1.11.2016

Tréninkové podmínky jsou zde na výborné úrovni, říkají Maki s Bárou před "satelitem"

Předturnajová tisková konference v úterních dopoledních hodinách oficiálně zahájila CEV Beach Volleyball Satellite, který je na programu od čtvrtka do neděle v pelhřimovském sportovním areálu Beachwell. Tiskové konference se zúčastnili předseda Českého volejbalového svazu PaedDr. Zdeněk Haník, Ph.D., hlavní organizátor akce Vladimír Kozler, účastnice letošních Olympijských her v Riu de Janeiru Markéta Sluková a Barbora Hermannová a zástupce úseku beachvolejbalu ČVS Ing. Jan Dumek. Hovořilo se o celkové organizaci druhého nejprestižnějšího turnaje Evropské volejbalové konfederace CEV, o přípravě na tento turnaj i o ambicích jednotlivých týmů.

Úvodní slovo obstaral zástupce beachvolejového úseku Českého volejbalového svazu Ing. Jan Dumek, který přivítal hosty a seznámil zde přítomné novináře s programem i systémem turnaje. Poté se několika slovy prezentoval předseda Českého volejbalového svazu PaedDr. Zdeněk Haník, Ph.D., který popřál všem týmům hodně úspěchů na turnaji a vyzdvihl práci organizačního týmu pod vedením Vladimíra Kozlera. "Velmi si cením lidí, jako je právě Vláďa Kozler, kteří dokáží zorganizovat takovýto prestižní turnaj. Vím, že to není vůbec jednoduché, ale jsem přesvědčen, že se vše povede na výbornou." Sám hlavní organizátor akce - Vladimír Kozler, dostal otázku k samotné organizaci turnaje. "Musím říci, že je za tím vším opravdu hodně práce. Chtěli jsme navázat na úspěšnou loňskou organizaci Mistrovství střední Evropy MEVZA, tak snad bude i letošní akce úspěšná. Musím poděkovat také všem partnerům, kteří se pořádání tohoto turnaje spolupodílejí."

Na tiskové konferenci byly přítomny také účastnice letošních Olympijských her v Riu de Janeiru Markéta Sluková a Barbora Hermannová, které trénují ve sportovním areálu Beachwell už zhruba týden. "Musím za náš tým říci, že se nám tu hraje naprosto skvěle, a celkově zdejší zázemí je na výborné úrovni. Přijely jsme sem potrénovat již o několik dní dříve, abychom se připravily co nejlépe. Věříme, že to i znalost místního prostředí může být naše malá výhoda," řekla Barbora Hermannová. Nejlepší ženský tuzemský pár se však v tomto moderním areálu nepřipravuje tento rok poprvé. "Skutečně jsme tu nad míru spokojení, byly jsme tu letos i během roku, kdy jsme se koncentrovaly na několik důležitých turnajů Světové série. Je to tu zkrátka naprosto ideální," dodala zkušenější z dvojice Markéta Sluková.

Turnaj odstartuje ve čtvrtek tzv. "country kvótou," ze které vzejdou kompletní účastnící páteční kvalifikace. Hlavní soutěž pak odstartuje ještě v pátek od 17 hodin a bude se hrát systémem na dvě prohry. Ve hře je kromě cenných bodů do mezinárodních žebříčků i "prize money" ve výši 4000 euro na každou kategorii. Obě nedělní finálová utkání budou vysílána také na programu ČT SPORT.

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018