18.8.2020

Nasazení hráčů v přípravě si nový trenér Ústí nad Labem pochvaluje

Pod taktovkou nového trenéra Lubomíra Vašiny zahájili volejbalisté Ústí nad Labem koncem července přípravu na další ročník UNIQA extraligy. Vedení ústeckého klubu i během přípravy stále pracuje na vhodném doplnění družstva.

Na startu přípravného období měl trenér Vašina k dispozici kádr jedenácti volejbalistů. V něm chybí chilský smečař Vicente Parraguierre, který v nedohraném ročníku extraligy zaujal svými výkony vedení ústeckého klubu natolik, že by o jeho služby mělo zájem i nadále. „Situace ohledně Vicenteho je stále nejasná a komplikovaná, (i přesto, že manažer Míra Přikryl dělá vše proto, aby tuto situaci vyřešil) sbíráme kusé zprávy o možnostech v jeho příjezdu a v pokračování jeho angažmá v klubu. Stále však myslíme a pracujeme na náhradním řešení,“ objasnil Luboš Vašina. Kromě smečaře by se týmu Ústí nad Labem šiknul ještě i jeden blokař.

Začátek přípravy probíhal podobně jako u ostatních týmů. „V podstatě máme za sebou atletickou přípravu, skokové variace, posilování, prostě klasickou drilovou předsezonní přípravu se zajímavými prvky především ze strany fyzio a dvěma letními turnaji – v Braníku a Chlumci,“ popsal ústecký trenér. Na těchto turnajích se v akci představili i dvě nové posily, o které by se měly výkony družstva opírat - nahrávač Luboš Bartůněk a kanadský smečař Lars Bornemann, pro kterého to byla premiéra na antukových turnajích. „Není tajemstvím, že by oba měli být těmi, kteří svými zkušenostmi a výkonností budou důležitými články v družstvu. Na startovní čáře jsou si však před sezonou všichni hráči rovni a nastupovat budou Ti, kteří budou mít v danou chvíli nejlepší herní výkonnost a mentální připravenost. Za to, jak v současnosti hráči vydávají energii do přípravy, by si to zasloužili zatím všichni,“ říká Luboš Vašina.

Postupně bude družstvo v přípravě přecházet i na samotný volejbal. „Ještě nás čekají nějaké dodělávky na stadionu a svahu, ale již jsme začali pracovat na míčích v hale,“ upřesňuje zatím spokojený ústecký lodivod. „Musím konstatovat, že příprava a nasazení je na vysoké úrovni a za mě určitě spokojenost, ale důležitější je, aby byli spokojeni hráči a příprava přinesla kýžené výsledky.“

Výkonnost svých svěřenců si bude moci  před zahájením extraligy Luboš Vašina prověřit na turnaji v Liberci, Karlových Varech, Benátkách nad Jizerou a minimálně ve dvou samostatných přípravných zápasech, z nichž jeden se odehraje v Příbrami.

 

Autor: Jiří Carba, foto SKV Ústí nad Labem

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018