22.8.2017

UNIVERZIÁDA: Utkání proti Kolumbii očima českých reprezentantek

Dnešní den pro nás začal netradičně velmi brzy. Kvůli dlouhému cestování do tréninkové haly, jsme se rozhodli nahradit předzápasový trénink krátkým výběhem a protažením na atletickém oválu. I když se zpočátku atletická abeceda jevila jako neškodná záležitost, opak se stal skutečností. Při vysokém skipinku si podvrtla kotník jedna z našich blokařek Gabča Bartošová.  Celé dopoledne se tedy neslo v hektickém duchu. Nakonec jsme ale vše důležité včetně porady na zápas včas stihli a zdárně jsme po lehkém obědě vyrazili vstříc prvnímu utkání.

Už v autobuse jsme se naladily na bojovnou vlnu. Zábavu režíroval DJ Freedom (Eva Svobodová) a z autobusu jsme vystoupily odhodlány získat tříbodový skalp.

Před zápasem jsme měli možnost shlédnout kousek utkání Kanady proti Švýcarsku a okusit místní atmosféru. Ani jsme se nenadáli a rozhodčí již pískal k zahájení 28 minutové rozcvičky. Času nebylo nazbyt a my museli maximálně využít každou minutu.

První set vstupního utkání, jak už to tak bývá na velkých akcích zvykem, byl nervózní z obou stran. Hlavní roli na obou stranách sehrály nevynucené chyby a my v závěru prvního setu tahali za kratší konec. Naštěstí jsme se nenechali nepovedenou koncovkou vyvést z míry a druhý set jsme vybojovali ve svůj prospěch. Hned v úvodu třetího setu jsme se ujaly vedení, které jsme v průběhu setu navyšovali, a soupeře jsme už nepustili do hry. Čtvrtý set přinesl opět mnoho chyb na naší straně a soupeř nás dostal pod tlak těžkým servisem.  Vytvořil si až 7 bodový náskok a chvíli se schylovalo až k tiebreaku. Náš tým však ukázal svou sílu a za skvělého servisu Kláry Vyklické obrátil stav utkání (17:23) k vítězství.

K vítězství nám pomohla i skvělá atmosféra, o kterou se postarali čeští baseballisté, kteří nás i za nepříznivého stavu neustále povzbuzovali. Jejich týmový duch a bojovná nálada, kterou nám po celou dobu zápasu projevovali, jim určitě dopomohla i k včerejšímu historicky prvnímu vítězství nad Koreou.

Při zpáteční cestě autobusem jsme dohromady oslavovali naše společná vítězství, doprovázené bujarým zpěvem až do atletické vesnice.

Česko – Kolumbie 3:1 (-23, 21, 11, 23)

Základní sestava ČR: Šimáňová, Kopecká, Michalíková, Vyklická, Kalhousová, Zedníková. Střídaly: Šnellyová, Kurková, Svobodová, Nová.

Ohlas po utkání:

Stanislav Mitáč (trenér českého týmu): "Z naší strany to byl velmi nervózní výkon. Dá se říci, že jsme si koncovku prvního setu prohráli vlastními chybami. V prvním setu jsme především špatně útočili a kvalita servisu dovolovala soupeři útočit s nejsilnějšími hráčkami středem sítě. Hra ve druhém a třetím setu byla v naší režii. Dobře jsme servírovali a dobře bránili útoky kůlových hráček. Třetí set skončil naším výrazným vítězstvím 25:11. Do čtvrtého setu jsme však nevstoupili dobře. Dlouhá přestávka zaviněná žlutou kartou za zdržování pozdního zapsání postavení a částečné uspokojení ze snadného vítězství, nás neoprávněně ukolébalo. Soupeř se tak rychle dostal do výrazného vedení (4:8, 14:21, 18:23). Za tohoto stavu se na podání postavila Klára Vyklická, která svým dobrým servisem, spolu s pozornou hrou celého družstva dovedla tým k vítězství 25:23. Do hry se zapojily všechny hráčky nominované k utkání a všechny mají svůj výrazný podíl na vítězném vstupu do turnaje."

 

Autoři: Za český tým "Máří, Verča, Kalhy"+ OF a SM

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018