2.2.2016

Liberecká Dukla excelovala na bloku i na servisu a udolala Brno 3:1

Dohrávka 16. kola nejvyšší domácí soutěže UNIQA extraligy mužů nabídla nejočekávanější duel ze špičky tabulky, ve kterém Brno hostilo mistrovský Liberec. Jasnou převahu na servisu prokázali hosté již od počátku utkání a dokázali si udržet v prvních dvou setech jasný náskok nad domácím celkem. Druhá polovina utkání nebyla už tak jednoznačně v režii liberecké Dukly, ve třetím setu domácí zvítězili, což dalo divákům naději ke srovnání výsledku. K tomu ale bohužel nedošlo, protože liberečtí opět prokázali větší sehranost, zkušenost a herní vyzrálost. Čtvrtý set i celý zápas dovedli zaslouženě k vítěznému konci. Brno tak poprvé v této sezóně utrpělo porážku v domácím prostředí.

Volejbal Brno – VK Dukla Liberec 3:1 (15:25,17:25,25:21,21:25,)

Rozhodčí: Buchar, Fink

Počet diváků: 720

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sukharev, Klapal, Haník, Hrazdira, Pražák, Goodell, libero Castello. Střídali: Muroň, Zmrhal, Licek, Smrčina.

Hosté: Kriško T., Staněk, Janouch, Správka, Leikep, Patucha, libero Kopáček. Střídali: Galabov, Vencovský

Vyjádření:

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbalu Brno): Rozhodujícími činiteli dnešního zápasu bylo podání a útok, ve kterém nás Liberec jednoznačně předčil. Snažili jsme se najít recept na jejich hru, ale nedokázali jsme přiměřeně odpovědět. Díky Markovi Zmrhalovi jsme vyhráli třetí set, ale Dukla dnes byla výrazně lepší.

Ondřej Marek (trenér Volejbalu Brno): „Liberec ukázal svou sílu na podání a útoku. Ve dvou setech byl úspěšnější, my jsme se ve třetím setu zvedli, ale převahu se nám nepodařilo udržet. Ve čtvrtém setu se opět ukázal herní důraz a větší sehranost družstva liberecké Dukly.“

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Dnes jednoznačně v tomto utkání rozhodl servis, od kterého se následně odvíjela i obrana. Alfou a omegou bylo podání v průběhu celého zápasu.

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „V tomto utkání jsme byli ve všech herních činnostech lepší. Převahu jsme měli hlavně na servisu a útoku. Věděli jsme, že Brno doma ještě neprohrálo. Proto klukům musím poděkovat, protože jsme nastoupili od začátku koncentrovaně a dokázali jsme to vydržet až do konce.

Popis utkání:

S napětím očekávané utkání Brno – Liberec se díky excelentnímu podání hostů vyvíjelo od začátku v neprospěch domácích. Liberecký Kriško dosáhl v servisu nebývalé kvality a v prvním setu dostali hosté brněnské hráče pod výrazný tlak. Převahu vyjádřil desetibodový rozdíl první sady (15:25).

Ve druhém setu se opakoval průběh prvního, hosté nedovolili domácím více než 17 bodů. Díky dobrému útoku v kombinaci s perfektní obranou prokázala liberecká Dukla vyšší herní kvalitu, a šla do jasného vedení 2:0 na sety.

Díky zvýšenému úsilí Brna v domácím prostředí a zlepšenému příjmu a útoku dosáhli brněnští hráči ve třetím setu mírné převahy. Trenér Volejbalu Brno Ondřej Marek zařadil do sestavy na post smečaře Marka Zmrhala, a vhodným prostřídáním dalších hráčů se zlepšila úroveň hry. Zakončili sadu ve svůj prospěch poměrem 25:21. Brněnské publikum v této chvíli doufalo, že ve čtvrtém setu se Brno pokusí srovnat výsledek na 2:2 na sety, a bude následovat tie-break. K tomu ale nedošlo.

Hráči Volejbalu Brno usilovali o udržení převahy a zvýšení dramatičnosti utkání i ve čtvrtém setu. Ovšem průběh sady prokázal větší sílu, herní zkušenost a vyzrálost libereckých hráčů, kteří díky úspěšnějšímu útoku a podání tento set, a tím i celé utkání, dotáhli k vítěznému konci.

Závěrem nutno říci, že výraznou herní postavou a hráčem utkání byl vyhlášen liberecký blokař Lubomír Staněk, který i přes vysoký hráčský věk předvedl v klíčových momentech utkání opět výborný výkon.

 

Autor: Michaela Kedroňová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018