31.1.2016

16. kolo mužské extraligy: Ve středočeském derby uspěly Benátky, raduje se i nováček z Kladna

Šestnácté kolo nejvyšší české soutěže bylo na programu v sobotu v podvečer. Z vítězství se radovaly České Budějovice, Karlovarsko, Příbram, Benátky a nováček z Kladna, který udolal Zlín ve čtyřech setech.

KLADNO VOLEJBAL CZ - FATRA ZLÍN

Souboj o play off bojujícího Kladna a tabulkou postupně propadajícího Zlína viděli diváci ve středních Čechách v sobotu večer. Úvod utkání patřil moravskému celku, postupně se však domácí Kladno zlepšovalo a po zásluze otočilo stav utkání z 0:1 až na 3:1 a připsalo si důležité tři body, které ho drží stále v naději o účast ve vyřazovacích bojích.

Domácí: Kladno volejbal cz - Hosté: Fatra Zlín

Výsledek: 3:1 (22:25, 25:22, 25:22, 25:19)

Rozhodčí: Kmoníček, Nedbálek

Počet diváků: 190

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Fokt, van Haarlem, Bouza, Trojan, Křesťan, Cull, libero Sadílek. Střídali: Kozík, Nesvačil

Hosté: Vašíček, Navláčil, Barák, Uchytil, Mlčúch, Kolář, libero Obdržálek. Střídali: Přikryl, Hupka

Vyjádření:

Domácí
Kapitán Borek Fokt (Kladno volejbal.cz): "Začátek byl z naší strany poněkud ospalý, kdy jsme se přizpůsobili hře Zlína. Měl jsem strach, aby to tak nebylo po celý zápas, ale my bojovali a prolomili to. Tři body si dnes odnášíme zaslouženě."

Trenér Milan Fortuník (Kladno volejbal.cz): "Zlín je kvalitní a tak jsme šli do zápasu s tím, že to nebude lehké. Chválím hráče, protože jsme si dali taktický plán, kterého jsme se drželi. Jsou z to zlaté tři body."

Hosté
Kapitán Jan Barák (Fatra Zlín): "Těžko se mi hledají slova, abych to zhodnotil. Soupeř vytěžil více ze hry a my na to nedokázali odpovídat. Rozhodl lepší servis Kladna i jeho obrana."

Trenér Roman Macek (Fatra Zlín): "Z naší strany to byl dneska hodně špatný výkon. Domácí hráli mnohem efektivněji a měli lepší servis i lepší přihrávku. Kladno hrálo s větším nasazením, než my."

Popis utkání:

V rámci 16. kola UNIQA extraligy zavítal na palubovku desátého Kladna sedmý Zlín. Ještě před zahájením utkání utichla jinak burcující kladenská hala, která minutou ticha uctila památku zesnulého věrného fanouška Miroslava Jermana. Pro něho pak kladenský tým slavil výhru 3:1.

Hned první podání zlínského týmu skončilo v síti a tak se hned v úvodu ujalo Kladno vedení, ve kterém získalo až tříbodový náskok. Už před druhým technickým timeoutem však hosté první set otočili a byli to právě hráči Zlína, kteří i jako první přesáhli dvacetibodovou hranici. Zlínští si pak pohlídali závěr první sady a vyhráli jí 25:22.

Už od prvního setu se Zlínu dařilo vzdorovat tvrdým servisům Kladna a tak tomu bylo i ve druhé části utkání. Hra se více vyrovnala a kladenskému týmu se z pomalejšího začátku podařilo urvat vedení 9:6. Poté Východomoravané dotáhli ztrátu a skóre vyrovnali. Za stavu 10:9 pro domácí si Zlín poprvé vyžádal oddechový čas, který mu však moc nepomohl. Kladenští totiž následně navýšili vedení na 13:11 a vítězství druhého setu si už vzít nenechali - 25:22 pro Kladno.

Volejbalisté Kladna navázali na hru z předchozí sady a udržovali si dvou až tříbodové vedení. Za stavu 13:11 obdržel žlutou kartu Filip Křesťan za diskuzi s rozhodčím o jeho předchozím verdiktu. To nevyvedlo svěřence trenéra Fortuníka z míry a opět ukázali jednu z hlavních svých zbraní, kterou je bojovnost. S ní to za stavu 16:14 přehnal Victor Bouza tak, že skončil ležící na poražené reklamní desce mimo volejbalové hřiště. Zlín se ale nevzdal a trápil domácí hráče až do úplného konce a Kladno za stavu 21:20 bálo o výsledek. Nakonec však vyhrálo stejně, jako v předchozím setu 25:22.

Ve čtvrtém setu viděla znovu slušně naplněná sportovní hala také výraznější bodový rozdíl, protože Kladno od Zlína odskočilo o čtyři body a vedlo 7:3. Poté mužstvo hostí postupně dotahovalo ztrátu a nebylo daleko od vyrovnání, ke kterému chyběl zlínským pouhý bod. Kladenští ovšem čtvrtou sadu vyhráli suverénně 25:19.

Autor: Lukáš Jůdl

VK BENÁTKY NAD JIZEROU - AERO ODOLENA VODA

Utkání dvou poločasů by se dalo nazvat klání mezi Benátkami a Odolenou Vodou. Až do poloviny druhého setu to vypadalo s domácím družstvem pomalu na ručník. Hosté hráli neuvěřitelně dobře a vše jim vycházelo. Ještě po druhém TT hosté vedli 14:17 a šli si tvrdě pro tři body. V koncovce druhé sady ale domácí zahráli pár neuvěřitelných míčů a za stavu 24:23 se poprvé dostali do vedení, které již nepustili a po velkém boji dokázali nad hosty zvítězit 3:1 a připsat si velmi důležité tři body pro boj o blížící se play off.

VK Benátky nad Jizerou – AERO Odolena Voda 3:1 (14:25, 25:23, 25:22, 25:18)

Rozhodčí: Pecháček L. ,Kovář V.

Počet diváků: 330

Sestavy (od zóny I):

Domácí:: Aleš Dittrich, Jaroslav Škach, Filip Nesvačil, Jakub Veselý, Dominik Grus, Milan Moník, libero Martin Ticháček. Střídali: Michal Koláček, Radek Motys, Jonáš Celerýn

Hosté: Luboš Bartůněk, Stanislav Vachoušek, Radoslav Prešinský, Filip Kramár, Tomáš Hýský, Tomáš Pajma, libero: Michal Kotek. Střídali: Vítězslav Bartůněk, Martin Hladík, Jakub Holčík

Vyjádření:

Domácí:

Jaroslav Škach (kapitán VK Benátky nad Jizerou): Myslím si, že to bylo nervózní utkání z obou stran. Všichni jsme věděli, o co jde. Po prvním prohraném setu jsme se dokázali s tím dobře poprat, protože jsme hráli kolektivně. Opět jsme na hřišti byli jeden pro druhého a to nám hodně pomohlo. A proto si myslím, že jako tým, jsme urvali toto vítězství.“

Miroslav Malán (trenér VK Benátky nad Jizerou): „První set nás Odolka seřezala, protože hrála moc dobře. Trošku se nám podařilo střídáním je zpomalit. Začali jsme se s Odolkou tahat o každý míč a nakonec vítězství za tři body, za což já klukům moc děkuju. Nechválím moc jednotlivce, protože je to kolektivní sport, ale myslím si, že Domino Grus odehrál  velmi dobrý zápas a děkuji jemu, ale i ostatním.

Hosté:

Filip Kramár (kapitán AERO Odolena Voda): „Po fantastickém začátku a půlce druhého setu, vlastně i půlce třetího setu jsme byli vždy nahoře, ale prohráli jsme díky nevynuceným chybám na útoku, kdy nepochopitelným způsobem pošleme tři balony do autu, do pětimetrového autu a nejsme schopni zablokovat jednoho hráče. Dejme tomu, ten druhý set byl, že Grus dobře podával plachtu, ale v koncovkách vždycky zaúřadovalo to, že jsme udělali nevynucené chyby na útoku. Hrajeme to jako junioři, tohle by se nám nemělo stávat. Bohužel se nám to stává pravidelně každý zápas.

Jiří Vojík (trenér AERO Odolena Voda): „Benátky jsou mančaft, který málo chybuje. V koncovkách jsme bohužel udělali víc chyb my.

Popis utkání:

Úvod utkání patřil hostům, kteří v prvním setu domácím povolili pouhých čtrnáct bodů. Po bloku Filipa Kramára hned za stavu 0:2 odskakují o dva body. Útok domácích do autu (2:5) a přímý bod z podání (Filip Kramár) dovoluje Aeru ještě před prvním TT odskočit o čtyři body (3:7). Při podání blokaře Aera (Tomáš Pajma) to s domácím družstvem vypadá velice špatně. Nepřesný příjem podání, chyby na útoku a kvalitní obrana hostů, znamená, že Aero k druhému TT odlétá s desetibodovým náskokem (6:16).  Náskok si hosté pravidelným otáčením pohlídali až do konce setu a za stavu 14:24 se radují z prvního setbolu utkání (nahrávač Luboš Bartůněk zasmečoval z první nedůrazně odehraný míč z poloviny Benátek). Hned první setbol hosté proměňují přímým bodem z podání (Tomáš Pajma).

I úvod druhé sady měli velice dobře rozehrán hosté. Po třech úspěšných blocích (2:5 - Tomáš Pajma, 4:8 - Stanislav Vachoušek, 4:10 - Luboš Bartůněk) se rychle dostávají do velice slušného vedení. Domácí trenér zkouší hru kouskovat oddechovými časy a střídáním, které se zdá být velmi účinné, protože za stavu 20:20 svítí na ukazateli skóre vyrovnaný stav. Přetahovaná o každý bod při velmi pěkných výměnách pokračuje až do stavu 23:23. Až po neuvěřitelně velkém autu z hlavního kůlu se domácí dostávají poprvé do jednobodového vedení, které zároveň znamená i první setbol druhé sady (24:23). V další mezihře univerzál hostí (Filip Kramár) tvrdě útočí do diagonály, ale to neměl dělat. Zde jeho útok naráží na dobře postavený blok (Aleš Dittrich) a domácí srovnávají stav utkání na 1:1 na sety.

I ve třetím setu hosté měli daleko více ze hry a udržovali si několika bodový náskok (1:3 blok – Radoslav Prešinský). Dokonce za stavu 9:13 po dvou blocích vedli o tři body. Po druhém TT třetí sady se Benátkám daří za stavu 17:17 vyrovnat (Filip Nesvačil o blok z hlavního kůlu o blok). Po nečistém hraní domácích se naposledy hosté dostávají do dvoubodového vedení za stavu 18:20. Přesto ve velmi dramatické koncovce měli domácí malinko navrch a i přes několik nepřesných rozhodnutí sudích se pracně srovnávají nepříznivý stav (20:20 – Stanislav Vachoušek do autu). Až za stavu 22:21 se Benátky po dlouhé době dostávají do nepatrného vedení (Milan Moník chytře ulil). Ani oddechový čas trenéra hostí nezastavil domácí hráče, kteří po dvou úspěšných blocích (Michal Koláček) se radují z prvního setbolu třetí sady. Hosté útokem z vedlejšího kůlu oddalují ztrátu třetí sady (Stanislav Vachoušek). Bohužel pro hosty ale v další rozehře blokař hostí sáhl do nahrávky a hlavní rozhodčí správně odpískal bod pro Benátky a ti se ujímají vedení 2:1 na sety.

Úvod čtvrté sady byl velice vyrovnaný. Velmi dlouhé výměny, kde se obě družstva snažila hrát naprosto bez chyb, pravidelně otáčely podání na obě strany až do stavu 6:6. Před odchodem k prvnímu TT se na bloku vyznamenává domácí nahrávač (8:6 - Jaroslav Škach) a domácí začínají pomalu hostům bodově odjíždět. Perfektní blok Benátek slaví úspěch (11:7 – jednoblok Filip Nesvačil, 14:9 – Michal Koláček) a pomalu rozhoduje o osudu dnešního utkání. V závěru hosté střídají, ale střídání má opačný důsledek. Hosté dost kazí na útoku a trochu domácím usnadňují vítězný závěr utkání. Domácí nahrávač Jaroslav Škach svými nahrávkami oslovuje svého univerzála (Dominik Grus), který je v dnešním utkání na útoku nechytatelný a během pár míčů tu máme první mečbol utkání. I ten patří Dominikovi, který z velké výšky z hlavního kůlu vytlouká blok hostí za stavu 24:18. I proměněný mečbol patří domácímu univerzálovi. Tentokrát z druhé strany sítě použil stejný úder, a když míč o blok mizí mimo dosah hráčů AERA, vítězství je na světě a Benátky potřetí v řadě vítězí za tři body a posouvají se na krásné šesté místo v tabulce extraligy.

Autor: Zdeněk Šolc

VK ČESKÉ BUDĚJOVICE – VOLLEY TEAM ČZU PRAHA

Pouze hodinové představení sledovali diváci ve Sportovní hale v rámci 16. kola UNIQA volejbalové extraligy. Univerzitní tým z Prahy, který je na posledním místě tabulky, držel s domácími Jihočechy krok pouze v prvních výmenách jednotlivých sad. Na víc se ale proti lídrovi tabulky nezmohl a prohrál snadno 0:3.

VK České Budějovice - Volley Team ČZU Praha 3:0 (25:16, 25:13, 25:17)

Rozhodčí: Marschner R., Renčín K.

Počet diváků: 428

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sobotka, Kraffer, Habr, Mach, Fila, Michálek - libero Kryštof. Střídali: Kuliha. Trenér: Jan Svoboda.

Hosté: Hudák, Sobek, Pavelka, Patočka, Lohr, Kuboš - libero Pondělíček. Střídali: Záveský, Hrdý, Hora a Ribeiro. Trenér: Rafael Petry.

Vyjádření:

Domácí:

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): Splnili jsme povinnost. Jsme spokojeni.

Jan Svoboda (trenér VK České Budějovice): Soupeř nekladl odpor. Trápí se a u nás šlo o to, abychom se nepřizpůsobili jeho hře. Hráli jsme naplno a ty sety tomu odpovídají. Jsem rád, že jsme to odehráli s výsledkem 3:0.

Hosté:

Michal Záveský (kapitán Volley Team ČZU Praha): Těžko hodnotit takové utkání, České Budějovice byly jasně lepší ve všech činnostech. My letos máme špatnou sezonu, nedaří se nám odrazit ode dna. Loni to bylo mnohem lepší. Chtěli jsme sem přijet s tím, že nemáme co ztratit, že je zatlačíme servisem. Ten se nám ale vůbec nedařil. Pokud nedokážeme takového soupeře odtáhnout od sítě, tak se s ním nedá moc hrát. 

Rafael Petry (trenér Volley Team ČZU Praha): České Budějovice jsou jedním z favoritů ligy. My jsme bojovali s vyrovnaností během setů, zatímco soupeř hrál skvěle. Své vítězství si právem zasloužil.

Popis utkání:

Hned při úvodní rozehře měl Fila skvěle připravenou pozici na hlavním kůlu, jenže dal do smeče příliš mnoho razance a míč skončil v zámezí. Poprvé si náskok vybudovali domácí, když za stavu 3:2 pro Jihostroj skončil při bránění Patočka v síti. Následně přinesl další bod úspěšným blokem Mach. Při prvním technickém time-outu tak vedli českobudějovičtí volejbalisté 8:5. Po návratu na palubovku přidal Michálek na servisu dva body a pomohl navýšit náskok lídra tabulky. Když ale o chvíli později došlo k nedorozumění na domácí straně sítě, nepříznivý stav z pohledu Pražanů byl již jen 9:12. Známky nervozity to však na ruce Jihočechů nepřineslo. Ti svým podáním mířili především na Kuboše, jenž se od začátku trápil, a tak při druhé povinné pauze vedly České Budějovice 16:10. Jízda černobílých pokračovala i nadále a především díky chybám hostů v útoku šli do koncovky za stavu 20:11. V závěru se ale univerzitnímu celku povedlo snížit, Jihostroji se totiž nedařilo prosadit přes výtečně blokujícího Hudáka. Na osudu prvního setu to však nic nezměnilo. Po výsledku 25:16 tak zatím vyzníval souboj pro favorita.

Druhá část začala podobně jako ta první. Po čtyřech úvodních výměnách začali diktovat tempo Jihočeši a dostali se do vedení 6:2. K oddechovém času přivedl za stavu 7:4 tvrdým útokem středem oba týmy českobudějovický Sobotka. Až teprve Michálkův aut při podání znamenal zastavení úspěšné série domácích. Hosté snížili na 5:9. A to je dost možná povzbudilo, protože v následujících minutách ukázali, že s Jihostrojem dokáží hrát. Na síti byl v tu dobu úspěšný Patočka. Jenže když se při vedení 11:9 vynořil zčistajasna na středu Fila a doslova zatloukl míč k soupeři, vrátili se černobílí do zajetých kolejí. Při druhém technickém time-outu byl výsledek shodný s tím z první sady. Za zmínku stojí v další části povedený dvojblok domácích, kdy Kubošův pokus zastavil Habr a upravil skóre na 19:12. Koneckonců se Kuboš trápil čím dál víc. Důkazem budiž jeho útok do autu o pár chvil později, ačkoliv měl před sebou volné pole působnosti. Rafael Petry ho poté za stavu 22:13 stáhl z palubovky. A když následně ČZU Praha dvakrát v řadě chybovala, získaly České Budějovice i druhé dějství, tentokrát s ještě o tři body větším náskokem.

Svěřencům Jana Svobody tentokrát trvalo o něco déle, než si poprvé vytvořili dvoubodový náskok. Za stavu 4:3 přesně zaútočil středem Kuliha. Poté už šlo vše, jak mělo. Jihočeši dosáhli při první povinné pauze na čtyřbodový náskok. Volejbalisté z hlavního města již začínali tušit, že jejich účinkování ve Sportovní hale skončí poměrně rychle. Jihostroj zdárně navyšoval své vedení, zatímco na Pražanech bylo vidět, že se trápí. Stav byl 11:5 pro favorita střetnutí. Petrymu nepomáhala ani střídání, černobílá mašina se do technického time-outu dostala při skóre 16:7. Po návratu na hřiště se menší chyby dopustil Kuliha, jenž neodhadl servis Hudáka a dopřál mu snadné eso. Zásadně to ale vývoj neovlivnilo, přestože si chvíli nato vzal Jan Svoboda oddechový čas, aby při zmenšujícím se náskoku uklidnil svůj tým. Kulihu nakonec v závěru nahradil Kraffer, který duel na smečařském postu rozehrál. Koncovka už byla jasně v režii vedoucího týmu tabulky. Rezignovaní hosté to věděli a vůbec nevzdorovali. Ačkoliv se podařilo proměnit až třetí mečbol, na třech bodech pro České Budějovice to nic nezměnilo. 

Autor: Lukáš Dvořák

VK ČEZ KARLOVARSKO – VK OSTRAVA S.R.O.

V 16 kole se domácí VK ČEZ Karlovarsko utkalo s trápící se Ostravou. Utkání lépe začali hráči Ostravy, kteří také vybojovali, možná trochu překvapivě, úvodní set. Poté již otěže zápasu převzalo Karlovarsko a dovedlo zápas k tříbodovému vítězství.

VK ČEZ Karlovarsko- VK Ostrava s.r.o. 3:1 (20:25, 25:15, 25:19, 25:17)

Rozhodčí: Hudík, Rychlík

Počet diváků: 600

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sukuba, Bartoš, Szczerbaniuk, Džavoronok, Široký, Málek, libero Pfeffer. Střídali: Janků, Kriško, Eriksson

Hosté: Zapletal, Čechmánek, Mikula, Kotas, Fořt, Záhorský libero Dohnal. Střídali: Šmídl, Balon

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Široký (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): První set se nám moc nepovedl. V dalších setech jsme lépe podávali a bránili. Dařilo se nám dobře dohrávat bodovky.“

Petr Brom (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Věděli jsme, že Ostrava nemá co ztratit. Nečekali jsme jednoduché utkání. V prvním setu jsme udělali více jednoduchých chyb, čekali jsme, že se Ostrava porazí sama. Poté se nám naštěstí podařilo utkání zlomit na naší stranu. Pro nás důležité 3 body.“

Hosté:

Petr Zapletal (kapitán VK Ostrava s.r.o.): „První set dopadl dobře. V dalším setu nás domácí přehráli podáním. My jsme nedokázali složit míč.“

Matek Tomáš (trenér VK Ostrava s.r.o.): „Po dobře odehraném prvním setu jsme nezvládli další sety. Rozhodovali série podání Karlovarska. My jsme nedokázali přihrát. Prohrávali jsme střední části setu. Náš servis nebyl účinný...“

Popis utkání:

Do zápasu vstupuje lépe domácí Karlovarsko - 8:6 a první technický time-out. Domácí prozatím lépe brání. Domácí vedou 10:6 a hostující trenér Tomáš si vybírá oddechový čas. Hosté vzápětí opět vyrovnávají hru za stavu 13:15 si berou time domácích. Prozatím se utkání odehrává v bodových seriích. 14:16 z pohledu domácích a Druhý technický oddechový čas. Hosté vedou 18:20 oddechový čas domácích. Hosté zvládají koncovku v poměru 25:20 a ujímají se vedení 1:0 na sety.

Do druhého setu opět vstupují lépe domácí 8:5. Domácí navyšují na 11:7. Time hostující Ostravy. 16:11 a druhý technický time out. Domácí ovládli koncovku 2. setu 25:15 a průběžný stav 1:1 na sety.

Třetí set je prozatím nevyrovnanější. 10:9 pro domácí a time hostujícího trenéra Tomáše. Dlouhá série Davida Janků na podání. 14:9 a 2. time hostí. Technický time out za stavu 16:12. Domácí vyhrávají  set 25:19. Ve 3. setu přetlačili hostující Ostravu především servisem.

Čtvrtý set je ve svém začátku vyrovnaný. 8:7 pro domácí. 14:12 time Ostravy. 16:12 při druhém oddechovém čase. Domácí se začínají vzdalovat ve skóre. Stav 17:12 a 2. oddechový čas hostů. Po vynikající sérii Donovana Džavoronoka domácí utekli ve skóre o 8 bodů a vzápětí dotahují set k vítěznému konci. 25:17

3:1 na sety

Autor: Filip Plášil

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM - VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Ústí nedokázalo vzdorovat dobře hrajícím hostům v žádné činnosti. Pověstná domácí bojovnost a nasazení, kterého se většina hostujících týmu obává, se  z Ústí někam vytratila. 

Domácí: SK Volejbal Ústí nad Labem - Hosté: VK Euro Sitex Příbram

Výsledek: 0:3  (14:25,17:25,17:25)

Rozhodčí:  Činátl R. Kvarda P.  Tůmová M. Denk  M. 

Počet diváků: 585

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Podstupka S., R. Kraus J., Mach M., Vodvárka J., Halanda T., Hykš D., libero: Kořínek J. Střídali: Průcha R., Pihera M., Vodvárka M., Šulava M.

Hosté: Böhm M., Kohlmann D., Renovica N., Šulista P., Van Berkel L., Vuorinen K., libero: Juračka D Střídali: Kuchař J., Kupilík F., Rychecký A.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán Martin Vodvárka: "Nepředvedli jsme výkon, který by stačil na to hrát s Přibramí vyrovnaně."

Trenér Jan Malina: "Pouze v 1. setu jsme měli chvíli šanci hrát vyrovnaně, ale vlastní nedisciplinovaností jsme se o tuto možnost připravili. Pak už nás Příbram pod vedením Martina Böhma jasně přehrála."

Hosté

Kapitán Martin Böhm: "Předvedli jsme poměrně kvalitní výkon s dobrou obranou. Soupeř neudržel pravidelnou ztrátu."

Trenér René Dvořák: "Přehráli jsme domácí asi ve všech činnostech. Musím pochválit hráče za zodpovědný výkon od začátku až do konce."

Popis utkání:

První set domácí začali velice nervózně s velkým množstvím chyb v obraně. Příbram šla do snadného vedení pěti bodů a za přispění domácích, kteří i v dalším průběhu setu kupili technické chyby, navyšovala vedení až do jednoduchého, ale zaslouženého zisku 1. setu. První a poslední šance na obrat ve vývoji setu, a jak se ukázalo později i v zápase, se naskytla domácím za stavu 10:12, kdy Příbram poprvé a naposled chybovala v sérii v útoku. Domácí nabízenou šanci neuchopili a naopak vlastními chybymi v obraně vrátili Příbrami pětibodové vedení. Pokračující chybovost domácích a kvalitní podání Böhma a Renovici nedalo Ústí šanci na obrat.  

Druhý set pokračoval zmar domácích. Chyby tentokrát v útoku a na servisu nadovolily Ústí dostat se do zápasu. Příbram naopak pokračovala v koncentrovaném výkonu a nepřipustila obrat v utkání. Hra hostů, dirigovaná novou akvizicí na postu nahravače, nepostrádala na rozdíl od domácích kvalitu a volejbalovost.

Třetí set už byla volejbalová poprava domácích. Nepomohlo míchání se sestavou, ani povzbuzování věrných fanoušků. Ve všech činnostech byli hosté o třídu lepší a zaslouženě berou tři body.                                                                                                                                                                                                                                            

Autor: Miroslav Přikryl

Autor: Mgr. Michal Mezera 

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018