18.4.2016

Fantastická sezóna Brna pokračuje, svěřenci trenéra Marka míří do finále!

Šesté utkání semifinálové série mezi Českými Budějovicemi a Brnem bylo dle očekávání dramatické a atraktivní. Stává se zvykem, že brněnská hala praská ve švech, a dnes tomu nebylo jinak. Více než tisícovka diváků motivovala hráče obou družstev k maximálnímu hernímu výkonu. Po celý zápas měl brněnský tým mírnou převahu nad hostujícím celkem, dokázal soupeře porazit ve třech setech a postoupit do finále extraligy!

VOLEJBAL BRNO - VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE - Konečný stav série: 4:2.

Volejbal Brno – VK Jihostroj České Budějovice 3:0 (25:19, 25:21, 25:23)

Rozhodčí: Renčín, Krtička

Počet diváků: 1.180

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Andrianov, Sukharev, Klapal, Haník, Hrazdira, Smrčina, libero Castello. Střídali: Licek, Muroň, Goodell.

Hosté: Polák, Habr, Fila, Mach, de Souza Maciel, Michálek, libero Fila. Střídali: Tibitanzl, Kraffer, Červinka, Kuliha.

Vyjádření:

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Budějovice se stále vymlouvaly, koho nemají, a nesoustředily se na to, koho mají, až se jim to vymstilo. Štěstí přeje připraveným, což jsme dneska byli. Mrzí mě, že se zranil Filip Habr, protože jsme chtěli soupeře dorazit v plné síle. Na to se ale historie ptát nebude. Opět tu byla úplně narvaná hala, za což fanouškům moc děkuju.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „My jsme dnes do toho zápasu šli s tím, že chceme zvítězit a dobře podávat. To se nám myslím si od prvního setu dařilo a ve všech fázích zápasu jsme byli o něco lepší. Samozřejmě tomu trošku pomohlo zranění Habra.“

Hosté:

Filip Habr (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Ten dnešní zápas asi jenom podtrhl tu naši smůlu v semifinále. Ale na druhou stranu Brno hrálo výborně, v euforii a všechno jim vycházelo. Soupeři gratuluju.

Jan Svoboda (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Především gratuluji Brnu k postupu do finále, k zisku stříbrných medailí minimálně. Chtěl bych pochválit své hráče za bojovnost - jak v dnešním utkání, tak v celé sérii. Spíš mám teď plnou hlavu toho, co se sestavou a jak připravit družstvo na boj o bronzové medaile. 

Popis utkání:

V prvním setu tohoto utkání byli diváci svědky velmi vyrovnané hry. Na obou stranách byl výrazný útok. Ze strany Budějovic se prosazoval univerzál Maciel, u domácích bodoval kapitán Hrazdira. Díky servisu Smrčiny a Andrianova si dokázalo družstvo Brna vytvořit náskok několika bodů ve svůj prospěch, a získalo první sadu poměrem 25:19.

V průběhu druhého setu Jihočeši ztratili nahrávače Habra

Vstup do druhého setu se podařil domácímu družstvu, které odskočilo na několik bodů. Po prvním technickém timu se po nešťastném doskoku z bloku zranil jihočeský kapitán Filip Habr. Budějovickému trenérovi Svobodovi nezbylo nic jiného než na palubovku poslat nahrávače Červinku. Tato situace paradoxně zvýšila herní úsilí Jihostroje. Uprostřed setu se odehrávaly klíčové výměny, které rozhodovaly, kdo tuto sadu vyhraje. Nakonec po dobrém podání a hře brněnského nahrávače Haníka za přispění vydařeného útoku smečařů Brno zvítězilo v tomto setu 25:21.

Ve třetím setu se i žlutilo

S nástupem třetího setu si obě družstva uvědomila, že musí za každou cenu před přítomnými diváky předvést maximální výkon. Brno chtělo třetím setem zakončit utkání ve svůj prospěch za podpory diváků v hale, která byla přeplněná. Naopak Jihostroj usiloval o prodloužení utkání, aby zvýšil své ambice na výhru. Napětí ve třetím setu eskalovalo, obzvlášť po situaci zřejmě sporného míče, který zvedl hráče Budějovic z lavičky. Hráč hostů Radek Mach – kvůli nevhodným gestům adresovaným rozhodčímu na hlavním kůlu – obdržel žlutou kartu. V koncovce setu se ještě Budějovice pokusily zkorigovat výsledek ve svůj prospěch, k tomu přispěl kvalitním podáním mimo jiné mladý Kristián Červinka. Set a celé utkání však zakončili vítězně domácí, kteří postoupili do finále letošní extraligy.

 

Autor: Michaela Kedroňová, Michal Mezera foto: Volejbal Brno

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018