25.10.2019

Známe letošní mistry ČR kategorie superseniorek a superveteránů

Ve dnech 19. a 20. října 2019 se již popáté v řadě uskutečnilo v Městské sportovní hale Jindřichova Hradce společné finále Mistrovství ČR hráček a hráčů nad 50 let – tzv. superseniorek a superveteránů. V případě žen šlo o 5. ročník soutěže s účastí 7 družstev, v případě mužů o 21. ročník s účastí nejlepších 8 týmů z předchozích šesti kvalifikací, na kterých 12 účastníků sbíralo body pro postup do finále. Akce měla tradičně bezchybný průběh, za který patří poděkování organizačnímu štábu v čele s Otou Kinštem, kolektivu rozhodčích, zapisovatelům z řad místní volejbalové mládeže, zdravotní službě, personálu kiosku s občerstvením a Josefu Böhmovi za kvalitní fotografie, které družstva dostávají na památku vypálené na disketě. Některé z nich jsme v článku použili.   

Všeobecné a pro obě soutěže společné údaje:

Dvoudenní turnaj proběhl na 4 kurtech haly a v obou kategoriích systémem „každý s každým“ na 2 hrané sety. O konečném pořadí družstev v obou soutěžích rozhodoval získaný počet bodů ze všech zápasů (2 body za výhru, 1 bod za remízu), při rovnosti bodů celkový poměr setů popř. míčů. Sehráno bylo 21 utkání (42 setů) v kategorii žen a 28 utkání (56 setů) v kategorii mužů – celkem 49 zápasů a 98 setů.  

Turnaj popáté vzorně připravil SK OK Jindřichův Hradec a organizační výbor pracoval ve složení: Otakar Kinšt–předseda výboru, Jiří Blížil st. – technické zabezpečení a Josef Böhm – propagace.

Průběh turnaje řídila turnajová komise ve složení: Otakar Kinšt – ředitel turnaje, Václav Aubrecht – hlavní rozhodčí, Ing. Dagmar Bártová – členka KSV ČVS a garant soutěže žen, Václav Židů – člen KSV ČVS a garant soutěže mužů.

Sbor rozhodčích tvořili pánové: Vladimír Hanzlík, Václav Kobliha, Josef Kopřiva, Vladimír Sokol a Jiří Šlechta.

Čestnými hosty turnaje byli pánové: Bc. Radim Staněk – místostarosta Jindřichova Hradce, Jiří Popelka – místopředseda ČVS a předseda Jihočeského kraje KVS a Ing. Jiří Voříšek za KÚ Jihočeského kraje.

Při závěrečném nástupu družstev a vyhodnocení akce obdržela od ČVS všechna družstva diplomy, hráči nejlepších tří celků obou kategorií medaile (podle umístění zlaté, stříbrné a bronzové) a vítězná družstva mistrovský pohár. Pořádající SK přidal ceny pro nejlepší hráče a upomínkové dárky pro medailové týmy.

K dobré turnajové atmosféře a společenské úrovní akce přispělo již tradiční večerní posezení s hudbou v hotelu Concertino Zlatá Husa. Závěrem výsledky obou soutěží:

5. ročník Mistrovství ČR superseniorek (+50)

Soutěž žen je pořádána jako jednokolová a startovat může libovolný počet družstev, která se v termínu přihlásí. Do letošního ročníku to bylo 7 družstev z 6 krajů ČR, úspěšným nováčkem soutěže se staly superveteránky z Mostu se ziskem bronzových medailí. Zastoupení neměly kraje Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Liberecký, Královéhradecký, Vysočina, Zlínský a Moravskoslezský.

Pořadí družstev 5. ročníku MČR:

1. ABC Braník (Praha) – Mistr ČR 2019

2. Česká zemědělská univerzita (Praha)

3. Středověk Most (Ústecký kraj)

4. VK Křenovice (Jihomoravský kraj)

5. Sokol Olomouc – Nové sady (Olomoucký kraj)

6. Sokol Dobřichovice (Středočeský kraj)

7. Spartak Slatiňany (Pardubický kraj)

Vyhodnocené hráčky:

  • nejlepší nahrávačka: Barbora Hromířová (ABC Braník)
  • nejlepší smečařka: Hana Fialová (ČZU Praha)
  • nejužitečnější hráčka: Barbora Hartingová (Středověk Most) 

 

21. ročník Mistrovství ČR superveteránů (+50)

Soutěže mužů se zúčastnilo 12 družstev z 6 krajů, zastoupení neměly kraje Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Pardubický, Vysočina, Olomoucký a Zlínský. Soutěž se hrála systémem 7 turnajů, prvních 6 kvalifikačních turnajů proběhlo od února do září s prázdninovou přestávkou, první 3 turnaje v halách, další 3 na venkovních kurtech. Tyto turnaje byly určeny pro všechna přihlášená družstva, jejich bodový zisk se průběžně sčítal a určil nejlepších 8 družstev, pro závěrečný finálový turnaj.  

Letošní závěrečný turnaj vyhrálo družstvo Pivovaru Svijany, přestože bylo oslabeno neúčastí hráčských opor Jana Kvapila, Josefa Smolky a také svého „šéfa“ Víti Pražáka. Zvítězilo v něm zcela zaslouženě se ztrátou jediného setu s Pražským výběrem, ale na celkové vítězství v soutěži a k obhajobě loňského titulu to nestačilo. Doplatilo především na zakolísání při druhé kvalifikaci v Bílovci (8. místo). Mistrovský titul vybojoval poprvé Pivovar Primátor, bronzové medaile získali hráči Pražského výběru, kteří uhájili jednobodový náskok před stále se lepšícím Brnem. Výsledky turnajových zápasů ZDE.

Pořadí závěrečného turnaje:
1. Pivovar Svijany (Liberecký kraj)
2. Pivovar Primátor (Královéhradecký kraj)
3. Volejbal Brno (Jihomoravský kraj)
4. Pražský výběr (Praha)
5. Republica Opava (Moravskoslezský kraj)
6. Sokol Vyschlost (Praha)
7. Sršáni Mnichovo Hradiště (Středočeský kraj)
8. VČV Hradec Králové (Královéhradecký kraj).

Vyhodnocení hráči závěrečného turnaje:

  • nejlepší nahrávač: Jiří Stránský (Pivovar Svijany)
  • nejlepší smečař: Jaroslav Emmer (Pražský výběr)
  • nejužitečnější hráč: Libor Švandrlík (Pivovar Primátor)

Po zanesení bodového zisku družstev ve finálovém turnaji do průběžné bodovací tabulky ZDE bylo stanoveno konečné pořadí družstev v letošním ročníku soutěže a vyhodnocení nejlepší hráči na základě výsledků hodnocení jednotlivých turnajů. 

Konečné pořadí 21. ročníku MČR superveteránů:

  1. Pivovar Primátor (70 bodů) – Mistr ČR 2019


  2. Pivovar Svijany (67 bodů)


  3. Pražský výběr (59 bodů)


  4. Volejbal Brno (58 bodů)
  5. Republica Opava (52 bodů)
  6. Sršáni Mn. Hradiště (41 bodů)
  7. Sokol Vyschlost (40 bodů)
  8. VČV Hradec Králové (34 bodů)

  9. Veteráni Zvičina        (28 bodů po kvalifikacích)

10. Středočeští Tuláci     (10 bodů po kvalifikacích)

11. Frenštát p. Radh.     (10 bodů po kvalifikacích)

12. Pozdní sběr Praha    (10 bodů po kvalifikacích)

Vyhodnocení hráči 21. ročníku MČR superveteránů:

  • nejlepší nahrávač: Milan Augustin (Pražský výběr)
  • nejlepší smečař: Pavel Rotrekl (Volejbal Brno)
  • nejužitečnější hráč: Libor Švandrlík (Pivovar Primátor)

 

Ze zpráv garantů soutěží a s použitím fotografií Josefa Böhma zpracoval Zdeněk Vrbenský

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018