19.3.2016

Ostrava ve skupině play out zvítězila nad Odolenou Vodou, raduje se i pražské ČZU

Dva zápasy play outu se odehrály v sobotu odpoledne. Odolena Voda se postavila proti celku Ostravy, pražské ČZU zase zavítalo na palubovku Ústí nad Labem. Především souboj na severu Čech byl velmi velmi očekávaný...

AERO ODOLENA VODA - VK OSTRAVA s.r.o.

Domácí AERO se snažilo odčinit domácí porážku s Ústím nad Labem, Ostrava naopak potvrdit výhru s Prahou. Nakonec se radovali z vítězství hosté, kteří v tie-breaku vyhráli 16:14. Domácí získali jeden bod do tabulky a hlavně zvedli svůj výkon.

AERO Odolena Voda - VK Ostrava, s.r.o. 2:3 (25:21,18:25,25:23,20:25,14:16)

Rozhodčí: Marschner, Velinov

Počet diváků: 197

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Pajma, L.Bartůněk, Vachoušek, Prešinský, Hladík, V.Bartůněk, libero Kotek. Střídali: Václavík, Kotrch, Holčík.

Hosté: Zapletal, Fořt, Kotas, Šmídl, Mikula, Čechmánek, libero Dohnal. Střídali: Berzins, Karol.

Vyjádření:

Domácí

Filip Kramar (kapitán AERO Odolena Voda): „Myslím si, že jsme odehráli dobré utkání a hezký volejbal. Bohužel v 5.setu jsme tahali za kratší konec.“

Jiří Vojík (trenér AERO Odolena Voda): „Dnes jsme hráli v pozměněné sestavě, nebyli jsme horším týmem, nicméně v důležitých momentech jsme neubránili Šmídla a Fořta.“

Hosté

Petr Zapletal (kapitán VK Ostrava, s.r.o.): „Od prvního do posledního setu to bylo vyrovnané utkání, rozhodlo více našeho štěstí. V těchto zápasech v Play-down už někdy odchází motivace, ale myslím si, že to byl pěkný zápas pro diváky.“

Marek Tomáš (trenér VK Ostrava, s.r.o.): „Začátek zápasu a vlastně až do poloviny 2.setu nás ovlivnila zácpa kolem Brna, kdy jsme v zápase vypadali, jako by jsme byli ještě v autobuse. Pak se zápas začal lámat v náš prospěch a myslím, že rozhodla o trochu větší vůle po vítězství.“

Popis utkání:

V prvním setu se začalo vyrovnaně, ale v polovině setu začali domácí skóre navyšovat ve svůj prospěch. Domácí se dostali do pětibodového vedení a to si drželi. Koncovka drama nepřinesla.

Do druhého setu vstoupilo AERO lépe a vybojovalo si hned vedení 3:0. Bohužel rychle bylo srovnáno a jelo se znovu s vyrovnaným skóre. Zlom přišel po druhém technickém oddechovém čase a byli to hosté, kterým se podařilo odskočit. Přesnou hrou a bodovými míči přehráli domácí a srovnali sety na 1:1.

Třetí set byl velmi vyrovnaný od začátku až do jeho konce. Oba týmy připisovaly body a rozhodla až dramatická koncovka, v které domácí rozhodli až druhým setballem. Ujali se vedení 2:1.

Čtvrtý set byl znovu od začátku vyrovnaný, Ostrava ale mezi technickými oddechovými časy dokázala odskočit. Trochu nervozity mezi oběma týmy musel hlavní rozhodčí umravnit. Ostrava se dostala do vedení o 8 bodů, ale domácí se nevdali, servisem a zodpovědnou hrou dostali hosty pod tlak a dokázali se dotáhnout až na rozdíl tří bodů při vstupu do koncovky. Ostrava se nesložila a v koncovce si vše pohlídala, vyrovnala na 2:2.

Tie-break byl zřejmě nejvyrovnanější a nejkvalitnější set ze všech. Oba týmy skvěle přijímaly servis z druhé strany a na útoku skládaly. Ostrava vždy vedla o jeden bod a domácí vždy dokázali vyrovnat. Rozhodl až bodový míč, který Šmídl složil ke koncové čáře a rozhodl o vítězi celého utkání.

Autor: Tomáš Havlát

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM - VOLEY TEAM ČZU PRAHA

Daleko víc událostí se stalo mimo volejbalovou hru, které částečně ovlivnily výsledek a byly nežádoucí ani atrakcí pro fanoušky.

SK Volejbal Ústí nad Labem - Volley Team ČZU Praha 1:3 (19:25, 25:19,,20:25,23:25)

Rozhodčí: Nedbálek A, Kmoníček J., Tůmová M., Denk M.

Počet diváků: 315

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Průcha R., Kraus J., Mach M., Vodvárka J., Halanda T., Hykš D., libero: Kořínek J. Střídali: Podstupka S. Trýzna J. Pihera M

Hosté: Lohr M., Sobek J., Záveský M., Patočka V., Kuboš D., Pavelka T., libero: Pondělíček M. Kovařík M. Střídali: Kop M. Ribeiro R.

Vyjádření:

Domácí
Kapitán: Hykš D. "Bohužel jsme se nedostali do zápasu hned od začátku. Navíc v koncovkách vzroste obrovsky naše chybovost."

Trenér: Malina J. "Nedokázali jsme navázat na čtvrteční výkon v Odolený Vodě. Byli jsme od začátku zabržděni a ve 4. setu jsme trestuhodně nezvládli koncovku."

Hosté
Kapitán: Záveský M. "Emocemi nabitý zápas jsme ve druhé polovině 4. setu zlomili na svoji stranu. Velmi důležité tři body."

Trenér: Petry R.: "Ukázali jsme dnes dobrý výkon a jsme rádi za tři body. Když se lámal zápas ve 4. setu, vydrželi jsme hrát a zápas strhli na naši stranu."

Popis utkání:

Obě družstva začala utkání velice nervózně a chyby se množily na obou stranách. Dříve se otřepali hosté a po druhém TT začali navyšovat vedení až na čtyři body, které jim stačilx ke klidnému dotažení setu k vítězství. 

Druhý set měl opačný průběh. Po druhém TT domácí kvalitním servisem Vodvárky J. poskočili ve vedení o čtyři  body a v koncovce si vítězství v setu pohlídali bezchybnou hrou na ztrátu.

Třetí set se podobal prvnímu jak ve vývoji skóré, tak i volejbalovým projevem obou družstev. Více nevynucených chyb dokázali napáchat domácí a tak celkem snadno Praha vede 2:1.

Ve čtvrtém setu se děly na hřišti i na impeiru věci...  Zápas se volejbalově nadále odvíjel ve stejném duchu jako předchozí tři sety, ale rozhodčí si nenechal líbit komentář svých rozhodnutí a postupně vyloučil a následně diskvalifikoval libero hostí Pondělíčka. Poté došlo k neobvyklému krvácivému zranění blokaře Macha, známé spíše z boxerského rinku jako RSC, kdy na bloku inkasoval přímý direkt míčem do obličeje a musel být střídán a dlouze ošetřován. A aby nebylo hostům „líto“ že nemají také svého zraněného hrdinu, tak si záhadně přivodil výron v kotníku hráč Prahy Pavelka a také nedohrál zápas. Mimo tyto hlavní události se hra a skóre přiklánělo na stranu domácích a vypadalo to, že set dotáhnou do vítězného konce a budeme svědky pátého rozhodujícího setu. Vedení 22:18, ale domácím nestačilo. Opět se opakoval scénář z minulých zápasů a stejné nevynucené chyby od stejných hráčů domácích, je stál zisk setu a  toužebné vyrovnání. Ústí se po několikáté dokázalo samo porazit a darovat body soupeři.

Autor: Miroslav Přikryl

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018