně na písku triumf na Mistrovství České republiky. Kiki, pro tebe je to již několikátý český mistrovský titul, pro Míšu naopak premiéra. Co pro vás obě dvě osobně tento triumf znamená?

Míša: "Premiérový titul na MČR je pro mne výborný start do světa beachvolejbalu. Mé dosavadní nejlepší umístění na MČR bylo třetí místo, takže jsem nadšená, že se nám titul s Týnou podařilo získat."

Kiki: "Každý titul je skvělý a každého si cením také trochu jinak... Ten letošní s Míšou byl pro mě speciální především tím, že ačkoliv jsme nově vzniklý tým a Míša hraje beach jen pár měsíců, každý od nás vítězství očekával. A naplnit ta očekávání není nikdy jednoduché. Jsem moc ráda, že jsme to zvládly a že jsme super sezónu zakončily právě domácím titulem."

Jak obecně hodnotíte první letošní společnou beach sezónu?

Míša: "Myslím, že na to, jak jsme ni skočily - bez přípravy rovnou do turnajů - to byla dosti úspěšná sezona. Na českých turnajích jsme potvrzovaly roli favoritek, na těch evropských byly do nejlepší desítky a na světových se dostávaly z kvalifikací. Kdo by to byl na začátku dubna řekl..." (dodává Míša s úsměvem - pozn. red.)

Kiki: "Já po operaci ramene, Míša bez jakékoliv beachové přípravy, kdybychom nebyly spokojené, bylo by to špatně. Ale vždy je co zlepšovat a na čem pracovat. To je na tom našem sportu právě to krásné."

Před sezónou jste moc času na přípravu neměly, de facto jste šly do turnajů bez výraznější společné přípravy, čím to, že si to tak vše poměrně rychle sedlo?

Míša: "S Týnou jsme si sedly i lidsky, takže o to to bylo jednodušší. Ale velkou zásluhu na tom má naše trenérka Lenka Háječková."

Kiki: "Sehrávání je vždy postupné, i u nás to tak bylo... Koncem sezóny jsme předváděly mnohem lepší sport než na začátku. A přesně jak říká Míša, Lenka odvedla v krátkém čase obrovský kus práce."

Ve výčtu úspěchů v letošní sezóně máte i postup ze skupiny na ME. Jak na tuto prestižní akci vzpomínáte?

Míša a Kiki: "Byl to takový turnaj nahoru dolů. Vše začalo parádně - vítězstvím nad Španělkami Lili/Elsa, ale v dalších zápasech jsme už nedokázaly navázat na tento výkon. Postup ze skupiny je úspěch, jen je škoda, že jsme i ty zbylé zápasy neodehrály tak, jako ten první."

Dalším úspěchem byl celkový triumf na satelitu ve Vaduzu...

Míša: "Na Vaduz vzpomínám moc ráda. Byl to hezký turnaj uspořádáný v centru města. Předvedly jsme tam velmi dobrou hru, jak na sideoutu, tak v obraně. A  podle mě jsme také zaslouženě získaly zlaté medaile.

Kiki: "Každá zlatá medaile je cenná, ve finále jsme navíc porazily holky z Holandska, které pár dní na to odlétaly do Ria na OH, takže opravdu povedený turnaj."

Jaké společné plány a cíle máte pro příští sezónu?

Míša a Kiki: "Plán je jasný - zlepšovat se a hrát líp a líp. Postupovat z kvalifikací v zahraničí, vyhrávat zápasy i v hlavní soutěže. Těšíme se na první společnou přípravu a na to, že bude čas na něčem pracovat a nebudeme tak tolik pod tlakem, že za 2-3 dny začíná další turnaj... Těšíme se, že nás toho Lenka ještě hodně naučí."

Ještě jednou gratulujeme a přejeme mnoho dalších společných úspěchů nejen v další beachvolejbalové sezóně!

"Děkujeme!"

 

Autor: Mgr. Michal Mezera, foto: Kristýna Kolocová a Michala Kvapilová

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018