3.12.2016

Karlovarsko přejelo Budějovice, Liberec obrátil v Příbrami, vyhrála i Ostrava

Pěti duely dnes pokračovala česká nejvyšší soutěž mužů - UNIQA extraliga. Z vítězství se nakonec radovala Ostrava, která ve zkrácené hře zdolala Odolenou Vodu, Kladno, které ve třech setech zvítězilo v severočeském Ústí n. L., Karlovarsko, jenž možná nečekaně hladce zdolalo českobudějovický Jihostroj i zatím, v lize trochu se trápící, mistrovská Dukla. Ta dokázalo po velkém obratu zvítězit na horké příbramské půdě 3:2 na sety.

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM – KLADNO VOLEJBAL CZ

Střetnutí prvního s posledním v extraligové tabulce skončilo podle papírových předpokladů. Hosté kvalitní hrou v útoku a na servisu nedali domácím moc šancí. Ti bojovali, měli několik světlých okamžiků ve své hře, ale na kvalitu Kladna to nestačilo.

č.: 052 dne: 3.12.2016 v hod.: 17:00 

SK Volejbal Ústí nad Labem - Kladno volejbal cz 0:3 (22:25, 20:25, 21:25)

Rozhodčí: Záhorcová K., Nedbálek A.

Počet diváků: 495

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Ulč Jakub, Nadazdin Srdjan, Vodvárka Jan, Boehl Samuel, Nesvačil Filip, Tibitanzl Martin, libero: Kořínek Jiří. Střídali: Kohlmann Daniel, Šulava Marek, Hrdý Jan-

Hosté: Dillien Renaud, Hietanen Matty, Trojan Štěpán, Křesťan Filip, Hýský Tomáš, Zajíček Adam, libero: Sparidans Dirk. Střídali: Lenc Ondřej, Syrůček Martin.

Vyjádření:

Domácí:

Ulč Jakub (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem)  „Gratulace týmu hostů. Soustředíme se na další zápas a hlavu vzhůru.“

Přikryl Miroslav (asistent trenéra SK Volejbal Ústí nad Labem):  „V průběhu utkání jsme měli několik šancí na uhrání lepšího výsledku. Bohužel zbrklé chyby nás o tuto možnost připratavily.

Hosté:

Zajíček Adam (kapitán Kladno volejbal.cz): „Jsme rádi za 3 body, potom, co jsem tu zažil s Duklou, jsem měl obavy. Naštěstí se nenaplnily. Celý zápas jsme byli lepším týmem a zasloužene vyhráli. Děkuji hráčům i fanouškům“.

Fortuník Milan (trenér Kladno volejbal.cz): „Bylo to z naší strany podle předpokladů. Chtěli jsme 3 body a šanci dostali i hráči z lavičky. Ale také jsme vyrobili velké množství chyb, naštětí domácí chybovali ještě častěji.  “

Popis utkání:

Hosté začali utkání velice kvalitním servisem a koncetrovanou hrou v útoku. Domácí naopak kazí několik servisů v úvodu setu a nepřesnosti na přímu umožnily Kladnu získat postupný náskok čtyř až pěti bodů, který do koncovky hosté udrželi a získali celkem hladce první set.

Druhá sada měla hodně podobný průběh jako první. Domácí změnami v sestavě chtěli vývoj utkání zvrátit, ale to k očekávanému cíli nevedlo. Set byl jednoznačnou záležitostí Kladna.

Utkání pokračovalo podle stejného scénáře daného prvním a druhým setem. Kladno dobře servírovalo, s minimem chyb útočilo. Domácí měli hlavně v obraně světlé chvíle ve svém výkonu, vzdorovali bojovností, ale kvalita i volejbalovost zůstala na straně Kladna, které místy působilo až profesorsky. Ve třetím setu měli domácí ojedinělé šance na vyrovnanější průběh, ale vlastními chybami a nedůsledností v útoku se o ně připravili.

Autor: Zdeněk Helvich

VK OSTRAVA, s.r.o. – AERO ODOLENA VODA

Deváté kolo základní části v nejvyšší české volejbalové soutěži UNIQA extralize, ve kterém nastoupili proti sobě domácí VK Ostrava, s.r.o. a hosté Aero Odolena Voda. Bylo to utkání bojovné, VK Ostrava vedla 2:0 na sety a Aero se dokázalo dostat zpět do boje o vítězství a srovnalo na 2:2. Rozhodující pátý set vyzněl lépe pro domácí, kteří si došli pro rozdílový bod do tabulky.

č.: 50 dne: 3.12.2016 v hod.: 17:00

VK Ostrava, s.r.o. – AERO Odolena Voda  3:2 (25:21, 27:25, 11:25, 23:25, 15:9)

Rozhodčí: Kubinec J., Gall J., Spáčil L., Steffek V.

Počet diváků: 520

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Biernat, Janků, David, Šmídl, Šulista, Kotas, libero Lex. Střídali: Balon, Lach, Šoltys.

Hosté: Bartůněk, Morales, Prešinský, Souza, Mauler, Pajma, libero Kotek. Střídali: Hladík, Václavík.

Vyjádření:

Domácí:

Matěj Šmídl (kapitán VK Ostrava, s.r.o.): „Myslím si, že dva sety jsme plnili, co jsme si řekli. V dalších dvou setech jsme udělali spoustu chyb, a proto jsme hráli pět setů. Jsem moc rád, že jsme nakonec vyhráli.“

Zdeněk Šmejkal (trenér VK Ostrava, s.r.o.): „Byl to dramatický a divácky zajímavý zápas, my jsme po dvou koncentrovaných setech vypadli trochu ze hry i zlepšeným výkonem Aera. V pátém setu jsme se vrátili k naší agresivní hře a set jsme dotáhli vcelku v klidu do vítězného konce. Musím pochválit Radka Šoltyse za předvedený výkon, kterým nahradil Matěje Šmídla.“

Hosté:

Richard Mauler (kapitán Aero Odolena Voda): „První dva sety jsme tahali za kratší konec, Ostrava byla na nás perfektně připravená. Jsem rád, že od 3.setu jsme začali hrát, plnili jsme co jsme si řekli a Ostrava začala kupit chyby. V tie breaku rozhodl kvalitní servis Ostravy a myslím si, že po dobrém zápase Ostrava zaslouženě vyhrála. Trochu se mi nelíbil výkon rozhodčích. Tady vidím oproti německé bundeslize největší rozdíl.“

Jiří Vojík (trenér Aero Odolena Voda): „Škoda 2.setu a tie break byl od začátku v mírné režii domácích.“

Popis utkání:

V prvním setu při servisu Šmídla Ostrava odskočila Aeru na 12:9. Na druhé straně servis Souzy a na bloku Prešinský a Aero se dotáhlo na Ostravu 20:20. Zvýšená snaha Ostravy se odrazila v zisku setu 25:21.

Druhý set měl vyrovnaný průběh až do stavu 11:11, od kdy se Ostrava pozvolna odpoutávala od Aera a ani dva time outy 15:12 a 16:12 ji nedokázaly zastavit. Až teprve nevynucené chyby Ostravy se podepsaly na snížení náskoku. Ostrava ještě vedla 23:20 a vzala si time, ale Mauler při svém podání dokázal stav stáhnout na 24:24. Koncovka však vyzněla lépe pro domácí 27:25.

Hned od začátku třetího setu vedlo Aero a rozdíl narůstal. Domácí kupili chyby a trenér Ostravy si vzal oddech za stavu 5:12. Tento tah nepomohl a sáhl ke střídání Šmídla a Davida. Ani tím se nedalo Aero zastavit a zvítězilo jednoznačně 25:11.

Ve čtvrtém setu za stavu 1:0 dostal červenou kartu as. trenéra Aera a od té doby vede Ostrava o dva body. Po technickém time outu 8:5 Ostrava zvýšila vedení na 10:6, což chtěl trenér Vojík zastavit oddechem. Zvrat se Aeru povedl  při podání Souzy, který dal dvě esa a donutil trenéra Šmejkala k vybrání dvou oddechů za stavu 11:9 a 11:12. Stav se srovnal a oba týmy uhrávaly ztráty. Hráči Aera měli pevnější nervy v koncovce a uhráli set 25:23.

Pátý rozhodující set začala Ostrava slibně náskokem 3:0. Změna stran přišla za stavu 8:5 pro Ostravu. Rozjetí domácí zvyšují náskok na 11:5. Poté se ještě Aero vzepřelo, ale vítězství Ostravy 15:9 ukončilo dramatické utkání 3:2.

Autor: Ing. Tomáš Zedník

VK PŘÍBRAM – VK DUKLA LIBEREC

V devátém kole volejbalové UNIQA extraligy přivítala domácí Příbram extraligového mistra z posledních dvou let. Liberec se v dosavadním průběhu sezony trápil, patřilo mu pouze dělené sedmé místo právě s Příbramí, a to i kvůli dlouhodobé absenci zraněného smečaře Tomáše Kriška. Zpočátku měla v zápase navrch Příbram, která dokázala vyhrát první dva sety, pak se ale karta obrátila a Liberec třemi sety v řadě předvedl parádní obrat a minimalizoval ztrátu. Příbram vs. Liberec 2:3.

č.: 51, dne: 3. 12. 2016, v hod.: 17:00     

VK Příbram – VK Dukla Liberec 2:3 (29:27, 25:21, 17:25, 22:25, 12:15)

Rozhodčí: Buchar T., Marschner R.

Počet diváků: 642

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Böhm, Shestak, Renovica, Poikela, Mach, Palgut, libero: Juračka. Střídali: Kupilík, Kuchař, Rychecký, Mikulenka.

Hosté:  Správka, Leikep, Patucha, Galabov, Staněk, Janouch, libero: Kopáček. Střídali: Stolc, Veselý.

Vyjádření:

Domácí:

Martin Böhm (kapitán domácích):  „Byl to celkem vyrovnaný zápas, ale jsme lehce naštvaní, protože první dva sety jsme hráli „dobrej sport“, soupeře jsme přehrávali, oni pak vyměnili Galabova za Stolce, to jim pomohlo na příjmu a celkově se uklidnili. My jsme se trošku uspokojili tím jedním bodem, který bychom asi před začátkem utkání brali a pak jsme předváděli poloviční výkon oproti prvním dvěma setům.“

Martin Kop (trenér domácích): „První dva sety jsme hráli na hranici našich možností, Liberec jsme přehrávali a dařilo se nám na servisu. Od třetího setu nás zatlačili na servisu, dařilo se jim lépe bránit standardní situace a v tom byla vlastně Dukla lepší. My jsme pak už nedokázali odpovědět servisem a Liberci se tak dařilo hrát více středem sítě, takže ti jejich útočníci to pak měli o něco jednodušší. “

Hosté:

Aleš Správka (kapitán hostů): „První dva sety hrála Příbram dobře na servisu, velmi dobře dohrávali bodové balony, které jsme my naopak často kazili. Od třetího setu jsme začali být více koncentrovaní, podařilo se nám ubránit a přehodit několik těžkých balonů a v tom si myslím, že byl hlavní úspěch, že se nám nakonec domácí podařilo ubránit.“

Michal Nekola (trenér hostů): „Myslím si, že to bylo velmi atraktivní utkání pro diváky, co se týče našeho výkonu, hráli jsme až od třetího setu to, co jsme si před zápasem představovali a pak ty tři sety jsme byli lepší než soupeř, takže si nakonec odvážíme zasloužené dva body.“

Popis utkání:

V prvním setu předváděly oba týmy poměrně vyrovnanou hru. Samozřejmě byla znát absence liberecké opory Tomáše Kriška, mladý smečař Galabov se však se svou rolí popasoval dobře a až na pár chybiček na příjmu si především na útoku počínal velmi dobře. Příbram však hrála odvážnou hru a solila servis, v určitých momentech pak začala mít navrch. Trenér hostů Michal Nekola tak vyčerpal oba oddechové časy a snažil se tempo rozjetých domácích hráčů brzdit. Před koncovkou měla Příbram poměrně slušný náskok, pak se však Dukle podařilo se dotáhnout a příbramské publikum mělo možnost vidět vypjatou koncovku, ve které zahráli lépe domácí a šli poměrně překvapivě do vedení 1:0 na sety.

Po prohraném setu měla Dukla Liberec na lavičce velmi intenzivní poradu a řekli si, že takhle rozhodně ne. Na hráčích pak byla vidět lepší koncentrace a odhodlanost, ovšem Příbramští Kocouři hráli stále na velmi vysoké úrovni a dařilo se jim perfektně ztrátovat. Velmi kvalitní výkon předváděl také ruský blokař ve službách Příbrami Dmitry Shestak, kterému se podařilo několikrát zablokovat soupeře. Druhý set pak Příbram dohrála s větší pohodou a rozdílem čtyř bodů. 2:0 pro Kocoury.

Do třetího setu však naskočili liberečtí tak, jak je známe, začali „solit“ servis a především dohrávat bodové balony, s čímž naopak Příbram začala mít problém. Mnohem lepší výkonnost také předváděl liberecký univerzál Adrian Patucha, který se v prvních dvou setech spíše trápil. Hosté postupně navyšovali svůj náskok a  Příbram v podstatě jen odevzdaně dohrávala třetí set s tím, že se od čtvrtého setu pokusí vrátit zpět v plné síle. Domácí trenér Martin Kop zkoušel různě i prostřídat, ale dnes hráči z lavičky nepředvedli dobrý výkon a postupně se tak do hřiště vraceli hráči z původní sestavy. Třetí set skončil poměrem 17:25 pro Duklu Liberec.

Ve čtvrtém setu Dukla Liberec nepolevila, ovšem příbramským Kocourům se dařilo držet těsný rozdíl ve skóre i díky přesným útokům univerzála Renovici. Liberec vedl v průběhu celého setu asi o 2 body a příbramští tak vycítili šanci na srovnání stavu, což se jim také nakonec podařilo po dvou nevynucených chybách na útoku od smečaře Galabova, stav byl rázem 17:17. Pak však do utkání poprvé nastoupil nově koupený hráč z Polska Slavomir Marek Stolc, který pomohl trochu zklidnit přihrávku a i přes jeden zbytečně zkažený útok, předváděl dobrý výkon. Dukla pak v koncovce Příbrami utekla a vynutila si závěrečný tie-break.

Tie-break začal lépe pro Duklu Liberec, která přestala dělat chyby a ujala se rychlého vedení. Při změně stran už byl rozdíl čtyřbodový a nakonec se ustálil na čísle pět. V závěru pak ještě Dukla předvedla chybu na síti a na útoku, pak už si však hosté vše pohlídali a sniper Patucha zakončil tento atraktivní zápas krásným ostrým úderem z doskoku. Dukla Liberec tak zvítězila v Příbrami 3:2 na sety.

Autor: Štěpán Chvosta

VK ČEZ KARLOVARSKO - VK ČESKÉ BUDĚJOVICE

V dalším domácím utkání nového ročníku UNIQA volejbalové extraligy mužů postavil proti sobě v Hale pro míčové sporty v Karlových Varech družstvo VK ČEZ Karlovarsko a VK České Budějovice.

č.: 49 dne: 3.12.2016 v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK České Budějovice 3:0 (25:23, 25:19, 25:16)

Rozhodčí: Renčín K., Krtička J. , Ulč P., Koutník P.

Počet diváků: 923

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Zmrhal, Treial, Končál, Hudeček, Široký, Kriško, libero: Pfeffer. Střídali: Mochalski, Málek.

Hosté: Habr, Fila, Mach, Gevert, Michálek, Todua, libero: Kryštof Střídali: Červinka, Kraffer.

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Určitě jsme spokojeni s výsledkem, naše předvedená hra Budějovice nikam nepustila, kromě prvního setu, kde jsme trochu měli problémy. Maximální spokojenost, kromě kaňky v podobě zranění Marka Zmrhal, kde zatím nevíme jak to dopadne. “

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Jsme rádi za body, v prvním setu jsme se trochu prali se servisem, jelikož jsme měli pouze krátkou přípravu s balóny Mikasa. Postupně jsme se zlepšili, přestali kazit a ve hře jsme byli lepší. Takže si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě .“

Hosté:

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): „Koncovka prvního setu nás srazila a domácí pak hráli v euforii a my nenašli odpověď. “

Jan Svoboda (trenér VK České Budějovice): „Myslím si, že jsme fatálně vypadli v tom prvním set, který jsme měli rozehraný na vítězství, ale nejde o to, že jsme ho nedotáhli, ale jde o to, že se od toho odvíjel celý zbytek utkání. Nadělali jsme také množství hloupých chyb na útoku na ztrátu, často na jedny ruce, 14 útoků do autu... to je příliš. Jasně jsme to utkání prohráli na chyby a myslím si, že jsme tím Vary posadili na koně. Tím nesnižuji jejich výkon, ale je pravda, že v tom zápase vyjdeme líp na servisu, na přijmu ale fatálně propadáme.“

Popis utkání:

Do prvního setu vstoupili obě družstva s respektem. Ale od začátku setu Karlovarsko získává jeden break bod. Následně obě družstva pravidelně ztrátují. Do TTO jde Karlovarsko za stavu 8:6. Po TTO Č. Budějovice přidávají a postupně srovnávají stav. Díky kvalitnímu podání a následnému bloku Budějovice získávají převahu a za stavu 9:11 Karlovarsko žádá 1.TO. Obě družstva pravidelně ztrátují až do stavu 13:16, kdy hráč Budějovic Gevert získává bod esem. Karlovarsko se postupně zvedá až musí hostující trenér Svoboda hru přerušit TO. Za stavu 20:20 přichází Karlovarský Mochalski posílit blok. 21:21 přichází zpět Hudeček a zároveň přichází na podání Červinka za Filu. Budějovice jdou do malého trháku a vedou 21:23 a Karlovarsko střídá, odchází Zmrhal a přichází Málek k posílení přijmu. Karlovarsko srovnává na 23:23 a Sukuba na bloku přidává bod. Následně Kriško kvalitním servisem získává set.

Druhý set začíná velmi podobně, obě družstva přidávají body díky, kvalitním ztrátám. Do 1.TTO jde Karlovarsko za stavu 8:6. Body postupně přidávají obě družstva. 10:7 Gevert směčuje do antény. Karlovarsko nepolevuje a do 2 TTO jde za stavu 16:13. Následují 2 bloky Karlovarska a stavu je 18:13. Budějovice se nevzdávají a přidávají 2 body, druhý dokonce esem, na což reaguje trenér Novák TO. Po něm rozhodčí píská Budějovicím tažený míč. Následuje další bod pro Karlovarsko – eso Končála. Útok středem a bod pro Budějovice a stav je 20:17. Útok Kriška 22:17. Za stavu 23:19 po špatném přijmu Karlovarska musí nahrávat libero Pfeffer a Kriško útočí na set ball. Sám jde podávat a končí set.

Ve 3. setu České Budějovice drželi krok s Karlovarskem pouze do stavu 2:2. Od tohoto stavu začalo Karlovarsko úřadovat. Za stavu 5:2 střídá Kraffer Michálka. Po esu na servisu Treiala odchází Karlovarsko do TTO za stavu 8:2. Za stavu 9:2 dochází ke střídání nahrávačů Budějovic, odchází Červinka a přichází Habr. Díky tvrdému servisu Kraffera se stav utkání trochu vyrovnává, ale do 2. TTO jdeme za stavu 16:9 - po smeči Kriška o blok Budějovic. Série bodů Karlovarska na chvíli zastavuje eso Kraffera a dochází ke střídání Zmrhala za Málka, Karlovarsko posiluje obranu. Blok Karlovarska stav 22:14 a Zmrhal přichází na smeč. Následuje eso Hudečka 23:15. Následuje nový míč pro zranění Zmrhala (velký výron kotníku). Zajímavá situace pro rozhodčí – mimořádné střídání Zmrhala, jelikož byl již jednou v setu střídán, přichází Sukuba. Budějovice přidávají bod, ale Karlovarsko dohrává set ve velkém stylu - 25:16.

Autor: Za tým Karlovarska Jan Meruna

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – VOLLEY TEAM ČZU PRAHA

V sobotu 3.12.2016 od 19:00 hodin přivítaly VK Benátky nad Jizerou v mistrovském utkání v extralize mužů pražské vysokoškoláky. Benátkám se letos moc nedaří a potřebovaly konečně vyhrát za tři body. Z osmi kol zatím získaly pouze 4 body a jsou na 11. místě. Přitom Benátky letos velmi posílily na všech postech, ale dobře rozehraná utkání prohrávají. To ČZU letos vede velmi zkušený trenér Miroslav Malán, který Benátky velmi dobře zná, jelikož zde několik let působil. Dokonce dokázal VK Benátky vrátit zpět v roce 2008 do extraligy a dvakrát za sebou obsadil s Benátkami krásné páté místo v naší nejvyšší soutěži. V loňském a předloňském ročníku. V novém působišti je sice pouze jeden stupínek před Benátkami, ale již s vysokoškoláky získal 10 bodů. Proto bylo ČZU malým favoritem utkání. Nakonec ale všechny body zůstaly v Benátkách, když domácí zvítězili bez ztráty setu a poprvé letos naplno bodovali.

č.: 53 dne: 3.12.2016 v hod.: 19:00

VK Benátky nad Jizerou – Volley Team ČZU Praha 3:0 (25:19, 25:22, 25:21)

Rozhodčí: PetrNěmeček a Matěj Dmejchal

Počet diváků: 425

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Bartoš, Moník, Koláček, Sergeev, Vachoušek, Dittrich, libero: Sadílek. Střídali: Němeček.

Hosté: Záveský, Patočka, Hykš, Šulc, Hudák, Sobek, libero: Pondělíček. Střídali: Kuboš, Lohr, Kop, Krajčovič.

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Bartoš (kapitán VK Benátky nad Jizerou): "Jsme strašně rádi, že jsme to konečně zlomili, protože jsme dnes konečně dohrávali koncovky setů."

Pavel Třešňák (trenér VK Benátky nad Jizerou): "Konečně jsme to zlomili. Půl sezony pracujeme na bloku a konečně se to projevilo, protože tolik bloků jsme nikdy neměli, co se zablokovalo dneska. Hlavně jsme byli důslední až do konce, což mě samotného mile překvapilo."

Hosté:

Vojtěch Patočka Hrazdíra (trenér Volley Team ČZU Praha): "Dneska jsme podali hodně špatný výkon. Kdybychom podali alespoň poloviční výkon jako v minulých zápasech, myslím si, že by to vypadalo úplně jinak. Asi bychom jsme se měli více soustředit na herní činnosti jednotlivce a hrát až do konce, protože dneska to bylo opravdu špatné, od všech hráčů včetně mě."

Miroslav Malán (trenér Volley Team ČZU Praha): "Dnes byla naše hra špatná. V prvním setu jsme nepřihráli. Nepomohla ani změna sestavy. Benátky dneska hrály klidněji, byly lepší. My jsme byli dnes vyjančení."

Popis utkání: Domácí volejbalisté potřebovali nutně bodovat a od prvních míčů bylo vidět, že jdou si svůj cíl splnit. Po chybě hostů na útoku a kvalitním bloku (Valerii Sergeev) se rychle ujímají vedení 4:1. Přesto ještě před prvním technickým odpočinkem se hostům podařilo zvrátit vedení na svoji stranu (5:6 - Martin Hudák po špatném příjmu Benátek z první a přímý bod z podání Marek Šulc). Obě družstva se rychle střídala v bodovém vedení, když přímý bod z podání (Valerii Sergeev) posílá Benátky zpět do nepatrného vedení, ale k prvnímu oddechovém času odchází hráči ČZU veselejší, může za to další přímý bod z podání (7:8 - Martin Hudák). Po návratu z odpočinku se začíná Benátkám dařit na bloku (Valerii Sergeev) a hlavně v poli (Vladimír Sadílek). Chycené míče se domácím daří proměnit v body (Milan Moník) a výsledkem je velmi příjemné vedení 12:8. Po druhém technickém time se hosté nebezpečně bodově Benátkám přibližovali (nepříjemné plachtivé podání – Martin Hudák, 17:15), přesto koncovka patřila Benátkám. Zlepšený příjem v závěru setu a nepříjemné podání Michala Koláčka donutila hosty prostřídat. Ani to nepomohlo a po esu již Benátky vedou 22:16. První setbol získává Vladimír Němeček lobovaným úderem z hlavního kůlu (24:19) a jde na podání. V další hře Vladimíra Němečka oslovuje přesnou nahrávkou Pavel Bartoš a ač Vladimír Němeček měří pouhých 183 cm, ukončuje první dějství z pipe a Benátky získávají první sadu.

I druhý set začalo domácí družstvo velmi dobře. Tvrdá smeč z hlavního kůlu (Milan Moník) a nečisté hraní ČZU posílá Benátky do vedení 4:1. Ale i na druhé straně domácí hrají nečistě a hosté jsou pouze na jeden bod (5:4). Po kvalitní bloku Pražanů je za stavu 6:7. Tak jako v první setu, tak i ve druhém se podařilo Benátkám získat tříbodové vedení po time (10:7), ale to tentokrát nemá dlouhého trvání. Dva bloky ČZU (David Kubiš a Vojtěch Patočka) znamenají vyrovnání (10:10). A máme tu velmi pěkný volejbal. Obě strany se pravidelně střídají na podání a až do stavu 21:21. Koncovku ale opět zvládli na výbornou domácí hráči. Důraz na útoku (Milan Moník a Valerii Sergeev) a za stavu 24:22 se domácí volejbalisté radují z prvního setbolu druhého setu. Hned první setbol je proměněn. Martin Kop útočí z hlavního kůlu do velkého autu a domácí jsou ve vedení 2:0 na sety.

Ve třetím dějství jsme byli svědky nejdramatičtějšího vývoje. Až do stavu 10:10 se nepodařilo žádnému družstvu odskočit o víc jak bod. Až při podání Vladimíra Němečka se začíná domácím dařit bodově soupeři odskočit. Hosté i přes dobře sehraný signál středem si nepřišli na Aleše Dittricha, který jedno-blokem zastavuje Pražany. Chycené míče v body pět proměňuje Milan Moník a Valerii Sergeev a domácí jsou ve vedení 14:10. Před odchodem k druhému TT hosté útočí do sítě (Marek Šulc) a náskok narůstá na pět bodů (16:11). Již několikrát jsme byli letos svědky, jak Benátky odchází s velkým náskokem k druhému TT a po návratu se jejich hra hroutí. I tak to vypadalo dnes. Dokonce po bloku ČZU (Daniel Hykš) se hosté přibližují domácím na dva body (16:14) a to nenechává vůbec v klidu domácího trenéra Pavla Třešňáka. Co svým svěřencům vytknul, nevíme, ale po návratu hrají domácí naprosto bez chyb a po čistém esu (Valerii Sergeev) opět hostům odskakují na čtyři body (21:17). Po esu mají i hosté odpočinek, který si žádá Miroslav Malán. Po time přichází řada zkažených podání a jsme v koncovce utkání. Po tvrdé smeči z hlavního kůlu po dlouhé diagonále (Milan Moník) se Benátky radují z prvního mečbolu za stavu 24:21, který dobře postaveným dvojblokem (Milan Moník – Michal Koláček) ihned proměňují. Velká radost zavládla i v publiku, protože domácí poprvé letos získávají tři body.

Autor: Zdeněk Šolc

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018