16.4.2017

Extrémně vyrovnaný závěr ligy! Kladno ve finále srovnalo, Liberec krok od bronzu!

Druhými zápasy finále a boje o třetí místo dnes pokračovala mužská UNIQA extraliga. V souboji o titul i dnes musel rozhodnout až tiebreak, který však nejtěsnějším možným rozdílem, narozdíl od úvodního zápasu, vyhrálo domácí Kladno a srovnalo sérii na 1:1 na zápasy. Zkrácený set do patnácti bodů rozhodoval i v duelu o bronz v Karlových Varech, kde stejně jako včera v prvním souboji zvítězil Liberec a od zisku bronzových medailí ho dělí jediná výhra!

KLADNO VOLEJBAL CZ – VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

Další pětisetové velké drama se odehrálo mezi volejbalisty Kladno volejbal cz a Jihostrojem České Budějovice. Domácí věděli, že musí vyhrát, aby nejeli na jih Čech s dvoubodovým mankem. Nakonec dramatickou zápletku zvládli v poměru 3:2.

č.: 189 dne: 16. 4. 2017 v hod.: 15:30

Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovice 3:2 (25:20, 20:25, 25:20, 16:25, 15:13)

Rozhodčí: Rychlík D., Krtička J.

Počet diváků: 1.058

Stav série: 1:1

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Syrůček, van Haarlem, Hietanen, Zajíček, Křesťan, Hýský, libero: Sparidans. Střídali: Dillien, Trojan.

Hosté: Mach, Gevert, Kuliha, Sobotka, Habr, Michálek, libero: Kryštof. Střídali: Todua, Kraffer, Fila.

Vyjádření:

Domácí:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): "Dnes vyhrál šťastnější, byl to boj do posledního balonu. Teď hlavně odpočinout a hurá do Budějovic. Díky fanouškům za skvělou podporu."

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): "Byl na nás velký tlak, ale ustáli jsme ho a prokázali jsme velkou touhu uspět a za to jsem rád."

Hosté:

Filip Habr (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): "Včera přálo štěstí v tie breaku nám a dnes se to otočilo. Série je vyrovnaná."

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): "My jsme začali vlažně, měli jsme horší příjem. V 2. setu jsme se dostali na vlnu jako ve včerejším zápase, ale bohužel se nám v ten moment zranilo libero. 4. set jsme to ještě polátali, ale v 5. setu nám chybělo trochu štěstí a podpora Kryštofa, který je náš nejlepší přihrávač. Kladno hrálo dobře a zasloužilo si vyhrát. Série je otevřená a bude to asi dlouhá série."

Popis utkání:

Trenér Fortuník provedl proti včerejšímu utkání jednu změnu v sestavě. Trojana nahradil Syrůček. Také začátek utkání vyšel Kladnu lépe. Brzy získali čtyřbodový náskok 9:5. Stejný rozdíl byl i v polovině sady. Po druhém oddechovém čase vedli domácí již 16:11. Kladeňáci však nechtěli dopustit žádné drama, a tak v poklidu dovedli úvodní dějství do konce.

Jihočeši však po přestávce navázali na hru, kterou předváděli v prvním utkání a do prvního timu šli s náskokem dvou míčů. Ten se postupně navyšoval až na čtyři body. Ve druhém technickém času byl úplně stejný poměr jako v prvním setu, ale tentokráte ve prospěch Geverta a spol. Najednou domácím vůbec nic nevycházelo, což bylo voda na mlýn hostujícímu družstvu. Nakonec druhé pokračování dopadlo zrcadlově přesně obráceně než úvod.

Třetí set byl dlouho vyrovnaný. Středočeši se snažili navázat na hru ze začátku utkání. Po druhém oddechovém času začali domácí lépe útočit a dařilo se jim i na bloku. Rozdíl ve skóre postupně rostl a dějství nakonec ukončil Hietanen parádním esem.

České Budějovice vlétli do dalšího pokračování jako vítr, a hned si vytvořili tříbodový náskok, o který však záhy přišli. Ale Jihostroj si dokázal náskok vzít zpět. Po druhém timu ještě náskok navýšili, což rozhodlo. I když se Budějovicím zranil libero Kryštof, objevil se na hřišti ne zcela uzdravený Fila. Servírující Habr přidal dalších pět úspěšných podání a nakonec set ovládli rozdílem devíti bodů.

Rozhodující zkrácený set byl nejdříve v režii domácího celku, který měl při technickém čase dvoubodový náskok. Jihostroj okamžitě srovnal, ale Kladno se zásluhou Křesťana znovu dostalo na rozdíl dvou míčů. Úspěšným blokem dvojice Křesťan- Syrůček si domácí vypracovali vedení 13:10. Za stavu 14:11 Křesťan mečbol neproměnil, stejně jako druhý. Ale jeho třetí smeč již byla úspěšná, a Kladno vyrovnalo finálovou část na 1:1.

Autor: Radek Cába

VK ČEZ KARLOVARSKO – VK DUKLA LIBEREC

Druhé utkáním o bronzové medaile bude chtít Karlovarsko srovnat. Návštěva je dnes horší díky souběžnému utkání hokeje. Karlovarsko bohužel dnes opět prohrává v 5.setu.

č.: 190  dne: 16.4.2017 v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK Dukla Liberec  2:3 (25:21, 19:25, 23:25, 25:23, 12:15)

Rozhodčí: Fink T., Kořenek J., Koutník P., Kindermanová L.

Počet diváků: 645

Stav série: 0:2

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Zmrhal, Široký, Hudeček, Málek, Treial, Končál, libero: Pfeffer. Střídali: Štefko, Sukuba, Netrval, Kriško.

Hosté: Kriško, Leikep, Patucha, Galabov, Staněk, Janouch, libero: Kopáček. Střídali: Správka, Kramar, Kunc.

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): No škoda. Myslím, že herní projel byl lepší než včera. Pořád nám chybí kousek v těch rozhodujících momentech. Třeba to zlomíme v Liberci. Prohráli jsme 2x 3:2, tak se to může otočit.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Další vyrovnané utkání se stejným koncem pro nás. Bohužel jsme byli útočně horší než včera. Gratulace Liberci za dvě vítězství tady. “  

Hosté:

Aleš Správka ( kapitán VK Dukla Liberec): „Dnešní utkání rozhodla obrana a servis. Ty sety, které mančafty vyhrály, tak v nich dominovaly. Zase 5. set... byli jsme šťastnější, jelikož jsme udělali minimum chyb.“

Michal Nekola ( trenér VK Dukla Liberec): „Dneska opět bojovné utkání, jako včera, se stejným výsledkem. My jsme spokojený, jelikož si vezeme dvě vítězství.“

Popis utkání:

Začátek prvního setu nezačíná pro Karlovarsko vůbec dobře. V rychlém sledu domácí prohrávají 1:3 a 4:8, kdy rozhodčí pískají TTO. Po TTO domácí nacházejí chuť hrát a postupně srovnávají po útoku středem ( Široký ) a následně Zmrhal z kůlu. Další bod přidávají pro domácí Široký a Zmrhal na bloku a hostující trenér Nekola žádá první TO ( 10:9 ). Karlovarsko přidává na razanci a zvyšuje stav až na 12:9. Od tohoto stavu se znovu probouzejí hosté. Srovnání, pomáhá i technická chyba Hudečka ( aut ) a do druhého TTO jdou domácí už jen s jednobodovým náskokem ( 16:15 ). Do stavu 18:18 obě družstva uhrávají svoji ztrátu. Následuje chyba na servisu hostí a hlavně eso od domácího Zmrhala ( 20:18 ). Tří bodový náskok získává Karlovarsko po technické chybě hostujícího Patuchy - aut - ( 22:19 ). V koncovce trenér Novák a trenér Nekola míchají sestavou. První trenér se snaží posílit obranu a trenér Nekola dělá vše, aby zvrátil stav ve prospěch jeho družstva. To se mu naštěstí pro domácí nepodařilo a Karlovarsko první set vyhrávají v poměru 25:21.

Druhý set Karlovarsko začíná podstatně lépe. První dva body jsou po bloku Širokého. Hosté se koncentrují a stav srovnávají a zároveň získávají dvoubodové vedení. S tímto vedeném jdeme do prvního TTO ( 6:8 ). Karlovarsku se daří stav srovnat díky dvěma bodům kapitána Hudečka ( 10:10 ). Hosty to však nijak nerozhodilo a do druhého TTO jdeme po dvou esech hostujícího Galabova (12:16). Karlovarsku se v této části hry nedaří přihrát tvrdý servis Liberce, který zvyšuje stav až na 14:20. Domácí střídají Končála za Kriška, kvůli posílení obrany na síti, což se daří a hostující trenér Nekola za stavu 16:21 raději žádá TO. Domácím se nedaří stav více srovnat a set prohrávají za stavu 25:19 pro hosty. V koncovce ještě dostává domácí Široký žlutou kartu za nesouhlas s rozhodnutím prvního rozhodčího.   

Třetí set začal jak přes kopírák setu prvního. Špatný příjem domácích se podepisuje na tom, že první TTO je ve stavu 4:8 z pohledu domácích. Domácím se hlavně nedaří využívat nabídek hostí ke skórování a důsledkem je, že do druhého TTO jdeme za stavu 14:16. Do kontaktu je domácí dostávají až v koncovce setu, ale pořád hosté mají break point, který ještě navyšují za stavu 20:22, kdy domácí Široký smečuje do dobře postaveného libereckého bloku ( 20:23 ). Domácí trenér Novák žádá TO. Po TO sice kapitán Hudeček svým útokem snižuje na 21:23, ale další bod získává Patucha pro Liberec, když vytlouká karlovarské bloky ( 21:24 ). Následnou ztrátu uhrávají domácí a ještě bod přidává domácí Široký esem na 23:24. Hostující trenér Nekola zastavuje hru TO. Po něm nejprve karlovarští blokují Galabova, ale další útok  Liberce – opět Galabov - zakončuje tento set za stavu 25:23 pro Liberec.    

Čtvrtý set zahajuje Liberec ese. Následně se kapitán Hudeček opírá do útoku a stav srovnává na 1:1. Další eso tentokrát z ruky hostujícího Galabova upravuje stav na 1:3 z pohledu domácích. Dvě technické chyby Liberce a stav je srovnán 3:3. I domácí umí eso a to z ruky Končála. Další jeho servis končí bodem po nedorozumění hostí ( 5:3 ). Zbytečné chyby domácích upravují stav na 5:6. Do TTO jdeme za stavu 7:8 z pohledu domácích. Po celou dobu setu až do koncovky jsou vepředu hosté. Až v samé koncovce domácí dotahují a navíc si udržují jednobodové vedení. Poslední bod v setu pro Karlovarsko zařizuje Marek Zmrhal na bloku ( 25:23 ).   

Pátý set začíná Karlovarsko esem Marka Zmrhala. Další podání končí v síti ( 1:1 ). Družstva získávají svoji ztrátu, jelikož nikdo si všichni uvědomují, že v pátém setu se chyby neodpouští. Eso umí i Galabov ( 3:3 ). Domácí jsou při chuti ( 6:5 – Křiško ). Kdo bude více trpělivý a agresivní vyhraje. Liberec dělá již třetí chybu na servisu ( aut ), ale umí ztrátovat, tak stav je 7:7. Změna stran je po ulívce Marka Zmrhala ( 8:7 ).  Liberec nabídl velkou šanci Karlovarsku po tvrdém servisu Marka Zmrhala, ale domácí toho nevyužívají a navíc Liberec trestá dalšími dvěma body ( 8:10 ). Stav upravuje na 9:10 pro Liberec Henri Treial. Další bod pro Liberec po vytlučení karlovarských bloků ( 9:11 ). Galabov na servisu a poplach v karlovarských řadách. Hudeček dobře zpracovává a navíc sám získá bod pro domácí. Hosté opět dobře ztrátují a navíc v další situaci blokují domácího Kriška. Trenér Novák reaguje TO ( 10:13 ). Michal Sukuba středem upravuje stav na 11:13. Na hřiště přichází Široký za Sukubu. Další bod získává Marek Zmrhal blokem a trenér Nekola zastavuje hru TO ( 12:13 ). Liberecký Kriško smečuje přesně ( 12:14 ). Další blok na Marka Zmrhala, kterého nikdo nevykryl a zápas končí ve prospěch Liberce 15:12. 

Autor: Tým Karlovarska

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018