25.4.2015

Liberec se po dvanácti letech dočkal titulu v extralize mužů!!! 2014/15

 

VK Dukla Liberec - VK Jihostroj České Budějovice 3:0 (14,21,20)

Rozhodčí: Martin Hudík a Jan Krtička

Počet diváků: 2500

Domácí: Aleš Správka, Libor Leikep, Adrian Patucha, Tomáš Kriško, Lubomír Staněk, Jakub Janouch,Libero: Václav Kopáček
Střídali: -

Hosté:  Petr Zapletal, Petr Michálek, Radek Mach, Michal Kriško, Jan Kuliha, Vladimír Sobotka, Libero: Robert Hupka
Střídali: Tomáš Fila, Filip Habr, Martin Pleva

Dukla Liberec dokázala před ministrem obrany zvítězit v pátem finálovém utkání a po 12-ti letech se raduje z titulu mistra ČR. Před rekordní návštěvou zahrála naprosto suvereně ve všech třech setech a scela zaslouženě ovládla letošní finále extraligy.

Velice slušne začala Dukla a po třech blocích (postupně Libor Leikep, Lubomír Staněk a Aleš Správka) se ujímá vedení před prvním TT 8:4. Bodík navrch přidává z hlavního kůlu Tomáš Kriško, ale na druhé straně dochází k nešťastnému zranění u jeho jmenovce (12:7 - noha). Po dvou blocích Lubomíra Staňka odchází Dukla k druhému TT s náskokem 16:9. To vše při dělovém podání Tomáše Kriška (111 km/hod.). Dukla hraje opravdu s chutí a za stavu 20:12 tu máme první klasický time hostí a za stavu 22:13 druhý. První setbol přichází po esu Libora Leikepa (24:13). Hosté snižují (Tomáš Fila), ale druhý již Dukla proměňuje dvojblokem (Adrian Patucha a Lubomír Staněk).

Druhý set začíná stejně. Libor Leikep rychlíkem zvyšuje na 2:0 a po bloku Jakuba Janoucha již domácí vedou 7:2. Za stavu 11:5 se do hry vrací Michal Kriško (naštěstí zranění nebylo vážné), když střídá Martina Plevu, který atmosféru v LB vůbec nezvládl. Po vystřídání se hra obou celků malinko srovnává, ale Dukla si udržuje získaný náskok a pomalu kráčí k zisku druhé sady. Sice hosté v druhé polovině setu se rychle přibližovali (18:16 time domácí) při podání Sobotky, přesto závěr patřil Dukle. Po čistém esu (Aleš Správka) tu máme první setbol (24:19). Hosté blokem získávají dva body,ale po tvrdé smeči Tomáše Kriška, který rozráží blok tu máme důležitý 25. bod a domácí již  jsou jediný set od titulu.

Třetí sada začala velice vyrovnaně. Dokonce za stavu 5:6 se hosté poprvé v dnešním utkání dostávají do vedení (Radek Mach zablokoval zalívku Dukly). Po jednobloku se Dukla vrací do vedení (Libor Leikep – 7:6). Eso Aleše Správky posílá Duklu do vedení (9:7), ale i hosté dobře podávají a po esu Filipa Habra jsou zpět ve vedení (9:10). Dokonce se hosté dostávají do dvoubodového vedení, když Jan Kuliha se prosazuje z hlavního kůlu (12:14), ale potom stejný hráč míří do autu a Dukla se vrací do vedení, které již nepouští. Dokonce za stavu 22:17 již vede o krásných pět bodů, ale hosté se nevzdávají a při podání Vladimíra Sobotky se přibližují na dva bodíky (22:20). Po oddechovém čase, který si vyžádal trenér domácích Michal Nekola se konečně Dukla prosazuje na útoku a po bloku Tomáše Kriška získává první mečbol utkání (24:20). Hned první mečbol proměňuje kapitán domácích tvrdým podáním (Aleš Správka – 101 km/hod.) a je konec letošního ročníku. Dukla se raduje z titulu a zlatých medailí a hostům se na krku třpytí stříbrné medaile.

Domácí
Kapitán Aleš Správka: "Jsme velmi rádi, že jsme vyhráli. Je to obrovský úspěch pro liberecký volejbal. Myslím si, že jsme byli v celé finálové sérii prostě lepší. Od začátku, od prvního míče, jsme šli za vítězstvím. Chtěli jsme tu zlatou medaili asi o trošíčku víc než Jihostroj. Hráli jsme pořád v obrovském nasazení a můžu jenom dodat, že štěstí potom přeje připraveným."

Trenér Michal Nekola: "Zaprvé musím poděkovat fantastickým divákům, kteří nás od prvních míčů doslova hnali za vítězstvím. Potom se hraje úplně super. Myslím si, že jsme byli v celé finálové sérii lepší  a zaslouženě jsme vyhráli."

Hosté
Kapitán Filip Habr: "
Přesně chápu jak na tom Liberec je. My jsme v této eufórii hráli loni. Na co jsme sáhli, to se nám podařilo a nyní to tak měl Liberec. Letos jsme si ty role vyměnili. Liberci gratuluji a přeji jim aby si to pořádně užili, čekali na ten titul hodně dlouho."

Trenér Jan Svoboda:
 "Za prvé musím pogratulovat Liberci. Prostě v letošní finálové sérii byl lepší a my jsme tahali za kratší konec. Myslím si, že vítězství Liberce je zasloužené. Přestože jsme se snažili, tak musím uznat, že soupeř zaslouženě vyhrál."

Zdeněk Šolc

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018