12.11.2016

Kolaps mistrovského Liberce, dlouhý tiebreak ve Zlíně i další výhra Kladna!

Velmi překvapivým výsledkem skončil duel mistrovského Liberce v souboji s Odolenou Vodou, která na severu Čech zvítězila jasně ve třech setech. Napínavý duel viděli diváci ve Zlíně, kde se představila Příbram. Tam musela rozhodnout o vítězi až zkrácená hra, kterou získali pro sebe Středočeši poměrem 29:27! Z další výhry se raduje i Kladno, které po vítězství 3:0 nad Karlovarskem zakotvilo v čele tabulky.

VK DUKLA LIBEREC – AERO ODOLENA VODA

V šestém kole se na liberecké palubovce střetla družstva, která vždy v základní části spolu hrají velmi vyrovnaně a tipnout si předem na vítěze by bylo velmi riskantní. Například v sezóně 1014/2015 dokázala Dukla celou základní část jenom vítězit a až těsně před koncem před play off podlehla právě na AERU 3:1. Ne jinak tomu bylo i dnes. Favoritem utkání byla Dukla Liberec, ale výsledek dopadl naprosto obráceně. Dokonce Dukla doma podlehla bez zisku setu, a to se naposledy v Liberci stalo 28.10.2013 se Zlínem - 0:3 (-18,-23,-17) za 80 minut.

č.: 36 dne: 12.11.2016 v hod.: 18:00

VK Dukla Liberec – AERO Odolena Voda 0:3 (25:27, 15:25, 22:25)

Rozhodčí: Záhorcová K./Grabovský Z.

Počet diváků: 720

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janouch, Správka, Leikep, Kramar, Galabov, Staněk, libero: Kopáček. Střídali: Patucha, Kunc, Ducháč.

Hosté: Pajma, Bartůněk, Evandro, Prešinský, Morales, Mauler, libero Kotek. Střídali: Kotrch, Hladík.

Vyjádření:

Domácí:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): "Dnes jsme nezvládli ani jeden začátek setu, vždycky nám ujeli. My jsme to pak dotahovali. Opět jsme se trápili na příjmu podání. Přijde mi, že ze všech balonů, co jsme čapli, jsme jich málo dohráli. Odolka dnes hrála koncentrovaně a bez chyb. My jsme jich zase vytvořili spoustu. Gratuluji AERU k vítězství."

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): "Dnes jsme tahali za kratší konec celý zápas. Úplně nám vypadli dva hráči ze sestavy špatným výkonem a bohužel už jsme je neměli, jak nahradit. Odolka dnes hrála dobře celé utkání, takže si zasloužila vyhrát."

Hosté:

Richard Mauler (kapitán AERO Odolena Voda): "Myslím si, že v dnešním zápase jsme předvedli dobrou hru na obraně a na servisu, a to dnes asi rozhodlo. Tlačili jsme soupeře na servisu a docela dost míčů jsme ubránili a následně i odútočili. Předvedli jsme bojovný výkon, jsme rádi za 3 body z venku a z Liberce obzvlášť."

Jiří Vojík (kapitán AERO Odolena Voda): "Jsem spokojený, protože jsme v Liberci vyhráli 3:0. Myslím si, že jsme dnes lépe útočili, a to naše nasazení, se kterým máme často problémy, tak bylo dnes dobré. Líbil se mi projev i výsledek."

Popis utkání:

Aero do utkání vletělo přímo tryskovou rychlostí a od úvodních míčů si získávalo velmi solidní náskok. Kvalitní obrana na síti (Radoslav Prešinský – 0:2) a hlavně odvážný a tvrdý útok z velké výšky (Evandro de Souza – 2:5) slaví úspěch. Přesto za stavu 5:5 je vyrovnáno (do autu Steven Morales a nahrávač Luboš Bartůněk špatná nahrávka). Po prvním technickém time Aero opět přidává na obrátkách a postupně bodově ujíždí až na 7:11 z pohledu Dukly (Radoslav Prešinský blokem – 5x bodový blok v utkání). I napodruhé se Dukle daří srovnat s hosty krok, a když zaúřaduje nejzkušenější hráč Dukly (Lubomír Staněk) na síti, je vyrovnáno (14:14). Až po druhém TT se hostům začíná opět dařit na útoku a v obraně a výsledkem je velmi solidní náskok v samotné koncovce (19:23). Potřetí v prvním setu se domácím volejbalistům s hosty srovnat krok. Nyní se na bloku vyznamenala dvojice Jan Galabov a Lubomír Staněk (23:23). Tvrdé a umístěné podání (Filip Kramar) hosté jen stěží přijímali a první sada nám končí pěkně dramatickou koncovkou. Po zkaženém podání tu máme první setbol utkání, ale i na druhé straně Steven Morales kazí své podání a je vyrovnáno. Až třetí svůj setbol AERO proměňuje (blok Radoslav Prešinský) a ujímá se vedení 0:1 na sety.

Po prohrané koncovce jako by na domácí volejbalisty padla zimní únava. To hosté posíleni získanou koncovkou, na co sáhli, všechno jim vyšlo a výsledkem byl od úvodních míčů propastný bodový rozdíl (0:3, 3:9, 6:14, 9:19) a za stavu 10:21 to bylo dokonce o jedenáct bodů. Takový záporný rozdíl zde na Dukle nepamatuje snad nikdo. No a jak to nakonec ve druhém setu dopadlo. Po zkaženém podání Dukly hosté zadarmo získají za stavu 14:24 první setbol této sady. První setbol Dukla odvrací, když se na třikrát prosazuje z vedlejšího kůlu univerzál Dukly. Ale druhý setbol již hosté proměňují (blok Radoslav Prešinský) a jsou jediný set od vítězství v utkání.

Až ve třetím setu se v úvodu osmělila Dukla, respektive reprezentační nahrávač Jakub Janouch a dvěma čistými esy přesně do růžku čárového rozhodčího zvyšuje na 2:0. Třetí bod rychle přidává Adrian Patucha z hlavního kůlu (3:0). Ale to je na chvilku ze strany Dukly vše. Již za stavu 4:5 jsou hosté zpět ve vedení (eso Evardo de Souza Brazilec a jedno-blok Steven Morales Portoričan). Přetahovaná o každý bod a konečně volejbal, na který se dá chvilkami dívat, pokračuje až do prvního TT třetí sady. Před odpočinkem Dukla dokonce o bod vedla (7:6 2x z hlavního kůlu Dominik Ducháč) ale po odpočinku začínají svěřenci Jiřího Vojíka pomalu Dukle bodově ujíždět. Vinu na tom má dvakrát nečisté hraní Dukly v poli (tažený míč při odbytí přes sít a nečistá nahrávka z pole – 9:11). Naposledy se v utkání Dukla dostává do bodového vedení za stavu 13:12 (Libor Leikep z první trestal). Potom se ale hra domácích hráčů hroutí snad na všech postech a hosté začínají rychle zvyšovat svůj náskok (13:15, 17:20 – trojblok, 19:23 eso Evardo de Souza). Dukla výborným polem a tvrdě na útoku dokáže snížit na rozdíl dvou bodů (Adrian Patucha z vedlejšího kůlu – 21:23), ale další technická chybička (dotek sítě) dovoluje AERU získat první mečbol utkání. Až druhý mečbol hosté proměňují (kapitán Martin Mauler z hlavního kůlu) a překvapení je na světě. Favorit prohrává bez zisku setu a ve středu ho čeká liga mistrů až ve Finsku (Tiikerit Kokkola). Utkání ligy mistrů můžeme sledovat na Laola1.tv od 18:30 hodin místního času (+1 hodina). Odveta LM je přímo v hale Dukly v neděli 20.11.2016 od 18:00 hodin.

Autor: Zdeněk Šolc 

VSC FATRA ZLÍN – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

V dnešním zápase potřebovali domácí borci získat body. V dramatickém, na chyby bohatém utkání, se jim to příliš nepovedlo. Získaný jeden bod jim v tabulce moc nepomohl.

č.: 33 dne:  12.11.2016 v hod.: 17:00

VSC Fatra Zlín  –  VK EURO SITEX Příbram 2:3 (23:25, 25:18, 25:20, 20:25, 27:29) 

Rozhodčí: Buchar T., Činátl R.

Počet diváků: 380

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Porubský, Kostoláni, Čechmánek, Kolář, Hupka, Navláčil, libero: Bláha. Střídali: Motyčka, Přikryl.

Hosté: Böhm, Shestak, Renovica, Poikela, Mach, Palgut, libero: Juračka. Střídali: Kuchař, Kupilík, Rychetský, Mikulenka.

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Kolář (kapitán Fatra Zlín): „Z naší strany to byl velmi nepodařený zápas. Nakupili jsme velmi mnoho chyb."

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): „Dnes jsme zmařili šanci na 3 body, když jsme úplně vypadli ze hry ve 4. setu za stavu 19:14.“

Hosté:

Martin Böhm (kapitán VK Příbram):  „První 3 sety jsme nehráli dobře a vypadalo to na prohru. Díky nezměrné bojovnosti jsme se dostali zpět do zápasu a díky střídajícím hráčům (Kuchař a Mikulenka) jsme se mohli radovat z vítězství.“

Martin Kop (trenér VK Příbram): „První tři sety jsme prospali, pak jsme se zvedli, ale díky domácím, často chybujícím hráčům, jsme utrpěli vítězství.“

Popis utkání:  

První set byl jako na houpačce. Do prvního TT vedli hosté o dva body. Potom zase domácí 11:9 a 13:10, aby v druhém TT prohrávali 15:16. Od stavu 19:19 se hosté dostali dovedení a brali ho 23:25.

Druhý set rozehráli domácí podstatně lépe a ujali se vedení 4:1. Pak sice hosté srovnali na 6:6, ale v prvním  TT opět vedli 8:6. Hostů se podařilo ještě srovnat na 10:10, ale domácí znovu kontrovali  16:11 a do koncovky šli s luxusním náskokem 20:14, který bezpečně udrželi až do konce setu 25:18.

Ve třetím setu domácí znovu dobře začali 6:1 a v průběhu celého setu nepustili hosty k žádnému vedení. V koncovce dvakrát domácí dobře zablokovali a vyhráli 25:20.

Čtvrtý set byl ze strany hostí jako v říši snů a pravděpodobně byl setem zlomovým. Domácí pokračovali v dobrém výkonu až do stavu 19:14. Pak nastoupil na podání hostující Kuchař a výbornou plachtou rozhodil domácí obranu až do stavu 19:21. Flustrovaní domácí borci již nenašli odpověď a prohráli 20:25.

Pátý rozhodující set byl doslova infarktní. Domácí vedli již 6:3, ale hosté se nevzdali a v koncovce šli do vedení 14:12. Domácí snížili blokem Navláčila a následný útok Renovici do autu znamenal stav 14:14. Pak na obou stranách bylo nesčetné množství matchbolů a až za stavu 27:28 se to hostům povedlo a mohli slavit.

Autor: Ivan Dostál

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA – VK OSTRAVA, s.r.o.  

V sobotu 12.11. přijeli do pražské haly hráči VK Ostrava, s.r.o., kteří mají na kontě z pěti odehraných zápasů čtyři vítězství, zatímco Pražané jen dvě. Z minulého víkendu si ale Pražané odvezli z Karlových Varů cenné tři body a mají druhé vítězství v řadě a tudíž se nedá jasně říci, kdo je favoritem zápasu. Vyhrají Pražané i dnes a prodlouží svojí sérii na tři vítězství v řadě  nebo si Ostravští odvezou body domů? 

č.: 34 dne: 12.11.2016 v hod.: 18:00

Volley Team ČZU Praha – VK Ostrava, s.r.o. 2:3 (12:25, 26:24, 27:25, 28:30, 14:16)

Rozhodčí: Hudík M., Horký P.

Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sobek, Šulc, Hudák, Kuboš, Krajčovič, Patočka, libero: Pondělíček. Střídali: Záveský, Hykš, Lohr, Welsh.

Hosté: Šulista, Šmídl, Kotas, Janků, Biernat, Lach, libero: Lex Střídali: David, Balon.

Vyjádření:

Domácí:

Záveský (kapitán Volley Team ČZU Praha): „Těžko se mi hledají slova. Škoda koncovky čtvrtého setu, kterou kdybychom vyhráli, tak máme tři body. Takhle se musíme spokojit s bodem jedním.“

Malán (trenér Volley Team ČZU Praha): „Dnes jsme Ostravu potrápili, ikdyž se nám v určitých chvílích nedařilo na příjmu, který paradoxně rozhodl jak první set, tak poslední dva sety. V koncovkách druhého a třetího setu jsme měli štěstí na naší straně. V přeposledním a posledním setu sedlo štěstí na Ostravu. Na vítězství jsme měli, ale sami jsme si to neuhráli.

Hosté:                                                       

Šmídl (kapitán VK Ostrava, s.r.o.): „Přijeli jsme se pro tři body, ale jsme opravdu rádi za dva. Praha ukázala, že se s nima v téhle sezóně musí počítat. I potom co předvedli minulý víkend proti Varům. Dnes se nám nepovedla koncovka druhého setu. Nechali jsme Pražany rozehrát a myslím, že můžeme být rádi za dva body.“

Šmejkal (kapitán VK Ostrava, s.r.o.): „Výborné utkání pro diváky. Jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce. V tie-breaku už to bylo jen o štěstí, které jsme měli dnes více. Praha měla dnes na vítězství také, ale šťastnější jsme byli my.“

Popis utkání:

Vstup do zápasu se domácím vůbec nepovedl. Pvní míč od soupeře a hned eso. Podobné to bylo po celý první set, kdy hosté kvalitně podávali a domácí hráči se prali s přihrávkou. V půlce setu byla vystřídána půlka základní šestky, ani to bohužel nepomohlo a hosté vyhrávají první set v poměru 25:12.

O druhý set byla velká bitva již od samotného začátku. Hráči obou týmů se předháněli, kdo dá lepší servis. Krásné servisy střídala výborná obrana na sít obou týmů. Domácí si v počátku udělali mírný náskok, o který v průběhu setu přišli. Do koncovky sety šli za stavu 18:14 a už vše vypadalo, že domácí dotáhnou set do vítězného konce. Ostrava však ještě zabrala a set obrátila. Šťastnější ale i tak byli domácí a vyhrávají 26:24.

V třetím setu se skóre přelévalo ze strany na stranu. Jednu chvíli vedl tým domácích, ve chvíli druhé tým hostí. Vyrovnaná bitva vyústila do tří matchballů domácích, které bohužel neproměnili a hosté tak vyrovnali na 24:24. Přetahovaná opět vyzněla lépe pro domácí, kteří vítězí v setu 27:25.

Čtvrtý set byl obdobou druhého a třetího setu. Velká bitva o každý míč byla vidět v každé výměně. Domácí měli v průběhu celého setu lehce navrh. Do koncovky ale šli s matchballem hosté. Velké přetahovaná o každý bod eskalovala a vyústila v eso hostujícíco Balóna na domácího Krajčoviče. Hosté vítězí 30:28.

V pátem setu je vidět, že si hráči nedají opravdu nic zadarmo. Každý chce urvat bod ze zápasu na svojí stranu. To se podařilo týmu hostí, kteří po výborném servisu o pásku získávají vítězný bod v pátem setu a i v celkovém zápase vítězí 3:2 na sety.

Autor: Mgr. Richard Dupal

KLADNO VOLEJBAL CZ - ČEZ KARLOVARSKO

Souboj dvou vedoucích týmů byl reprízou loňského vyrovnaného čtvrtfinále extraligy a opět nabídl dramatickou podívanou.Kladenští dosud prohráli pouze v prvním kole se Zlínem a od té doby své soupeře válcují bez ohledu na jejich jména. Set ztratili jen v posledním domácím utkání s Libercem, zato v minulém kole zvítězili na palubovce Odoleny Vody 3:0. Karlovarsko letní odchod Džavoronoka nahradilo zkušeným Zmrhalem, který má reprezentační parametry. Vedle něj nastupuje vynikající přihrávač Hudeček, bývalý kapitán reprezentace s výbornou levou rukou a dlouhou kariérou v kvalitních zahraničních klubech.

č.: 35 dne: 12.11.2016 v hod.: 18:00

Kladno volejbal cz – VK ČEZ Karlovarsko 3:0 (25:18, 25:17, 25:20)

Rozhodčí: Renčín K., Kubinec J.

Počet diváků: 650

Sestavy (od zóny I):

Domácí: van Haarlem, Hietanen, Trojan, Křesťan, Hýský, Zajíček, libero: Sparidans. Střídali: Dillien.

Hosté: Sukuba, Mochalski, Zmrhal, Treial, Končal, Hudeček, libero: Pfeffer. Střídali: Štefko, Málek, Kriško.

Vyjádření:

Domácí:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): "Jsem rád, že jsme uhájili domácí tvrz a získali 3 body. Moc děkuji fanouškům za podporu. Jsem také rád, že jsme potvrdili výkony z předchozích kol a zápasů."

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): "Bylo to další utkání proti jednomu z největších favoritů soutěže a jsem rád, že jsme ho odehráli koncentrovaně, udrželi kvalitu a myslím, že zaslouženě bereme 3 body."

Hosté:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): "Řekl bych, že jsme nezačali blbě, ale udělali jsme spoustu chyb na bodových balónech a tím jsme nedostali Kladno pod tlak. Momentálně je vidět, že to Kladnu šlape a věří si. Gratuluji soupeři k výhře."

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): "Nezačali jsme špatně, do stavu 8 jsme měli 4 bodové situace, které jsme neproměnili, ale navíc jsme udělali přímou chybu. Pak už nás domácí nátlakovou a trpělivou hrou nepustili do zápasu."

Popis utkání:

Úvodní set byl dlouho vyrovnaný, obě družstva se pozorně bránila na síti, ale postupem času to byli domácí, kteří přesně využívali chyb ve hře hostí a hlídali si náskok až do koncovky setu.

Druhé dějství mělo podobný průběh. I přes změny v sestavě hostí. Kladenští hráči doslova vydřeli několik zdánlivě ztracených míčů a před koncovkou znovu definitivně odskočili ve vývoji skóre a také druhý set bezpečně dotáhli do vítězství. V třetím setu se po vyrovnaném úvodu dostalo Karlovarsko na delší dobu do vedení, ale okolo druhého technického timeoutu zavelel k obratu Křesťan a v euforickém závěru už domácí tým nepřipustil žádné komplikace a dovedl zápas do hladkého třísetového vítězství.

Přes pět stovek diváků ve sportovní hale tleskalo vynikajícímu volejbalu. Kladno, tak jak je u něj již dobrým zvykem, přehrálo soupeře především obrovskou bojovností. Žádný míč nebyl pro hráče v modrých dresech ztracený a pokud došlo v utkání na delší výměnu, body pokládali zpravidla domácí. Ti téměř nechybovali dokonce ani na servisu nebo na blocích, bolavých místech minulých utkání. Jestli někoho z kladenských vyzdvihnout, pak spolehlivého Hietanena, Zajíčka na bloku, van Haarlema na přihrávce nebo Křesťana na smeči. Pozadu nezůstali například Trojan na servisu nebo Hýský jak na útoku, tak na přihrávce, kterou samozřejmě režíroval Sparidans.

Autor: Anna Earl, Jan Murárik

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018