24.8.2017

UNIVERZIÁDA: České volejbalistky na Francii nestačily a budou bojovat o deváté místo

Po jedné porážce a jednom vítětzství jsme se utkali s družstvem Francie v přímém souboji o postup do čtvrtfinále. Po dobrých výkonech z předchozích zápasů jsme si dělali naděje na postup mezi nejlepších 8 družstev turnaje. Proti silnému soupeři jsme bohužel nastoupili až přemotivováni a velká touha po úspěchu mám svazovala ruce. Náš výkon zůstal za očekáváním a Francouzkám jsme podlehli ve třech setech.

Poslední hrací den v základní skupině A pro nás začal již tradičně ranním tréninkem. Po krátkém aerobním běhu nás čekala lehká posilovna a protažení. Po tréninku následovala videoporada na Francii. Krátce po obědě jsme vyrazili k našemu závěrečnému utkání. Vzhledem k dosavadním výsledkům naší skupiny, kdy jsme měli shodně s Francií 3 body za jedno vítězství a jednu prohru, se jednalo o přímý souboj mezi nejlepší osmičku. Na zápas jsme byli dobře připraveni. Naše motivace byla bohužel až moc velká a negativně se podepsala na našem výkonu. Nedařilo se nám v žádné herní činnosti a dobře hrající Francouzky kráčely k jednoznačnému vítězství. Rychle jsme prohrávali 0:2 (-14.-10). Do třetího setu hlavní trenér Stanislav Mitáč udělal několik důležitých změn v sestavě. Náš výkon se výrazně zlepšil, naopak Francouzky drobně povolevily v koncentraci. Po výborném výkonu jsme se dostali do jasného vedení 18:8. Náš soupeř však bohužel nesložil zbraně a na násv koncovce znovu dolehla nervozita a nedůraz. Francie postupně snižovala náš náskok, vedli jsme sice ještě 21:14 a 23:19. Od této chvíle jsme však již neuhráli ani jeden bod a zápas tak skončil naší jednoznačnou prohrou. 

V důležitém zápase jsme podali dobrý výkon pouze v části třetího setu, což proti silnému soupeři nemohlo stačit a dnešní prohra nás odsoudila k boji o deváté místo. Zítra nás čeká pouze tréninkový den, který využijeme k přípravě na našeho pátečního soupeře Kanadu.

Univerziáda - ženy:

CZE - FRA 0:3 (-14,-10,-23)

Základní sestava ČR: Šimáňová, Kopecká, Michalíková, Vyklická, Kalhousová, Svobodová, libero: Pešková. Střídaly: Zedníková, Kurková, Šnellyová, Nová.

Ohlas po utkání:

Stanislav Mitáč: "Co k tomu říct? Prohráli jsme s lepším soupeřem. Francouzky byly lépe fyzicky připravené a utkámí pravdy zvládly. V předchozích zápasech nepůsobily příliš jistě, hodně kazily a nešla jim přihrávka. V dnešním utkání však byly lépe přihrávajícím týmem. Navíc jejich kůlové hráčky byly agresivnější než naše. Srovnatelné měřítko s nimi snese pouze Martina Michalíková, která se navíc potýká i se zdravotními problémy a hraje s velkým sebezapřením. Ani trochu jsme se nepřiblížili včerejšímu výkonu, dnešní byl až ostudný. Zítra je volný den, potrénujeme přihrávku, zaposilujeme, půjdeme zafandit klukům proti Rusku. Turnaj pro nás nekončí. V pátek hrajeme proti Kanadě a pak o co nejlepší umístění v turnaji."

 

Autoři: Ondřej Foltýn a Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018