28.3.2019

Dukla otočila utkání s Aerem a je v semifinále, Kladno po dnešku zůstává ve hře

Semifinále UNIQA volejbalové extraligy mužů 2018/19 zná trojici účastníků, České Budějovice a Ostravu dnes doplnil Liberec. Dukla sice v první polovině zápasu nestačila na nadšeně hrající Aero, druhou polovinu však zvládla na jedničku a radovala se nejen z vítězství ve zkrácené hře, ale i v celé čtvrtfinálové sérii. Volejbalisté Kladna odvrátili dnešní výhrou postupový mečbol Brna a tak o poslední volné místo v semifinále se bude bojovat až v pátém čtvrtfinálovém duelu v neděli na palubovce kladenských Orlů.

 

AERO ODOLENA VODA – VK DUKLA LIBEREC, stav série 1:3

Ve čtvrtém čtvrtfinále play-off před televizními kamerami České televize se odehrával tuhý boj a nakonec o vítězi utkání musel rozhodnout až pátý zkrácený set. AERO vedlo už 2:0, ale Dukla celý zápas otočila a vyhrála. V celé sérii vyhrála Dukla 3:1 na zápasy a postoupila do semifinále. AERO bere krásné 7. místo v konečném umístění UNIQA volejbalové extraligy mužů 2018/2019.

č.: 152              dne: 28. 3. 2019               v hod.: 20:15

AERO Odolena Voda – VK Dukla Liberec 2:3 (25:22, 25:20, 22:25, 16:25, 7:15)

Rozhodčí: Krtička J., Velinov E.

Počet diváků: 822

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Russell, Mikula, Walsh, Viiber, Vanags, Gear, libero Hadrava. Střídali: Holčík, Hladík, Vachoušek

Hosté: Biernat, Pietruczuk, Leikep, Štokr, Grut, Veselý, libera Kopáček, Kunc. Střídali: Správka, Indra, Srb

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Kotrch (kapitán AERO Odolena Voda): „Blahopřeji soupeři k postupu. Pro nás smutný výsledek v jinak dobré sérii. Škoda, že jsme nedotáhli nadějné vedení ve třetí sadě. Díky klukům za bojovný a týmový výkon hodný play-off, divákům za vytrvalou podporu celou sezónu a dnešní fantastickou kulisu a samozřejmě díky všem našim partnerům, bez kterých bychom tu ani hrát nemohli. Díky za celou sezónu.“

Jiří Šiller (trenér AERO Odolena Voda): „Blahopřeji soupeři k postupu, trochu nám došly síly. Jsem rád, že jsme se mohli s fanoušky rozloučit napínavým zápasem a chtěl bych jim moc poděkovat za celou sezónu, povzbuzovali a fandili nám všude, kde to bylo možné. Díky.“

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Vodolka dneska hrála výborně první dva sety, tlačila nás výborným servisem, my jsme to honili po všech čertech. Zápas se zlomil ve třetím setu, kde jsme prohrávali 16:12, tam jsme to otočili a šlo vidět, že Vodolka šla dolů psychicky i fyzicky. My jsme hráli furt v pohodě, takže si myslím, že rozhodlo, že domácím došly síly.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Myslím si, že v prvních dvou setech jsme vyrobili příliš mnoho chyb a Vodolka hrála výborně. Tlačila servisem a dařilo se jí prakticky všechno, dohrávala těžké bodové míče, takže tam jsme neměli co nabídnout. Vlastně až ve třetím setu jsme přestali dělat tolik chyb, tlačili jsme servisem. I právě ten třetí set jsme prohrávali, ale dokázali jsme ho otočit a tam se to myslím zlomilo. Musím smeknout před Vodolkou, protože hrála výborně celou sérii, prakticky jen v jednou zápase jsme je přetlačili, jinak to bylo naprosto vyrovnané. Oba fanouškovské tábory byly korektní a myslím si, že to byl výborný sport z obou stran.“

Popis utkání:

Vstup do utkání lépe vyšel domácím hráčům, kteří nenechali nic náhodě a tlačili svého soupeře servisem od sítě. Domácí si vybojovali odvážnou hrou až čtyřbodový náskok. Dukla ale začala pomalu stahovat náskok a koncovka začala s jednobodovým vedením domácích. V konci setu se domácím hráčům podařilo uhrát bodové míče a AERO tak vedlo 1:0.

Do druhého setu měli hosté mnohem lepší vstup, když tlačili servisem. Domácí ale rychle kontrovali a sami se dostali do vedení při stavu 8:7. AERO i dále hrálo v útočné fázi skvěle a náskok pozvolna narůstal. V koncovce se už nic dramatického nestalo a domácí vedli už 2:0.

Třetí set začal velmi podobně, jako set předešlý. Hosté tlačili servisem, ale domácí pozvolna otáčeli stav. To se jim také v polovině setu podařilo a vedlo už o čtyři body. Dukla však šňůrou bodů otočila stav a sama vedla. AERO v koncovce setu už nemělo moc šancí a Dukla snížila na 1:2 ze svého pohledu.

Vstup do čtvrtého setu vyšel znovu lépe Dukle. Hráči AERA neměli zbraň na svého soupeře. Dukla hrála skvěle a bezchybně v útoku a zaslouženě se dostávala postupem času do stále většího a většího náskoku. Bylo tak jasné, že o vítězi rozhodne až pátý set.

Bohužel pro domácí, Dukla pokračovala ve svém výkonu. AERO se na malou chvíli nadechlo ke snížení, ale konec setu, a vlastně i celého zápasu a série patřil jednoznačně Dukle. Ta zvítězila nakonec 3:2, v celé sérii 3:1 na zápasy a postoupila do semifinále. Domácí AERO končí na konečném 7. místě tabulky.

Nejen dnešní zápas, ale také po celou sezónu, a vždy i na hřištích soupeřů, provázela skvělá podpora fanoušků AERA. Ti si po právu zaslouží absolutorium za jejich podporu, obzvláště po minulé sezóně.

Autor: Tomáš Havlát

VOLEJBAL BRNO – KLADNO VOLEJBAL CZ, stav série 2:2

Brněnští hráči si ve třetím čtvrtfinálovém utkání vybojovali matchball, když porazili Kladno v jejich domácím prostředí. Ve čtvrtém zápase tedy měli jasný cíl. Porvat se o výhru i doma na Kouničce a postoupit do semifinále. Loňští vicemistři však přijeli do Brna bojovat o navrácení série zpátky na Kladno. Nahecované utkání podpořené výbornou diváckou kulisou skončilo lépe pro hostující hráče. Předvedli vynikající výkon, kterým vrátili čtvrtfinálovou sérii zpátky na Kladno.

č.: 153             dne: 28. 3. 2019               v hod.: 18:00

Volejbal Brno – Kladno volejbal cz 0:3 (15:25, 21:25, 21:25)

Rozhodčí: Pecháček L., Gall J.

 Počet diváků: 890

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Licek, Hukel, Okošanovic, Handlíř, Pražák, Truong, libero Weber. Střídali: Jakubec, Římal, Provazník, Chevalier

Hosté: Vemič, Zajíček, Baranov, Hýský, Sobotka, Habr, libero Moník. Střídal: Blažek

Vyjádření:

Domácí:

Tadeáš Handlíř (kapitán Volejbal Brno): „Kladnu se dnes výborně podařilo podávat. My jsme si to nedokázali přihrát a od toho se odvíjel náš útok. Nemohli jsme hrát tolik se středovými hráči a to rozhodlo.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Gratuluji Kladnu, protože hrálo dneska opravdu dobře. Řekl bych, že dnes předvedli nejlepší výkon v sérii. My jsme měli problém na přihrávce, která nebyla přesná. Jim se podařilo ubránit Stefana a to bych řekl, že byly klíčové okamžiky utkání. Nemyslím si, že jsme dnes hráli hůř než v předchozích utkáních, ale Kladno dnes hrálo líp.“

Hosté:

Tomáš Hýský (kapitán Kladno volejbal cz): „Dneska to byl úplný opak toho, co jsme hráli celou dobu. Troufám si říct, že to byl náš nejlepší zápas letošní sezóny, protože jsme byli koncentrovaní od prvního do posledního balónu. Kdybychom takhle hráli celou sérii, myslím si, že jsme mohli být o krůček dál. Ale na kdyby se nehraje a teď nás čeká rozhodující zápas. Oni musí, my musíme, tak je to něco jako malé finále. Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří tady vytvořili úžasnou atmosféru. A zároveň bych chtěl poděkovat klukům, protože to byl nejlepší zápas sezóny. Děkuju.“

Milan Fortuník (kapitán Kladno volejbal cz): „Do dneška jsme byli v sérii horším týmem. Brno nás přehrávalo hlavně bojovností a vůlí. Dnes se situace obrátila. V těžké chvíli, kdy nám hrozil konec sezóny, jsme se dokázali semknout a jsem rád, že se série vrací do Kladna. Beru to jako omluvenku kladenským divákům za předchozí výkon, který nebyl tak na výši.“

Popis utkání:

Vstup do prvního setu byl velmi vyrovnaný. Obě družstva si uvědomovala důležitost utkání, a tak bojovala o každý míč (9:9). K vícebodovému vedení se jako první dostalo Kladno. Tvrdým servisem trápilo brněnské přihrávače a následným útokem jen podtrhovalo svůj dobrý výkon. Domácí tvořili více nevynucených chyb a tím jen nechávali Orly ve vedení (15:21). Odvážná obrana v poli a servis hostujícího univerzála nenechala Brno připsat už ani bod a první sadu tak po zásluze ovládlo Kladno (25:15).

Do druhého setu vstoupili lépe hráči Brna. Zlepšili servis, ubránili útoky hostů a sami následně bodovali. S pomocí tvrdého servisu Kladno postupně smazalo bodové manko (9:9) a pevná obrana na síti nepustila domácí hráče k úspěšnému útočnému zakončení (19:17). K obratu v setu ještě vybízely dobře stavěné bloky Brna (19:19), ale nahrávač Habr ukázal směr hry a dovedl Kladno k výhře v druhém setu.

Vstup do třetí sady se více podařil hostujícímu týmu. Stále tvrdil servis a tvrdým útokem trhal obranu Brna. Domácí se však nevzdávali. Trpělivou hrou, bodovými bloky a přímými body z podání se drželi v závěsu za Kladnem (10:9). Oba týmy, podporovány výborným publikem, bojovaly o každý míč a set byl až do koncovky vyrovnaný (17:17). V závěru setu však bylo Kladno lepší. Bodovým útokem ukončilo zápas a radovalo se tak z výhry nad domácím Brnem. Čtvrtfinálová série tak dospěla k rozhodujícímu utkání, které se odehraje v neděli na Kladně.

Autor: Klára Kuníková

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018