11.11.2017

Kladno v Ostravě uteklo hrobníkovi z lopaty a po boji zvítězilo 3:2

V 7. kole UNIQA volejbalové extraligy mužů 2017/18 mohli diváci v Ostravě a ve Zlíně vidět dramatické pětisetové zápasy. Na rozdíl od Zlína, kdy se domácím vždy po prohraném setu podařilo vyrovnat, tak v Ostravě první dva sety bylo Kladno na ručník". Vyhraná koncovka třetího setu, ale hosty morálně zvedla a ač domácí tým hnán i výborným publikem bojoval, dva body si odváží Kladno. V dalších utkáních Liberec podle předpokladů zvítězil v Benátkách nad Jizerou. Pražské ČZU sahalo minimálně po bodu v Příbrami, ale prohraná koncovka čtvrtého setu Pražany poslala domů s prázdnou. Karlovarsko předehrávalo v Brně a zvítězilo 3:0 a České Budějovice měli předehráno s Odolenou Vodou stejným poměrem.

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – VK DUKLA LIBEREC

V sedmém kole zavítala do moderní benátecké haly u základní školy Dukla Liberec. Ta letos hraje neuvěřitelně dobře a zatím neztratila ani jediný bod. To domácí volejbalisté jsou na tom podstatně hůř. Na svém kontě mají pouhé čtyři body a ani jednou se jim nepodařilo zvítězit za tři body. Dvakrát podlehli v tiebreaku a jednou zvítězili za dva body doma s AEREM, přitom zde byli velice blízko tří bodů. Vedení 2:0 na sety a vedení ve třetím setu 11:5 nestačilo k zdárnému tříbodovému zakončení. Poslední utkání pro Benátky nedopadlo vůbec dobře. Loňského barážistu v ničem benátečtí volejbalisté nepřekvapili a z Ústí odjeli s porážkou 3:0. Vše chtěli dnes napravit, ale Dukla ukázala svoji neuvěřitelnou sílu a snadno za 74 minut ukořistila opět všechny body.

č.: 40  dne: 11. 11.2017  v hod.: 17:00

VK Benátky nad Jizerou – VK Dukla Liberec 0:3 (20:25, 14:25,15:25)

Rozhodčí: Kořenek J., Kvarda P.

Počet diváků: 380

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Syrůček, Celerýn, Pietkiewicz, Hudák, Rybníček, Nesvačil F., libero Sadílek. Střídali: Němeček, Vachoušek, Fučík, Nesvačil M., Teubner

Hosté:  Janouch, Správka, Leikep, Štokr, Kriško, Staněk, libero Kopáček, Kunc. Střídali: Indra, Piskáček

Vyjádření:

Domácí:

Jonáš Celerýn (kapitán VK Benátky nad Jizerou): Myslím si, že rozhodl první set, kde jsme nevyužili šance, které nám Liberec dával. Hráči Dukly hodně kazili servis, ale v koncovce, když to bylo vyrovnané, tak nám „ulítly“ dva příjmy podání. Také jsme hráli nečistě na nahrávce a to asi rozhodlo o prvním setu a možná prakticky o celém zápase. Potom už byl Liberec lepší a po zásluze zvítězil 3:0.“

Pavel Třešňák (trenér VK Benátky nad Jizerou): „Na to, že máme přece jenom zraněné, nemocné hráče (pozn. chyběli kapitán Martin Ticháček a Michal Sukuba) a potom to je těžké konkurovat Liberci, ale na můj vkus jsme hráli s moc velkým respektem. Mohlo to být z naší strany dnes lepší.“

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Přijeli jsme do Benátek pro tři body, proto jsme potřebovali od začátku hrát dobrý volejbal. Cílem bylo dnes zapojit i ostatní hráče z lavičky. A to se nám povedlo velmi dobře, takže spokojenost.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): Myslím si, že jsme si vlastními chybami zkomplikovali první i druhý set, ale celkově jsme měli zápas pod kontrolou. Takže jsme dnes spokojení se třemi body.“

Popis utkání:

Na začátku utkání se hostům daří na podání (Jan Štokr), když čistým esem získává dvoubodové vedení za stavu 3:5. Domácí odpovídají dobrým blokem (Jonáš Celerýn) a je vyrovnáno 5:5. Přesto k prvnímu TT odchází Dukla s dvoubodovým vedením (útok Benátek středem do sítě). Po TT přichází eso i na straně Benátek (Martin Syrůček 8:8). Další eso na straně Dukly dovoluje hostům odstoupit o dva body (Libor Leikep 10:12). Nepatrné vedení si Dukla udržuje až do podání Jakuba Rybníčka. Jeho tři přímé body z podání posílají k druhém TT spokojenější hráče Benátek (16:14). Po time se hosté vracejí do vedení (Aleš Správka, Jan Štokr) a za stavu 18:19 tu máme první klasický oddechový čas domácích. Druhý odpočinek na sebe nenechal dlouho čekat, nečisté hraní posílá Duklu do vedení 19:22 a je tu další oddechový čas domácích. Ani po druhém odpočinku se domácím nedaří zastavit Duklu a za stavu 20:24 přichází z ruky Libora Leikepa další přímý bod z podání hostů. Hned první setbol Dukla proměňuje. Jan Štokr se nemýlí z odcházky a hosté vedou 0:1 na sety.

Úvod druhé sady byl vyrovnaný až do příchodu Tomáše Kriška na servis. Jeho tvrdé podání dovoluje hostům získat čtyřbodové vedení při odchodu k prvnímu TT druhé sady. Po návratu Tomáš Kriško zaznamenává své 17. eso v soutěži a domácí trenér Pavel Třešňák si rychle žádá oddechový čas.  Až střídání v dresu domácích znamená korekci nepříznivého vývoje druhého dějství. Marek Nesvačil se vyznamenává na útoku a snižuje na rozdíl pouhých tří bodů (10:13). A máme tu oddechový čas i na straně hostí. Po odpočinku se hosté vracejí jako vyměnění. Každá akce znamená bod a hosté rychle spěchají do koncovky druhého setu. Po chytré smeči Tomáše Kriška se Dukla raduje z prvního setbolu druhé sady (13:24).  První domácí odvracejí, ale potom naráží na trojblok Dukly (Patrik Indra) a i druhý set patří hostům.

Do třetího setu nastoupila obě družstva v naprosto pozměněných sestavách. Při podání Ondřeje Piskáčka hosté odskakují o 3 body (0:3), které postupně ztrácejí a za stavu 7:7 je vyrovnáno. Po technickém odpočinku Dukla rychle zvyšuje svůj bodový náskok. Lví podíl na tom má nepříjemné podání kapitána Dukly Aleše Správky a řada technických provinění domácích (nečisté hraní). Výsledkem je velice solidní vedení hostů (10:18). Bezchybnou hrou si Dukla v klidu dokráčela pro první mečbol utkání. Aleš Správka šikovně vytlouká blok Benátek a fan klub Dukly, který do Benátek dorazil v hojném počtu, vstává a s rukama nad hlavou tleská. Benátky první mečbol odvracejí (Jan Teubner signálem středem), ale na nekompromisní smeč univerzála Dukly (Patrik Indra) již obranu nenašly a Dukla si odváží plný počet i z Benátek.

Autor: Zdeněk ŠOLC

FATRA ZLÍN – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

V pětisetovém dramatu na moravské půdě hostující volejbalisté zaslouženě zvítězili v poměru 2:3.

č.: 41  dne: 11. 11. 2017 v hod.:17:00

Fatra Zlín – SK Volejbal Ústí n. Labem 2:3  (15,-19,20,-18,10)

Rozhodčí: Boháček, Kavala

Počet diváků: 410

Domácí: Navláčil, Barták, Vašíček, Čechmánek, Kolář, Motyčkal, libero Bláha. Střídali:Truong, Adamec, Uchytil

Hosté: Tibitanzl, Kramár, Vanags, Prajzler, Bartůněk L., Šulava, libero Pondělíček. Střídali: Bartůněk V.

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Kolář (kapitán Fatra Zlín): „Nevím, co bylo příčinou našeho slabého výkonu. V rozboru utkání se musíme více soustředit na naši hru.“

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): „Pouze dva sety jsme soupeře dostali pod tlak servisem, v dalších setech jsme byli neškodní a soupeř zaslouženě zvítězil."

Hosté:

Filip Kramár (kapitán SKV Ústí n. Labem):  „Vynikající výkon celého kolektivu dokázal utáhnout i můj slabší výkon.“

Petr Brom (trenér SKV Ustí n. Labem): „Utkání jako na houpačce. Od čtvrtého setu jsme nachytali na příjmu Motyčku a díky našemu koncetrovanému výkonu jsme rádi za dva body."

Popis utkání:

V dalším utkání extraligy domácí Fatra přivítala hostující hráče Ústí nad Labem. V úvodu prvního setu se domácí přetahovali o mírné vedení a do prvního technického time-outu šli za stavu 8:7. V dalším průběhu domácí hostujícím volejbalistům odskočili, když dostali ústecké pod tlak zejména na přihrávce a druhý time-out byl za stavu 16:11. Posléze set pohodlně dohráli a zvítězili 25:15.

Druhý set byl téměř kopií setu prvního, ovšem tentokráte v režii hostujících volejbalistů, kteří neustále tlačili domácí na servisu. První technický time-out byl za stavu 7:8. V dalším průběhu si hostující hráči kvalitním servisem a následnou obranou vytvořili rozhodující náskok a druhý time-out byl za stavu 11:19. V závěrečné fázi druhého setu již hostující hráči náskok udrželi a zvítězili pohodlně 19:25.

Třetí set opět začal mírným vedením domácích, kteří  odskočili hostům o tři body a tento náskok si nesli do prvního technického time-outu, který byl za stavu 8:5. V dalším průběhu domácí tento náskok udrželi a druhý technický time-out byl za stavu 16:12. Následně domácí kvalitním servisem a následnou dobrou obranou set dotáhli do vítězného konce v poměru 25:20.

Do čtvrtého setu domácí vstoupili s touhou dotáhnout zápas do vítězství za tři body. Nicméně hostující volejbalisté opět zatlačili domácí servisem a do prvního technikého time-outu šli za mírného vedení 6:8. V dalším průběhu hosté svůj náskok neustále navyšovali a do druhého technického time-outu šli za vedení 11:16. Poté se domácí volejbalisté ještě nadechli k mírnému náporu, nicméně hostující volejbalisté zkušeně náskok udrželi a zvítězili 18:25.

Pátý set začal výborně pro hosty, kteří šli ihned do vedení 0:3, tento náskok si udržovali v podstatě až do konce zápasu a na moravské půdě zaslouženě zvítězili, přičemž poslední set  vyhráli 10:15 a zápas dotáhli do vítězného konce v poměru 2:3.

Autor: Ivan Dostál, Jan Machačka

VK PŘÍBRAM – VOLLEYBALL.CZ ČZU PRAHA

V sedmém kole volejbalové UNIQA extraligy přivítala domácí Příbram hráče z hlavního města tým ČZU Praha. Před zápasem byla favorizována Příbram, zřejmě i díky domácímu prostředí, které většinou hraje silně v její prospěch, nicméně těsné umístění v tabulce napovídalo, že se zřejmě bude jednat o velmi vyrovnaný zápas, což se nakonec potvrdilo. Po urputném boji a několika vypjatých momentech nakonec Příbram zvítězila 3:1 a připsala si důležité body do tabulky, naopak Pražané odjíždí z Příbrami zklamaní, neboť body dnes byli více než na dosah.

č.: 37, dne: 11. 11. 2017, v hod.: 17:00   

VK Příbram – Volleyball.cz ČZU Praha 3:1 (21:25, 25:20, 25:17, 25:23)

Rozhodčí: Buchar T., Kovařík J.

Počet diváků: 797

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Mikulenka, Živanovič, Böhm, Passier, Renovica, Pantič, libero Juračka. Střídali: Rychecký, Kohlmann, Suda

Hosté: Kuboš, Kuliha, Krajčovič, Démar, Šulc, Patočka, libero Kop. Střídali: Kočka

Vyjádření:

Domácí:

Vladimír Mikulenka (blokař domácích):  „Dnes to byl vyrovnaný zápas, ČZU hodně tlačilo na servisu a dělalo nám s ním problémy. My jsme se s tím od druhého setu poprali celkem dobře a v rozhodující chvíli nám pomohl náš smečař Pantič, který zobnul dva důležité balóny, které rozhodly zápas. Byl to dnes opravdu vyrovnaný zápas a myslím, že ho mohl vyhrát kdokoli.“

Martin Kop (trenér domácích): „Myslím, že po prvním setu, kdy jsme měli bodovku na 15:13 a nezvládli jsme jí, tak na nás dolehla nervozita. ČZU v tom prvním setu hrálo prakticky bez chyb. Potom jsme trochu otočili postavení, začali jsme lépe servírovat, blokovat a dostali jsme se nad ně. Čtvrtý set byl o morálu, tam moc chyb nebylo, ale rozhodla ta dlouhá výměna, kdy hráči fakt lezli po zemi a vraceli balóny ze sedu a prostě takhle se asi má bojovat. Neříkám zasloužený vítězství, ale spíše vydřené vítězství, pro nás velice důležité 3 body po předešlých porážkách se silnějšími soupeři, teď zase máme chviličku čas se nadechnout a připravit se na pohár a na další sobotu na Brno.“

Hosté:

Matyáš Démar(kapitán hostů):  „Dneska jsme hráli proti dvěma soupeřům – proti Příbrami a hlavně proti rozhodčím. Bohužel ten zápas zkazili, mělo se jít do tie-breaku a ty body, které jsme tu měli získat, nám sebrali, minimálně jeden, protože do tie-breaku se mělo jít. Celý zápas škodili Příbrami a hlavně našemu týmu.“

Miroslav Malán (trenér hostů): „Obvykle se nepouštím do hodnocení rozhodčích, ale to co dnes předvedli, bylo do nebe volající. Když nechám stranou ty první tři sety, v setu čtvrtém jsme ještě za vlastní chyby obdrželi červenou kartu, takže vlastně obral o dva body – jasná teč, písknul, že to byl out a ještě nám dá červenou, dosud jsem takto ovlivněný zápas neviděl, a to se normálně do rozhodčích nepouštím.“

Popis utkání:

Začátek utkání patřil hostům z Prahy, hráli skvěle na útoku a nedělali prakticky žádné chyby, kromě úplného začátku zápasu, kdy dělaly chyby oba týmy a z prvních šesti míčů byly 4 chyby. Pražané hráli odvážně a nenechali se rozhodit burácející halou domácích. Příbram naopak v prvním setu moc nepředvedla, nahrávky byly nepřesné, z čehož pramenila spousta chyb na útoku. Koncovku si hosté pohlídali a šli do vedení 1:0 na sety.

Do druhého setu vstoupila Příbram odvážněji, hráči si uvědomili, že samotné publikum zápas nevyhraje a od začátku zlepšili přihrávku a náhru, čímž se zlepšila i úspěšnost jejich útoků. Tým ČZU Praha hrál stále odvážně, ale díky lepší hře domácích a postupně začali méně prosazovat a vyvedli také několik nevynucených chyb. Před koncovkou si Příbram vytvořila slušný náskok, který už do konce setu nepustila a zvítězila rozdílem pěti bodů. Set poznamenalo zdržení delšího rázu, když Pražané za stavu 8:14 v jejich neprospěch reklamovali pár kapek vody, které zřejmě prosákly přes střešní okno za hustého deště a spadly přímo na palubovku. Rozhodčí se dokonce museli poradit i s delegátem utkání, problém se však nakonec vyřešil sám a zápas mohl pokračovat.

Ve třetím setu se Příbram rozehrála ke skvělému výkonu a po pár pohledných bodovkách na ukazateli stavu svítilo skóre 5:0. Díky tomuto náskoku z úvodu setu si Příbram držela bez problému vedení až do konce setu, přičemž v několika vypjatých chvílích oba týmy obdržely žluté karty, domácí Příbram již v dřívějším setu za hlasité nesouhlasy trenéra po zřejmě špatně posouzeném balónu, Praha pak za zbytečné diskuze a nesouhlasy hráčů přímo na palubovce, několik hráčů se „vžilo do role kapitánů“ a snažili se všemožně s rozhodčími diskutovat, což rozhodčí samozřejmě odmítli tolerovat. Oba týmy však v klidu dohráli set do konce, se stavem se moc už udělat nedalo, Příbram si náskok pohlídala.

Čtvrtý set byl zřejmě nejvyrovnanější ze všech a také nejvyhrocenější. Tým ČZU Praha od začátku držel mírné vedení dvou bodů až do zhruba poloviny setu, kdy Příbram jednou bodovkou ztrátu stáhla a po dalším zkratu hostů, kdy hráči nezvládli emoce po posouzení míče rozhodčího, obdrželi za stavu 16:17 červenou kartu a stav byl najednou pro oba týmy shodný. Kapitán hostů Matyáš Démar si tuto chybu sám uvědomil a snažil se situaci vyřešit striktním odstrčením hráčů zpět, neboť on jediný měl právo s rozhodčími diskutovat, bohužel všechny hráče pohlídat nezvládnul a červenou kartu nakonec vyfasoval Martin Kop mladší, libero hostujícího celku, což znamenalo i trestný bod ve prospěch domácích. Poté nastala vyrovnaná hra a Praha si dokázala vzít náskok zpět po skvělé obraně v poli a útoku univerzála Kuboše. Příbram se však nevzdala a díky skvělé bojovné hře nakonec ztrátu smazala a za stavu 23:23 skvěle útočil domácí kapitán Martin Böhm, který nakonec čtvrtý set a celý zápas rozhodnul. Tým ČZU Praha pak pokračoval v protestování, když všichni hráči ukázali nesportovní duch, když i přes výzvy komentátora odmítli nastoupit za základní čáru za účelem vyhlášení nejlepšího hráče utkání. Po zápase pak protestovali proti verdiktům rozhodčích a nechali se slyšet, že něco takového dlouho neviděli.

Rozhodčí v tomto zápase měli nelehký úkol, neboť spousta míčů bylo extrémně sporných a někteří hráči si zkrátka neuvědomili, že musí respektovat jejich rozhodnutí, měly s tím střídavě problémy oba týmy, jak domácí Příbram, tak hosté z ČZU. Nakonec z pohledu nestranného pozorovatele lze říci jen to, že rozhodčí udělali několik, možná sporných rozhodnutí na obou stranách, nicméně prohlášení, že rozhodčí někomu pokazili zápas, se zdá být velmi odvážné. Párkrát se cítili ukřivdění domácí, párkrát hosté, ale tak už to ve sportu bývá. Hostující tým, si nakonec za trestný bod a šanci protáhnout zápas do tie-breaku, mohl díky nezvládnutým emocem sám.

Autor: Štěpán Chvosta

VK OSTRAVA – KLADNO VOLEJBAL CZ

Ostrava jasně ovládla první dva sety, přestože ve druhém výrazně prohrávala. Spanilou jízdou vždy ve druhých polovinách setů jasně soupeři odskočila. V dalších setech Kladno hru vyrovnalo a pokaždé zvítězilo v dramatických koncovkách

č.: 39 dne: 11.11.2017 v hod.:17:00

VK Ostrava – Kladno volejbal cz  2:3 (25:17, 25:17, 23:25, 25:27, 12:15)

Rozhodčí: Trumpeš Daniel, Horký Petr

Počet diváků: 450

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Janků, Kotas, Šmídl, Vašina, David, Biernat, libero Sobczak. Střídali: Balon, Nugent

Hosté: Hyský, Sobotka, West, Šulista, Zajíček, Gromadowski, libero Moník. Střídal: Kozak

Vyjádření:

Domácí:

Mateusz Biernat (kapitán VK Ostrava): „K dnešnímu zápasu nemám slov. Když vyhrajeme první dva sety 25:18 a pak zápas prohrajeme, není co dodat.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Nemyslím si, že tiebreak je o štěstí. Ani si nemyslím, že Kladno nehrálo dobře. Hrálo od třetího setu odvážněji a kdo je odvážný, ten po zápase otevírá šampaňské. V druhé polovině zápasu soupeř agresivněji dohrával míče a měl i více štěstí. U nás se rozhostil strach z výhry. My jsme si hrozně přáli vyhrát, ale nic jsme proto neudělali.“

Hosté:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): „Dva body z tohoto těžkého zápasu bereme a mají pro nás příchuť zlata. Ostrava si zasloužila vyhrát, my jsme byli dva sety jaloví.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „Dnes jsme byli horším týmem. Domácí nás hlavně v prvních dvou setech přehrávali a byli výborní. Nejvíce mne mrzí, že jsme na tento zápas nebyli dobře nastrojeni v hlavách. I když jsme hru vyrovnali, tak jsme i nadále neplnili taktické pokyny z lavičky a nepomohli jsme si. Byl to pro nás velmi těžký zápas a jsme rádi za dva body.“

Popis utkání:

Do zápasu vstupuje na výbornou Ostrava. Kotas vystřihne čisté eso a po nevynucené chybě Šulisty domácí vedou 5:2. Kladno se domácímu týmu přiblíží a Zajíček esem srovnává na 6:6. Chvíli se oba týmy přetahují, ale od stavu 11:9 Ostrava postupně přidává body. V koncovce už na hřišti jasně vládne.

Do druhého setu vstupují lépe hosté. Po důrazném útoku Šulisty jdou hosté do vedení 1:4. V této fázi utkání se Ostravě nedaří žádná herní činnost a při prvním technickém oddechovém čase prohrává 2:8. Pak se situace otáčí a domácí se přiblíží na jediný bod (8:9). Velmi spolehlivě boduje v útoku univerzál Šmídl. Po nedorozumění Kladna v útoku je srovnáno na 10:10. Po bloku Vašiny jdeme v tomto setu poprvé do vedení za stavu 12:11. Ve střední části setu se opět oba týmy přetahují o těsné vedení. Od stavu 18:17 se rozjede neudržitelný ostravský stroj k jasnému vítězství v setu.

Ve třetím setu stejně jako ve druhém Kladno na začátku odskakuje. Při prvním technickém oddechovém čase vede 8:4. A stejně jako ve druhém setu Ostrava znovu dotahuje. Dokonce vede 10:9 a pak 18:15. Kladno se však nevzdává a při podání Šulisty je srovnáno na 18:18. V dramatické koncovce si tentokrát Kladno nedá vzít v setu vítězství 

Začátek čtvrtého setu je zrcadlovým obrazem dvou předcházejících. Tentokrát vede Ostrava (9:5) a postupně dotahuje Kladno, až srovná na 15:15.  Pak začíná velká přetahovaná až po vítězství Kladna 27:25.

Ostrava získá první dva body ve zkrácené hry a drží náskok. Na 4:4 však srovnává přímým bodem z podání Gromadowski. Dvoubodový náskok domácím získává důrazný Šmídl. Kladno hned reaguje. Zápas je nesmírně vyrovnaný i v posledním dějství. Po úspěšném bloku hostů se strany mění za stavu 7:8. Po přímém bodu z podání Šulisty si za stavu 9:11 bere domácí trenér Václavík oddechový čas. Po nevynucené chybě, jinak výborně hrajícího Vašiny, prohráváme 10:13 a Kladno míří za druhým bodem. Nahrávač Biernat za stavu 11:13 se pokusí na druhou zasmečovat, ale kazí. Kladno má tři mečboly. Druhý hosté využívají a vyhrávají 12:15.

Autor: Martin Němec

Zpracoval: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018