29.4.2016

Brněnský zázrak pokračuje! Výhru nad mistrem sledovaly čtyři tisíce diváků!

V brněnské DRFG Areně se dnes konal fantastický volejbalový svátek. Finálová série mezi Brnem a Libercem se po dvou utkáních přesunula na jih Moravy, ale nepříznivému stavu 0:2 na zápasy se dokázali volejbalisté Brna postavit čelem. Domácímu týmu výborně vycházelo riziko na servisu, což jim ve spojení s velmi kvalitní obranou na bloku a v poli přineslo první vítězství nad Duklou v sezoně, a první finálovou výhru. K vidění byl krásný, napínavý a atraktivní volejbal plný dlouhých výměn. Celým zápasem se nesla skvělá atmosféra zaplněné DRFG Areny. Přítomní diváci dokázali vytvořit nejen hlasitou kulisu, která hnala domácí družstvo vpřed, ale počtem 4013 diváků byl rovněž překonán extraligový rekord návštěvnosti.

Volejbal Brno – VK Dukla Liberec 3:0 (25:21,25:23,25:18)

Rozhodčí: Renčín, Hudík

Počet diváků: 4.013

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Andrianov, Sukharev, Klapal, Haník, Hrazdira, Pražák, libero Castello. Střídali: Muroň, Goodell, Zmrhal.

Hosté: Staněk, Janouch, Správka, Leikep, Vencovský, Kriško, libero Kopáček. Střídali: Galabov, Patucha.

Vyjádření:

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „My jsme si věřili na servisu, proto Dukla zápolila s přihrávkou. Lepší jsme byli taky v obraně. Celkově měl zápas parádní atmosféru, chtěl bych poděkovat vedení, že to takto zorganizovalo a celému týmu za super výkon. Samozřejmě fanouškům, protože jich přišlo opravdu hodně a jsem rád, že nám to zaplnili.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Myslím, že dneska rozhodl servis. My jsme se na to připravovali a v jednotlivých setech jsme vždy dobře začali na podání. Liberec dokázal znervóznět a znejistět. K tomu jsme přidali dobrou obranu na síti. Za tři sety jsme měli 19 úspěšných bloků, což je na nás hodně vysoké číslo. Takže jsme po zásluze vyhráli a jsem za to hodně rád.“

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Brno dneska hrálo výborně. Zahrál jim univerzál, v podstatě na co sáhli, to jim vyšlo. My jsme dnes neměli tolik účinný servis. Brno nás přehrálo v obraně a na servisu.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Dnes nás domácí jednoznačně přehráli na servisu, v obraně na bloku a v poli. Takže byli lepší a zaslouženě dnes vyhráli.“

Popis utkání:

Třetí duel z finálové série mezi Volejbalem Brno a Duklou Liberec byl svou atmosférou jedinečný. V zaplněné DRFG Areně panovala po celou dobu zápasu skvělá atmosféra, fanoušci dokázali vytvořit hráčům takovou kulisu, před jakou se v letošní extralize ještě nehrálo.

Vstup do zápasu vyšel velmi dobře domácím. První time hostů přišel za stavu 5:1, kdy se hned na začátku nejen na podání, ale i v útoku prosazoval brněnský univerzál Andrianov. Hostům servis tolik nevycházel. V obraně na síti rovněž domácí dominovali a stav se přehoupl i k pětibodovému rozdílu (10:5). Trenér Nekola si bere další oddechový čas, kdy je skóre 13:6 a Liberec se dostává do pozice, kterou ve finále, a asi i celém play-off, zatím nepoznal. Postupně se ale náskok zmenšuje, za stavu 17:12 dokázali hosté snížit až na rozdíl jediného bodu (17:16). Koncovku chtěla Dukla ještě zdramatizovat, ale Brnu se podařilo odskočit na rozdíl tří bodů (21:18). Za tohoto stavu byli fanoušci svědky nejpestřejší a také nejdelší výměny, kterou zakončil úspěšným blokem brněnský Sukharev. Diváci se dostali do varu, k vidění byl kvalitní a líbivý volejbal. Fanoušci se mohli s hráči Brna společně radovat z prvního vyhraného setu, který skončil 25:21.

Volejbalisté Brna si připravili prvním vyhraným setem (který byl rovněž jejich prvním vyhraným setem v letošním finále), větší jistotu do dalšího pokračování utkání. I úvod do druhé sady vyšel domácím na jedničku. V útoku to vycházelo Andrianovi, který přidal ještě na začátku dva přímé body z podání hned po sobě. První srovnaný stav v zápase přišel, když bylo skóre 5:5. V prostřední fázi setu pak domácí zase trochu utekli, a opět při servisu ruského univerzála. Brno dále dobře bránilo v poli a na podání řádil také kapitán domácích Hrazdira. Složil také poslední míč tohoto setu, jehož konečné skóre bylo 25:23. Radost diváků mohla opět pokračovat.

Brno předvádělo maximum a DRFG Arenou se nesla ohlušující a skvělá volejbalová atmosféra. Třetí set začali domácí esem. Průběžné skóre bylo ale vyrovnané a vedení se přelévalo ze strany na stranu. Z obou týmů byla znát velká bojovnost a odhodlanost. Brňanům se podařilo odskočit na několik bodů až za stavu 17:14. Domácím výborně vycházel riskovaný servis. Posledním bodem setu a zápasu byl úspěšný blok nahrávače Zdeňka Haníka. Tak se Brno s plnou arénou v zádech dočkalo první finálové výhry. Potleskem ve stoje poděkovali přítomní diváci hráčům za mimořádně skvělý výkon, Brno jasně smetlo Liberec 3:0 na sety.

Závěrem lze říci, že volejbal obou družstev byl na zvyklosti extraligy na vysoké úrovni. Diváci byli svědky dlouhých, napínavých a bojovných výměn. Brno však mělo v tomto utkání převahu a dokázalo poprvé v této sezóně Liberec porazit. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen zaslouženě univerzál Brna Sergej Andrianov.

 

Autor: Michaela Kedroňová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) – Trousil / Westphal 2:0 (21:13, 21:17)

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018