17.7.2017

Mezinárodní volejbalový kemp - Česká Třebová

Letos již po devatenácté se rozběhl mezinárodní volejbalový kemp v České Třebové, který je největším v ČR a jeho pořadatelem je od prvopočátku AMS-Lubomír Vašina ve spolupráci s ČVS, VK a TJ Sokolem II. Ani v tomto roce není nouze o účastníky z řad volejbalových hráčů a hráček všech věkových kategorií. Přesně řečeno se letos v České Třebové sešlo 64 dívek a 44 chlapců, aby zdokonalovali své volejbalové dovednosti pod vedením špičkových lektorů. Organizačně vyšlo vše na jedničku a hlavně vyšlo opět počasí. Opět pro letošní rok byla možnost účasti dětí na kempu i formou příměstského tábora, který využila početná skupina českotřebovských dětí.

Že je kemp otevřen všem zájemcům nehledě na věk, protože sportovat se dá v každém věku, dokazuji i čísla. Vždyť nejmladšímu účastníkovi bylo 5 let a nejstaršímu 69 let. Frekventanti jsou nejenom z České republiky, z České Třebové a okolí, ale již tradičně jsou zastoupeny svoji účastí i další země. Polsko, Slovensko, Rakousko i odtud přicestovali mladí volejbalisté na tento vyhlášený a tradiční kemp. Jazyková bariéra nebyla překážkou, starší děti pomáhaly překládaly těm mladším.

Tak jako každý rok jsou účastníci rozděleni do skupin podle věku a výkonnosti. Trénuje se dvoufázově, tedy dopoledne a odpoledne, večer jsou pak pro účastníky připraveny turnaje a to na antuce a na trávě. Družstva pro večerní turnaje byla sestavena tak, aby je tvořili hráči a hráčky z odlišných tréninkových skupin. K dispozici byly dva a dva kurty v halách ZŠ Nádražní a VDA, čtyři přenosné kurty na travnatém hřišti u internátu a dva kurty s multifunkčním povrchem na internátě  VOŠ a SŠT Na Skalce, kde jsou účastníci kempu ubytování a tady se také stravují.                                                                                                                    

Zkušení trenéři obstáli jak po odborné tak i organizační stránce na jedničku. Středeční odpoledne patřilo regeneraci a odpočinku doplněné návštěvou krytého plaveckého bazénu. Čtvrtek byl stejně jako na loňském kempu nejnáročnější. Trénovalo se, odpočívalo, hrálo, strečovalo, stravovalo ve sportovním areálu v Rybníku, kde měl i účastníci kempu k dispozici kompletní krásné sportoviště s osmi kurty (čtyři antukové a čtyři travnaté). Tento den se úžasně vyvedl a počasí všem přálo. Proběhly zde všechny naplánované tréninkové jednotky, tradiční souboj frekventantů s lektory kempu (opět se nepodařilo frekventantům v souboji s lektory uspět) a večerní opékání vuřtů byl pěkným ukončením tohoto čtvrtečního dne.

Hned první den bylo jasné, že trenéři svým svěřencům, kteří byli rozděleni do devíti tréninkových skupin, nedají nic zadarmo. Zároveň je znát neutuchající chuť pracovat na sobě pod vedením špičkových trenérů, kteří se letos opět sešli ve skvělé sestavě a nutno podotknout, že tréninková energie vydržela celých pět dní. Děti a dospívající mládež odjížděla z kempu spokojená a se spoustou nových dovedností, zážitků a přátel. Je potřeba poděkovat všem zainteresovaným, ať lektorům, lidem kolem ubytování, stravování a sportovišť, tak samotným frekventantům za jejich odhodlání, vedení VOŠ, starostovi obce Rybník, obsluze restaurace na hřišti a trenérům, kteří se opět letos sešli ve skvělé sestavě. Posuďte sami:

Darius Lux, trenér nejvyšší Polské soutěže „Plus ligy“, reprezentační trenér akademiků Polska, Zdeněk Šmejkal, bývalý reprezentační trenér a extraligový trenér VK Ostrava, Jirka Šiller, bývalý reprezentační trenér a současný reprezentační trenér Rakouska a extraligový trenér Vídně, Luboš Vašina, bývalý reprezentační trenér a manažer, současný trenér akademické reprezentace ČR a extraligový trenér VK Ostrava, Eva Brodyová, reprezentační trenérka Rakouska a extraligová trenérka Klagenfurtu, uznávaný metodik FIVB, Tomáš Zedník, bývalý reprezentační manažer, manažer a trenér extraligové VK Ostravy, Florian Floo, extraligový trenér rakouského Linze, Jaroslav Emmer, mládežnický extraligový trenér Jihostroj České Budějovice, Lenka Fabikovičová, reprezentační trenérka“ lvíčat“ a trenérka mládeže z Břeclavy, Pavel Starý, bývalý extraligový hráč a dnes trenér mládeže, Vlasta Fabikovič, bývalý extraligový hráč, trenér mládeže v Břeclavy, Petr Skála, bývalý dlouholetý ligový hráč, Jakub Karásek, extraligový hráč (Mistr ČR) VK Ostrava a mládežnický extraligový trenér

„Na jednom tréninku, kterému jsem přihlížel, vidím trénovat Evu Brodyovou, která si svou přirozenou autoritou získala dívky věku 15 let a z vedlejších kurtů se ozývají pokyny od Jirky Šillera, Pavla Starého, Jardy Emmera a děti tyto pokyny hltají a snaží se je bezchybně provést. Tahákem pro kluky bylo trénování pod vedením Zdeňka Šmejkala, Dariuse Luxe a Tomáše Zedníka. Sledoval jsem i několik tréninků manželů Fabikovičových z Břeclavi, kteří nápaditě pracovali s nejmladší věkovou skupinou dětí z 3. a 4. tříd ZŠ. To vše pod taktovkou hlavního pořadatele a metodika kempu Luboše Vašiny fungovalo jako dobře namazaný stroj a všichni se výborně bavili a ještě se navíc něčemu novému přiučili.“                                                                                           

Na závěrečném předávání diplomů a cen sklidili všichni nekonečný aplaus a děrovačku od účastníků kempu.

 

Autor: Jiří Kouba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018