18.3.2018

Kolotoč čtvrtfinálových zápasů play-off UNIQA Extraligy mužů se rozjíždí!!!

V pondělí odstartuje play-off UNIQA volejbalové extraligy mužů 2017/18 prvními čtvrtfinálovými zápasy. Některé dvojice byly známy již před časem, ale o posledních se rozhodlo až v sobotu. Potvrdí „silná čtyřka“ roli favoritů nebo dojde k nějakému překvapení?

Obhájce loňského titulu Jihostroj České Budějovice nastoupí proti Ústí nad Labem, které si svou účast v play-off vybojovalo dvěma výhrami v předkole nad pražským ČZU. My jsme samozřejmě s  prvním místem po dlouhodobé části spokojeni. Cením si ale nejvíce toho, že jsme i přes několik zranění a nemocí, dokázali všechny zápasy (a vlastně i všechny sety) odehrát bez výkyvů. To svědčí o velké vyrovnanosti našeho kádru,zhodnotil základní část trenér Jihostroje René Dvořák. Že nastoupí proti Ústí se Jihočeši dozvěděli až v sobotu – den a půl před prvním zápasem. „Vyloženě na soupeře jsme se v tréninku nemohli moc připravovat. Snažili jsme se proto vyladit určité činnosti naší hry a doléčit všechny marody,“ dodal.

Na konkrétního soupeře se nemohla připravovat ani Dukla Liberec. Nakonec přivítá Ostravu, která si postup do elitní osmičky vybojovala až ve třetím rozhodujícím zápase předkola play-off, kdy zvítězila doma nad Zlínem. Toto utkání můžete sledovat v přímém přenosu na ČTsport.

Další dvojici tvoří Kladno a Příbram. Ve středočeském derby jsou papírovým favoritem hráči Kladna, ale letošní vzájemné zápasy ukázaly, že to s příbramskými kocoury nebudou mít vůbec jednoduché.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří týmy Karlovarska a Brna. „Základní část hodnotíme pozitivně, výkonnostně jsme hráli relativně stabilně. Mrzí nás nula výher v domácím prostředí proti týmům ze silné čtyřky. Příprava probíhala dle předpokladů, systém play-off (týden volna před rozhodujícími duely) je správným řešením. Soustředíme se zatím jen na čtvrtfinále, čeká nás velmi silný soupeř z Brna a proto se musíme připravit na tuhé souboje,“ zní před pondělním duelem z karlovarské lavičky. Brněnský trenér Ondřej Marek nastínil, jak probíhala příprava na čtvrtfinálovou sérii s Karlovarskem. „Naše tréninky v posledním týdnu byly kratší a intenzivnější a bylo jich o něco méně. V tom budeme pokračovat i teď. Pečlivě také studujeme zápasy našeho soupeře, abychom se na něj připravili co nejlépe a pokusili se ho zaskočit.“  A s odhodláním dodává: „Nejsme sice favorité, ale jdeme do čtvrtfinále vyhrát. Všude zaznívá, že play-off je jiná soutěž. Myslím si, že ve Varech navíc bude na hráče veliký tlak, protože už několikátou sezónu po sobě nezískali medaili. Jestli chceme pomýšlet na úspěch, tak je to hned o prvním zápase. A my uděláme všechno pro to, abychom ho zvládli a odvezli si z Varů domů výhru.“

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018