26.11.2016

Extraligy pokračují celkem sedmi duely, Budějovice přivítají brněnský Volejbal

Celkem sedmi duely mužské a ženské UNIQA extraligy dnes pokračují obě nejvyšší tuzemské volejbalové soutěže. V mužské části přivítá zlínská Fatra předposlední Benátky n. J., Liberec Ostravu, ČZU Praha Ústí n. Labem a ve šlágru kola přivítají České Budějovice Volejbal Brno. V ženské části zamíří Fénix Brno do Frýdku-Místku, Královo Pole přivítá pražský Olymp a Přerov změří síly s Prostějovem. 

Bez dlouhého otálení pokračují hráči Českých Budějovic v kolotoči zápasů UNIQA volejbalové extraligy. Po čtvrteční porážce na palubovce Ostravy je čeká další soupeř. Do Sportovní haly přijede poslední vicemistr soutěže – Volejbal Brno. Díky spolupráci s ČEZ Motor České Budějovice je začátek utkání přesunut na 19:30. Všichni fanoušci, kteří navštíví od 17 hodin duel hokejistů s Jihlavou, mají na Jihostroj vstup zdarma.

Od posledního střetnutí hráčů Brna uplyne v sobotu rovný týden. Jihomoravané vyrazili do Benátek nad Jizerou, se kterými udělaly o kolo dříve rychlý proces na svém hřišti České Budějovice. Svěřenci trenéra Ondřeje Marka vlétli do utkání jako uragán a první set snadno získali. Benátečtí však zvládli ve druhé sadě reagovat a taktéž díky náskoku z úvodu srovnali na 1:1. Pak už ale bylo na palubovce jenom jedno družstvo a aktuálně páté Brno potvrdilo, že do zápasu vstupovalo jako favorit.

„Pro nás důležité tři body. Jsem rád, že jsme to zvládli, ale myslím si, že vlastní nedůsledností jsme si prohráli začátek druhého setu.  Tam jsme nechali Benátky nadechnout, protože v prvním setu jsme začali velice dobře. A to stejné se nám stalo ve čtvrtém setu, kde jsme vedli 16:11 a zbytečně jsme si to zkomplikovali. Takže se z tohoto musíme poučit,“ říkal po utkání kouč Marek. V zápase dominoval především smečař Michal Hrazdira, který si připsal dvaadvacet bodů a je momentálně čtvrtým nejvíce bodujícím hráčem extraligy.

Jihostroj se v poslední době potýká s výsledkovými výkyvy, a to především na hřištích soupeřů. V Odoleně Vodě bral dva body za dramatickou výhru 3:2 na sety, už to ale nevyšlo ve čtvrtek v Ostravě, kde získal pouze první set. „Jedna věc je, že jsme museli odcestovat bez Martina Kryštofa, ale to není důvod k omluvě prohry. Druhá věc je, že po dobře rozehraném zápase a pětibodovém vedení v prvním setu jsme se nechali dohrát v koncovce. Od té doby jsme měli obavy o výsledek a nepodávali jsme dobrý výkon na útoku a v obraně,“ mrzelo trenéra Jana Svobodu.

Martin Kryštof ale bude pro duel se silným Brnem připraven. Trenéři však po prohře se slezským celkem znovu hledají optimální základní sestavu. „Potvrzuje se, že je letos deset družstev a není lehkého soupeře. Brno tlačí na servis, sází na něj a díky Haníkovi je to velmi ofenzivní tým. Musíme ubránit hlavní útočníky, univerzála Goodella a smečaře Hrazdiru, ale je potřeba si dát pozor i na velmi dobrou souhru Haníka se středovými hráči,“ doplnil lodivod Českých Budějovic.

Měření sil mezi Jihostrojem a Brnem začíná ve Sportovní hale v sobotu 26. listopadu od 19:30. Řídit jej bude rozhodcovská dvojice Hudík – Kovář. Všichni držitelé jednotlivé nebo permanentní vstupenky ze zápasu hokejistů ČEZ Motor České Budějovice s Duklou Jihlava mohou na zápas volejbalistů zdarma. Utkání lze sledovat živě i na portálu TVCOM.cz.

EXTRALIGA ŽEN - sobotní duely:

17:00: Frýdek-Místek - Fénix Brno

18:00: Královo Pole - Olymp Praha

19:00: Přerov - Prostějov

 

Autoři: Mgr. Michal Mezera a Lukáš Dvořák, foto: Jan Luxík

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018