10.12.2018

Mistr padl i potřetí za sebou, tentokrát na palubovce Kladenských Orlů

V  dohrávce 11. kola UNIQA volejbalové extraligy mužů 2018/19 zavítal loňský mistr VK Karlovarsko na horkou půdu kladenské haly. Hrál se vyrovnaný volejbal, všechny sety skončily nejtěsnějším rozdílem dvou bodů.

Ve šlágru 11. kola UNIQA extraligy přivítalo domácí Kladno hosty z Karlovarska. Ty chtěli prolomit sérii dvou proher, které utrpěli s Příbramí a Ostravou. Speciální zápas prožíval Daan Van Haarlem, který na Kladně dříve působil. Nizozemský nahrávač nebude na návrat do středních Čech vzpomínat pozitivně, jelikož zde jeho tým prohrál 1:3.

č.: 61 dne: 10. 12. 2018 v hod.: 20:15        

Kladno volejbal cz – ČEZ Karlovarsko 3:1 (23:25, 26:24, 27:25, 25:23)

Rozhodčí: Renčín K., Krtička J.

Počet diváků: 243

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Marel, Zajíček, Vemič, Habr, Sobotka, Hýský, libero Moník. Střídali: Vostárek, Blažek, Wallisch

Hosté: O´Dea, Haarlem, Patočka, Rejlek, Zmrhal, Hudeček, libero Pfeffer. Střídali: Vašina, Penrose, Beer, Džavoronok

Vyjádření:

Domácí

Tomáš Hýský (kapitán Kladno volejbal cz):Fantastické cenné vítězství. Ne vždy se podaří porazit Karlovarsko, poslední dvě sezóny mají kvalitní tým. Dělali jsme hodně nepřesností a začátky setů tomu odpovídaly. Bojovností jsme se vrátili do zápasu, což ohromně oceňuji. Chci pochválit kluky z lavičky, kteří nám při příchodu na hřiště hodně pomohli. Děkuji také divákům, že se našli cestu do haly i v tuhle pozdní hodinu na televizní utkání."


Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): Dnes to byl obrovský boj. Zápas jsme nezačali vůbec dobře, ale následně jsme se semkli a zápas dotáhli do vítězného konce.“

Hosté

Ondřej Hudeček (kapitán ČEZ Karlovarsko):. „Gratulace Kladno. Musíme se zamyslet nad naší hrou. Chybí nám sebedůvěra v důležitých momentech, což rozhodlo v koncovkách setu. Poslední zápas v Ostravě bylo to samé, musíme na tom zapracovat.“

Jiří Novák (trenér ČEZ Karlovarsko): „Domácí si dnešní výhru zasloužili o trošku více než my. V důležitých fázích musíme být sebevědomější, i díky tomu jsme dnes nezvládli koncovky.“

Popis utkání:

Hosté vstoupili do zápasu aktivně a díky nevynuceným chybám Kladna se dostali do vedení 5:0. Na hřišti v tu chvíli úřadoval pouze jeden tým, domácí působili rozespalým dojmem a ztráta narostla až na sedm bodů (3:10). Kladenští po esu Vemiče stáhli ztrátu na čtyři body a soupeře chtěli ještě v úvodním setu potrápit. Blok střídal blok a rozdíl ve skóre už byl pouhé dva body (16:18). Karlovarští ihned odskočili opět o čtyři body, ale Kladno opět skvělými bloky srovnalo na 21:21. Vyrovnanou koncovku rozluštil skvělý tah trenéra Nováka, který poslal na podání Lukáše Vašinu, jenž esem rozhodl o vítězství Karlovarska v prvním setu.

I v úvodu druhého setu si Karlovarsko vypracovalo náskok, byť ne tak výrazný. Domácí dlouho nelenili a rázem vedli o bod oni. Hosté se ve střední pasáži trápili s podáním, a tak Kladnu přibývali body bez úsilí.  Vyrovnaný stav se táhl téměř po celou dobu setu, chystalo se tak na další napínavou koncovku. Ta skončila autem jednoho z hostujících hráčů, stav utkání byl rázem 1:1.

Středočeši se ve třetím setu ujali vedení 6:3, ale tříbodový rozdíl byl rychle pryč. Průběh třetího dějství byl podobný jako ten předchozí, když byl celý set vyrovnaný. I tato část dopadla nejmenším možným rozdílem, o vyhraný druhý set se pro svůj tým postaral blokem Adam Zajíček.

Do čtvrtého setu vstoupili lépe hosté, kteří si udržovali dvou až tříbodové vedení. To se změnilo po esu Tomáše Hýského, který srovnal na 10:10. Karlovarští si znovu vytvořili tříbodové vedení, ale i tentokrát jej Kladno stáhlo. Domácí si za stavu 20:20 připsali tři body v řadě a kladenská hala byla u vytržení. Radost na plné obrátky vypukla následně po pokaženém podání Penrose, Kladno využilo druhý mečbol a v neuvěřitelně vyrovnané bitvě zvítězilo.

 

Autor: Vojtěch Voštinka

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018