21.1.2021

Mužská UNIQA extraliga nabídne v následujících dnech zajímavé duely

UNIQA volejbalová extraliga mužů 2020/21 pomalu dohání zápasové manko způsobené podzimním přerušením soutěže a dostává se do závěrečné fáze základní části. Už od pátku budou volejbalisté bojovat o další body a vylepšení svých pozic v extraligové tabulce.

Vedoucí tým UNIQA extraligy Karlovarsko čeká dvojzápas s pražskými Lvy. Nejprve svěřenci Jiřího Nováka přivítají v pátek Pražany na domácí palubovce, na které jsou zatím v probíhající sezóně neporazitelní, nic na tom nezměnilo ani nedávný přímý souboj o lídra UNIQA extraligy s Českými Budějovicemi. Druhé utkání sehrají tito soupeři hned v sobotu v pražské UNYP Areně. Západočeši jedou na vítězné vlně, do týmu se vrátil po zranění už nahrávač Lukáš Ticháček. To samé nemůžeme říct o průběžně pátém týmu z Prahy. Vítěznou sérii devíti zápasů lví smečky zastavil v minulém zápase Liberec, navíc družstvo stíhají zdravotní problémy (Král, Smith, Špulák). I tak bude tým Tomáše Pomra bojovat o každý bod do tabulky a vylepšení svého umístění, na čtvrtou příčku ústeckých volejbalistů ztrácí pouhý bod, nicméně favoritem této minisérie je Karlovarsko.

Další souboj týmů z horním pater průběžného pořadí extraligy se odehraje v Českých Budějovicích, kam zajíždí volejbalisté Ústí nad Labem. Dobře šlapající Jihostroj se v minulém zápase zasekl v Karlových Varech a přenechal tak svému soupeři vedení v tabulce, avšak na domácí palubovce je zatím stoprocentní. Průběžně čtvrtému Ústí nad Labem se po novém roce daří. Problém s postem univerzála, kdy se postupně do zdravotních problémů dostali všichni tři, je snad už zažehnán, družstvo zdobí bojovnost. První vzájemný duel dopadl lépe pro Jihočechy.

Brno se pokusí doma zaskočit rozjetou Ostravu. Brněnském týmu se už delší dobu nedaří podle představ, povolal sice do svých řad navrátilce Ondru Boulu, ale kýženou výhru to zatím nepřineslo. Naopak Ostrava se po nevydařeném vstupu do letošního ročníku mužské UNIQA extraligy začátkem prosince chytla a vystoupala v tabulce už na šestou příčku, zajišťující přímou účast v play-off, a ani z Brna se nechce vracet s prázdnou. 

Zlepšeným výkonem se v poslední době prezentují kladenští Orli. V novém roce ještě neprohráli, ale v nadcházejícím zápase proti nim nastoupí silnější soupeř než doposud. Tím je průběžně třetí liberecká Dukla, které se zpočátku roku nedařilo, ale poslední její domácí vystoupení proti Lvům se její výkon už vracel „do starých kolejí“. Liberci se do sestavy vrací smečař Alex Shafranovich, který v posledních zápasech Dukle chyběl kvůli účasti Izraele na kvalifikačním turnaji o ME 2021, kde zároveň ukončil svou bohatou reprezentační kariéru. Podle papírových předpokladů by si Liberec měl připsat nad kladenským týmem i druhou sezónní výhru.

V sobotu jsou na programu také dva zápasy, ve kterých tři týmy ze dna extraligové tabulky budou bojovat o každý bod, který by je posunul výše směrem k účasti v předkole play-off. Složitější situaci bude mít pravděpodobně poslední Zlín. Fatře se poslední zápas v Ústí vůbec nepovedl, a i když v domácí prostředí podává lepší výkony, favoritem sobotního utkání je tým Odoleny Vody, který měl navrch i v prvním vzájemném duelu. Vyrovnanější utkání by se mělo odehrát na palubovce Beskyd, kam míří Příbram. Kocouři by i napodruhé rádi získali skalp zkušenějšího soupeře, ovšem museli by se vyhnout nevyrovnaným výkonům a velkému množství nevynucených chyb, které je v každém utkání provází. Kdo nakonec ukořistí cenné body do tabulky, zůstává otázkou.

I v neděli jsou ve hře důležité body. Domácím volejbalistům Beskyd by se hodily v souboji o předkolo play-off, naopak favorizovanému Aeru v boji o šestou příčku a tím jistotu play-off.

Nadcházející zápasy UNIQA extraligy mužů:

pátek 22. ledna - dohrávka 8. kola

  • 18:00 VK ČEZ Karlovarsko – VK Lvi Praha

sobota 23. ledna – 19. kolo

  • 15:00 VSC Fatra Zlín – Aero Odolena Voda 
  • 15:00 Volejbal Brno – VK Ostrava
  • 16:00 Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 
  • 17:00 Black Volley Beskydy – VK Euro Sitex Příbram
  • 18:00 VK Jihostroj České Budějovice – SK Volejbal Ústí nad Labem
  • 19:00 VK Lvi Praha – VK ČEZ Karlovarsko

neděle 24. ledna – dohrávka 12. kola

  • 15:00 Black Volley Beskydy – Aero Odolena Voda

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018