16.5.2019

Mistr České republiky veteránů nad 40 let pro rok 2019 je znám

Již dvacet čtyři let se scházejí veteráni nad 40 let pod vysokou sítí, již dvacet čtyři let předává Luboš Vašina jako ředitel a organizátor této oblíbené soutěže medaile a diplomy nejlepším družstvům naší republiky v této kategorii. Nejinak tomu bylo i 12. května 2019 již tradičně v Chocni.

V sobotu 11. května se ve 12 hodin rozjel kolotoč zápasů ve dvou čtyřčlenných základních skupinách nejlepších družstev, která se do finálového turnaje rekrutovala ze tří kvalifikačních skupin, které se hrály v letošní sezóně v Letovicích, Rakovníku a Rousínově, kde bojovalo o účast pro finálový turnaj 15 týmů z celé republiky.                                                                                                                                     

Po sobotních bojích ve skupinách se postupně rýsovala čtveřice družstev Sokol Palkovice, VK Liberec, SKP Holešov a po roce opět silného družstva ze Starého Města, které vypadalo herně nejlépe a bylo tak pasováno na medailové pozice.

V neděli se rozjely zápasy o medaile. Po loňské absenci naskočili do bojů o medaile hráči ze Starého Města a jako první postoupili do letošního finále. Soupeře Staroměští vyhlíželi v souboji velice silných „noviců“ z Pálkovic a „držáku“ finálových turnajů posledních let VK Liberec. A právě VK Liberec se nakonec musel spokojit (tak jako v loňské sezóně) v bojích o bronzové medaile. A soupeřem byl opět SKP Holešov, který po tuhém boji a vítězstvím 2:1 na sety bral bronzové medaile.

Zápas o „titul mistra ČR“ byl soubojem opravdu nejlepších dvou družstev letošního ročníku. Nabité sestavy ještě nedávno extraligových hráčů na obou stranách kurtu se do sebe zakously, jak se patří. Překrásné výměny, chytré údery, neomylný příjem a obrovská bojovnost. To všechno bylo k vidění v posledním utkání mistrovství. Dvě těsné koncovky 25:23, 29:27 pro sebe urvali hráči ze „Staráku“,  zápas měl náboj a byl opravdovým vyvrcholení M-ČR veteránů nad 40 let a jeho 24. ročníku. Hráči ze sebe vydali všechno a předváděli skvělé výkony a volejbalové umění. Mistrem ČR 2019 se stalo družstvo VSK Rybárny Staré Město.

Konečné pořadí:

  1. VSK RYBÁRNY STARÉ MĚSTO
  2. SOKOL PALKOVICE
  3. SKP HOLEŠOV
  4. VK Liberec
  5. Sokol Rybník
  6. Hodolany - Olomouc
  7. Lokomotiva Liberec
  8. Dobeška - Praha

V neděli ve 14.00 hodin pak předal Luboš Vašina s rozhodčími Kamilem Renčinem, Michalem Kostkou, Petrem Kučerou a Jiřím Husákem ceny nejlepším.

Na turnaji se jako každým rokem vyhlašovali i nejlepší hráči finálového turnaje M-ČR. A bylo opravdu z čeho vybírat (např. M. Tomáš, P. Kubala, B. Dosoudil, P. Chmela, J. Svoboda, P.Chromý, M. Šimko a mnoho dalších skvělých hráčů). Nakonec byli vyhlášeni:

  • Petr Karabec – VSK Rybárny Staré Město
  • Filip Hanák – Sokol Palkovice
  • Tonda Nášel - SKP Holešov                                                                                                       

Před početnou diváckou kulisou se hrálo s míči Gala a zápasy bezproblémově rozhodovali již zkušení rozhodčí, kteří jsou na této akci jako doma. Rozhodně přispěli k pohodovému, ale přísnému vedení zápasů. Za tuto skutečnost jsem právě já rád. Dobrých rozhodčích s respektem od hráčů a trenérů je čím dál méně.

Vážení stálo to za to! A bylo vidět a cítit perfektní atmosféru po oba dva hrací dny. Ještě jednou děkuji všem hráčům, pořadatelům kvalifikačních turnajů, rozhodčím, firmě Gala a všem, kteří pomáhají udržet tuto čtyřiadvacetiletou tradici.

 

Autor: Luboš Vašina – organizátor a ředitel M-ČR veteránů nad 40 let

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018