14.9.2020

Mistrovství Evropy v beachvolejbale pokračují jak na běžícím páse

Jen co nám skončilo beachvolejbalové mistrovství Evropy U20 v Brně, začínají další evropské šampionáty. Ten nejsledovanější začíná již zítra v lotyšské Jurmale. Den na to zahájí svůj evropský šampionát kategorie U18 v tureckém Izmiru.

Na sever do Jurmaly vyrážejí pouze dva naše nejlepší páry žen a dvojky v kategorii mužů. České barvy budou hájit Markéta Nausch-Sluková s Bárou Hermannovou a Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou. V mužích při absenci Ondry Perušiče s Davidem Schweinerem budou čekat na reserve listu Václav Berčík a Jan Dumek.

Čerství mistři republiky Ondra Perušič a David Schweiner měli na společnou přípravu jen pár týdnů. Ondra se již přes půl roku trápil se zraněním ramene a David, aby nevypadl ze zápasového rytmu, musel střídat na českých turnajích své spoluhráče. Až teprve koncem prázdnin se kluci potkali společně na kurtu a hned z toho byl titul mistrů ČR. Bohužel, jak jsme již avizovali výše, naše jedničky kvůli zdravotní indispozici Ondry v Jurmale startovat nebudou!!!

Naše ženské jedničky Markéta Nausch-Sluková a Bára Hermannová vstoupily na jaře do sezóny famózně. Ovládly první tři turnaje Tipsport Beach Series 3*, což byla první národní tour, která se po rozvolnění epidemiologických podmínek v Evropě hrála. Bohužel zdravotní problémy Markéty této dvojici nedovolily dohrát celou Tipsport Beach Series 3*. Nicméně na konci prázdnin již na UNIQA MČR byla děvčata v pořádku, což potvrdila dalším titulem do sbírky. Na mistrovství Evropy jsou nasazené jako osmičky a svůj první zápas ve skupině odehrají již zítra v podvečer. „Mistrovství Evropy bude určitě těžký turnaj. Skupina to lehká není, s Francouzkami jsme se na ME již jednou potkaly a docela nás potrápily, Lotyšky jsou čerstvé mistryně Evropy do 20 let a doma se budou chtít vytáhnout a s Italkami jsme také hrály velmi vyrovnané zápasy. Určitě chceme postoupit ze skupiny a pak budeme čekat na los, který na těchto turnajích je hodně důležitý. Stručně řečeno chceme dojít co nejdál,“ říká k ambicím pro nadcházející evropský šampionát Barbora Hermannová.

České dvojky MKduo (Kvapilová / Kubíčková) v Tipsport Beach Seris 3* obsadily dělené první místo. Následně objížděly národní tour v Německu, Polsku a Rakousku. UNIQA MČR jim sice nevyšlo podle představ a překvapivě na stupně vítězů nedosáhly, o to víc směřuje jejich motivace k nadcházejícímu mistrovství Evropy. Míši jako první odstartují českou stopu v turnaji už v úterý v odpoledních hodinách.

V tureckém Izmiru na ME U18 budou české barvy hájit dvě chlapecké a dvě dívčí dvojice.

  • Vojtěch Poledník / Ondřej Pohl (oba Beach Service club)
  • Kryštof Němec / Jakub Malík (Beach Service club / Blue Volley Ostrava)
  • Klára Selicharová / Jana Fixová (Beachklub Ládví / Beach club Harcov – Liberec)
  • Kristýna Koblížková / Alžběta Tomášová (obě TJ Sokol Brno I)

„V této kategorii je velmi těžké odhadnout sílu ostatních týmů, takže nechceme hráče svazovat nějakým umístěním. Bereme to jako jejich první mezinárodní zkušenost v kategorii, se kterou chceme dlouhodobě pracovat až do vrcholné kategorie U22, kde už by měl být cíl medaile a zároveň plynulý přechod do vrcholné kategorie dospělých,“ řekl manažer reprezentace mládeže Přemysl Kubala.

Kompletní informace: ME Jurmala,   ME U18 Izmir

 

Autor: Jiří Carba, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018