10.4.2017

Dopis předsedy Českého volejbalového svazu - č. 2/2017

Vážení volejbalisté! Ve dopise 1/2017 ze dne 5. dubna jsem avizoval, že svůj text, který se dotýká práce svazu v letech 2013 - 2017 a především vizí do období 2017 – 2021, jsem rozdělil do čtyř částí. Oznámil jsem, že bych vás postupně rád seznámil s vizemi a představami do budoucna v dílčích oblastech svazové práce. Český volejbalový svaz si na své konferenci v roce 2013 vytýčil dlouhodobou vizi nazvanou Šance 2021. Tato zpráva č. 2 je tedy konkretizací úkolů v jedné z oblastí této vize, jež se dotýká provozu, komunikace a pracovního prostředí v ČVS.

  • Prvním úkolem bude zlepšit úroveň komunikace. Ne, všichni členové současného vedení svazu a sekretariátu komunikují s hnutím tak, aby bylo naplněno základní poslání: dostali jsme důvěru, proto SLOUŽÍME, nikoliv POROUČÍME. Členové hnutí jsou z velké části dobrovolníci a nezaslouží si, aby s nimi bylo jednáno z pozice vrchnosti. Je to jejich svaz, nikoliv jen těch, kteří se toho času nacházejí ve vedení. Přiznávám, že v této oblasti jsme měli v minulosti určité rezervy.
  • S prvním úkolem souvisí i druhý, tedy personální reorganizace, kterou nechci konkretizovat, poněvadž to pokládám za necitlivé, jelikož se jedná o konkrétní osoby. S touto reorganizací souvisí přesnější definice pravomocí a zodpovědností a jejich důslednější vyžadování, včetně členů správní rady. Očekávám, že mi volejbalová veřejnost pomůže vybrat vhodné kandidáty, abychom mohli naplnit volební ambici a obsadit správní radu kompetentními odborníky i praktiky, či i moudrými osobami, které se těší vážnosti a respektu ve volejbalovém hnutí. Nedílnou součástí reorganizace je profesionalizace ve výkonných složkách, s příslušnou kontrolou komisí zdola, k tomu by měla posloužit i úprava statutů.
  • Třetím úkolem je znovu stmelit volejbalové hnutí, které utrpělo neurvalou volební kampani. Rozkol, v do té doby klidném a sjednoceném svazu způsobila zpronevěra, jejíž dopad někteří členové svazu účelově prohlubují. Vyčítá se mi, že jsem měl dříve iniciovat odvolání pana Roberta Urbánka. K tomu mi však scházel jakýkoliv hmatatelný důkaz o míře jeho viny. Po dobu 7 let jsem řešil soudní spory s bývalým předsedou a na začátku i prodej volejbalových práv pod cenou. Když je mysl plně zaměstnána jinými úkoly, udělají se i chyby. Navzdory tomu je sjednocení hnutí mým prioritním zájmem, jelikož sjednocování byla vždy moje úloha od roku 2010.
  • Mnou čtvrtý vytýčený úkol je TRANSPARENTNOST. Chápu, že toto slovo používá jako zaklínadlo leckdo, včetně těch, kteří chtějí ve skutečnosti dosáhnout pravého opaku. Proto přicházím se zcela konkrétním nástrojem. Jsou to dva nové moduly ve VISu - náhled ZDE volejbalového svazu: Rozklikávací rozpočet - ZDE a Stream ze zasedání - ZDE. Tyto dva moduly umožní členům výboru ČVS jednak průběžně sledovat čerpání rozpočtu a jednak sledovat on-line každé zasedání Správní rady a Výboru ČVS (náhledy modulů také v příloze níže). Tímto bych chtěl jakkoliv rozptýlit pochybnosti, které vznikly v souvislosti s kriminálním činem Ing. Beránka a jejich následnou účelovou mediální eskalací.
  • Rád bych osobně dokončil svou celoživotní volejbalovou misi, protože čas nelze zastavit a měří stejně i mně.  Proto bych jako pátý úkol v této oblasti vytýčil hledání svého nástupce.

Vážení volejbalisté. Na závěr této druhé zprávy bych vás rád požádal, abyste stejně jako po mé první zprávě reagovali svými náměty, připomínkami či dotazy.

 

Děkuji, s přátelským pozdravem 

Zdeněk Haník

 

V Praze dne 10. 4. 2017

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018