22.6.2020

20. ročník turnaje SKP Nymburk

Z důvodu nepříznivého počasí v sobotu 20. června 2020 byl 20. ročník turnaje SKP Nymburk zrušen. Klání bude v příštím týdnu zrealizováno v náhradním termínu jako neoficiální turnaj pod patronací pana Litery.

Tak alespoň něco z historie deblových turnajů z archívu turnajového ředitele Tomáše Kokojana.

„The King of debl“ – 6. ročník 2011 - neoficiální MČR jednotlivců

Prestižního turnaje se zúčastnilo dvanáct plejerů z Prahy, Brna a Nymburka, když z absolutní deblové špičky letos bohužel chybělo šest hráčů, kteří se z různých důvodů omluvili. Přestože věková konstalace účastníků připomínala spíše veteránské mistrovství, měl samotný turnaj solidní deblovou úroveň.

Dvojice nasazených hráčů ze všech základních skupin potvrdily své papírové předpoklady a postoupily do semifinálových bojů, kam všechny favority doprovodili šikovní Neumann a Matoušek. Samotný turnaj vyvrcholil boji o konečná pořadí.

Ve skupině smutných, kde se sešlo kvarteto volejbalistů bojujících o 9. – 12. místo měl jasně navrch profesionální trenér Ostravy Z. Šmejkal. Houževnatý chlapík hrál od počátku turnaje velmi dobře a spravedlivě proto nakonec pobral devátý flek.

Mrzutým účastníkem deblové akce se stal pan Kokeš, který mezi mužskou deblovou smetánkou působil poměrně zmateným dojmem a v průběhu celého turnaje „neškubl“ ani jediný set. „Snad příště, musím ještě trpělivě sbírat deblové zkušenosti. Jsem totiž mixově orientovaný, což mi trochu škodí,“ zlobil se sebekriticky silně frustrovaný Kokeš po skončení své nepovedené turnajové anabáze.

Desátou a jedenáctou příčku proto nakonec pobrali P. a J. Věchtové, kteří tak „tvrdili“ rodinný charakter turnaje, ředitelovaný jeho tradičním promotérem a zakladatelem V. Věchtem ml. „Uvažoval jsem i o účasti tatínka, bývalého deblového matadora, ale to už bych si s kamarády z deblové obce asi příliš pohrával,“ smál se dobře naložený Věchet.

V bojích o 5. - 8. místo jasně dominoval nestárnoucí veterán z Brna I. Muroň, který opanoval všechny sady a své soupeře doslova deblově paralyzoval svými neuvěřitelnými obrannými zákroky v poli. Za ním se seřadili S. K. Neumann, loňský vítěz Kokojan (bojující kromě soupeřů také se zraněnou patou) a nakonec K. Matoušek, který se na oficiálním deblovém turnaji objevil přibližně po desetileté pauze. Přesto však odehrál celý turnaj velmi dobře a byl po zásluze vyhlášen „skokanem a překvapením“ celého povedeného deblového klání.

Ve finálové skupině kraloval „mladík“ Věchet (jediný z kvarteta plejerů ještě nedosáhl veteránského věku), který na body přetlačil v jakési euforii hrajícího Kladeňáka J. Licka. Třetí místo bral po zásluze nestárnoucí brněnský „Robobob“ Sedlák. Za medailové nitky ovšem nejvíce tahal „Bat“ Pavelka, za jehož největšího turnajového soupeře by se mírnou nadsázkou dala považovat jeho fyzická vetchost, způsobená opotřebovanými kyčlemi. Bolest tak po celý turnaj trestala jednomu z nejlepších deblistů všech dob, který díky tomu zažíval obrovské fyzické příkoří. To se také transparentně zračilo v „pražákově“ ztrhané a zničené tváři.

Svým letošním triumfem tak Věchet uzavřel vítězný hattrick. Dvakrát zvítězil další nymburský hráč T. Kokojan. Brněnský I. Muroň opanoval klání jednotlivců v rámci šesti zrealizovaných turnajů „Kinga“ jedenkrát.

 

Autor: Ondřej Janků                                             

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018