28.11.2016

Další těžká prověrka pro AERO, proti Varům musíme tlačit servisem, říká Michal Kotek

Pondělní televizní dohrávka mužské UNIQA extraligy uzavře 8.kolo nejvyšší české soutěže. V ní se proti sobě postaví domácí AERO Odolena Voda, které okupuje devátou příčku, a mírně favorizované ČEZ Karlovarsko, které je zatím na čtvrté pozici. AERO pod vedením trenéra Jiřího Vojíka narazí po Liberci (3:0) a Českých Budějovicích (2:3) na dalšího těžkého soupeře, kterého bude chtít co nejvíce potrápit. Také ČEZ Karlovarsko zdolalo ambiciózní Liberec - dokonce shodně jako jeho dnešní soupeř - ve třech setech. Předpokládá se tedy vyrovnané utkání, na které se jistě stojí podívat. Televizní duel startuje v Odolene Vodě dnes od 20:10.

"Na každého soupeře se připravujeme obdobně, včera jsme si pouštěli video, pár věci jsme si řekli k soupeři a dnes před zápase nás čeká trochu podrobnější příprava," přibližuje libero AERA Michal Kotek a dodává: "Musíme zatlačit servisem a dobře přijímat. Máme výhodu domácího prostředí, což je také důležité. Věřím, že to bude dobré utkání a my budeme bodovat."

Domácí AERO má v posledních dnech velmi náročný los, po Liberci a Budějovicích přivítají další celek z "pohárového prostředí". "Ano, čeká nás další velmi těžký zápas, je to už čtvrté kolo po sobě co máme silného soupeře. Musím říct, že díky přípravě, bojovnému výkonu a našim divákům se nám zatím daří bodovat. V Liberci to byl těžký zápas, který se nám vydařil, týden na to jsme doma bodovali i proti Budějkám. Dnes nastoupíme proti Karlovarsku a uvidíme, jak nám to půjde... Věřím, že uspějeme," dodává libero domácího AERA.

Pro Michala Kotka to bude navíc duel, ve kterém se potká s někdejšími spoluhráči. "V Karlovarsku mám dva skvěle kamarády - Málise (Zdeňka Málka) a Krišiho (Michala Kriška) se kterýma jsem toho spoustu zažil po volejbalové stránce v Příbrami i mimo ní. Jsme dobří kamarádi a doufám, že nám to vydrží. Zkrátka jsou to "dobří týpci", uzavírá s úsměvem Michal Kotek.

Utkání začíná ve Sportovní hale v Odolene Vodě od 20:10 a přímým přenosem ho bude tradičně vysílat program ČT SPORT.

Dohrávka 8.kola UNIQA extraligy:

AERO Odolena Voda - VK ČEZ Karlovarsko

Předpokládané sestavy:

Odolena Voda: Bartůněk, Evandro, Prešinský, Morales, Mauler, Pajma, libero Kotek.

Karlovarsko: Zmrhal, Treial, Končál, Hudeček, Široký, Kriško, libero Pfeffer.

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018