15.3.2019

Dnes se rozehraje finálová série 1. ligy mužů. Půjde do baráže Brno nebo Beskydy?

Dnes a zítra jsou na pořadu zápasy finále 1. ligy mužů 2018/19. O vítězství a možnost vyzvat Benátky nad Jizerou do bojů o účast v příštím ročníku UNIQA volejbalové extraligy mužů 2019/20 se utká Black Volley Beskydy a SGLD Brno.

Série začíná na palubovce Beskyd, které po základní části obsadily druhé místo a jak čtvrtfinálem, tak i semifinálem prošly bez ztráty zápasu. Black Volley Beskydy se již druhým rokem netají touhou postoupit do naší nejvyšší soutěže. Loni k tomu měl kousíček. Až v posledním pátém zápase nestačil na Odolenu Vodu. Mohlo by se zdát, že Beskydy jsou favoritem, ale změny v kádru Brna byly tak zásadní, že nyní je favoritem finále 1. ligy spíše SGLD Brno. „Nemáme jediný důvod cítit se jako favorit. Oproti původním plánům jsme byli nuceni změnit strategii a do konce přestupového období jsme nedoplnili tým ani o jednu posilu. Zároveň jsme ukončili angažmá bulharskému univerzálovi. Naopak Brno se vydalo do boje o extraligu tou jedinou možnou cestou s předpokladem uspět. My proto můžeme hrát uvolněně a užívat finálovou atmosféru proti nadstandartnímu soupeři," říká trenér Beskyd Marek Tomáš. Loni v posledních zápasech baráže se zdálo, že starším hráčům Beskyd docházely síly. „Sice jsme měli větší zápasovou pauzu, ale na to jsme v 1. lize zvyklí. Až na vážnější zranění druhého nahrávače, jsme doléčili drobné ranky a kombinovali jsme fyzičku s laděním dobré atmosféry uvnitř týmu," dodává beskydský lodivod.

 

SGLD Brno je vlastně „béčkem" extraligového Volejbalu Brno. Na konci přestupového období výrazně posílilo o tři zkušené borce ostřílené extraligovými i reprezentačními zápasy. Je jasné, že cílem je postup do příštího ročníku extraligy. „Známe sílu družstva Beskyd a víme, že disponují dobrými hráči. V letošním ročníku 1. ligy jsme se střetli ve dvou zápasech a v obou jsme uspěli. Jsme posíleni hlavně o Michala Hrazdiru, Ondra Boula začal sezónu v 1. lize a do extraligy šel pomoc v momentě, kdy se družstvu nedařilo. Lubomíra Staňka jsme oslovili s tím, že nemáme dost blokařů, abychom mohli účinkovat ve dvou soutěžích najednou. Netajíme se tím, že chceme vyhrát 1. ligu a uspět v baráži, takže roli favorita přijímáme," říká otevřeně trenér Ondra Marek. Nicméně většina týmu bude zároveň hrát první čtvrtfinále UNIQA volejbalové extraligy mužů 2018/19 proti Kladnu a půjde o extrémní zátěž pro hráče. „Pauzu jsme moc neměli, protože jsme hráli extraligu. Nijak speciálně jsme se na tým Beskyd nepřipravovali, měli jsme dispozici dva jejich zápasy na videu a tak jsme se připravovali, jako na každý extraligový zápas. Celý náš tým bude hrát play-off extraligy. Do bojů v play-off nemůže zasáhnout pouze Michal, respektive Ondra. Máme skvělého kondičního trenéra a kluci jsou velice dobře připraveni. Jsem přesvědčený, že vše zvládneme," věří trenér obou brněnských týmu.

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018