11.2.2016

Kladno v boji o play off porazilo Ostravu, Liberec vybojoval dva body v Benátkách

Netradičně ve čtvrtek se odehrálo 18.kolo UNIQA extraligy mužů. Vítězství si připsala Odolena Voda, Karlovarsko, České Budějovice, Kladno, Brno i mistrovská Dukla Liberec, která v Benátkách zvítězila až v rozhodující páté sadě poměrem 15:10. V čele nadále zůstává českobudějovický Jihostroj, s již dvoubodovým náskokem před Libercem. Třetí je Karlovarsko a čtvrtý Volejbal Brno. Tabulku uzavírá se sedmi body ČZU Praha a Ústí nad Labem.

KLADNO VOLEJBAL CZ - VK OSTRAVA S.R.O.

V 18. kole UNIQA extraligy hostil kladenský celek Ostravu. Souboj byl pro oba týmy důležitý, protože rozhodoval o pořadí na devátém a desátém místě. Kladno navíc pomýšlelo na bodové dotáhnutí k osmé Odolene Vodě. Premiéru na domácí palubovce zažila také kladenská posila a zároveň bývalé libero Ostravy Jan Václavík. Kladenští vítězstvím 3:1 udrželo desátou příčku a zajistilo si ještě k tomu čtyřbodový náskok.

Kladno volejbal cz - VK Ostrava, s.r.o.

Výsledek: 3:1 (17:25, 25:20, 25:16, 25:22)

Rozhodčí: Činátl, Krtička

Počet diváků: 170

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Fokt, van Haarlem, Bouza, Trojan, Křesťan, Cull, libero Václavík. Střídali: Kozík, Lenc, Nesvačil, Syrůček.

Hosté: Fořt, Kotas, Šmídl, Záhorský, Čechmánek, Zapletal, libero Dohnal. Střídali: Mikula, Berzins, Balon.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán: Borek Fokt (Kladno volejbal.cz): "Výsledkově to vypáda, jako jednoznačný zápas. Každoápdně to nebylo jednoduché utkání. Začali jsme vlažně, i když jsme si říkali, že to nesmíme. Nezvládli jsme sice začátek, ale věřili jsme, že jsme lepší tým a to jsme i potvrdili. Vítězství je zasloužené."

Trenér: Milan Fortuník (Kladno volejbal.cz): "Začali jsme vlazně a to mě trochu mrzí. Ostrava hrála dobře a hrálo se jí lehce, protože jsme nekladli odpor. Chvílemi jsme se hledali, ale věřil jsem, že je to náš zápas. Důležité jsou tři body a klobouk dolů před hráči."

Hosté

Kapitán: Petr Zapletal (VK Ostrava, s.r.o.): "Dnes vyhrál lepší mančaft. Kromě toho prvního setu nám Kladno dělalo problémy na podání a ještě nás trápila přihrávka. Celý zápas jsme nedoútočili a to asi rozhodlo. Měli jsme nedůrazný útok."

Trenér:  Marek Tomáš (VK Ostrava, s.r.o.): "Kladno má hlavní údernou sílu, kterou je Křesťan a my ho nedokázali ubránit. To rozhodlo a pak konkrétně ve druhém a třetím setu jsme prohráli několik sérií bodů a v koncovce jsme to už jen těžce doháněli. Čtvrtý set už byla jen loterie, jak na houpačce. Štěstí se pak přiklonilo k domácím a ti zaslouženě vyhráli."

Popis utkání:

Lépe do utkání vstoupila Ostrava, která si od začátku držela dvoubodový náskok, který pak ještě navýšila a vedla už 16:7. Hosté těžili především z vynikajících bloků. Ostravané pak dotáhli první sadu do vítězného konce a vyhráli jí 25:17.

Kladno vědělo, že po nepovedeném prvním setu zápas ještě nekončí. Pověstná bojovnost domácích a zlepšení útočné hry vyneslo Středočechům až sedmibodové vedení. I když tentokrát dvacetibodové hranice dosáhla obě mužstva, kladenští volejbalisté po výhře 25:20 ve druhé sadě zápas vyrovnali.

Třetí set kopírovali hráči Kladna svůj vydařený výkon z předchozí sady a k němu přidali ještě přesnější servis. Ostravě začala méně fungovat obrana a útok často narážel na přesné bloky domácích. Po druhém technickém timeoutu za stavu 16:10 chyboval na servisu nejprve kladenský Kozík a po něm hned i ostravský Šmídl. Poté však kladenský tým navázal na svoji herní pohodu a výhrou 25:16 se ujal poprvé v utkání vedení.

Kladenští bodovali, Ostrava dotáhla. Čtvrtá sada měla vůbec nejvyrovnanější průběh. Zlom nastal v momentě, kdy se domácím povedlo několik útoků po sobě. Kladno pak bylo dva body napřed. V závěru setu byl hodně vidět kladenský van Haarlem. Předvedl ukázkovou faleš na servisu, vzápětí blokoval na síti a kladenskou halu vyburcoval k oslávám tříbodového vítězství, po těsné výhře ve třetím setu 25:22.

Autor: Lukáš Jůdl

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA - AERO ODOLENA VODA 

Aero si s přehledem připsalo v boji o play off tři cenné body, když zvítězilo v Praze nad místním ČZU 3:0 na sety.

ČZU Praha- Aero Odolena Voda 0:3 (22:25, 17:25, 21:25)

Rozhodčí: Renčín, Velinov.

Počet diváků: 380

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Lohr, Hudák, Patočka, Kuboš, Záveský, Sobek, libero Pondělíček Střídali: Hrdý, Pavelka.

 Hosté: Pajma, Bartůněk, Hýský, Prešinský, Kramár, Vachoušek, libero Kotek. Střídali: Kotrch.

Vyjádření:

Domácí:

Michal Záveský (kapitán ČZU Praha): „Příliš mnoho nevynucených chyb nás stálo koncovku každého setu. Bohužel jsme jich dnes udělali víc než soupeř.“

Rafael Petry (trenér ČZU Praha): „Musíme zlepšit naší hru, především velkou chybovost, která je pro soupeře proti nám velkým plus.“

Hosté:

Filip Kramár (kapitán Aero Odolena Voda): „Jasná výhra az tři body. Není co řešit.“

Jiří Vojík (trenér Aero Odolena Voda): „Dnes jsme lépe podávali, přihrávali a útočili. Přijeli jsme si pro tři body, které jsme získali a za to jsme rád.“

Popis utkání:

V prvním setu si hosté hned na začátku udělali dvoubodový náskok, který si drželi po celou dobu až do stavu 16:14.  Do koncovky setu domácí udělali chybu na útoku, po které následoval time domácího trenéra Petryho (18:15). Oddechový čas neměl velký vliv na hru, ale přesto se dokázali domácí hráči přiblížit soupeři na bod po bloku Hudáka. Okamžitě následoval oddechový čas pro hosty. Sadu nakonec hosté získali poměrem 25:22.

Začátek druhého setu domácím absolutně nevyšel. Po chvíli prohrávali už 1:5 a měli vybraný jeden ze dvou oddechových časů. Do technického timu se šlo za stavu 4:8.  Tak jak domácí set začali, tak v něm pokračovali i v průběhu celého setu. Nedařilo se jim na příjmu, prali se s nahrávkou a výsledný útok odpovídal předchozím činnostem. Set skončil s velkým rozdílem 25:17.

Třetí set začali domácí s velkým enthusiasmem a na hře to bylo hned vidět. Sice první technický oddechový čas byl jen o bod 8:7 pro domácí. Ale hned po něm si domácí zvýšili náskok o tři body. Střed setu se vyrovnal a vedení se přelévalo ze strany na stranu. Až v koncovce setu se Aero utrhlo, jelikož domácí udělali více chyb a zápas tím končí 3:0.

Autor: Mgr. Richard Dupal

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – VSC FATRA ZLÍN

Další povedené utkání mají za sebou volejbalisté Český Budějovic. V rámci devatenáctého kola přijel na jih Čech soupeř ze Zlína. Ten v prvním setu vůbec nevzdoroval a podlehl vysoko 14:25. Další dvě sady už byly vyrovnané, přesto byl v koncovce úspěšnější Jihostroj, který je vždy ovládl poměrem 25:23.

VK Jihostroj České Budějovice - VSC Fatra Zlín 3:0 (25:14, 25:23, 25:23)

Rozhodčí: Dmejchal - Rychlík.

Počet diváků: 526

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Mach, Michálek, Habr, Fila, Sobotka, Kuliha - libero Kryštof. Trenér: Jan Svoboda.

Hosté: Truong, Vašíček, Kolář, Hupka, Navláčil, Mlčuch - libero Obdržálek. Střídali: Přikryl, Motyčka, Barák a Uchytil. Trenér: Roman Macek.

Vyjádření:

Domácí:

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): "Divné utkání, ospalá atmosféra a ospalá hra. Soupeře jsme v prvním setu přejeli a možná nás tím uspal. Pak to bylo takové nemastné neslané. Ale jsou to důležité tři body. Další důležité utkání máme v sobotu, tam musíme hrát na jiné obrátky."

Jan Svoboda (trenér VK České Budějovice): "První set byl jasný. V dalších setech jsme vždy vedli o pár bodů, ale myslím, že soupeř lépe ztrátoval. Dle mého názoru byli neúspěšní ve vysokých balonech, a to ty dvě vyrovnané sady rozhodlo."

Hosté:

Jan Barák (kapitán VSC Fatra Zlín): "Soupeř dobře podával. Ve druhém a třetím setu jsme se k němu dokázali dobře dotáhnout. Myslím si, že jsme měli uhrát aspoň set."

Roman Macek (trenér VSC Fatra Zlín): "Špatně se mi to hodnotí. V prvním setu nás soupeř rozebral servisem. Poté jsme vzdorovali, ale stále byli domácí o krok dopředu. Vždy byli o pár bodů před námi, a to v koncovkách rozhodlo."

Popis utkání:

Na servisu začal hostující Zlín, ale po Michálkově smeči uzmuli první bod domácí. Tentýž hráč rozhodl také druhou rozehru, kdy razantně zatloukl balon k zemi. České Budějovice držely náskok i nadále a dokázaly ho před prvním technickým oddechovým časem navýšit na rozdíl čtyř bodů. Když ihned po pauze předvedl Kuliha skvělý blok, bylo to už 9:4. Jakmile se vedení Jihočechů rozrostlo až na 13:6, sáhl hostující trenér k oddechovému času. I nadále ale náskok domácích volejbalistů narůstal. Po Habrově esu byl rozdíl dokonce devítibodový. Jihostroj první set naprosto ovládal a nepřipouštěl si žádné komplikace. Za stavu 24:10 se domácím borcům naskytla příležitost čtrnácti setbolů! Když Jihočeši nevyužili první čtyři, vzal si oddechový čas také trenér domácích Jan Svoboda. A hned ten další už České Budějovice využily. Konkrétně Jan Kuliha. Jihostroj tak ovládl první set v poměru 25:14.

Také druhou sadu začali lépe českobudějovičtí volejbalisté, kteří se rychle ujali dvoubodového vedení. To se však Zlínským podařilo záhy smazat. Do první povinné přestávky byl vývoj stále poměrně vyrovnaný. Přesto Jihočeši vedli 8:6. Jihostroj se dostal do vedení o tři body, ale hosté ze Zlína ho postupně začali likvidovat. I do druhého technického time-outu však šli domácí s tříbodovým vedením. Po něm uhráli hosté dva body, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Domácí si stále udrželi mírné vedení, se kterým šli i do koncovky druhého setu. Zlínským volejbalistům se ale nakonec podařilo vyrovnat na 20:20 a domácí si vzali time-out. Ten jim pomohl a třemi body v řadě opět svému soupeři odskočili. Pro oddechový čas tak sáhl také trenér Macek. A i jeho družstvu pauza pomohla. Dvěma body se dostali opět na dostřel, ale otočit skóre se jim už nepovedlo. Druhý set zvládli domácí 25:23.

Třetí sadu začal Jihostroj famózně, když z prvních sedmi výměn získal hned šest. Trenéru Mackovi tak nezbylo nic jiného, než si vzít time-out. Náskok, ačkoliv ne tak vysoký, si České Budějovice udržovaly i nadále. Při druhém technickém oddechovém čase ukazoval ukazatel skóre stav 16:12 pro domácí, který hosté korigovali dvěma body. Za stavu 21:18 si trenér zlínských volejbalistů vyžádal opět pauzu a soupeř se opět dotáhl na rozdíl jediného bodu. Přesto si Jihostroj vybojoval na domácí palubovce dva mečboly. A po chybě jednoho z hostujících hráčů byl ten druhý využit a všechny tři body tak zůstaly na jihu Čech.

Autoři: Aleš Skok, Lukáš Dvořák

VK ČEZ KARLOVARSKO – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

V 18. kole zavítala na hřiště Karlovarska Příbram, kterou Karlovarsko v prvním zápase na palubovce soupeře porazilo 3:1. Příbram se před zápasem nacházela na 5. pozici. Domácí Karlovarsko bylo na 3. místě.

VK ČEZ Karlovarsko - VK Euro Sitex Příbram 3:0 (25:22, 25:16, 25:17)

Rozhodčí: Záhorcová, Dušek

Počet diváků: 600

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sukuba, Eriksson, Szczerbaniuk, Džavoronok, Široký, Kriško, libero Pfeffer. Střídali: -

Hosté: Vuorinen, Böhm, Van Berkel, Šulista, Kohlmann, Renovica, libero Juračka. Střídali: Kupilík, Kuchař, Anděl, Rychecký.

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Široký (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Dnes nám fungovalo vše. Útok servis i obrana. Pro nás důležité 3 body.

Petr Brom (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Dnes se nám zápas podařil. Bylo to pro nás další důležité vítězství.

Hosté:

Martin Böhm (kapitán VK Eurositex Příbram): „Dnes jsme nepodali dobrý výkon. Udělali jsme hodně chyb a nedokázali jsme pravidelně ztrátovat.

René Dvořák (VK Eurositex Příbram): „Dnes jsme zápas absolutně nezvládli v žádné činnosti.

Popis utkání:

Domácí vstupují do zápasu lépe. Do technických time outů za stavu 8:5 a 16:12. Hosté prozatím hůře přihrávají. Domácí dotahují koncovku do stavu 25:22.

Na počátku druhého setu utíkají domácí na 6:3. Hostující trenér Dvořák si vybírá oddechový čas. Hosté zatím více chybují. 2. Technický oddechový čas za stavu 16:11. Domácí v poklidu dohrávají koncovku 2. setu. Konečný stav setu 25:16.

Domácí vstupují lépe i do 3. setu. Za stavu 8:6 první technický oddechový čas. Domácí se ujímají vedení 12:7 - druhý oddechový čas Příbrami. Druhý technický oddechový čas zas stavu 16:10. Domácí vyhrávají 3:0 Třetí set domácí končí za stavu 25:17.

Hosté byli celý zápas horší na přihrávce a v následném útoku.

Autor: Filip Plášil

VOLEJBAL BRNO – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

V 18. kole volejbalové UNIQA extraligy mužů přijelo do tabulkově čtvrtého Brna předposlední Ústí nad Labem. Volejbal Brno poměrně jasně potvrdil tabulkovou převahu i na hřišti a soupeřům nepovolil ani set. Domácí začali trošku rozpačitě, ale když se vzpamatovali, tak vyvíjeli postupný tlak ze servisu, který byl dnes hlavním rozdílným ukazatelem her obou týmů. Brňané byli po celou dobu utkání nahoře a dokázali si ve všech třech sadách udržovat slušný náskok. Hosté bojovali s přihrávkou a pouze ve druhém setu uhráli 19 bodů. Brno jasně porazilo SK Volejbal Ústí nad Labem a domácím fanouškům předvedlo bezproblémovou výhru.

Volejbal Brno – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:0 (25:16,25:19,25:15)

Rozhodčí: Fink, Kořenek

Počet diváků: 290

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Haník, Hrazdira, Smrčina, Andrianov, Sukharev, Klapal, libero Castello. Střídali: Muroň, Licek, Zmrhal. 

Hosté: Kraus, Mach, Vodvárka M., Halanda, Vodvárka J., Podstupka, libero Kořínek. Střídali: Hykš, Průcha, Šulava.

Vyjádření:

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbalu Brno): „Dnes jsme Ústí k ničemu nepustili, dominovali jsme na servisu. Utkání jsme měli po celou dobu ve svých rukou. S novou úlohou se výborně popral Smrčina.

Ondřej Marek (trenér Volejbalu Brno): „My jsme byli dneska lepší ve všech činnostech a zaslouženě jsme vyhráli. Vyzdvihl bych výkon Smrčiny na bloku.“

Hosté:

Martin Vodvárka (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Soupeř hrál dneska výborně na podání, nám se nedařila celkově hra na ztrátu ani bránit soupeřův útok. Brno bylo prostě lepší a vyhrálo zaslouženě.

Jan Malina (trenér SK Volejbal Ústí nad Labem): „Domácí nás zatlačili servisem, my jsme měli obrovské problémy tady na přihrávce. I když jsme měli možná chvílema převahu, tak jsme vyrobili několik chyb. Na domácí Brno jsme nestačili, protože výborně podávali.

Popis utkání:

SK Volejbal Ústí nad Labem přijel do Brna hrát, jak nejlépe umí, aby získal alespoň bod. Podle toho, jak je známe z jiných zápasů v extralize, hráli na hranici svých možností. Což ale na dobře připravené družstvo Brna hrající v domácím prostředí nestačilo.

I když Brno zpočátku prvního setu nevedlo, dokázalo pak vnutit soupeři vlastní hru postavenou na silném podání. Tímto ztížili domácí hostům příjem a následně i útok. Projevila se jasná převaha domácího celku a soupeři první set prohráli v poměru 25:16.

Ve druhém setu Volejbal Brno setrvával v herním úsilí úspěšně podávat a útočit. Hosté stále nemohli čelit hernímu tlaku Brňanů a nenašli patřičnou odpověď na způsob vedení hry domácích. V této sadě na základě převahy Brna se trenér Ondřej Marek rozhodl postavit na hřiště místo nahrávače Haníka druhého nahrávače Licka, místo smečaře Vladimira Sukhareva se na palubovce objevil Marek Zmrhal. Na příjmu úspěšně vypomáhal také Jan Muroň. K druhému setu zbývá ještě říci, že skončil s převahou domácích s výsledkem 25:19.

Třetí set pro diváky nenabídl již žádné překvapení. Brno nastoupilo opět v základní sestavě a dovršilo úspěšným podáním a dobrou obranou na síti celé utkání do vítězného konce. Závěrem nutno říci, že domácí hráč Luboš Smrčina na pozici blokaře uhrál ve prospěch Brna výborných 10 bodů. Novinkou v tomto zápase byl pro brněnské diváky ruský univerzál Sergej Andrianov, který se předvedl v domácím prostředí vůbec poprvé. Výborným servisem, blokem i útokem výrazně podpořil vítězství brněnského celku.  

Autor: Michaela Kedroňová

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – VK DUKLA LIBEREC

Dukla Liberec chtěla v dalším mistrovském utkání potvrdit svoji stoupající formu, ale na pěkné palubovce v Benátkách se jí to moc nepodařilo. Domácí ve dvou setech předvedli nadstandartní výkon a zaslouženě si připsali velice důležitý bod pro udržení v boji o play off. Dukla s přehledem ovládla druhé a čtvrté dějství a i v rozhodujícím tiebreaku měla více ze hry a připsala si dva body za vítězství 3:2.

VK Benátky nad Jizerou – VK Dukla Liberec 2:3 (25:19,11:25,25:20,14:25,10:15)

Rozhodčí: Pecháček L., Grabovský Zd.

Počet diváků: 305

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Jaroslav Škach, Filip Nesvačil, Michal Koláček, Dominik Grus, Milan Moník, Pavel Starý, libero Martin Ticháček. Střídali:  Vladimír Němeček, Jakub Veselý, Jonáš Celerýn.

Hosté: Jakub Janouch, Jan Galabov, Adam Zajíček, Jakub Vencovský, Tomáš Kriško, Libor Leikep, libero Václav Kopáček. Střídali: Ondřej Fučík, Lubomír Staněk, Aleš Správka.

Vyjádření:

Domácí:

Jaroslav Škach (kapitán VK Benátky nad Jizerou): Myslím si, že je to dobrý bod, možná zlatý bod, ale důležité pro nás bylo, že jsme si dnes dokázali, že umíme hrát lépe, než jak jsme předváděli v poslední době. Dokázali jsme si, že jsme hrát nezapomněli. Když budeme hrát takhle kolektivně, jako jsme hráli dnes, tak můžeme hrát dobře i v dalších zápasech.“

Miroslav Malán (trenér VK Benátky nad Jizerou): Já jsem rád za bod, i když mě trochu mrzí, že jsme Duklu neporazili, ale projevil se její širší a kvalitnější kádr. Jsem rád za vybojovaný bod.

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): Musím říci, že Benátky dnes hrály výborně na přihrávce. Měly to výborně nahrané a my jsme dnes nebyli schopni ubránit krajní smečaře. Myslím si, že jsme dnes neměli svůj den, ale zaplať Pánbůh, že jsme vydřeli vítězství.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): Dnešní utkání bylo jako noc a den, prostě se to střídalo jako na houpačce. Nebylo to vůbec jednoduché, takže jsem rád, že jsme vyhráli. Je pro nás důležité vítězství, že jsme se z toho nepříznivého stavu vyhrabali. Jedeme dál, je to sport a my bojujeme o každé vítězství.

Popis utkání:

Úvod utkání patřil domácím. Ti se vůbec nezalekli výborných statistik z posledních kol svého soupeře a díky výbornému podání (Filip Nesvačil) a bloku (Michal Koláček) velmi rychle bodově odjíždějí Dukle (5:1, 8:2) a k prvnímu technickému odpočinku odcházejí s šestibodovým náskokem. Po time hosté snižují na čtyři body (Jakub Vencovský smečí z vedlejšího kůlu – 26 bodů v utkání). Před druhým technickým time domácí přidávají další body navrch (16:9 – Dominik Grus – 62% v prvním setu na útoku) a sedmibodový náskok se jeví jako rozhodující pro zisk první sady. První setbol utkání získává Dominik Grus další tvrdou smečí z vedlejšího kůlu (24:17). Dukla 2x blokem odvrací (Adam Zajíček a Libor Leikep). Až při další rozehře zastavuje útok hostí píšťalka rozhodčího, která signalizuje Dukle nečisté hraní a domácí získávají první hru.

Druhý set patřil hostům. Tomáš Kriško je na útoku nechytatelný a Libor Leikep zase na bloku nepřekonatelný (6 bodů blokem v zápase). Výsledkem je rychlé vedení Dukly o tři body (3:6). Domácí blokem (Pavel Starý) snižují na rozdíl jediného bodu za stavu 6:7, ale to je ze strany domácího týmu vše. Sprška nepříjemných podání Dukly posílá hosty do velmi slušného vedení (Jakub Janouch a Aleš Správka – eso 7:12). Další body přidává blokem Adam Zajíček a na ukazateli skóre svítí pro domácí velmi nepříjemný stav (7:16). Po druhém TT druhé sady přidává Aleš Správka bod čistým esem (7:17) a když útok domácích končí v síti, Dukla již vede o 11 bodů (7:18). V závěru setu přichází další přímý bod z podání (Jakub Vencovský – 9:23). První setbol Dukly zaznamenává Jakub Vencovský tvrdým útokem z doskoku (10:24). Až druhý setbol hosté proměňují a vyrovnávají stav utkání na 1:1 na sety (Aleš Správka chytře o blok Benátek).

Úvod třetí sady patřil opět domácím. Při podání Filipa Nesvačila domácí odsakují na 3:0. Při podání libereckého univerzála (Jakub Vencovský) je ale brzy vyrovnáno (4:4). Jakubovi se na podání velmi daří, a když zaznamenává své další eso v utkání, hosté již vedou 4:6. Po prvním TT třetí sady je ale opět vyrovnáno. To se pro změnu prosadil domácí univerzál (Dominik Grus – 8:8). Zpět do vedení se vrací domácí při podání Michala Koláčka (12:11 – eso). Na dva body pro domácí zvyšuje Pavel Starý za stavu 14:12. Těsné vedení si Benátky pohlídaly a v závěru díky kvalitní obraně (Pavel Starý – 21:18 jedno-blok) dokázaly Dukle odskočit o další důležité body pro zisk třetí sady. V koncovce se opět domácím daří na bloku a po dobře postaveném trojbloku dokonce získávají 25. bod a tím i třetí sadu a velmi důležitý bod do celkové tabulky.

Čtvrtý set vypadal, jako by domácí již byli spokojeni se ziskem dvou setů a vůbec nedokázali přibrzdit Duklu. Ta hned při svém prvním podání (Jakub Janouch) odskakuje o tři body (0:3 – blok Libor Leikep). V polovině setu je již bodový náskok hostů tak velký (1:5, 4:9, 6:15, 10:19 – eso Aleš Správka), že je každému jasné, že brzy na řadu přijde zkrácená hra, kde půjde o vše. V závěru domácí střídají, ale na hosty nic nezabírá. Zde exceluje univerzál Jakub Vencovský, který je na útoku k nezastavení. Za stavu 14:24 (Jakub Janouch na druhou přes) tu máme první setbol čtvrté sady, který hned Dukla proměňuje a vyrovnává stav utkání na 2:2 na sety.

V tiebreaku hosté v úvodu odskakují o dva body (3:5 - eso Jakub Vencovský – 3x eso v utkání). Domácí za stavu 6:6 vyrovnávají (Jakub Veselý z první na zem). Ale to je ze strany Benátek vše. Čtyři rychlé body v řadě dovolují Dukle odskočit až na rozdíl čtyř bodů (6:8 blok Libor Leikep, 6:9 domácí do autu, 6:10 Aleš Správka technicky umístěnou smečí). Získaný náskok si již hosté bezchybnou hrou udrželi do prvního mečbolu utkání (10:14 – Jan Galabov o blok Benátek). Hned první mečbol utkání hosté proměňují (blok Lubomír Staněk) a získávají v dnešním utkání dva body za vítězství 3:2.

Autor: Zdeněk Šolc

Autor: Mgr. Michal Mezera

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Kotnik / Lovsin (SLO) – Hermannová / Štochlová 2:1 (10:21, 21:16, 15:12)   Futures – Nuvali(PHI): Liepa /...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Liliana / Paula (ESP) – Hermannová / Štochlová 2:1 (9:21, 21:13, 15:6)   Futures - Nuvali (PHI): Gottsu / Shoji...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018