15.12.2016

Karlovarsko obrátilo v Příbrami z 0:2 na 3:2, Liberec hladce udolal Benátky

Vítězné jedenácté extraligové kolo prožili volejbalisté Liberce, Zlína, Odolene Vody a nakonec i Karlovarska. Svěřenci kouče Nováka museli nejen dohánět dvousetové manko na horké půdě v Příbrami, ale i se vypořádat s absencí nahrávačské jedničky a slovenského reprezentanta Daniela Končala, který si na začátku třetí sady přivodil zranění v oblasti kotníku. I tak ale karlovarští slaví vítězství, o které se zasloužila i velmi slušným výkonem mladá nahrávačská dvojka Karlovarska - Jan Štefko.

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – VK DUKLA LIBEREC

Ve čtvrtek nastoupila v benátecké hale u základní školy družstva, která se vždy velmi dobře znaly. Benátecký dres často oblékali odchovanci Dukly a v minulosti jsme byli svědky, že proti sobě stáli celé šestky spoluhráčů. Letos ale už tomu tak není. Pouze Aleš Dittrich a libero Martin Ticháček několik let strávili v Dukle, zbytek kádru tvoří hráči jiných oddílů. A jak to dnes vypadalo na palubovce. Po úvodním oťukávání se k velmi kvalitnímu výkonu rozehrál úřadující mistr ČR a z Benátek si odvezl plný počet bodů za 67 minut při vítězství 3:0.

č.: 64 dne: 15.12.2016 v hod.: 18:00

VK Benátky n. J. – VK Dukla Liberec 0:3 (17:25, 22:25, 21:25)

Rozhodčí: Vlastimil Kovář a Martin Hudík

Počet diváků: 411

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Bartoš, Moník, Koláček, Sergeev, Němeček, Dittrich, libero: Ticháček a Sadílek. Střídali: Malínek, Nesvačil, Celerýn, Vachoušek.

Hosté: Správka, Leikep, Patucha, Stolc, Staněk, Janouch, libero: Kopáček. Střídali: Kriško.

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Bartoš (kapitán VK Benátky nad Jizerou): "Dnešní zápas byl si myslím zase o podání. Liberec nás zatlačil kvalitním podáním a o tom to dnešní utkání celé bylo."

Pavel Třešňák (trenér VK Benátky nad Jizerou): "Buď jsme hráli nejhorší zápas sezony nebo byl soupeř hold tak dobrý, že nás vůbec nepustil do hry."

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): "Dnes jsme šli do zápasu s tím, že potřebuje tři body. Chtěli jsme se soustředit na kvalitní obranu, servis, dohrávku balonů a tohle jsme dodrželi. Benátky mají nižší smečaře a ty jsme bez problému ubránili.  Jsme rádi, že jsme to dnes zvládli a hlavně koncentrovaně."

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): "Myslím si, že dnes jsme měli utkání od začátku pod kontrolou, takže dnes bezproblémové tři body."

Popis utkání:

Na začátku utkání se nedaří domácím hráčům 2x trefit hřiště hostů a Dukla se dostává do tříbodového vedení 2:5. Po prvním technickém time při podání Jakuba Janoucha zvyšuje Dukla své vedení na 5:9. Po další chybě na útoku si domácí trenér Pavel Třešňák rychle žádá první oddechový čas (6:11). Dva dobře postavené bloky Dukly (Lubomír Staněk) posouvá stav prvního setu až na rozdíl 9-ti bodů (9:18) a máme tu druhý time domácího celku. Benátkám se ještě daří nepříznivý náskok Dukly mírně redukovat (16:23), ale získaný náskok si Dukla zkušeně pohlídala až do koncovky prvního setu. První setbol utkání získává Dukla za stavu 16:24 (Slawomir Stolz), ten ještě Benátky odvracejí dobře sehraným signálem ze zadní zóny (Milan Moník), potom ale Benátky kazí své podání a je konec prvního setu.

Úvod druhého setu byl vyrovnaný až do stavu 6:6, obě družstva hrála velmi pěkně, a hlavně bez chyb. Až při podání Jakuba Janoucha Dukla odskakuje o dva body (eso 6:8). Za stavu 8:11 útočí z vedlejšího kůlu Adrian Patucha a Dukla zvyšuje své vedení o tři body, to si pravidelným otáčením udržuje až do druhého TT. Po time útok středem domácích končí v autu a hosté získávají další bodík navrch (13:17). Už za stavu 18:24 tu máme první setbol pro Duklu, po útoku Benátek do autu. Při podání Pavla Bartoše se Benátky dotahují až na rozdíl dvou bodů (22:24). Až blok Aleše Správky znamená 25-tý bod pro Duklu.

Ve třetím setu zaznamená Dukla za stavu 3:6 své další eso v utkání (Adrian Patucha) a bodověse od domácího celku odpoutává. Ale i na straně Benátek jsou dobří hráči na podání a po esu Stanislava Vachouška je sníženo na rozdíl jediného bodu (6:7). Po dvou technických úderech Aleše Správky se dostává Dukla zpět do slušného vedení 7:11. Další bod navrch přidává Dukla dobře postaveným trojblokem (8:13). V druhé polovině setu zvyšuje Dukla postupně náskok. Až v závěru se Benátkám daří srovnat s Duklou krok a snížit na rozdíl dvou bodů (20:23), přesto za stavu 20:24 zaznamenáváme první mečbol utkání. Ten ale Dukla promarní zkaženým podáním. Druhý mečbol již si Dukla pohlídala. Aleš Správka využívá nepatrné dirky v dvojbloku Benátek a je rozhodnuto. Úřadující mistr si za vítězství bez ztráty setu zaslouženě odváži domů plný počet bodů.

Autor: Zdeněk Šolc

VSC FATRA ZLÍN – VOLLEY TEAM ČZU PRAHA

V dnešním zápase se utkaly týmy, které bojují o umístění v první osmičce. Vyrovnané utkání průměrné úrovně pro sebe urvali přece jen jistější domácí hráči.

č.: 66 dne:  15.12.2016 v hod.: 17:00

VSC Fatra Zlín – Volley Team ČZU Praha 3:1 (25:25, 27:25, 30:32, 25:17)

Rozhodčí: Kubinec Jan, Gall Jakub

Počet diváků: 310

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Porubský, Kostoláni, Čechmánek, Kolář, Hupka, Navláčil, libero: Obdržálek. Střídali: Motyčka, Přikryl.

Hosté: Záveský, Patočka, Kuboš ,Šulc, Hudák, Sobek, libero: Pondělíček. Střídali: Krajčovič, Welsh, Pavelka.

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Kolář(kapitán Fatra Zlín): „Utkání ve kterém jsme neukázali moc dobrou formu jsme vůlí dokázali zvládnout a jsme šťastni za tři body.“

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): „Pro nás obtížné utkání, ve kterém jsme se nevyvarovali řady chyb. Soupeř celé utkání vzdoroval, takže výsledek za 3 body je úspěch.“

Hosté:

Michal Záveský (kapitán ČZU Praha): „Ve vyrovnaném utkání jsme prohospodařili dobře rozehrané první dva sety v koncovce. Není to poprvé, stává se nám to často a stojí nás to zisk důležitých bodů.“

Miroslav Malán (trenér ČZU Praha): „Průměrné utkání se spoustou chyb. Domácí jich udělali podstatně méně.“

Popis utkání:

V první setu se domácí hráči ujali vedení 8:6, 12:10, 14:11. Hosté se však nevzdali a před druhým TT srovnali na 15:15. Vyrovnaný stav pokračoval do stavu 20:20. Při dobrém podání domácího Koláře a dvou chybách na útoku hostí (Kuboš, Záveský) domácí odskočili na 22:20. Po druhém time autu hostí domácí dopodávali k vítězství.

Druhý set opět domácí vedli 4:2, 7:4, a 8:6. Hosté však kontrovali a po Patočkově esu při středně těžkém servisu utekli domácím až na 12:17.  Po dvou úspěšných blocích domácí snížili na 17:19, přesto však do koncovky šli hosté s nadějným náskokem 18:21. Při podání Kostolániho bylo srovnáno 21:21. Při setbolu hostí za stavu 23:24 podával Krajčovič do sítě a následně Kostoláni tvrdým útokem získal první setbol pro domácí. Celý set ukončil blokem domácí Čechmánek.

Ve třetím setu znovu domácí vedli 9:7, pak zaúřadoval hostující Kuboš na podání a následně tři bloky Krajčoviče znamenaly obrat ve skóre až na 11:16. Domácí zabojovali a srovnali koncovku setu na 23:23. Pak domácí neproměnili tři matchboly a hosté proměnili pátý setbol 30:32.

Ve čtvrtém setu hosté vedli 7:8. Pak hosté dvakrát útočili do zámezí (Šulc, Kuboš) a domácí převzali iniciativu 13:9, 16:11 a 20:14. Celé utkání ukončil Kuboš servisem do autu.

Autor: Ivan Dostál

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM – AERO ODOLENA VODA

Domácí chtěli zakončit první polovinu soutěže ziskem bodů.  Jejich výkon plný chyb tomu ale neodpovídal a hosté po zásluze získávají plný počet bodů.  Raritou je ukončení utkání červenou kartou.

č.: 063 dne: 15.12.2016 v hod.: 18:00 

SK Volejbal Ústí nad Labem - AERO Odolena Voda 1:3 (15:25, 18:25, 25:23, 20:25)

Rozhodčí: Kavala Petr, Němeček Petr

Počet diváků: 315

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Ulč Jakub, Nadazdin Srdjan, Vodvárka Jan, Boehl Samuel, Nesvačil Filip, Kohlmann Daniel, libero: Kořínek Jiří. Střídali: Tibitanzl Martin, Šulava Marek, Hrdý Jan.

Hosté: Bartůněk Luboš, De Souza Evandro, Prešinský Radoslav, Hladík Martin, Mauer Richard, Morales Steven, libero: Kotek Michal. Střídali: Václavík Martin, Holčík Jakub, Hadrava Michael.

Vyjádření:

Domácí:

Ulč Jakub (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Moc jsme chtěli vyhrát a nestalo se. Hledáme příčiny. Zkusíme další zápas.“

Přikryl Miroslav (asistent trenéra SK Volejbal Ústí nad Labem): „Chtěli jsme navázat na dobrý výkon z Liberce a získat nějaký ten bod. Velké množství nevynucených chyb v útoku, nedůrazný servis a neúčinná obrana nám tento plán ale překazila. Hosté předvedli kvalitní výkon na servisu a byli lepší v obraně i na bloku.“

Hosté:

Mauer Richard (kapitán AERO Odolena Voda): „Prví dva sety jsme hráli to co jsme si řekli. Ve třetím setu jsme mentálně povolili a domácí nás v koncovce přehráli. Jsem rád, že ve čtvrtém setu jsme se zvedli na servisu a v obraně a zaslouženě vyhráli. “.

Vojík Jiří (trenér AERO Odolena Voda): „Chtěli jsme tří body a ty máme.“

Popis utkání:

Hosté začali utkání kvalitním servisem a koncentrovanou hrou v obraně. Daří se jim hlavně na bloku. Domácí kupí nevynucené chyby v útoku a narážejí na dobře postavené  bloky hostů. Ti získávají celkem hladce první set.

Druhá sada měla vyrovnaný průběh do stavu 15:16. Oba týmy dobře útočily a tak se čekalo na první sérii chyb. Bohužel pro domácí, byli to právě oni, co začali chybovat na servisu a hlavně na příjmu podání a následně v útoku. Usnadnili tak Aeru zisk druhého setu.

Třetí set jde Aero do vedení 12:5 a zdá se, že utkání spěje ke konci. Domácí střídáním a zlepšenou hrou v útoku otáčejí průběh skóre a v koncovce připojí úspěšné bloky a  získávají tak třetí set.

Čtvrtá sada měla podobný začátek jako třetí, ale pokračování rozdílné. Hosté si vybudovali za příspění chyb domácích v útoku náskok 16:8 a ten si pohlídali do koncovky.  Aero už nezaváhá a nepovolí v koncentraci, získává matchbal a ten oni nemusí uhrát. Domácí za špatné střídání dostávají čevenou kartu a tím i bod pro hosty a je po utkání. 

Autor: Zdeněk Helvich

VK PŘÍBRAM – ČEZ KARLOVARSKO

V jedenáctém kole volejbalové UNIQA extraligy se proti sobě představily týmy VK Příbram a ČEZ Karlovarsko. Přestože bylo Karlovarsko mírným favoritem zápasu, v prvních dvou setech předvedla Příbram bezchybný výkon, a zaslouženě vedla 2:0. Pak však Karlovarsko začalo hrát a Příbram naopak polevila, podobně jako v utkání proti Liberci, Karlovarsko tak nakonec otočilo celý zápas a vybojovalo v Příbrami výhru.

č.: 62, dne: 15.12.2016, v hod.: 18:00  

VK Příbram – ČEZ Karlovarsko 2:3 (26:24, 25:21, 21:25, 17:25, 14:16)

Rozhodčí: Kořenek J., Záhorcová K.

Počet diváků: 423

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Böhm, Shestak, Renovica, Poikela, Mach, Palgut, libero: Juračka. Střídali: Kupilík, Kuchař, Rychecký, Suda.

Hosté: Sukuba, Končal, Hudeček, Široký, Kriško, Málek, libero: Pfeffer. Střídali: Treial, Mochalski, Štefko.

Vyjádření:

Domácí:

Martin Böhm (kapitán domácích):  „Byl to znovu vyrovnaný zápas jako v minulém domácím utkání proti Liberci, ale znovu jsme po dvou vyhraných setech přestali hrát, což se nám vymstilo. Hostům se zranil nahrávač, paradoxně je však výměna na postu nahrávky posílila, to samé lze říci o příchodu univerzála Mochalskiho, který po druhém setu nahradil Michala Kriška. Nám se pak i přestalo dařit na servisu, naopak Vary zabraly a dokázaly nás přehrát. “

Martin Kop (trenér domácích): „Byl to podobný zápas jako minule s Libercem, myslím, že v téhle lize můžeme hrát s každým. Nicméně dva sety jsme hráli výborně, podávali jsme výborně, od třetího setu nám ale servis odešel, odešla nám mezihra a hra šla celkově dolů. Příchodem mladého nahrávače hostů se jejich hra zlepšila, pomohl jim hodně na servisu a na bloku, každopádně ještě v pátém setu jsme se drželi, bohužel rozhodl jeden bod, ale tak už to v tie breaku bývá. Je to každopádně škoda, vést s těmito soupeři (Liberec a Karlovarsko) 2:0 na sety a prohrát 3:2, na druhou stranu bereme to jako bod s dobrým soupeřem a nyní se musíme soustředit na sobotní zápas proti Ostravě.“

Hosté:

Ondřej Hudeček (kapitán hostů): „My jsme rádi za vyhraný zápas, chtěl bych pochválit celý tým za to, že ani při nepříznivém stavu 0:2 na sety jsme to nevzdali a dokázali jsme zápas otočit.“

Jiří Novák (trenér hostů): „Pro nás jsou dva body zlaté, nemyslím si, že jsme hráli první dva sety špatně, ale Příbram hrála výborně bez chyb, nedostali jsme se jim na kobylku. Paradoxně v tu chvíli, kdy jsme udělali nějaké změny nucené či nenucené, tak se nám začalo dařit, spadla z nás nervozita a s jakýmsi nadšením jsme se dostali do tie-breaku, kde už to bylo o jednom bodu, nakonec jsme byli my ty šťastnější.“

Popis utkání:

Na začátku prvního setu hrály oba týmy vyrovnaně, nicméně postupem času začali dělat hosté menší chyby, které vedly k tomu, že nebyli schopní zatlačit na útoku a domácí Příbram nemilosrdně skládala jeden míč za druhým. Bylo to o několika chybách na přihrávce, které zajistily Příbrami asi tříbodový náskok, který nakonec byť s menšími problémy, udržela až do konce setu, kdy nakonec zvítězila 26:24.

I ve druhém setu začala lépe Příbram, domácím se dařilo tlačit na servisu, z čehož pramenily chyby hostů. Domácím prakticky vycházelo všechno, na co sáhli, a nepustili hosty do vedení. Poté však nastal zlomový okamžik, kdy se zranil nahrávač hostů Končal a došlo tak k nucené změně na nahrávce. Ve druhém setu se toho však už mnoho nezměnilo a Příbram vyhrála rozdílem čtyř bodů.

Ve třetím setu nastoupil v základní sestavě hostů mladý nahrávač Štefko a také univerzál Erik Mochalski, který nahradil příbramského odchovance Michala Kriška. Zpočátku se hosté spíše rozehrávali, ale od začátku bylo vidět, že jsou lepším týmem. Jakoby se opakoval scénář z minulého domácího zápasu proti Liberci, domácí hráči značně polevili, a nedokázali už diktovat tempo hry. Hosté tak snížili skóre utkání na 1:2.

Čtvrtý set se zpočátku odvíjel v podobném duchu jako set třetí, hosté tlačili na servisu, nutno vyzdvihnout výkon kapitána Ondřeje Hudečka, který servíroval naprosto brilantně. Od prvního technického timu domácí úplně přestali hrát a ke konci setu svítilo na domácí straně světelné tabule hrůzostrašně vypadající číslo 12, které pak domácí hráči kosmeticky upravili alespoň na 17, přesto však čtvrtý set skončil velkým rozdílem.

Pátý set byl poměrně vyrovnaný, zpočátku mělo navrch Karlovarsko, ale domácím se pak podařilo ztrátu stáhnout. Nakonec vše rozhodla jedna výměna a šťastnějším týmem bylo nakonec Karlovarsko, které se tak mohlo radovat z výhry.

Autor: Štěpán Chvosta

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018