23.1.2016

Budějovice selhaly v Příbrami, za oslabené Benátky nastoupil pětapadesátiletý kouč Malán

V sobotu 23.ledna se odehrálo další, již 15.kolo nejvyšší české soutěže UNIQA extraligy. Zřejmě nejvíce očekávaný duel se odehrál na horké půdě v Příbrami, kde se představily vedoucí České Budějovice. Zajímavý zápas byl i ve Zlíně, kam zavítal nemocí sužovaný tým Benátek nad Jizerou.

VK EURO SITEX PŘÍBRAM - VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ve šlágru 15. kola nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy přivítala domácí Příbram dosavadního lídra tabulky VK Jihostroj České Budějovice, který podobně jako Liberec bude mít v této soutěži nejvyšší ambice. Domácí dnes ale předvedli kompaktní, bojovný výkon, a po čtyřech setech, z nichž tři byly vyrovnané, si překvapivě České Budějovice neodváží z Příbrami ani bod, a jejich pronásledovatel Liberec vítězstvím v Ústí nad Labem stahuje náskok v tabulce na pouhý jeden bod.

VK Euro Sitex Příbram - VK Jihostroj České Budějovice 3:1 (25:15, 19:25, 25:21, 25:21)

Rozhodčí: Grabovský Z., Pecháček L.

Počet diváků: 744

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Böhm, Kohlmann, Renovica, Šulista, Van Berkel, Vuorinen, libero Juračka. Střídali: Kupilík, Anděl, Lopata.

Hosté: Sobotka, Habr, Fila, Mach, Kraffer, Michálek, Libero Kryštof. Střídali: Kuliha, Červinka.

Vyjádření:

Domácí:

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Z naší strany to byl dnes bojovný výkon až na menší výpadek, který jsme předvedli ve druhém setu, ale pak jsme to prostě vybojovali. Celý tým hrál kompaktně v obraně, hodně nám pomáhal náš univerzál Renovica, který skládal bodovky. Na druhou stranu soupeřovi dnes univerzál, který obvykle skládá hodně bodových balonů, chyběl. Jihostroj dnes nepředvedl úplně špatný výkon, ale je jasné, že s jejich univerzálem jsou vždy o třídu výše.

René Dvořák (trenér VK Euro Sitex Příbram): „V prvním setu jsme byli maličko překvapení sestavou Budějovic, nicméně velmi dobře jsme podávali a soupeře jsme rozhodili. Ve druhém setu jsme na servisu hosty moc nezatlačili, takže si mohli lépe přihrát a bez problémů zvítězili. Třetí set byl asi rozhodující, jsem rád, že jsme ustáli tlak na servisu Budějovic a sami jsme velmi dobře bránili, především v poli. Chtěl bych pochválit tým za velkou bojovnost, vůbec nikoho bych nevyzdvihoval, protože všichni hráči předvedli výborný výkon a hráli na hranici svých možností, a to pomohlo k dnešnímu vítězství.

Hosté:

Filip Habr (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Příbram hrála dnes výborně, je vidět, že s novým nahrávačem hrají mnohem lépe než v předchozích zápasech a řekl bych, že tento nahrávač bude patřit k nejlepším v extralize. Naopak my jsme teď maličko v útlumu, hlavně nám chyběla naše největší zbraň univerzál Souza a myslím si, že Příbram dnes zaslouženě vyhrála.

Jan Svoboda (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Mrzí nás ztráta bodů a řekl bych, že jsme dnes nepodali vůbec dobrý výkon, to je první věc, za kterou nemůžu dnes družstvo vůbec pochválit. Druhá věc je, že jsme nedokázali nahradit našeho univerzála a příděl bodů, na který je družstvo zvyklý, a to byly hlavní dva důvody, proč jsme dnes neuspěli.“

Popis utkání:

Utkání začalo velmi vyrovnaně na obou stranách, oba celky s minimem zbytečných chyb ztrátovali, a stav byl díky tomu dlouho vyrovnaný. Za stavu 11:11 ale hosté z Jihostroje předvedli několik nevynucených chyb a byli nuceni maličko změnit hru, místo mladého Kraffera tak útočil na doskoku Tomáš Fila. Před druhým technickým timem ale domácí hráči úspěšně zablokovali a přidali přímý bod z podání. Budějovičtí znervózněli. Od té chvíle už téměř nic nevymysleli a domácí hráči pečlivou a pozornou obranou chytali každý míč, a náskok zvyšovali. První set tak nakonec překvapivě skončil velkým rozdílem deseti bodů ve prospěch Příbrami.

Do druhého setu hosté nastoupili už v obměněné sestavě, na palubovku přišel smečař Jan Kuliha. Bylo patrné, že hosté zapomněli na opatrnou a nervózní hru z prvního setu a okamžitě se dostali do rytmu. Hned na úvodu si vytvořili náskok především díky kvalitnímu servisu. Rovněž na útoku po příjmu neměli hosté problém. Domácí ale nespali dlouho na vavřínech a rychle se zase kousli, aby se jim soupeř příliš nevzdálil.  To jim ale dlouho nevydrželo a Budějovice šly brzy do výraznějšího vedení po sérii chyb a nepřesností domácích hráčů, načež domácí trenér rozhodl o změně nahrávače, aby nechal odpočinout fina Vuorinena. Příbram se snažila, předvedla několik hezkých výměn, ale soupeř držel bezchybnou hrou náskok 5 bodů až do konce druhého setu, a stav utkání se tak vyrovnal na 1:1.

Ve třetím setu domácí hráči znovu ožili a za podpory domácího publika se jim dařilo držet těsný náskok dvou bodů před hosty, kteří stále šli do všeho naplno, ale už jim to nevycházelo tolik jako ve druhém setu. Občas se vyskytla nějaká chyba na jedné či druhé straně, rozdíl byl stále okolo dvou bodů ve prospěch domácí Příbrami. To se ale podařilo změnit Vladimíru Sobotkovi, dosud nejlépe podávajícímu hráči Uniqa extraligy, který dvěma skvělými servisy odtáhnul domácího nahrávače od sítě, a znemožnil tak domácím hráčům kvalitní útok. Pak ale domácí hráči znovu zabrali a odskočili na rozdíl tří bodů před druhým oddechovým časem. Od té chvíle Příbram nechybovala a přes veškerou snahu hostů udržela náskok tří bodů až do konce třetího setu.

Čtvrtý set začal znovu lépe pro domácí hráče, kteří mimo jiné zablokovali reprezentanta Radka Macha, a šli do rychlého vedení 4:0. Bylo jasné, že pokud dosavadní lídr tabulky nechce v Příbrami senzačně prohrát, bude muset s něčím přijít. Trenér Jan Svoboda stáhnul ze hřiště Filipa Habra a pokusil se o obměnu nahrávky nasazením Kristiána Červinky, druhého nahrávače českobudějovického celku. V průběhu setu se jim ale stále nedařilo náskok domácích stáhnout – rozdíl ve skóre se stále pohyboval okolo tří až čtyř bodů.  Příbram dále skvěle podávala, několik výborných servisů předvedl Martin Böhm, a soupeři se tak vůbec nedařila přihrávka, což jim nedávalo možnost razantně zaútočit. Do koncovky šli domácí s šestibodovým náskokem, a přestože hosté ještě úplně nevzdali všechny jejich snahy, už utkání příliš nedokázali zdramatizovat. Příbram tak možná překvapivě zvítězila v 15. kole Uniqa extraligy nad Českými Budějovicemi 3:1.

Autor: Štěpán Chvosta

VSC FATRA ZLÍN – VK BENÁTKY NAD JIZEROU

V utkání 15.kola nejyyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy hostila domácí Fatra souseda v tabulce a soupeře o účast v play-off, ambiciozní tým VK Benátky nad Jizerou. Ten však přijel do Zlína bez nemocných nahrávačů a tak musel na hřiště i kouč Benátek Malán.

VSC Fatra Zlín – VK Benátky nad Jizerou 3:1 (25:23, 18:25, 25:20, 25:18)

Rozhodčí: Němeček P., Marschner R.

Počet diváků: 280

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Barák, Uchytil, Mlčůch, Kolář, Vašíček, Navláčil, libero Obdržálek. Střídali: Hupka, Přikryl.

Hosté: Dittrich, Nesvačil, Veselý, Motys, Moník, Koláček, libero:Ticháček. Střídali: Grus, Malán.

Vyjádření:

Domácí

Jan Barák (kapitán Fatra Zlín): "Utrápené vítězství domácích."

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): "Dnes velmi specifické utkání, soupeř hrál bez nemocných nahrávačů a na tomto postu se prezentoval velmi efektivní Dittrich a zkušený Malán. Přesto jsme toto komplikované utkání dovedli k vítězství, kterého si velmi ceníme."

Hosté

Aleš Dittrich (kapitán VK Benátky): "Přes veškerou snahu jsme nedokázali nahradit nemocné nahrávače."

Miroslav Malán (trenér VK Benátky): "V dnešním utkání jsme se museli vypořádat s nemocnými nahrávači, přesto si myslím, že jsme podali sympatický výkon a v žádném případě jsme neudělali ostudu."

Popis utkání:

První set byl od začátku vyrovnaný do stavu 5:5. Pak přišel na podání domácí Kolář a domácí odskočili na příjemných 10:5. Ještě v druhém techn.tajmu vedli domácí 16:12 následně 18:12 a do koncovky šli s nadějným skórem 20:15. Pak se hosté zvedli a při podání Koláčka snížili na 21:20. Dramatickou koncovku však domácí zvládli 25:23.

Ve druhém setu hosté začali lépe a ujali se vedeni 2:5. Domácí šli do vedení poprvé za stavu 13:12, pak hosté využili matného výkonu domácích a při podání Moníka utekli až na stav 13:20 a koncovku zvládli v poklidu na 18:25.

Třetí set na to domácí vlítli a vedli 4:0, aby v zápětí zkolabovali a při podání Nesvačila hosté šli do vedení 6:8 a následně 9:13. Domácí se vzchopili  po techn.tajmu 14:16 srovnali na 16:16. Do koncovky šel třetí set za stavu 20:20. Fatra koncovku zvládla exceletně 25:20.

Ve čtvrtém setu začali domácí lépe 1.techn.tajm 8:5. Tento náskok udržovali do 2.techn.tajmu  16:12. Do koncovky šli s lukrativním náskokem 19:12, aby celý zápas ukončili 25:18.

Ivan Dostál

VK DUKLA LIBEREC – SKV ÚSTÍ NAD LABEM

V prvním vzájemným měření sil v letošním ročníku EX-M došlo k nečekanému překvapení, když mistr ČR nečekaně klopýtl v Ústí 3:2 a ztratil dva body. Historie se dnes neopakovala. Dukla i přes velmi těžké utkání ligy mistrů, které odehrála ve čtvrtek s Roeselare, byla po celé utkání lepším týmem a zaslouženě si připsala plný počet bodů za vítězství 3:0 za 70 minut hry.

VK Dukla Liberec – SKV Ústí nad Labem 3:0 (25:10, 25:18, 25:15)

Rozhodčí: Kořenek J., Kostka M.

Počet diváků: 450

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Jakub Janouch, Jan Galabov, Adam Zajíček, Jakub Vencovský, Tomáš Kriško, Lubor Leikep, libero Václav Kopáček. Střídal: Ondřej Fučík.

Hosté: Samuel Podstupka, Jakub Kraus, Martin Mach, Martin Vodvárka, Tomáš Halanda, Jan Vodvárka, libero: Jiří Kořínek. Střídali: Richard Průcha, Jaromír Trýzna, Daniel Hykš, Marek Šulava.

Vyjádření:

Domácí:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Dnes jsme k utkání přistoupili s maximální zodpovědností. Myslím si, že jsme přehráli Ústí snad ve všech herních činnostech. Kvalitní servis, následně obrana, útok - všechno v naprostém pořádku.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Já jsem spokojený jak s herním nasazením, tak s výkonem všech hráčů. Dnes jsme si došli spolehlivým výkonem pro tři body.

Hosté:

Martin Vodvárka (kapitán SKV Ústí nad Labem): „Zápas se nám dnes vůbec nepovedl. Soupeř byl lepší, kvalitněji podával, my jsme se trápili na příjmu podání a následně v útoku. Jediné co bych chtěl pochválit, byli naši fanoušci, kteří za námi přijeli a byli skvělí.“

Jan Malina (trenér SKV Ústí nad Labem): „Liberec nás od začátku utkání zatlačil servisem. Potom jsme neudělali potřebnou ztrátu. Liberec se dostal do pohody, kdežto my do křeče. Pouze ve druhém setu jsme byli schopni domácím konkurovat, ale zase jsme vytvořili ve střední části setu pár zbytečných chyb a pak už byl Liberec na koni a zaslouženě vyhrál. My vyrábíme moc chyb a ještě k tomu nám chyběla bojovnost.“

Popis utkání:

Domácí smečař Jan Galabov dokázal při prvním podání Dukly odskočit až na stav 5:0 (eso a 3x aut hosté) a dal jasně najevo, kdo bude dnes pánem na hřišti. Po bloku Libora Leikepa již domácí vedou o šest  bodů (7:1) a udávají tempo hry. Při dalším kvalitním servisu reprezentačního nahrávače (Jakub Janouch) je rozdíl desetibodový (15:5). V závěru se domácím daří na bloku (Adam Zajíček a Jakub Vencovský) a s hosty to vypadá, že si v setu neudělají ani deset bodů. Po bloku Libora Leikepa na ukazateli skóre svítí první setbol za stavu 24:9. Bohužel zkažené podání dovoluje hostům snížit na 24:10. Druhý setbol již Dukla proměňuje a za 21 minut získává první sadu.

Až ve druhém dějství se hostům v úvodu daří získat nepatrné vedení (1:4 útok Marek Šulava a Tomáš Halanda). Potom ale na podání přichází Jakub Vencovský a je po náskoku. Dvě esa v těsném sledu na libero Ústí (Jiří Kořínek) a je vyrovnáno (4:4). Dokonce po bloku domácího nahrávače Dukla získává dvoubodové vedení (6:4). Ale i domácí kazí na útoku a je vyrovnáno (6:6). K prvnímu TT druhé sady odchází celek trenéra Jana Maliny šťastnější, protože se na bloku vyznamenal jeho nahrávač Richard Průcha. Po návratu z time přidává i Ústí přímý bod z podání (7:9 - Tomáš Halanda). Bohužel velmi nečisté odbytí obouruč hostů nenechává v klidu rozhodčího a je vyrovnáno (9:9 - dvoják). K rozhodujícímu útoku k zisku druhé sady zavelel blok Adama Zajíčka, který posílá za stavu 12:10 Duklu do vedení. Za stavu 15:13 přichází na podání Jakub Vencovský a domácí začínají rychle bodově ujíždět (18:13). Konec setu na sebe nenechává dlouho čekat. Rozjetou Duklu již hosté nedokáží ničím zastavit a za stavu 24:16 tu máme první setbol druhé sady. Hosté dobře sehraným signálem středem odvracejí první setbol, druhý si domácí kazí útokem do autu, až třetí se daří domácím proměnit, hosté totiž kazí své podání a domácí již vedou 2:0 na sety.

Do třetího setu vrátil hostující trenér základní sestavu z prvního dějství a opakovala se situace ze začátku utkání. Velmi špatný příjem podání hostů a přímý bod z podání (Jan Galabov) dovoluje Dukle snadno odskočit o tři body (3:0). Ještě před prvním TT se nedaří překonat hostům obraný val na síti a výsledkem je šestibodové vedení Dukly (7:1, Libor Leikep 6x blok v utkání). Získaný náskok si domácí bezchybnou hrou pohlídali až do koncovky setu a když Adam Zajíček chytře zalil ze signálu středem, máme tu první mečbol utkání za stavu24:15. Další nevynucená chyba hostů (nahrávka až za anténku) ukončuje jednostranné utkání.

Autor: Zdeněk Šolc

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA – KLADNO VOLEJBAL 

ČZU Praha- Kladno volejbal cz  2:3 (18, 19, -21, -27, -8)

Rozhodčí: Gall, Kovář.

Počet diváků: 380

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Lohr, Hudák, Patočka, Kuboš, Pavelka Sobek libero Pondělíček. Střídali: Hrdý, Záveský

 Hosté: Bouza, Křesťan, Trojan, Nesvačil, Harlem, Fokt, libero Sadílek. Střídali: Kozík, Cull, Syrůček

 Vyjádření:

Domácí:

Michal Záveský (kapitán ČZU Praha): "Asi bychom si měli do haly pořídit zabezpečovací systém s alarmem, protože nám soupeř zase ukradl dva body."

Rafael Petry (trenér ČZU Praha): "Na bloku jsme v posledních třech setech byli nulový oproti útoku Kladna. Křestan otočil zápas a to nás stalo tři body."  

Hosté:

Fokt (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): "Měli jsme kousek od prohry 3:0, ale svojí bojovností jsme osud zápasu zvrátili na naší stranu a vyhráli. Bojovnost nás zdobí celou sezónu."

Fortuník (trenér Kladno volejbal): "Že to nebude lehké utkání to jsme čekali, celý týden na tréninku jsme nebyli vpohodě. Domácí hráli první dva sety vpohodě, my jsme měli celý zápas problémy s přihrávkou. Myslím si, že jsme utekli hrobníkovi z lopaty a jsme rádi, že jsme získali dnes dva body."

Popis utkání:

Domácí překvapili základní sestavou, a než si hosté zvykly na změnu prohrávali už 8:3. V druhé části setu domácí vpohodě strátují. Za stavu 13:7 si hostující trenér Fortuník bere oddechový čas, aby umírnil tlak domácího týmu. To však domácí nezastavilo a ČZU bez problému získává další dva body, které opět donutili, Fortuníka si vzít druhý time-out. Po oddechovém čase hostím postavil neproniknutelnou hráz na síti domácí Kuboš a stav se navýšil na 16:7. Hosté se dostali do hry až v druhé půlce setu, kdy párkrát ubránili, své body podopořili i servisem a rázem byl stav o 5 bodů, což donutila trenéra Petryho vzít si time za stavu 20:15. Naštěstí v poslední části opět dominovali domácí a do prvního setballu šli za stavu 24:17. První set-ball bohužel ještě neproměnili, zatímco druhým mohli slavit první dílčí úspěch v tomto zápase.

Druhý set začal vyrovnanou hrou, kdy každý z týmů si držel svojí bodovou ztrátu. První chybu však udělal tým Kladenských a do prvního technického oddechového času šlo ČZU za stavu 8:7. Tým ČZU svůj náskok po timu navýšil ještě o dva body a za stavu 10:7 si vybral hostující trenér Fortuník první oddechový čas pro své družstvo. Tříbodový náskok si domácí drží po celou dobu až do stavu 16:13. Po druhém technickém oddechvém čase narostlo skóre až o 5 bodů (20:15 pro domácí). To by ale v letošní sezóně nebylo ČZU, aby soupeři nepomohlo pár chybami, které je vrátilo lehce na dohled 21:17. Chybovost domácího týmu donutila naopak trenéra Petryho si vzít oddechový čas a vysvětlit svým hráčům, jak dokončit set. Oddechový čas domácímu týmu prospěl a za stavu 24:18 měl domácí tým šest setballů. Opět až ten druhý proměnil ve vítězný míč, který znamenal i vítězství v druhém setu.

V třetím setu naopak překvapili změnou na určitých postech hosté a než se domácí dokázali přizpůsobit, tak hosté vedli 8:5. Křesťan byl přesunut na post univerzála, Syrůček místo Trojana na blok. Křesťan na postu univerzála vynikal lépe než Nesvačil a to se projevilo také na stavu. Celý třetí set byl v režii hostí (16:11). Po druhém technickém oddechovém čase si odpočinuli při hře i hosté a rázem se náskok zúžil pouze na bod (17:18). Bohužel po usilovném dotahování opět přichází chyba domácího týmu na útoku, která najednou znamená v tu chvíli velký odskok a nemožnost dotáhnout set do vítězného konce (21:25).

Domácí začali čtvrtý set lépe, než ten třetí, hned od začátku si jdou za svým cílem a to je získat v tomto zápase tři body. V útoku i na obraně se jim daří a zaslouženě vedou 5:1 a následně 8:3. Střední část setu se odehrává v podobném tempu jako první dva sety (16:10). Po druhém tech.oddechovém času se vrátili hosté do hřiště jako polití studenou vodou a rázem se schylovalo k velkému obratu. Kladno usekává bod po bodu z domácího náskoku (16:13). Ani time domácího trenéra nezastavuje hostující vlak, který pomalu, ale jistě domácí dohání (17:18). Vše nasvědčuje dramatické koncovce, která je ještě ke všemu vyhrocená o chyby rozhčího, který si musí k sobě svolat oba kapitány, aby uklidnil emoce obou týmů v tomto středočeském derby. Každý tým v koncovce setu bez problému ztrátuje (21:21). Za tohoto stavu si vzal domácí coach Petry time. Po timu Křesťan kazí servis. Po Křesťanovi jde na sevis Kuboš, který Bouza špatně příjímá a neshody na hřišti u hostí znamenají do koncovky dva body náskoku pro domácí (23:21). Vše vypadá slibně, ale náskok je hosty opět vyrovnán (23:23). Domácí jdou jako první pro setball v tomto setu i jako první pro matchball v tomto zápase po útoku Lohra (24:23). Křesťan odmítá ukončení zápasu tvrdým útokem (24:24). Tentokrát vzniká nedorozumnění na domácí straně po špatném příjmu při nahrávce a rázem je to 25:24 pro hosty. Velmi nervozní konec na obouch stranách. Sobek jakoby chtěl odčinit svůj přechozí omyl a srovnává na 25:25. To by ale na druhé straně nesměl být Křesťan, který svým útokem navyšuje nuskok svého týmu na 26:25. Haarlem kazí servis. Nervózní konec přináší řadu nevolejbalových situací. Tečku za koncem čtvrté sady podtrhuje chybný útok domácích (27:29)

Křesťan se dnes rozehrál do nebyvalé formy, na útoku je vpodstatě nezastavitelný. Ani jeho bývalí hráči ho tak nepamatují. Křesťan táhne své družstvoa rázem je to v pátém setu  1:4 pro hosty. Domácí  se snaží překvapit změnou nahrávačů. Bohužel se tato taktika moc nevyplácí (3:7). Strany se mění za stavu 4:8 a už jen málokdo v hledišti doufá, že domácí po tak slibném začátku vyhrají. Harlem přidává o pásku eso a stav je 11:6 pro hosty. Další dnešní bod pro Křesťana znamená plus bod pro Kladno a tento stav se v průběhu pátého setu ještě několikrát opakuje až posledním, kdo se na útoku dotýká míče a proměňuje ho v celkové vítězství, je kdo jiný, než dnes skvěle hrající Filip Křesťan (8:15).

Autor: Mgr. Richard Dupal 

 Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018