29.10.2016

Kladno ve skvělé atmosféře přejelo Budějovice, vítězství pro Příbram i Ostravu

Hned pět duelů třetího kola se odehrálo v rámci UNIQA extraligy mužů v sobotu večer. Diváci mohli zajít na nejlepší tuzemský volejbal do Kladna, kde viděli vynikající podívanou i překvapivé jednoznačné vítězství domácího mužstva, do Odolene Vody na duel se Zlínem, Liberce, Ostravy i Příbrami. Ta se představila před domácím obecenstvem vůbec poprvné v tomto ročníku.

KLADNO VOLEJBAL CZ - VK ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbaloví fajnšmekři, a nejen ti, si v sobotu přijdou na své. Na palubovce Městské sportovní haly v Kladně u Sletiště vypukla úderem osmnácté hodiny bitva meze domácími borci a nejžhavějším kandidátem na titul, Českými Budějovicemi.

č.: 13 dne: 29.10.2016 v hod.: 18:00    

Kladno volejbal cz – VK České Budějovice 3:0 (25:22, 25:16, 25:19)

Rozhodčí: Kovář V., Kvarda P.

Počet diváků: 523

Sestavy (od zóny I):

Domácí: van Haarlem, Hietanen, Trojan, Křesťan, Hýský, Zajíček. Střídali: Dillien.

Hosté: Gevert, Kraffer, Mach, Habr, Michálek, Sobotka. Střídali: Fila, Todua, Červinka. 

Vyjádření:

Domácí:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): "Cením si tohoto vítězství, které jsme si zasloužili. Rozhodl 1.set, který jsme vybojovali."

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): "Obrázek hry byl úplně jiný než v 1.utkání. Hráli jsme kolektivně a bojovně a dařilo se nám plnit taktický plán. Za vítězství proti silnému soupeři klukům děkuji a zároveň gratuluji."

Hosté:

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): "Rozhodl 1.set, který jsme nedotáhli do vítězného konce. Domácí se pak rozjeli a těžko takový tým zastavit."

Jan Svoboda (trenér VK České Budějovice): "Domácí byli ve všech herních činnostech lepší a především lépe útočili. Zbytečně jsme ztratili 1.set, ve kterém jsme si udělali velký náskok."

Popis utkání:

Domácí v úvodu utkání podlehli velkému tlaku Budějovic a záhy prohrávali až o 6 bodů. Soustředěným a bojovným výkonen ale dokázali koncovku prvního dějství zvrátit ve svůj prospěch a tím dodali ráz celému utkání.

Budějovičtí pak už vždy jen dotahovali a velkému favoritu celé extraligy nepomohla ani častá střídání.

Domácí slavili vítezství za bouřlivých ovací celé zaplněné haly.

Autor: Anna Earl

VK PŘÍBRAM - SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

Ve třetím kole volejbalové UNIQA extraligy proti sobě nastoupily týmy VK Příbram a SK Volejbal Ústí nad Labem. Zpočátku se zdálo, že utkání bude mít jasný průběh, ovšem hosté se po prvním prohraném setu nevzdali a přesvědčivým výkonem dokázali srovnat stav na 1:1. Poté však svými chybami na útoku i na příjmu pustili domácí Příbram opět do vedení a stav se opět srovnal až na konci čtvrtého setu, kdy domácí Příbram prohospodařila slušný náskok pěti bodů a zápas rozhodla velmi napínavá koncovka, ve které domácí se štěstím dokázali urvat 3 body za vítězství 3:1 na sety.

č.: 18, dne: 29. 10. 2016, v hod.: 17:00   

VK Euro Sitex Příbram – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:1 (25:19, 20:25, 25:18, 29:27)

Rozhodčí: Renčín K., Kubinec J.

Počet diváků: 748

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Böhm, Mach, Renovica, Poikela, Shestak, Palgut, libero Juračka. Střídali: Kupilík, Suda, Rychecký, Kuchař.

Hosté: Tibitanzl, Ulč, Nesvačil, Vodvárka, Boehm, Nadazdin, libero Obdržálek. Střídali: Kohlmann, Hrdý, Pereira.

Vyjádření:

Domácí:

Martin Böhm (kapitán domácích): "První set jsme začali dobrou hrou s minimem chyb, soupeř tak prakticky neměl co hrát, nicméně stává se nám zatím jakousi nesehraností, že děláme spoustu technických nevynucených chyb, což nás pak provázelo po celý zápas, způsobuje i zbytečnou nervozitu, která nás pak sráží dolů. I kvůli tomu jsme s Ústím hráli vyrovnaný zápas, jinak jsme klidně mohli vyhrát ve třech setech bez stresu. Na druhou stranu, pozitivní je, že tyhle vypjaté koncovky nás mohou mnohem více posílit, než kdybychom vyhráli jednoduše, což se může hodit do dalších zápasů, ve kterých díky tomu můžeme ve vyrovnaných koncovkách znovu uspět."

Martin Kop (trenér domácích): "Pro nás je to důležité vítězství za 3 body, myslím, že jsme byli lepší v prvním, třetím i ve čtvrtém setu. Ke konci zápasu jsme polevili, zřejmě jsme si mysleli, že se to dohraje samo, ale nakonec jsme dokázali zvítězit. Ústí nehrálo vůbec špatný volejbal, museli jsme hrát naplno, abychom vyhráli, ale je to pro nás cenné vítězství."

Hosté:

Jakub Ulč (kapitán hostů): "První dva sety se hrál poměrně vyrovnaný volejbal na obou stranách, ale stále nás trápí už od přípravy, že když vyhrajeme set, tak nedokážeme udržet to samé tempo a polevíme. Hodně náš výkon ovlivnily individuální chyby, kterých jsme se dopouštěli častěji než soupeř. Chtěl bych ale pochválit výkon blokaře Tibitanzla, který nás všechny zápasy drží, a my kolem, včetně hráčů ze střídačky, se musíme k tomuto výkonu přidat."

Petr Brom (trenér hostů): "Čekali jsme, že Příbram bude chtít doma vyhrát, protože hráli dva zápasy venku, my jsme se na ně pečlivě připravovali, snažili jsme se omezit chyby, které jsme předváděli v minulých zápasech s Ostravou a Karlovými Vary. V prvním setu nás Příbram tlačila servisem a my jsme nedokázali pořádně přijmout a zaútočit, ve druhém setu jsme naopak zabrali a skvěle jsme ubránili několik těžkých míčů. Říkali jsme si, že výkon musíme udržet i do třetího setu, což se samozřejmě nepovedlo, přihrávali jsme všechny, i lehké balony na tři metry a Příbram pak odskočila a už hrála ve větší pohodě. Snažili jsme se střídat a míchat se sestavou, chtěl bych pochválit kluky za výkon ve čtvrtém setu, který nakonec rozhodly dvě naše chyby, ale tak už to ve vyrovnaných koncovkách bývá."

Popis utkání:

V prvním setu byli od začátku lepší domácí hráči, kteří působili velmi jistěji než hosté ze severu Čech, ti se v úvodu utkání spíše hledali. Domácí skvěle skládali útoky bez zbytečných chyb, což jim zajišťovalo konstantní náskok asi šesti bodů. Před koncovkou ještě hosté maličko zazlobili, ale domácí si vše pohlídali a ukončili první sadu rozdílem pěti bodů.

Ve druhé sadě však začali hosté úplně jinak, od začátku předváděli neskutečnou bojovnost a skvělou obranu v poli. Stejně jako domácí v setu prvním si dokázali vytvořit několika bodový náskok, který pak s přehledem drželi. Domácí Příbram sice skvěle přihrávala, nicméně její útočné síly se trápily, útočící hráči nebyli schopni projít přes dobře postavenou ústeckou obranu jak nad sítí, tak v poli. Hosté tak bez problémů udrželi náskok až do konce druhého setu a srovnali stav utkání.

Ve třetí sadě ovšem znovu zabrali domácí a to pořádně, od začátku tlačili na servisu, vytvořili si poměrně vysoký desetibodový náskok. Přesto ale se ale oba týmy dopouštěly nemálo laciných chyb především na podání, hodně chyb také zapískali rozhodčí při obraně na síti. Trenér hostů Petr Brom se snažil střídat a i díky jeho obměnám se hostům podařilo ztenčit náskok domácích na polovinu, to ovšem zdaleka nestačilo a domácí se tak poměrně jasně ujali vedení 2:1 na sety.

Ve čtvrtém setu začali lépe domácí hráči, v určitém okamžiku to již vypadalo, že utkání nabere definitivního směru, avšak trenér Brom opět úřadoval ve střídání hráčů a ti pak na hřišti nechali snad úplně všechno a i díky tomu dospěl zápas do velmi dramatické koncovky, která skončila až stavem 29:27, kdy perfektním blokem ukončil zápas domácí hráč, Rus Dmitry Shestak.

Autor: Štěpán Chvosta

VK OSTRAVA, s.r.o. -VK BENÁTKY n.JIZEROU

K prvnímu vzájemnému zápasu třetího kola základní části v nejvyšší české volejbalové soutěži UNIQA extralize nastoupili proti sobě domácí VK Ostrava, s.r.o. a hosté VK Benátky n.Jizerou. Bylo to utkání se spoustou chyb na podání. Utkání rozhodl čtvrtý set, který byl nejvyrovnanější, a který Ostrava vyhrála díky lepší organizaci obrany.

č.: 17 dne: 29.10.2016 v hod.: 17:00

VK Ostrava,s.r.o. – VK Benátky n.Jizerou 3:1 (25:19, 12:25, 25:21, 27:25)

Rozhodčí: Pecháček L., Grabovský Z., Petrovský P., Capáková K.

Počet diváků: 450

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Biernat, Janků, David, Šmídl, Šulista, Kotas, libero Lex. Střídali: Balon, Dvořák, Vašina.

Hosté: Bartoš, Moník, Dittrich, Sergeev, Němeček, Koláček, libero Sadílek. Střídali: Celerýn, Nesvačil, Vachoušek, Ticháček.

Vyjádření:

Domácí:

Matěj Šmídl (kapitán VK Ostrava, s.r.o.): „Jsem strašně rád za tři body. První dva sety byly o pět, deset míčů z jedné i z druhé strany. Důležitý byl čtvrtý set a hlavně velice těžká koncovka, kterou jsme nakonec zvládli.“

Zdeněk Šmejkal (trenér VK Ostrava, s.r.o.): „Z dnešního utkání jsem spokojený proto, že jsme získali tři body. Máme nyní šedivku s podáním, které nám moc nešlo. Díky dodržení taktických pokynů v obraně, jsme ve čtvrtém setu dokázali těžkou koncovku zvládnout a uhrát celé utkání.“

Hosté:

Pavel Bartoš (kapitán VK Benátky n.Jizerou):  „Dnes jsme udělali strašně moc chyb, nehráli jsme tak jako dva zápasy předtím. Myslím si, že je to hlavně dnes moje chyba, nedokázal jsem se s tím srovnat.“

Pavel Třešňák(trenér VK Benátky n.Jizerou): „Nejhorší je, když skončí utkání a ty máš pocit, že jsi mohl udělat daleko víc, a to je přesně ten případ dnešního zápasu. Pouze ve čtvrtém setu se hrál kvalitní volejbal a koncovku jsme bohužel neuhráli, což rozhodlo.“

Popis utkání:

První set byl přehlídkou zkažených podání a Ostrava si udržovala odskok čtyř, pěti míčů 8:4 a 16:11, poté ještě navýšila vedení na 21:17 a 23:18. Koncovku si Ostrava pohlídala a set ukončila 25:19.

Druhý set byl pro Ostravu jako noc a den. Po sérii vlastních chyb Benátky Ostravě odskočily. Benátky přitlačily na podání a Ostrava nedokázala odútočit. Ostrava hodně prostřídala a mladší hráči trochu zmírnili nástup Benátek, nicméně celkový výsledek 12:25 byl pro Ostravu velmi nepříjemný.

Začátek třetího setu byl jako noc a den oproti druhému setu a Ostrava se dostala do vedení. Ve střední části setu Ostrava díky kill blokům udržela vedení. Ostrava zpřesnila příjem a začalo se jí dařit na servisu a dotáhli set díky hráčům Janků a Šulistovi do výsledku 25:21.

Čtvrtý set byl nejvyrovnanější ze všech setů. Ostrava byla většinu setu ve vedení, i když v koncovce prohrávala 19:20. Koncovka byla vyrovnaná a vypjatá, domácí Ostrava dokázala třetí mečbol využít a po 32 minutách čistého hracího času vyhrála 27:25.

Autor: Ing. Tomáš Zedník

AERO ODOLENA VODA - VSC FATRA ZLÍN

Ke třetímu zápasu UNIQA volejbalové extraligy mužů přijel do Sportovní haly v Odoleně Vodě tým FATRY Zlín. Zlínští podpoření dvěma výhrami, domácí výhrou v Brně – to vše slibovalo, že utkání bude kvalitní. Domácí první set vyhrálo, Zlín srovnal na 1:1 a další dva sety vedl, ale domácí skvěle zvládnutými koncovkami dokázalo sety vyhrávat a tím i celý zápas 3:1.

č.: 15 dne: 29.10.2016 v hod.: 18:00

AERO Odolena Voda – FATRA Zlín 3:1 (25:19, 21:25, 27:25, 25:23)

Rozhodčí: Buchar T., Činátl R.

Počet diváků: 512

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Pajma, Bartůněk, Evandro, Prešinský, Morales, Mauler, libero Kotek. Střídali: Kotrch, Hadrava, Holčík.

Hosté: Porubský, Kostoláni, Česchmánek, Kolář, Hupka, Navláčil, libero Obdržálek Střídali: Motyčka, Přikryl.

Vyjádření:

Domácí:

Richard Mauler (kapitán AERO Odolena Voda): „V dnešním zápase rozhodla bojovnost a výborně hrající střídající hráči a samozřejmě skvělý výkon ukázal Steven Morales.“

Jiří Vojík (trenér AERO Odolena Voda): „Věděli jsme, že Zlín hraje dobře, nicméně doma bychom měli vyhrávat. Vítězství za 3 body samozřejmě bereme, pozitivní na našem vítězství je, že i přes horší začátky ve 3. a 4.setu, jsme úspěšně dotáhli a vyhráli v koncovkách. Chválím celý tým, výbornou práci v útočné fázi předvedl Morales.“

Hosté:

Pavel Kolář (kapitán FATRA Zlín):  „Soupeř lépe podával než my. Tím nás i lépe bránil. Nevím, co více k dnešnímu zápasu říci.“

Roman Macek (kapitán FATRA Zlín): „O vítězství rozhodly koncovky 3. a  4.setu, kde jsme nesmyslně ztratili koncentraci a domácí tam byli lepší.“

Popis utkání:

Do prvního setu vlétlo domácí AERO skvěle hlavně díky výbornému servisu. Hosté hůře přihrávali a domácí uhrávali bodové míče. Stav 8:2 byl zasloužený. Zlín ovšem nesložil zbraně a trpělivou hrou, kdy stahoval bod po bodu, se domácím rychle přiblížil na rozdíl jen dvou bodů. Právě s takovým vedením šlo AERO do druhého technického oddechového času. Po něm oba týmy ztrátovaly, ale koncovka patřila domácím, když několika bloky a uhranými bodovými míči rozhodli o zisku setu.

Do druhého setu však vstoupili lépe hosté, kteří rychle vedli o čtyři body. Domácí se rozjížděli pomaleji, ale v polovině setu dokázali strhnout vedení na svou stranu. Koncovka setu vyzněla lépe pro hostující FATRU, ta díky vítězství dokázala srovnat stav setů na 1:1.

Jak začal druhý set, začal i ten třetí. Zlín rychle vedl a domácí jen těžko drželi krok. Zlín kráčel za vedením v zápase, ale domácí hráči v koncovce začali stahovat náskok svého soupeře. Za mohutné podpory domácích fanoušků, kteří vyburcovali hráče ke skvělým volejbalovým okamžikům, dokázalo AERO otočit stav míčů a vyhrát set, kterým se dostali do vedení 2:1.

Euforie však domácím hráčům nevydržela dlouho. Zlín měl znovu lepší vstup do setu a při prvním technickém oddechovém čase vedl o 4 body. AERO dále hrálo ve vlnách. Dokázalo Zlínské stáhnout, ale hned zároveň zase rychle ztrácet 4 body. Zlín šel do koncovky s vedením o 3 body, ale ani to mu nestačilo. Střídající hráči domácích dokázali stav míčů v setu překlonit na domácí stranu. Zkažený servis hostujícího hráče znamenal pro domácí první matchball utkání při stavu 24:23. Po skvělém servisu kapitána Maulera útočil hostující kapitán Kolář pouze do připraveného bloku a euforie hráčů a i všech diváků mohla vypuknout naplno. AERO totiž dokázalo znovu otočit koncovku a vyhrát celkově 3:1 proti silnému Zlínu.

Utkání znovu provázela skvělá atmosféra, domácí fanoušci zaslouží velikou pochvalu za skvělou podporu za jakéhokoliv stavu. Odměnou jim je vítězství 3:1.

VK DUKLA LIBEREC - VOLLEY TEAM ČZU PRAHA 

Úřadující mistr ČR přivítal v sobotním utkání prozatím poslední tým naší nejvyšší soutěže ČZU Praha.  Dukla dokázala v posledních dvou kolech vždy bodovat, i když ve Zlíně nečekaně klopýtla 2:3. To Pražané získali pouhý jeden set doma v prvním kole s Jihostrojem. Trenér hostů Miroslav Malán se do Liberce rád vrací. Jako trenér Brna dokázal pod Ještědem dokonce v posledním kole 17.3.2012 zvítězit 3:2 (21,19,-17,-23,17) a Duklu připravit těsně o prezidentský pohár. Loni vedl Benátky a právě díky bodu za prohru 2:3  (-21,-19,17,23,-17) udržel Benátky na krásném pátém místě. Ani dnes rozhodně do Liberce nepřijel utkání jenom odehrát. Favorit utkání se dost zapotil, než se mu podařilo na domácí palubovce získat plný počet bodů.

č.: 14 dne: 29.10.2016 v hod.: 18:00

VK Dukla Liberec – Volley Team ČZU Praha 3:1 (25.23, 32:30, 23:25, 25:13)

Rozhodčí: Gall J., Dmejchal M.

Počet diváků: 600

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Správka, Leikep, Kramár, Galabov, Staněk, Janouch, libero: Kopáček. Střídali: Piskáček.

Hosté: Sobek, Šulc, Lohr, Kuboš, Krajčovič, Patočka, libero: Pondělíček. Střídali: Welsh, Hudák, Hykš, Záveský, Kop.

Vyjádření:

Domácí:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): "Výhra za tři body, potvrdili jsme výhru v domácím prostředí. K naší dnešní špatné hře není snad ani co dodat."

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): "Dnes to jsou vybojované tři body. Šli jsme si pro ně, dokázali jsme to, přestože ta hra byla trochu kostrbatá. Důležité tři body jsme získali, takže spokojenost."

Hosté:

Michal Záveský (kapitán Volley Team ČZU Praha): "Myslím si, že jsme začali dobře, trochu jsme se chytli, jak na servisu, tak na útoku. Drželi jsme s Duklou krok, první dvě koncovky jsme si prohráli vlastními chybami. Třetí jsme vyhráli, čtvrtý set byl v režii Liberce, takže tam nebylo, o co hrát."

Miroslav Malán (trenér Volley Team ČZU Praha): "Myslím si, že Dukla dneska hrála špatně, celé ty tři sety nám pomáhala, ale my jsme jim paradoxně vždycky pomohli v koncovkách. Takže ty dva sety, první a druhý, mohly být i obráceně. Pak uhrajeme třetí set a zase, nevím, jestli je to z uspokojení, odejdeme poslední set s čočkou. Myslím si, že jsme tady dneska mohli brát nějaký bod, ale bohužel nemáme nic."

Popis utkání:

Úvod utkání byl velmi vyrovnaný a až do stavu 4:4 se obě družstva pravidelně střídala na podání. Až lišácká smeč domácího kapitána (Aleš Správka) posílá domácí celek za stavu 6:4 do nepatrného náskoku. Po přešlapu útočné lajny domácího smečaře je před prvním TT vyrovnáno (7:7). Po odpočinku i hosté přešlapují při útoku ze zadní zóny a Dukla je v tříbodovém vedení (10:7). Až do druhého TT si domácí hráči hosty bodově udržují těsně pod sebou, ale po útoku Davida Kuboše je vyrovnáno (17:17). V koncovce prvního dějství jsme byli svědky nádherného drama. Hosté ještě za stavu 22:23 vedli o jeden bod (Luboš Kuboš blokem), ale ani to na zisk setu nestačilo. Nepříjemné plachtivé podání (Libor Leikep) znamená přímý bod a zároveň první setbol v prvním setu pro Duklu (24:23). Hned první setbol domácí volejbalisté proměňují. No proměňují, spíš technické provinění Pražanů v podobě nečistého hraní hostů první sadu.

I ve druhém dějství předvedli hosté velmi odvážnou hru na útoku, která jim dovolila držet krok s Duklou až do nejdelší koncovky sobotního večera. Dukla v první polovině setu dokázala získat až tříbodové vedení kvalitním blokem (9:6 Libor Leikep). Po přímém bodu z podání kapitána Aleše Správky již domácí vedou o čtyři body (12:8), ale potom přichází dost chyb na obou stranách, které dovolují rychle srovnat na 14:14. Po vyrovnání přebírají iniciativu hosté a jdou rychle do vedení. Na útoku se daří Šimonovi Krajčovičovi, a když přichází na podání, získává přímý bod, který znamená čtyřbodové vedení ČZU (16:20). Získaný náskok si hosté udržují až do prvního setbolu, který se štěstím získává David Kuboš (21:24). Ani tři setboly v řadě hostům k zisku druhého dějství nestačilo. Zkažené podání ČZU, jedno-blok domácího nahrávače (Jakub Janouch) a aut Šimona Krajčoviče, znamená, že je vyrovnáno. Hosté si v těchto fázích vůbec nevěřili a když Lubomír Staněk zastavuje vysokým blokem další útok ČZU, máme tu setbol na straně Dukly (25:24). Řada zkažených podání na obou stranách na posouvá skóre, a když rozhodčí posoudí další nečisté hraní domácímu hráči, setbol se naklání na stranu Prahy (27:28). Až za stavu 31:30 získává Honza Galabov tvrdou smečí setbol domácím. Ten je již posledním v druhé sadě. Nádherný dvojblok (Lubomír Staněk – Jan Galabov) zastavuje tvrdou smeč Pražanů a Dukla se ujímá vedení 2:0 na sety.

Až ve třetím setu se hostům podařilo získat alespoň dílčí úspěch v podobě setu. Ale nebylo to vůbec snadné. Ještě před prvním odchodem k TT se více diskutuje než hraje. Řada sporných míčů a žlutá karta na straně domácích nebyla pěknou vizitkou pro kompletní juniorskou reprezentaci v hledišti. Ale to k volejbalu patří. Ještě před druhým TT byl stav vyrovnaný (15:15) a kdo získá třetí set by si nikdo nedovolil tipnout. Po time ale hosté začínají mít více ze hry. Opět velmi riskují na útoku a také na podání a dostávají se do dvoubodového vedení, které si udržují až do úplné koncovky. Až dva útoky Pražanů do autu rychle stav na ukazateli srovnávají (22:22). Tentokrát ale k dramatické koncovce nedošlo. Přešlap útočné čáry při útoku ze zadní zóny dovoluje hostům získat lacino první setbol (22:24). První setbol si hosté kazí zkaženým podáním, ale druhý již s dávkou velkého štěstí proměňují. Marek Šulc z hlavního kůlu se prosadil přes liberecký dvojblok a utkání nám posunul do čtvrtého setu.

Až ve čtvrtém dějství vystrčil Liberec své drápy a hostům prakticky nedovolil nic. Hned v úvodu se na podání vyznamenává Libor Leikep (2:0). Před prvním TT čtvrté sady útočí David Kuboš třikrát za sebou do autu (7:2) a máme tu pětibodové vedení Dukly. Až po vystřídání univerzálních hráčů na straně hostů (Davida Kuboše střídá Daniel Hykš) se hra malinko vyrovnává, ale tři bloky před druhým TT (Lubomír Staněk a Jakub Janouch) zvyšují vedení na příjemných 16:8 z pohledu Dukly. Po time se obraz hry nemění, a když již domácí vedou o deset bodů (18:8), zastavuje trenér Pražanů Miroslav Malán hru oddechovým časem. Získaný náskok si již Dukla pohlídala a po ukázkovém dvojbloku (Libor Leikep – Aleš Správka) tu máme první mečbol utkání (24:12). První hosté odvrátili, ale druhý již proměňuje domácí kapitán Aleš Správka technickou smečí do odkrytého pole soupeře a domácí získávají důležité tři body.

Autor: Zdeněk Šolc

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018