9.4.2016

ČZU Praha v play outu opět s juniory, zvítězilo AERO i Ostrava

Závěrečná dvě střetnutí skupiny play out se dnes odehrály v Odolene Vodě a Ústí nad Labem. Z posledního vítězství v sezóně se radují celky AERA a Ostravy, které zvítězily 3:0, respektive 3:2.

AERO ODOLENA VODA - VOLLEY TEAM ČZU PRAHA

V posledním utkání play out hostilo domácí AERO pražské ČZU, které stejně jako ve čtvrtek zvolilo sestavu pro utkání jako přípravu svých hráčů pro závěr juniorské extraligy. V prvním setu už se zdálo, že mladíci z Prahy set vyhrají, ale domácí skvělým závěrem skóre otočili. Druhý a třetí set už byl ze strany domácích jistější a zaslouženě domácí vyhráli 3:0. Hosté se však prezentovali velmi dobrou hrou.

Domácí: AERO Odolena Voda - Hosté: Volley Team ČZU Praha 3:0 (25:23, 25:21, 25:15)

Rozhodčí: Fink, Kořenek

Počet diváků: 157

Sestavy (od zóny I)

Domácí: Pajma, L.Bartůněk, Hladík, Prešinský, Kramar, Vachoušek, libero: Kotek. Střídali: Holčík, V.Bartůněk, Kotrch, Václavík.

Hosté: Vojík, Kop, Hudák, Wagner, Záveský, Mikulenka, libero: Pondělíček. Střídali: Lohr, Kočka, Tobíšek.

Vyjádření:

Domácí

Filip Kramar (kapitán AERO Odolena Voda): „První set jsme hráli zbytečně nervózně, ale nakonec se nám povedla koncovka. Od druhého setu až do konce zápasu jsme si už zápas užívali. Děkujeme všem divákům za podporu nejen dnes, ale po celou sezónu.“

Jiří Vojík (trenér AERO Odolena Voda): „Pouze v prvním setu jsme se rozjížděli pomalu a nechali hostům poměrně slušný náskok, který jsme výborným závěrem stáhli. Další dva sety jsme už měli pod kontrolou.“

Hosté

Michal Záveský (kapitán Volley Team ČZU Praha): „Do zápasu jsme vstoupili opět s našimi juniorskými posilami a začali jsme bez nervozity a s chutí, hráli jsme dobrý volejbal. Škoda koncovky prvního setu, kterou jsme měli vyhrát. Druhý jsme také hráli vyrovnaně. Třetí set už byl v režii domácích, přesto chválím naše kluky za dobrý výkon.“

Tomáš John (trenér Volley Team ČZU Praha): „Po domluvě s vedením jsme ve čtvrtek i dnes nastoupili s juniory, přizpůsobili jsme tomu i tréninky a sestavu. V prvním setu jsme byli méně nervózní než domácí a měli jsme set vyhrát. Poté nám odešly nějaké činnosti, domácí zaslouženě vyhráli.“

Popis utkání:

Úvod zápasu byl z obou stran poznávací a hrál se vyrovnaný volejbal. Hosté se dostali do vedení o dva body při prvním technickém oddechovém čase a začali domácí zlobit servisem. Domácí byli pod tlakem a hosté naopak hráli uvolněně a bez zábran. Své vedení navyšovali a dostali se až do vedení 21:15. Koncovku však mladíci vůbec nezvládli. Domácí stavěli velmi dobrou obranu na síti a několikrát zaznamenali blok. Domácí se dostali k prvními setballu a hned první využilo.

Do druhého setu mělo AERO lepší vstup, na hostech byla patrné zklamání z prohraného setu, přesto neustále bojovali o každý míč. ČZU se domácích chytlo a stále se drželo na dostřel. Domácí však lépe útočili a to rozhodlo v jejich prospěch. Ujali se vedení 2:0.

Třetí set měli domácí plně pod kontrolou a často si dovolili údery „pro diváky“. Set se dohrával pro domácí v euforii a diváci byli zřejmě spokojeni. Domácí hráče doprovodil posledním míčem skandovaný potlesk.

Všem divákům a fanouškům AERA všichni hráči, včetně vedení klubu a realizačního týmu mockrát děkují za projevenou důvěru v celé sezóně.

Autor: Tomáš Havlát

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM - VK OSTRAVA, S.R.O.

Utkání začalo minutou ticha za zasnulé legendy volejbalového dění v Čechách - Jardu Tomáše a Franty Baumruka. Zápas překvapivě bavil věrné fanoušky svoji kvalitou.

Domácí: SK Volejbal Ústí nad Labem - Hosté: VK Ostrava

Výsledek: 2:3 (23:25, 28:26, 25:22, 23:25, 12:15)

Rozhodčí: Velimov E., Záhorcová K., Tůmová M., Ibl E.

Počet diváků: 240

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Průcha.R., Kraus J., Mach M., Hykš D., Šulava M., Vodvárka J., libero: Kořínek J. Střídali: Vodvárka M. Podstupka S. Halanda T.

Hosté: Zapletal P., Balon J., David J., Šmídl M., Berzins M., Čechmánek M., libero: Dohnal P., Rohel D. Střídali: Kotas V. Fořt D.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán: Vodvárka M. "Náš dnešní nadstandartní výkon na podání bohužel na výhru nestačil."

Trenér: Malina: "Na to, že o nic nešlo, se dnes vůbec nehrál špatný volejbal. Pro nás ideální příprava pro zápasy baráže. Drželi jsme tentokrát kvalitu na servisu. Bohužel opět několik našich nevynucených chyb nás stálo vítězství."

Hosté

Kapitán: Zapletal: "Vyrovnané utkání od začátku až do konce. Tiebreak už byl o štěstí a jsme rádi, že jsme sezónu zakončili vítězstvím! Teď nás čeká zasloužené volno."

Trenér: Tomáš: "Chtěli jsme dát příležitost hráčům, kteří dosud nabyli tolik vytíženi. Bohužel soupeř hrající s nasazením nás donutil vrátit se do základní sestavy. V tiebreaku rozhodla větší zkušenost a méně chyb."

Popis utkání:

Nejvěrnější ústečtí diváci mohli být mile překvapeni neočekávanou kvalitou volejbalu, kdy se prakticky nehrálo o postavení v tabulce, ale jen o pobavení jak samotných hráčů, tak i fanoušků.  Domácím šlo zcela jistě o přípravu na baráž, která je čeká za týden a tomu také odpovídala jejich  bojovná hra.

Všechny čtyři sety měly volejbalovou kvalitu a podobný průběh. Žádnému družstvu se nepodařilo ani v jednom setu získat výraznější náskok a tak se vždy rozhodovalo v koncovkách. Družstvo, které bylo úspěšnější na servisu a udělalo méně chyb v útoku, koncovku ovládlo a získalo set.

Pátý set byl pod kontrolou zkušeně hrající Ostravy, která ale musela střídáním posílit kvalitu a právě zkušenost. Domácí tuto možnost neměli a tak se skóré od začátku setu vyvíjelo ve prospěch Ostravy. Ta kvalitní hrou v útoku kde nechybovala, přidala razanci na servisu a do koncovky šla s luxusním náskokem čtyř bodů. Domácí nedokázali kontrovat servisem a tak hosté bez problémů set a tím i zápas získali.

Autor: Mgr. Miroslav Přikryl

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018