19.6.2019

President CEV Aleksandar Boričič navštívil Prahu a sešel se předsedou ČVS Markem Pakostou

V pondělí (17.6.2019) přiletěl na oficiální návštěvu České republiky president Evropské volejbalové federace pan Aleksandar Boričič a člen boardu CEV pan Peter Kleinmann. Cílem návštěvy bylo představit Český volejbal jako organizátora jedné ze skupin ME mužů v roce 2021 a podpořit žádost Českého volejbalu o podporu této akce z úrovně vlády ČR. Tato významná sportovní akce plně zapadá to projektu oslav 100 let organizovaného volejbalu v České republice, které proběhnou právě v roce 2021.

Schůzky se zúčastnili čelní představitelé vlády ČR a sportovního prostředí včetně zástupců evropské volejbalové konfederace (CEV). Konkrétně premiér vlády Andrej Babiš, president CEV Aleksandar Boričič, předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta, předseda poslanecké sněmovny Radek Vondráček, vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička, předseda ČOV Jiří Kejval, člen exekutivního vedení CEV Peter Kleinmann, náměstek pro sport MŠMT Karel Kovář a generální sekretář ČVS Milan Labašta.

Aleksandar Boričič zmínil přínos Českého volejbalu pro evropský a světový volejbal v jeho historii. Vyjádřil spokojenost a plně podpořil nové vedení Českého volejbalu, které považuje za velice progresivní a ukázkové z pohledu rozvoje volejbalu v dané národní federaci i jejich aktivit na úrovni evropské či světové volejbalové federace CEV a FIVB. Marek Pakosta zmínil, že pořádání ME 2021 plně zapadá do strategie Českého volejbalu a umožní do ČR po deseti letech opět přivést takto významnou akci. Od ní si slibuje další popularizaci a rozvoj volejbalu v ČR. Jako pořadatelské město byla vybrána Ostrava, která s celým regionem patří mezi rychle se rozvíjející volejbalové regiony s aktivní podporou z úrovně města i kraje. Premiér Andrej Babiš zmínil, že jeho vláda se snaží zlepšit podporu sportu, který byl dlouhodobě opomíjen. Sport považuje za fenomén, který podporuje národní hrdost. Vyjádřil žádosti podporu a zmínil důležitost koordinace celé akce i z úrovně města a kraje. Podpořil ambice Českého volejbalu dosahovat sportovních úspěchů a navázat na úspěšnou minulost. Při této příležitosti předal předseda ČVS Marek Pakosta panu premiérovi Zlatou knihu volejbalu, dokumentující historii našeho sportu v České republice, dres české reprezentace a volejbalový míč podepsaný našimi reprezentanty. President CEV A. Boričič předal předsedovi vlády pohár CEV, vyrobený speciálně k této příležitosti.

V pondělí předseda ČVS Marek Pakosta se vzácnou návštěvou navštívil na pozvání ČOV koncert k výročí 120 let založení ČOV v Rudolfinu. Během návštěvy A. Boričiče byl prostor diskutovat o budoucnosti evropského volejbalu a o tom, jak zlepšit a urychlit rozvoj našeho sportu. Přítomnosti presidenta CEV využil Marek Pakosta i k návštěvě a k setkání s představiteli České mincovny, která je partnerem Českého volejbalu.

Všechny ať již oficiální nebo neformální schůzky se nesly v přátelské atmosféře a obě strany se ujistily, že jejich společným cílem je rozvíjet volejbal, jak na národních platformách, tak v evropském a světovém měřítku.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018