8.12.2015

Dohrávky 9. kola UNIQA Extraligy mužů 2015-16

č.: 9/54  dne: 7/12 2015 v hod.: 18:00

Domácí: Volejbal Brno - Hosté: ČEZ Karlovarsko

Výsledek: 3:2 (25:16,22:25,22:25,25:17,15:10)

Rozhodčí: Rychlík, Marschner

Počet diváků: 900

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hrazdira, Pražák, Goodell, Zmrhal, Klapal, Haník, libero Castello. Střídali: Muroň, Licek, Smrčina, Plešingr.

Hosté: Szczerbaniuk, Bartoš, Džavoronok, Sukuba, Kriško, Janků, libero Pfeffer. Střídali: Málek, Planinc, Eriksson, Široký.

Vyjádření:

Domácí:

Kapitán Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Dařilo se nám tlačit soupeře servisem a projevili jsme dost odvahy na útoku. Naopak když nám vázla souhra a často jsme ulívali, Vary nás přehrávaly. Cítím už delší dobu, že tým má velký charakter a vůli po vítězství, což byl dnes podle mě rozhodující faktor.

Trenér Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): Pro nás velmi cenné vítězství. Vary po prvním setu reagovaly, mají širší kádr, využily střídání. Pro nás je to týmová výhra. V nelehkých situacích jsme nesklopili hlavy, ale vybojovali jsme to. Chtěli jsme víc vyhrát. Vyzdvihl bych výkon Marka Zmrhala. Pro nás velmi cenné vítězství. Vary po prvním setu reagovaly, mají širší kádr, využily střídání. Pro nás je to týmová výhra. V nelehkých situacích jsme nesklopili hlavy, ale vybojovali jsme to. Chtěli jsme víc vyhrát. Vyzdvihl bych výkon Marka Zmrhala.

Hosté:

Kapitán Tomáš Široký (kapitán ČEZ Karlovarsko): Rozhodl servis. Brno nás tlačilo, měli jsme problémy s přihrávkou. Když jsme je hodně tlačili servisem, po přihrávce se nám dařilo. Jejich těžké míče jsme nedokázali ubránit tak, jak jsme chtěli – zejména na hlavním kůlu (Marek Zmrhal). Obrana nefungovala podle našich představ. V tiebreaku za stavu 3:3 pak přišla šňůra servisů soupeře, a tam už to bylo jednoznačné, šli nahoru. Za stavu 13:9 pak přišlo z naší strany několik riskantních bodů, ale to byl poslední záchvěv. V tiebreaku Brno velmi dobře podávalo.

Trenér Petr Brom (trenér ČEZ Karlovarsko): Udělali jsme spoustu nevynucených chyb a jednoznačně rozhodl servis. Byli jsme málo důrazní na obraně. V tiebreaku šli domácí za vítězstvím více než my. Gratuluji Brnu.

Popis utkání:

Zápas s dvojím obratem – nejprve Brno v prvním setu jasně převálcovalo hosty, kteří mu to, byť ne s tak velkým rozdílem, vrátili ve druhém a třetím setu. Ve čtvrtém setu Brno otočilo průběh zpět ve svůj prospěch, což potvrdilo i v tie-breaku. Díky ne až zase tak staré změně soutěžního řádu, která upřednostnila počet výher před podílem setů, Brno předběhlo tým z Karlových Varů i v tabulce.

Kolektiv Volejbal Brno

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.:52, dne: 7. 12. 2015, v hod.: 18:05                       

Domácí: VK Euro Sitex Příbram - Hosté: Kladno volejbal cz

Výsledek: 3:2 (19,-19,-21,29,8)

Rozhodčí: Fink, Kvarda, Nosek, Svoboda

Počet diváků: 578

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Renovica, Šulista, Van Berkel, Ulč, Böhm, Kohlmann, libero Juračka. Střídali: Kupilík, Anděl, Kuchař.

Hosté: Van Haarlem, Bouza, Seifert, Křesťan, Cull, Fokt, libero Sadílek. Střídali: Kozík, Kullo, Syrůček.

Vyjádření domácích:

Kapitán (Martin Böhm): Dnes jsme v podstatě předvedli kolísavý výkon, první set jsme zahráli dobře, pak jsme na dva sety úplně vypadli. Soupeř hrál velmi odvážně, tři sety odehrál velmi dobře Křesťan a koncovky čtvrtého a pátého setu jsme ubojovali z vysokých balonů. Klíčový zákrok dnes předvedl David Juračka, kterého musím pochválit, podařilo se mu chytit nechytatelný míč a díky tomu jsme byli schopní zápas otočit.

Trenér (René Dvořák): Hráli jsme dobře v prvním setu a v polovině toho druhého, ale poté jsme vlastními chybami a nedůsledností set soupeři odevzdali. Zároveň jsme soupeře nechali rozehrát tak, že to opět vypadalo na prohraný zápas, naštěstí se nás asi soupeř v koncovce čtvrtého setu zaleknul a větší bojovností, jsme zápas vydobili. Musím ale říct, že kromě prvního setu, nejsem s naší hrou vůbec spokojen.

Vyjádření hostů:

Kapitán (Borek Fokt): Tento zápas se mi hodnotí velice těžce, ale předvedli jsme velmi pokaženou koncovku (čtvrtého setu, pozn. autora) jako již několikrát v této sezóně, i když už se zdálo, že zápas nemůžeme prohrát, ale stejně to nakonec opět přišlo. To je ta hlavní věc, která nás stále dokola trápí.

Trenér (Milan Fortuník): Utkání jsme začali velmi zakřiknutě, nešel nám hlavně útok po přihrávce a od toho se odvíjela jakási nejistota ve všech ostatních činnostech. V průběhu druhého setu jsme se uklidnili, a přestože to nebyl pohledný volejbal, tak jsme dokázali jít do vedení 2:1 na sety. Opět jsme ale dokázali prohrát vyhraný set, ať se na mě nikdo nezlobí, ale ten set jsme měli v každém případě dohrát a získat 3 body, místo toho jsme ztratili celé utkání. Blahopřeji domácím, že se s dnešním utkáním popasovali lépe a nezlomili se.

Popis utkání:             

Do utkání vkročili dnes lépe hosté, od začátku se jim dařilo více na útoku a dělali v celkovém součtu méně chyb. K vývoji prvního setu pomohlo také pět bodových bloků, oproti žádnému kladenskému.  Dalo by se říct, že převaha domácích byla znát ve všech herních činnostech, jen nahrávka nebyla úplně optimální, ale vzhledem k tomu, že kladenští nic moc nepředvedli, skončil první set poměrem 25:19.

I ve druhém setu začali domácí o něco lépe, ale rozdíl už nebyl tak výrazný jako na začátku, hosté se začali pomalu oklepávat v cizím prostředí, což jim zpočátku znemožňovala i nabitá a řvoucí hala, která si jako obvykle chtěla taky zahrát a sáhnout na míč. Zpočátku to vycházelo a ještě v prvním technickém timu vedli domácí o 2 body, jenže pak přišlo několik hrubic domácích hráčů, kteří rázem znervózněli.  Hosté se poprvé v utkání dostali do vedení a bylo vidět, že na rozdíl oproti prvnímu setu chtějí hrát. Domácí vyrobili mnoho zbytečných chyb a hosté toho bez váhání využili k vytvoření výraznějšího náskoku.  Nesmělost hostů byla rázem pryč, což pomohlo k jejich nakopnutí a stav byl rázem srovnaný – 1:1.

Začátek třetího setu představoval značné výkyvy obou celků, nejdříve se hosté ujali vedení 4:0, poté domácí srovnali na 4:4 a nakonec zase hosté o ty čtyři body utekli. Chvíli se zdálo, že to bude prostě loterie, ale brzy bylo vidět, že navrch má momentálně Kladno, které působilo poměrně klidným, sebejistým dojmem a i jejich radost z každého získaného bodu podpírala jejich úspěšnost. Dokonce i delegát utkání se nechal slyšet v podobném duchu, když při konverzaci s rozhodčími pronesl: „Na co sáhnou, to jim vyjde“. A tak šlo Kladno do vedení 2:1 na sety.

Rovněž do čtvrtého setu vstoupili lépe hosté a bylo vidět, že nahrávka domácích není optimální, což se ale také odvíjelo od příjmu, který nebyl nijak slavnou parketou domácích v tomto utkání. Hosté se totiž svými servisy úspěšně vyhýbali domácímu liberu, vždyť za celé tři sety poslali na Davida Juračku pouhých devět servisů a to přinášelo svoje ovoce. Tým hostů neskutečně hnali dopředu hráči Křesťan a Bouza, kteří skládali balon za balonem i z nehratelných, těžkých pozic. Domácí trenér zkoušel všechno, oddechové časy, střídání a už začínalo být zřejmé, že hosty nic nepřibrzdí, aby dovedli zápas do vítězného konce za plný počet bodů. Za stavu 19:23 pro domácí tomu nevěřil už téměř nikdo, a přestože se domácí začali lehce zvedat, za stavu 22:24 a dvou matchballů pro Kladno se už někteří diváci zvedali k odchodu. To se ale v Příbrami nevyplácí, protože nepříznivému stavu čelí takzvaní kocouři poměrně často, ale v žádném případě se nevzdávají. Kladenští nejprve pohrdli prvním matchballem – zkazili servis. A když následně vyčapal David Juračka nechytatelný míč, domácí této situace využili a srovnali na 24:24. Celá hala v tu chvíli doslova burácela a rozhodčí začínali litovat, že si zapomněli doma špunty do uší. Pak se oba týmy tahali míč po míči až do stavu 30:29, kdy zkažený útok hostů umožnil domácím srovnat a vrátit se do téměř ztraceného zápasu – 2:2.

V pátém setu už se domácí hráči vyhecovali k takovému výkonu, že hosté marně hledali zbytky sil, aby s nimi dokázali udržet krok. Byl to ztracený zápas, který dokázali otočit větší bojovností v koncovce čtvrtého setu ve svůj prospěch a poměrem 15:8 v setu pátém udělali za zápasem, který trval bez mála dvě hodiny a čtvrt, ráznou tečku a urvali cenné dva body do tabulky. 

Text: Štěpán Chvosta, foto: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018