17.3.2016

Kladenská pohádka pokračuje, druhý bod mají i Budějovice, Liberec a Brno!

Ve čtvrtek pokračovalo druhými zápasy play off mužské UNIQA extraligy. Do vedení 2:0 na zápasy se dostal českobudějovický Jihostroj, mistrovská Dukla Liberec, brněnský Volejbal i překvapivě nováček z Kladna, který i dnes zvítězil na půdě favorizovaného Karlovarsko, tentokrát v jednoznačném poměru 3:0 na sety.

VK ČEZ KARLOVARSKO – KLADNO VOLEJBAL CZ - Stav série 0:2.

Za stavu 0:1 po prvním zápase nastoupilo Karlovarsko ke druhému domácímu zápasu. Domácí vstoupili do zápasu dobře, ale v průběhu prvního setu se začala kartu obracet…

VK ČEZ Karlovarsko - Kladno volejbal.cz 0:3 (25:27, 21:25, 18:25)

Rozhodčí: Jan Krtička a Petr Němeček

Počet diváků: 600

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sukuba, Bartoš, Kriško, Džavoronok, Široký, Málek, libero Pfeffer. Střídali: Szczerbaniuk.

Hosté: Van Haarlem, Bouza, Křesťan, Trojan, Fokt, Cull  libero Václavík. Střídali: Kozík, Nesvačil.

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Široký (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Celý zápas jsme byli opět horší na příjmu a útoku. Musíme zabojovat, abychom nepříznivý stav 0:2 zvrátili.“

Petr Brom (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „O zápase bohužel rozhodl první set, kdy jsme zpočátku vedli, ale nedokázali jsme dotáhnout set v koncovce. V dalších setech nás pak soupeř přehrál v obraně a na útoku.“

Hosté:

Borek Fokt (kapitán Kladno volejbal cz): „Čekali jsme, že na nás domácí nastoupí. Chtěli jsme chytit začátek prvního setu, ale to se nám nepovedlo. Na útoku jsme neudělali skoro žádnou chybu a to nás vrátilo do hry a nadšeným výkonec jsme zápas ovládli.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „Domácí začali výborně, velkým tlakem, ale poklona mému týmu, že jsme tu situaci ustáli a tím i vývoj setu, potažmo celého zápasu otočili. 2:0 je příjemný výsledek ze hřiště soupeře.“

Popis utkání:

Do první setu vstupují lépe domácí. Donovan Džavoronok zaznamenává tři esa za sebou. Hosté z Kladna se však velmi rychle dostávají do setu a ve střední části sady srovnávají. Do 2. technického oddechového času jdou týmy za stavu 16:15 pro domácí. Oba týmy stále dobře ztrátují. Koncovka se přelévá z jedné stany na druhou za stavu 23:22 pro domácí 2. timeout hostů. Za stavu 24:25 2. timeout domácích. Hosté po bloku na Donavana Džavoronoka vyhrávají v prvním setu 27:25.

Druhý set začínají lépe hosté. Ve střední části setu se však set vyrovnává. Přesto jdou hosté do druhého technického timeoutu s vedením 16:14. Hosté zvládají koncovku vítězně 25:21. 0:2 z pohledu domácích.

Třetí set opět rozehrávají lépe hosté. 10:6 a 16:10 v timu, resp. 2 technickém timu pro hosty. 19:11 pro hosty z Kladna. Druhý time domácích. Domácí se nemůžou po celý zápas prosadit na útoku. Naopak hosté dobře dohrávají bodovky. Hosté nakonec zvládají i 3. set a to poměrem 25:17.

Celkové skóre je 0:3 na sety.

Autor: Filip Plášil

VK ČESKÉ BUDĚJOVICE – VSC FATRA ZLÍN - Stav série: 2:0.

Ani v druhém čtvrtfinálovém utkání se Jihostroj se svým soupeřem příliš nenadřel. Stejně jako ve středečním utkání nenechal svému soupeři ani set a zvítězil poměrně hladce 3:0.

VK České Budějovice - VSC Fatra Zlín 3:0 (25:18, 25:12, 25:21)

Rozhodčí: Kvarda a Kořenek

Počet diváků: 876

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Mach, Michálek, Habr, Maciel, Fila, Sobotka, libero Kryštof. Střídal: Kuliha. Trenér: Jan Svoboda.

Hosté: Uchytil, Truong, Vašíček, Kolář, Navláčil, Mlčúch, libero Obdržálek. Střídali: Hupka, Motyčka a Bláha. Trenér: Roman Macek.

Vyjádření:

Domácí:

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): "Myslím, že jsme podávali ještě lépe než v prvním utkání. Proto byl rozdíl větší. Celé utkání jsme měli pod kontrolou. Na konci udělal Zlín nějakou delší šňůru, ale to bylo asi proto, že jsme chtěli udělat v závěru něco na krásu. O výsledek jsme se nebáli."

Jan Svoboda (trenér VK České Budějovice): "K dobrému servisu jsme přidali i obranu na saku. Měli jsme vyšší počet bloků než včera a to nám hodně pomohlo. S výkonem jsem spokojen."

Hosté:

Pavel Kolář (kapitán VSC Fatra Zlín): "Opět nás Budějovice přehrály skvělým servisem a kvalitní obranou."

Roman Macek (trenér VSC Fatra Zlín): "Utkání bylo jako přes kopírák. Domácí měli opět skvělý servis, který jsme nedokázali eliminovat. Z toho vyplynul ten velký bodový rozdíl." 

Popis utkání:

Od začátku zápasu byl k vidění vyrovnaný volejbal, ve kterém se ani jeden z týmu ne a ne utrhnout. Jako prvnímu celku se to nakonec povedlo Jihostroji, který odskočil na rozdíl tří bodů. A po úspěšných blocích a kvalitním servisu svítil na ukazateli skóre stav 12:6 pro domácí. Hostující trenér si za tohoto stavu vybral i svůj druhý oddechový čas. České Budějovice pokračovaly ve zlepšeném výkonu nadále a náskok se rozrostl až na osm bodů. Do koncovky prvního setu šli domácí s desetibodovým vedením! Zůstala tak pouze otázka, kolik bodů hosté uhrají. Ukazatel se zastavil na čísle 18 a Jihočeši tak mohli slavit zisk první sady.

V setu číslo dva se domácí dostali rychle do vedení 7:3 a na tuto situaci zareagoval trenér Macek oddechovým časem. Zlín se poté dostal do kontaktu, ale pouze na chvíli. Jihostroj ale zařadil vyšší rychlostní stupeň a opět odskočil. I díky esu Vladimíra Sobotky se šlo do druhé povinné pauzy za stavu 16:9 pro domácí. A ani v tomto setu to nevypadalo na dramatickou koncovku. Za stavu 24:12 měli domácí dvanáct setbolů! Díky kvalitnímu bloku využili hned první a i druhý set měl stejného vítěze.

Třetí část nezačala úplně podle představ českobudějovického týmu. Po prvních dvou výměnách prohrával 0:2, ale následující tři body už si připsali na konto Jihočeši. Své vedení v dalším průběhu setu navýšili na tři body, ale Zlín se nevzdal a dokázal vyrovnat na 10:10. Trenér Svoboda si vyžádal oddechový čas a po něm už zase přiskakovaly body na stranu domácích volejbalistů. Vše ale nasvědčovalo tomu, že třetí set bude zatím nejvyrovnanější. Jihomoravané se dostali díky kvalitnímu útoku podruhé v zápase do vedení, ačkoliv pouze o bod. Drama pokračovalo i nadále. Až po druhém technickém oddechovém času se Jihočeši opět dostali do většího bodového rozdílu. Do koncovky šli za stavu 20:17. A i tento set už domácí dotáhli k vítězství. Hlavně díky skvělé sérii Vladimíra Sobotky na podání zvítězil Jihostroj 25:21, celkově 3:0 a v sérii vede už 2:0.

Autor: Aleš Skok, Lukáš Dvořák

VOLEJBAL BRNO – VK BENÁTKY NAD JIZEROU - Stav série 2:0.

Druhé vzájemné střetnutí v rámci play-off UNIQA volejbalové extraligy mezi Brnem a Benátkami nad Jizerou vyšlo jednoznačně pro domácí brněnský tým. Po celou dobu utkání se projevovala jasná převaha nad benátským družstvem, které nedokázalo reagovat na silný servis a útok domácích. Výkon hostů se zcela lišil od bojovné hry, kterou diváci mohli vidět předešlý den. Volejbal Brno tak úspěšně zvládl druhý krok ve čtvrtfinálových bojích a stav série je 2:0.

Volejbal Brno – VK Benátky nad Jizerou 3:0 (25:19,25:16,25:18)

Rozhodčí: Činátl, Kovář

Počet diváků: 520

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Haník, Hrazdira, Pražák, Goodell, Sukharev, Klapal, libero Castello. Střídali: Muroň, Licek.

Hosté: Nesvačil, Veselý, Grus, Moník, Koláček, Škach, libero Ticháček. Střídali: Němeček, Motys, Celerýn, Dittrich.

Vyjádření:

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „ Dnes jsme byli lepší. Jsem rád za vítězství.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Myslím si, že dneska jsme byli hlavně lepší na servisu, hodně jsme je ubránili na síti blokem a od toho se odvíjelo naše vítězství. Jsem rád, že jsme udělali druhý krok.“

Hosté:

Jaroslav Škach (kapitán VK Benátky nad Jizerou): „Byli jsme horší ve všech činnostech, hráli jsme úplně jinak než včera. Nebyla to naše hra, domácím jsme nic neukázali. Gratuluji Brnu.

Miroslav Malán (trenér VK Benátky nad Jizerou): „Dnes jsme domácí moc netrápili, byli ve všem lepší. Bohužel my jsme hráli špatně.

Popis utkání:

Nejen úvod do utkání, ale postupně také začátky všech jednotlivých setů vycházely jednoznačně pro domácí Volejbal Brno. Dokázal si vytvořit vždy alespoň čtyřbodový náskok. Ten si po dobu sady udržoval a hosté nenašli ten správný recept na brněnskou hru. Problémy měli hosté z Benátek nad Jizerou hlavně s přihrávkou. Brňanům servis vycházel, dobře servíroval opět Licek a také univerzál Goodell. První dějství skončilo šestibodovým rozdílem v poměru 25:19.

Ve druhém setu pokračovali domácí hráči Brna v jasně lepší hře a předvedli výkony, které potěšily přítomné fanoušky. Náskok si opět vypracovali několikabodový, a dokázali ho stále navyšovat. Problémy s přihrávkou na straně Benátek pokračovaly a Brno vládlo setu. Za stavu 20:10 panovala na domácí lavičce i v publiku spokojenost, a Brňané dotáhli i druhou sadu ve svůj prospěch. Skóre jednoznačné 25:16.   

Třetí, a také poslední set zápasu, se nesl ve stejném duchu jako předchozí dva. Brno bylo lepší ve všech herních činnostech a dokázalo dotáhnout utkání k vítězství. Poslední sada skončila poměrem 25:18, a stav čtvrtfinálové série je tak 2:0 pro Volejbal Brno.

Autor: Michaela Kedroňová

VK DUKLA LIBEREC – VK EURO SITEX PŘÍBRAM - Stav série: 2:0.

I návštěvnost druhého čtvrtfinále v liberecké sportovní hale byla poznamenána utkáním Bílých Tygrů v sousedství a návštěvnost jako v minulých letech při play off zaostávala. Ale na výkonosti družstev to vůbec neubralo a k vidění byla opět bitva jako ve včerejším utkání i když z hladším průběhem. Nakonec Liberec potvrdil roli obhájce mistrovského titulu a do Příbrami odjíždí s dvoubodovým náskokem.

VK Dukla Liberec – VK EURO SITEX Příbram 3:0 (25:22, 25:17, 25:21)

Rozhodčí: Tomáš Buchar a Martin Hudík

Počet diváků: 490

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Lubomír Staněk (8 bodů), Jakub Janouch (2), Jan Galabov (9), Adam Zajíček (8), Adrian Patucha (17), Tomáš Kriško (18), libero Václav Kopáček. Střídali: -

Hosté: Martin Böhm (8), Daniel Kohlmann (6), Nikola Renovica (4), Petr Šulista (6), Lucas Van Berkel (13), Vili Kasper Vuorinen (1), libero: David Juračka. Střídali: Tomáš Anděl, Filip Kupilík, Jindřich Kuchař (1), Ondřej Lopata (2)

Vyjádření:

Domácí:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Dnešní utkání bylo z mého pohledu lepší než to včerejší. Vycházel nám lépe servis, takže se všechno odvíjelo od obrany a tu jsme dnes měli slušnou. Sice jsme neměli tolik bodových bloků, jako v jiných zápasech, ale soupeře jsme několikrát blokem nadrazili a potom bodovali.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Ukázalo se, že v play off se musí bojovat o každý míč. Takže jsem rád, že jsme vyhráli i dnes a sérii vedeme 2:0.“

Hosté:

Martin Böhm (kapitán VK EURO SITEX Příbram): „Dnes jsme tahali za kratší konec. Bylo cítit na hřišti Kriška, který umí hrát bodové míče. Dneska jsme podali daleko horší výkon než včera, takže soupeř zaslouženě vyhrál 3:0.“

René Dvořák (trenér VK EURO SITEX Příbram): „Dnes si myslím, že jsme vstoupili do utkání asi pod dojmem toho včerejšího zápasu, trošku (nevím jak bych to řekl)  nerozhýbaný nebo zpomalený.  To se nám vymstilo. Myslím si, že tam stačilo, trošičku se vyvarovat těch chyb, co jsme udělali a ta koncovka setu mohla být podstatně dramatičtější. Od druhého setu začal Liberec líp podávat a s tím jsme se už nedokázali vyrovnat.“

Popis utkání:

Druhé čtvrtfinále začala Dukla velmi dobře na podání. Jakub Janouch posouvá body na stranu Dukly čistým esem, a když Jan Galabov přidává další přímý bod z podání, domácí již vedou 5:2 a hosté rychle zastavují nástup Dukly oddechovým časem. Ani po time se hra domácích neotupila. Naopak donutila hosty nevynuceně chybovat (Petr Šulista do autu) a ještě před odchodem k prvnímu technickému odpočinku domácí vedou o čtyři body (7:3). Ale i domácím se podařilo zaútočit do autu a hosté kosmeticky upravují nepříznivý stav (7:5). Po dobře postaveném trojbloku domácích náskok Dukly opět narůstá na čtyřbodové vedení (11:7), ale při podání příbramského kapitána se náskok domácích rychle vytrácí a během pár her je vyrovnáno (11:11 – blokem Nikola Renovica). Z vyrovnaného stavu se ale Sitex dlouho netěší, 2x nekompromisní útok z velké výšky z hlavního kůlu Tomáše Kriška a na ukazateli svítí příznivý stav pro Duklu 15:12. Po útoku příbramského kapitána do autu již domácí vedou o tři body a vypadá to, že koncovka bude snadnou záležitostí obhájce domácí trofeje (19:16). Ale i mistr tesař se někdy utne a tentokrát to bylo tvrdě do sítě a máme tu opět rozdíl o jediný bodík (19:18). Zpět do vedení se Dukla dostává zásluhou svého nejúdernějšího hráče dnešního utkání (Tomáš Kriško 18 bodů). Jeho smeč ze zadní zóny je pro hosty nechytatelná a Dukla vede 21:18. Příbram ale opět hrála ve čtvrtečním utkání velmi bojovně, a když Lucas Van Barkel hned z první snižuje na rozdíl jediného míče, máme tu velmi dramatickou koncovku prvního dějství (22:21). První setbol utkání patří nejproduktivnějšímu hráči. Tomáš Kriško tvrdě útočí z hlavního kůlu a pro domácí získává dva setboly (24:22). Hned první setbol proměňuje domácí univerzál Adrian Patucha třetím přímým bodem Dukly z podání v prvním setu.

Druhý set patřil domácím a hlavně jejich drtivému podání. Podání Jakuba Janoucha odtahuje hosty od sítě a ty jen stěží vracejí míče na stranu Dukly, která je snadno proměňuje v body a rychle ujíždí o čtyři body (5:1). Další vlna bodů připlouvá při obranné činnosti a také útočné nejstaršího hráče Dukly Lubomíra Staňka. Hlavně v útoku se nemýlí a stále útočí na 100%. Přitom využívá nezištné rychlé nahrávky po celém středu sítě Jakuba Janoucha (10:3). Až při podání 208 cm vysokého Kanaďana Lucase Van Barkela se konečně ve druhé sadě začíná hostům dařit snížit nepříznivý bodový rozdíl (11:8 – 2x eso, aut Dukly). Po oddechovém čase, který si vyžádal domácí trenér Michal Nekola, přichází na podání Tomáš Kriško a máme tu další velmi pěknou a neuvěřitelně tvrdou bodovou sérii (3x eso), která se zastavuje až za stavu 15:8. Získaný náskok již zkušená Dukla nepustila a po zkaženém podání Příbrami za stavu 24:15 tu máme první setbol druhého setu. Ale i domácí kazí svůj servis a dalším přímým bodem z podání snižuje na 24:17 Lucas Van Barkel. Až třetí setbol proměňuje Jan Galabov úplně bez bloku z pipe.

Ve třetím setu se domácím daří bodově odskočit po trošku kuriózní situaci, když univerzál Příbrami obouruč vrchem nasměřuje míč do sítě (5:3). Na podání má ale Dukla dalšího svého velmi dobře servírujícího hráče, Adriana Patuchu. Jeho dělové podání dovoluje domácím v poklidu odskočit o čtyři body (7:3). Hostující trenér zkouší hráče z lavičky a dokonce střídá i svého nejproduktivnějšího hráče univerzála Nikolu Renovicu, kterého nahrazuje Ondřej Lopata. Ten za stavu 10:7 snižuje a získává svůj první bod v letošním ročníku EXM. Na jediný bod se hostům podařilo přiblížit při podání Daniela Kohlmanna. Jeho plachta znamená čisté eso (13:12) a už to vypadá, že nás čeká vyrovnaný průběh třetí sady. Ale není tomu tak. Utkání nám dál pulzuje tříbodovými nástupy domácích a bojovným snižováním ze strany hostů. K druhému TT odchází Dukla za stavu 16:13 (tvrdý signál středem – Lubomír Staněk). Po time hosté snižují na rozdíl jediného bodíku (19:18  - nahrávka z nouze končí u rozhodčího a úspěšný útok kapitána hostí Martina Böhma). V koncovce se opět Dukla vyznamenává na podání (Jan Galabov) a dokonce po přímém bodu z podání tu máme první mečbol druhého čtvrtfinále za stavu 24:20. Zkažené podání oddaluje konec utkání, ale druhý již domácí proměňují. Tomáš Kriško poprvé v dnešním utkání zalil a jeho míč končí v deblu hostí a domácí se radují ze zisku i druhého čtvrtfinálového duelu.

Autor: Zdeněk Šolc

PLAY OUT:

AERO ODOLENA VODA - SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

V prvním utkání Play-down přivítalo AERO v tradičním utkání celek SK Volejbal Ústí nad Labem. Ten po bojovném výkonu dokázal vyhrát v hale Odoleny Vody 3:1 a připsal si 3 body do tabulky. Dotáhl se tak na Prahu při rozdílu jednoho bodu.

AERO Odolena Voda - SK Volejbal Ústí nad Labem 1:3 (21:25, 21:25, 26:24,19:25)

Rozhodčí: Velinov a Nedbálek

Počet diváků: 112

Sestavy (od zóny I):

Domácí: L. Bartůněk, Vachoušek, Prešinský, Kramar, Hladík, Pajma, libero Kotek. Střídali: V.Bartůněk, Václavík, Kotrch, Holčík

Hosté: Průcha, Halanda, Mach, Hykš, Kraus, J.Vodvárka, libero Kořínek. Střídali: -

Vyjádření:

Domácí
Filip Kramar (kapitán AERO Odolena Voda): „Prohráli jsme po ostudném výkonu. Nejenom, že jsme dokázali klesnout do Play-down, ale dokazujeme si, že umíme hrát ještě mnohem hůře.  Je ti to líto hlavně kvůli lidem a vedení klubu. Musíme věřit, že se naše hra zlepší a nebudeme se muset za sebe stydět.“

Jiří Vojík (trenér AERO Odolena Voda): „Ústí nás přehrálo větší agresivitou, nemohli jsme ubránit bodové míče a naopak naše bodové míče jsme nemohli složit.“

Hosté:
Daniel Hykš (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Dnešek byl ovšem. Potřebujeme dotáhnout Prahu a každý bod je důležitý. Předvedli jsme bojovný výkon. Vítězství jsme si dnes zasloužili více než domácí AERO. Je vidět, že už nemají o co hrát a nemají motivaci. Díky skvělým fanouškům, kteří nás dnes znovu fantasticky podporovali.“

Jan Malina (trenér SK Volejbal Ústí nad Labem): „Jsme rádi, že jsem konečně dokázali v roce 2016 vyhrát a navíc zaslouženě po dobrém výkonu. Doufám, že nás to nakopne do zbytku sezóny.“

Popis utkání:

Od úvodních výměn bylo Ústí ve vedení, domácí se dostali do hry až v polovině setu, kdy dokázali stav na malou chvíli vyrovnat. Ústí však odskočilo při podání Halandy. Náskok si pak už pohlídalo a ujalo se vedení 1:0.

I do druhého setu vstoupili lépe hosté a vedli o dva, tři body. Před polovinou se stav vyrovnával, ale Ústí znovu zaznamenalo bodovou sérii při podání Halandy. Ústí odskočilo na rozdíl pěti bodů a koncovku si nenechalo zdramatizovat.

Třetí set měl pro domácí hrozivý start. Ústí vedlo už 5:1 a domácí kouč musel brzdit hosty oddechovým časem. Hra se pak vyrovnala a pozvolna se vyrovnávalo i skóre setu. Nicméně s domácími to vypadalo zle. V jedné z posledních šancí se domácím hráčům podařilo dotáhnout soupeře a v koncovce hosté chybovali. Stav setů byl z pohledu domácích 1:2.

Do čtvrtého setu nastoupili oba týmy s vyrovnanými výměnami. Zlom přišel znovu s bodovou šňůrou hostů, kteří si dokázali vybojovat vedení o šest bodů. AERO se snažilo, ale body se pak přelévali na obě strany a tak k žádnému dramatu už nedošlo.

Ústí nad Labem vyhrálo v Odoleně Vodě zaslouženě 3:1 a přiblížilo se předposlední Praze.

Autor: Tomáš Havlát

VK OSTRAVA S.R.O. – VOLLEY TEAM ČZU PRAHA

Ve čtvrtek 17.března se proti sobě střetla mužstva Ostravy a Prahy. Praha bojuje o každý bod v záchranářském souboji, naopak Ostrava již s jistotou v soutěži zachráněna se snaží dohrát sezónu vítězně. Domácí po třísetovém vítězství začínají naplňovat předsevzetí tj. vítězství ve všech utkáních nadstavbové části.

VK Ostrava s.r.o. – VOLLEY TEAM ČZU PRAHA 3:0 (25:14, 25:23, 25:22)

Rozhodčí: Gall a Grabovský

Počet diváků: 85

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Zapletal, Fořt, Kotas, Šmídl, Berzins, Čechmánek, libero Dohnal, Rohel. Střídali: Balon, Karol, Čermák

Hosté: Lohr, Sobek, Záveský, Patočka, Kuboš, Pavelka, libero Pondělíček, Kovařík. Střídali: Ribeiro, Kop.

Vyjádření:

Domácí:

Petr Zapletal (kapitán VK Ostrava): "Dodrželi jsme pokyny, které nám naordinoval trenér, kromě druhého setu, kdy jsme se se soupeřem trochu prali. Dominovali jsme ve všech činnostech. Potvrdili jsme výhodu domácího prostředí."

Marek Tomáš (trenér VK Ostrava): "Musím pochválit tým, naše forma stoupá, dnes byl základem náš kvalitní servis, dobře jsme bránili na bloku i v poli. Soupeře jsme přehráli."

Hosté:

Michal Záveský (kapitán ČZU Praha): "Mrzí mě, že jsme nezopakovali dobré výkony z posledních utkání, začali jsme hodně špatně, na útoku i na příjmu, nedařilo se nám vůbec nic, do utkání jsme se dostali až ve druhém setu, ale nestačilo to. Musíme další utkání odehrát s větší chutí a kvalitou, abychom se vrátili do formy z konce sezóny."

Rafael Petri (trenér ČZU Praha): "V prvním setu jsme začali velmi pomalu, rozdíl byl v příjmu a útoku, naše efektivita útoku byla nízká. Nyní pro nás začíná jiná soutěž, musíme se nyní připravit na další utkání s Ústí nad Labem."

Popis utkání:

Zapletal zahajuje utkání bodem z podání. Při Fořtově sérii na podání vedeme již 6:1, ale Praha využívá zaváhání Ostravy a snižuje na 7:6. Kuboš boduje přímo z podání 8:8. Berzins chytře zkrátil podání a boduje 11:9. Záveský si poradil s trojblokem. Šmídl útocí a rozdíl opět narůstá 18:12. Fořt 2x po sobě boduje na podání 21:12. První set končí po chybě hostů na útoku 25:14.

I ve druhém setu se jako první uvedl bodem Zapletal, po vynikající přihrávce překvapil obranu hostů ulívkou přes. Kuboš ukončuje dlouhou výměnu útokem do sítě 7:5. Oba týmy zlepšily přihrávku a zodpovědně ztrátují 12:11. Sobek také boduje ulívkou přes 13:13. Kuboš drž šance hostů na zisk setu, po jeho útoku Praha poprvé v utkání vede 15:16. Z8veský krásným úderem do rohu hřiště boduje 22:21. Další útok už zastavil trojblok Ostravy 24:22.  Druhý set končí opět po chybě hostů 25:23.

Praha se ve třetím setz rychle ujímá vedení 0:5, o které však ještě rychleji přichází 6:5. Petr Zapletal je dnes při chuti, připisuje si bod i na bloku 12:7. Kombinace s Berzinsem a rozdíl narůstá 13:8. Patočka zablokoval Kotase 15:12. Kuboš snižuje bodem z podání 18:16 a trenér Tomáš si bere oddechový čas. Ostrava si po zbytek utkání udržuje 2-3 bodový  náskok, který sice Praha ještě v koncovce srovnala na 22:22, závěr pak patří opět domácím a po esu Čechmánka se radují z vítězství 25:23 a 3:0 na sety.

Autor: Roman Kozák

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Kotnik / Lovsin (SLO) – Hermannová / Štochlová 2:1 (10:21, 21:16, 15:12)   Futures – Nuvali(PHI): Liepa /...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Liliana / Paula (ESP) – Hermannová / Štochlová 2:1 (9:21, 21:13, 15:6)   Futures - Nuvali (PHI): Gottsu / Shoji...

 
Kvalifikace ME U18 2024

dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Česko – Srbsko 2:3 (25:17, 22:25, 22:25, 25:23, 10:15)   chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Dánsko 3:0 (25:22,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018